Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi
Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴
Ja som dokonca citala, ze je v tom mozno zapleteny syn okresnej sudkyne, jeden z tych chlapcov, ktorych diskusiu tu uz niekto pridaval.
Strasne tazka tema toto, neviem k nej zaujat ziadne stanovisko snad sa to vsetko vysetri tak ako ma.
Znicene zivoty dvoch rodin 😔
“Kto je Matej Panák?
Je to problémový študent gymnázia Varšavská, je to dobrý kamarát Jakuba Švábika, a z komunikácie vyplýva, že aj pravidelný užívateľ drog, ktorý vie drogy na počkanie zohnať a sprostredkovať.
Jeho mama je JUDr. Gabriela Panáková, sudkyňa Okresného súdu Žilina, kolegyňa a priateľka sudkyňe Pilátovej, ktorá odmietla vykonať dôkazy preukazujúce Juditinu nevinu, a ktorá Juditu bez dôkazov odsúdila na 12 rokov a 4 mesiace nepodmienečne.
Jeho otec je Mgr. Michal Panák, prokurátor Krajskej prokuratúry Žilina, kolega a priateľ krajského prokurátora Mikuláša, ktorý dozoroval vyšetrovanie a bránil oboznámeniu dôkazov o Juditinej nevine (CD nosič, znalecký posudok prof. Daroka).”
@darja27 tie cistky co sa tu robia,.... to sa len menia "nasi" ludia za "ich" ludi 🙂
Nevravim, ze dosiahnu jej nevinu to sa mi zda nad ramec ich moznosti, ale aspon spochybnia dokazy, aby v buducnosti mohla mat sancu sa branit "nejasnostami" v pripade a ziskat moznost si "ocistit meno".
@h_petra ved ale v byte bola len ona a on,ved tak presvec ze to tak nebolo,dokazy proti nej co je na tom take na pocudovanie?Kto okrem nej eate mohol vrazdit?Naoada Ta?Elektrikara doteraz nik nenasiel.
No ako 28r este mize do konca zivota vela prezit,to nieje take hrozne,28r je este mlada a zivot pred sebou
@rooberta netvrdim, ze to na 100% nie je mozne, ze by v tom mohol byt aj on, ale z akeho dovodu by to tajila tak dlho a chranila ho? Pre boha, ved ma 16r, co take by napr.on na nu mohol mat, co by bolo horsie ako to, ze si odsedi min. 12rokov za cin, ktory nespachala a ze sa na nu ludia uz navzdy budu pozerat ako na vrahynu? Ze by aj po skoro 2 rokoch stale dufala, ze ked si bude stat za tym, ze to bol falosny elektrikar, tak si to neodsedi? Ten chlapec alebo "elektrikar" nie su duchovia a museli by tam byt dokazy o tom, ze tam bol niekto treti. Viem, ze svet nie je vzdy spravodlivy a korupcia a ohybanie pravdy je na dennom poriadku ale pri takto zavaznom cine si nemyslim, ze by to zafungovalo az do takej miery, ze niet dokazov o tom, ze by to niekto druhy spravil...a mozno tomu len chcem verit, neviem. Ja si vsak stale myslim, ze to bola ona...jej rodicia sa chytaju kazdeho stebla, len aby spochybnili dokazy a jej vinu a dali jej sancu na ako-taky "normalny" zivot, ked sa vrati z basy...
@ktochytavzite ???? Asi si si ma s niekym pomylil. Ja som nikde nenapisala, ze to tato osoba nespachala. 😄
Ja mam niekoho o niecom presviedcat? A preco?😄
Ja nie som odbornik na kriminalistiku, ani sudca. Netusim, kto ten cin spachal a do istej miery je mi to jedno.
Mne len pride zvratena tato diskusia. To je vsetko.
