icon

Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi

darja27
20. mar 2021

Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴

anita1978
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
26. mar 2021

@kristina284 Drzim ti palce ku statniciam. Ja ich uz nejaku kopku rokov mam za sebou, a nejaku kopku rokov taketo pripady v praxi riesim. Poucky z ucebnice su pekne, ale realita je proste ina kava 🙂
Neznamy motiv nie je pri vrazdach v afekte ziadna novinka. Rovnako nie je ziadna novinka, ked vrah nevykazuje ziadne znamky psychickych problemov (btw obhajca poskodeneho uviedol, ze v jednom z posudkov znalca psychologa je “nieco problemove nacrtnute”). Takze evidentne Juditka nebola ziadna kamka obete.
Nie je mozne, aby po tretej osobe nezostala jedina stopa, najma pri takych krvavych jatkach, co tam boli. A je uplne jedno, ktorym vchodom by siel het. Krv obete by tam bola.
Bolo dokazane(!!!) ze pri utoku boli dvere zatvorene. Takze neznama tretia osoba by opat nemala sancu z bytu odist bez stopy. Predtym by postupala po vsetkej tej krvi.
Dodatocne najdeny noz, co riesil Juditin tatko, mohol pokojne dodatocne do bieliznika dat on, preboha 😀 To uz spatne nie je ziaden dokaz. Skor snaha o nejaky trapny konstrukt, ze decko ma asi bezne medzi vecami noziky. Sak aka pohoda.
Nedomysleli appku, zostava im ju iba spochybnovat. Tep ktory jej namerala pocas inkriminovanej doby je v bezvedomi priam nemozny 😀
Psychologicke spravanie decka nekoresponduje s okolnostami absolutne. Mozeme polemizovat ze aka je silna osobnost. Pravdou je, ze pravdepodobnost, ze by ani raz nezrevala pomoc, ked by videla niekoho bodat, sa rovna nule. Rovnako ako pravdepodobnost, ze by aspon nezakricala pomoc, niekto sa dobyja do bytu! Alebo “vypadnite”! Telo lezalo hlavou ku dveram. Prvy utok vyfasoval zozadu, ako urcil znalec. Nesedi s jej verziou. Proste sa obuval, bol zohnuty a obleceny v bunde a dostal od nej ranu do chrbta, alebo viac, a to zeovna taku, te sa uz iba pravdepodobne zvalil, pokusil sa ju odtlacit nohou (preto topanka v rozkroku) a mlada uz sla hlava nehlava.
A co sa tyka Violy, ako pravnik snad vies, ze TK je neverejne, a slo o absolutne odlisn pripad, nakolko telo uz bolo dopravene tam, kde sa naslo. A staci, aby rodina obete povedala jedno stop a hotovo, nesmie sa zverejnit nic. To vsak nie je na vrub kriminalistov, ktorym zial chybala horuca stopa. Telo zeny bolo na tom pristave dost dlho, takze zistit, co sa dialo predtym bez akejkolvek navnady, je takmer nemozne. Verejnost nema ziadne prava na to, aby “vedela” co sa stalo.

taga
26. mar 2021

@drahomirrra zatvorene dvere! Ja uz som tu nechcela nic pisat, lebo uz si tiez pripadam, ze fantazirujem.. ale presne par dni uz myslim na to, ze tie dvere nemohli byt otvorene! Aky blby by musel byt vrah aby ich nezabuchol! A ta krvava kaluz pri nich, vo mne vzbudzuje skor dojem, ze je to J krv, ked si na poslednu chvilu dorezala ruky cakajuc na zachranku. Je proste prilis daleko a prilis ohraničená od obrysu na nakrese. Uplne si viem predstavit tvoj opos, ako pada a zasahuje ju pritom v rozkroku ...

darja27
autor
26. mar 2021

@drahomirrra dúfam že zástupca rodiny chlapca ma dar reči a bude vedieť správne podať fakty,myslím že aj to je dosť dôležité či? Mne sa pred kamerou nezdal ako bojovný typ🙄

drahomirrra
26. mar 2021

@darja27 To vobec nevadi, on je zastupca poskodenych, takze ma trosku inu poziciu. Podstatne je, ze bojovny je prokurator 😉

darja27
autor
26. mar 2021

@drahomirrra aspoň že tak

kristina284
26. mar 2021

@drahomirrra ďakujem 🙂 a áno, to že poučky sú pekné a realita iná už dávno viem, tiež praxujem, a takisto smutné ale aj zákony sú pekné a realita nie v mnohých veciach.
Ja ani netvrdím vôbec, že musela mať nejaký motív, to som povedala na margo toho, že jej rodičia znevažujú prokurátora preto , že Judita nemá motív. Tak sa teda opačne zamýšľam, aký motív mal ten "elektrikár "? Alebo aký motív mali kriminalisti schovať nože? To sú toto všetko veci základnej logiky ktorá nepustí, a v podstate sami ňou devastujú svoju obhajobu, že ona nemala motív.
Takisto som videla veľa prípadov, kde vrah bol inteligentný, milý človek, za ktorého by celé okolie dalo ruku do ohňa, že by nikdy nikomu neublížil, x posudkov, kde ako osoba bol vyhodnotený kladné, neagresívne. Preto som túto pasáž ani nekomentovala..a koniec koncov, napríklad aj o takom Černákovi okolie hovorilo, ako bol dobrý človek a nikdy nikomu neublížil a aha koľko už o ňom dokázaného vieme teraz..
Samozrejme sa stotožňujem aj s tým, že je šanca tak 1 ku 100 aby tam neostala žiadna stopa, poprípade že by tam bola stopa a zrovna je to jedna z neoznačených.
A ten nôž, to som nemyslela tak, že neverím, že ho tam mohol dať jej otec. Nevieme, kto to bol, to bolo len na margo toho, ako to jej otec obhajuje. Jasné, že ho tam mohol dať on, mohla to za istých okolností byť aj ona, mohol to byť sused, proste mohol to byť ktokoľvek. To sa žiaľ už nedá zistiť.
Aplikáciám ja zas tak z vlastnej skúsenosti neverím, nie sú vôbec presné, ale je pravda, že pokiaľ človek s mobilom / hodinkami ani len nepohne, tak ani jedno z týchto zariadení nič nemeria a nefunguje.
Chovanie človeka v stresovej situácii a konkrétne to jej nebudem hodnotiť, lebo to sa podľa mňa naozaj nedá, tieto situácie sú nevyspytateľné. Čiže sa nedá presne určiť, či bola v hroznom šoku a rovnako ani to, že to bolo chladnokrvné.
Ohľadom Violy som sa vyjadrila preto, že viacerí ju spomenuli , a nemyslela som to tak že nás niekto okradol o prítomnosť na TK , ale že je dosť smutné uzavretie prípadu, to by žiadalo informácie. Samozrejme, jej rodina si to nemusí priať, čo ja plne chápem a neodsudzujem.

kristina284
26. mar 2021

@drahomirrra nechcela som, aby moje príspevky do tejto diskusie vyzneli tak, že sa nakláňam na niekoho stranu, preto som príliš nepisala o hodnotení dôkazov. Ako som už povedala, relevantný názor všetkých by sa dal vytvoriť vtedy, keď by mali šancu prečítať si celý spis, čo nejde. Zároveň som chcela dať na vedomie, že médiá neskúmajú a nehľadajú pravdu ale pozornosť a čítanosť, a že Juditin otec uplatňuje taktiku medializácie prípadu časťami spisu, aby verejnosť uverila a spolu s jeho obhajobou sa snaží vyhrať na základe in dubio pro reo.
Podotýkam, že je jedno, či mu verejnosť uverí alebo nie, lebo obe vieme, že súd nerozhoduje na základe "verejnej mienky" a médií. Preto v mnohých prípadoch vznikajú názory, aký je súd príšerne skorumpovaný (áno, sú aj také prípady) , ale v mnohých to pramení z toho, že ľudia žijú v predstave " čo si Slovensko myslí, to súd vezme do úvahy a rozhodne ".