@hope87 ja netvrdim ze toho chlapca obvinuju zo spachania vrazdy, nikde sa neuvadza ani to ze by sa na mieste cinu nachadzal. Citala som komunikaciu medzi chlapcami, neviem kto su solinkari ani o akom vypikovanom chlapovi, ktory sa obsmieta v tescu to pisu. Skor je to cele myslene tak, ze keby sa na sude zobrali v uvahu nejake dokazne materialy a vysetrovanie sa ubralo tymto smerom vyplavala by na povrch drogova trestna cinnost syna prokuratora a sudkyne. Urcite to nebolo myslene tak, ze tam ten chlapec bol a vrazdil a Judita sa na to pozerala a teraz ho kryje. Alebo neviem o akom kryti hovoris.
Kazdopadne my to tu urcite nevyriesime. Nie som uplne presvedcena o jej vine ale samozrejne ani o jej nevine. Som zvedava ako to uzavru.
@rooberta no a tu mame vysvetlene preco je to tak ako to je.
Bodka. Nic viac nic menej. Kludne to mohlo byt tak, ze chceli zabit Juditinho priatela, mysleli si, ze ide k nej domov on, ale siel Tomas.
Preco by to tak akoze nemohlo byt?
A kde je popisane ze mal ranu aj na chrbte? Lebo ak mal ranu na chrbte, tak je to skor proti nej.. Ale urcit enemaju JEDNOZNACNE dokazy... Tu s auz vseeelico zakamuflovalo, pokial tam boli zaoleteni pribuzni tam tych hore...
Ja neviem podla fotiek, a jej usmevu, mi nepride vobec sialena a absolutne nie psychacka....pride mi ako normalne dievca, stastne a spokojne. A inak poviem Vam ja by som nasej policii absolutne neverila...stacilo ze mi raz ukradli penazenku... Nahkasila som to. A za to, ze sa "nenasla" odpisali mi, ze skutok sa nestal... No krasa. Tak kde mam potom penazenku? 🤔Ci ukradla som si ju sama?
Ak to ona nesoravila je mi jej velmi luto... Velmi... Treba si urcit eorecitat aj tu stranku o jej nevine.
Ešte by ma zaujímalo kedy a prečo si vyzula ponožky.. Tomu tiež nechapem
@rooberta aha, tak takto...ale aj tak, ved uz cele Slovensko vie, ze ten a onen syn sudkyne a prokuratora je zapleteny v drogach, tak to uz nie je ziadne tajomstvo bez ohladu na to, ci sa tym smerom vysetrovanie uberalo alebo nie...takze v konecnom dosledku sa nic neututlalo, no nie?
Teraz len taka moja uvaha....ak by sme teda cisto teoreticky brali do uvahy, ze ta komunikacia chlapcov mala mozno nejakym sposobom nasvedcovat, ze by ten "vypikovany" chlap mohol byt napr.ten falosny elektrikar, ktory chcel zabit jej frajera kvoli drogam alebo neviem kvoli comu a pomylil si ho s Tomasom, kedze isiel k Judite, tak to uz duplom nedava zmysel a toto by som uz zaradila do riadneho sci-fi. Tak asi by si na neho pockal radsej niekde vecer a po tme, aby bol sam, bez svedkov a nie si dat tu namahu a sledovat dokonca nespravneho chlapca ku nej domov pocas bieleho dna a najvacsiemu pohybu ludi...no musel by ich sledovat predsa, aby vedel, ze su u nej, nie?...a pockal si cca 1-2hodiny, nez sa teda odhodla a zazvoni a dopicha ho 50timi ranami a ju necha nazive? Toto naozaj nie... "drogovu pomstu" by som uplne vylucila...
@pininka1 pozrite si to... Su tam dobre dokazy... A najma komunikacia, tych dvich chalanov, ktori si tam pisu, ze kto to asi bol...
Ona to chuda urcite nebola...neverim tomu, po preksumani, znaleckych posudkov, po tom ako sudkyna, pracovala co chce vediet a co nie, co treba preksumat a co nie...
Kazdy nech si to poriadne popozera tu stranku... Je super.... Nie je to len taky brak.
Ale najma mi stacilo precitat si, ze ti dvaja chalani, ktori boli v tom namoceny su z bohatych rodin, deti tych ktori ten skutok riesili na sude... Viac netreba.
@derdia vies to je len tvoj subjektivny nazor, tak ako moj ze to urobila. Komunikacii nejakych chlapcov cez fb by som neverila ani za mak, kludne sa da upravit a pod. Navyse kedy vlastne vznikla ta ich stranka?? Kolko je uz od toho co sa to stalo??? Mna nepresvedcili, ale neberiem ti tvoj nazor. A mimochodom, ona nieje z bohatej rodiny??? Ja som uz davnejsie citala ze za jej sikovnou a miluckou tvarickou boli tak isto drogy a ze mamicka jej vzdy vsetko vybavila
Tiež ma zaujíma ten prípad. Ale Viola, čo tu bola spomenutá , to si nespomínam .
Tolko otazok, že prečo to spravila, 2 mladé životy. 😭😭
Ak to bola ona, prečo nepovie už prečo?
@hope87 myslim ze nejde o povest ale realne hroziace obvinenie a mozne odsudenie z prechovavania drog, pretoze udajne robil dilera. A v drogach isli vsetci pocnuc Juditou a Tomasom. A Tomas nemal byt “omyl” isli vraj po nom. Ale to len prezentujem to co som citala, ten pohlad z druhej strany. Nechcem tu konspirovat, ved je toho dost na nete, kto chce nech si precita a spravi zaver. Ja si ho ale zatial neviem spravit.
Majú šťastie že žijú v tejto "banánovej" republike.....
Myslím si že mohla byť toho schopná, nevyzerá ako slabé dievčatko. V hlave má celkom jasno, čo bolo vie už len ona a... Falošný odpočtár určite neexistuje.
Niekde by ten trest siahal na desaťročia. V arabských krajinách by to malo rýchly koniec.
@rooberta aj keby nemal byt omyl, stale mi pride nepravdepodobne, ze by "sli po nom" a falosny elektrikar by nechal po sebe svedka a teda Juditu...ked niekto dokaze niekoho brutalne zavrazdit 50timi ranami, snad po sebe nenecha svedka. Neverim tomu. Su to 16rocne decka pre boha...nech sli v drogach vsetci do jedneho, neverim tomu, ze az do takej miery, aby to bol dovod takto zavazneho cinu, ktory je na pocet ran oznacovany za skratove konanie-amok...a nie ako pomsta kvoli drogam. Nie sme na Sicilii v rokoch najvacsej mafie, aby sa tu 50timi ranami vrazdili 16rocne decka skrz drogy...mna teda o tomto nikto nepresvedci...
@derdia tu stránku som čítala tiež,z toho som pochopila ako sa jej rodičia spolu zo sestrou snažia z nej spraviť tu obeť .A čo ten chudák chlapec🙄je normálne že človek to ťažko prijíma,lebo je neskutočné si to vôbec predstaviť.Kazdy človek je svojím spôsobom nevyspytateľný,nevieš čo v akej situácii dopredu urobíš a týka sa to aj takýchto veci.Ved v čom by malo byť toto iné? Toto už nie je sranda a komu nie je rady,tomu nie je pomoci a hotovo.Tiez našu políciu moc nemusím,príde mi občas neschopná ,hlavne keď som z niektorými sedela v škole v lavici🥴ale tuná to nevysetrovali mestskáči a hlavne o tvojej krádeži sa nikde nepísalo.Dokazov mali hromadu,za ne si vyslúžila 12 rokov,ktoré dúfam dostane.Rozhodne ju netreba ľutovať.Ved kde by sme takto skončili preboha.Je to zvláštne,polícia sa musí pomaly zodpovedať,že nedokáže usvedčiť vraha,tak ako by si to verejnosť predstavovala,lebo je to dievča,mladé,sympatické,nevyzerá ako zločinec.

@leeo tak v tomto som pochýb nemala ,len som myslela týchto pár mesiacov sa zacalalo zatýkať v tej oblasti dosť,tak že by si od toho dali majzla a živili sa len ich platom 😀netvrdím že by toho neboli schopní ,aj keď sa to tu už preberalo ,teda prihodia sa rôzne situácie ale toto je mazec.Nikde som nepostrehla ,ale podľa podľa údajných známosti ktoré majú to nebude obyčajnejsia práca.