anonymouse
26. mar 2021

@janage ok ale ona opisovala že omdlela a to mení všetko! Je vysoko nepravdepodobné že osoba najprv omdlie či zloží ako si písala a vzápätí sa takto zomkne a prepne do racionálnej pozície.ako som písal buď máš človeka čo omdlie alebo človeka čo sa v takto veľkom strese prepne...a to že Tomášove meno nespomína je tiež veľmi dôležité.. Nebude so mnou súhlasiť asi veľa z Vás . Myslím že Judita je sociopat a vôbec by som nevulucoval že túto vrazdu nejakým spôsobom plánovala! Veľmi šikovne a do detailu pripravená verzia o odpoctarovi (taška s priehradkou) ..zaujímavý opis Skúste si teda predstaviť to jej racionálne prepnutie v strese a chovanie nielen pri telefonáte ale chovanie ako celok počas útoku v zapetí stratí vedomie a následne takýto telefonát.. Bohužiaľ ja si nemyslím že Judita mala amok..teda nie taký ako si bežne predstavujete..útok si užívala !.Viem že je to ťažko pochopiteľne.

cacianka
26. mar 2021

Ked ho tak neznasala a isiel jej na nervy, tak preco ho pozvala do bytu a prezerali spolu net...ved dohodnut sa o ceste mohli aj v škole, v cukrarni.
Niekoho kto mi ude na netvy si netaham do sukromia, varit si čaj a chichunat sa....
No neviem

ktochytavzite
26. mar 2021

@cacianka no pozvala ho do bytu by ho tak skantrila,nie?

ktochytavzite
26. mar 2021

@drahomirrra inak mna napadlo,ak bola taka inteligentna,preco telo neodpratala od dveri.Ved mala cas na to.

fadama
26. mar 2021

Baby, a čo keď to urobil jej frajer? S teraz za to mlčí?
Mne sa stále nechce veriť, že niekto a ešte mladé dievča toľko x doboda kamaráta, ktorého mala vraj rada.

deedol
26. mar 2021

@fadama no ale ako by odtial odisiel tak, aby po nom cestou nikde nezostala ani kvapka krvi? z okna asi nevyskocil, ci?

fadama
26. mar 2021

@deedol ved spolu to nejak urobili aby odišiel "čistý "

fadama
26. mar 2021

@deedol a možno aj to okno, na koľkom poschodí asi bývajú? 🤔

vevesh
26. mar 2021

@deedol to, co je zverejnene, tak policia nehladala ineho pachatela, kedze nebol dovod - na to sa odvolavaju aj jej rodicia a policia k tomu mlci...uvidime, ci to cele zverejnia...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

taga
26. mar 2021

@fadama a ona by 2 roky mlcala s vidinou 12 rocnej basy? Kvoli frajerovi? Ee

vevesh
26. mar 2021

@taga a co ked jej slubili, ze ju z toho "vysekaju"? Kontakty tam su....a mozno preto aj lipsic odmietol zastupovat...

taga
26. mar 2021

@vevesh a jej rodicia by riskovali zivot a slobodu vlastnej dcery kvoli frajerovi fetakovi?? By ho za usi na policiu dotiahli

vevesh
26. mar 2021

@taga preco, ak tam je dohoda uz vopred, ze kvoli procesnym chybam nebude stihana.. (a ked bolaspolupachatelka, nie len nemy svedok) a naschval sa nevysetrovalo vsetko poriadne - mna by napriklad zaujimalo, komu telefonovali jej rodicia v nasledujucich 12 hodinach (i ked to sa da tiez obist...)

lasskonka
26. mar 2021

Ja by som chcela za seba teda aspon povedat..pre pripad, ze sa k tomuto dostane niekto blizky Tomasovej rodiny...je mi ho velmi luto a samozrejme vsetkych jeho blizkych..mrazi ma z toho ako musel odist z tohto sveta..vyjadrujem tymto uprimnu sustrast blizkym...dovod, ze som sa pripojila k tejto diskusii je ten, ze takyto cin mi hlava neberie a len ma zaujima preco sa taketo nieco stalo...este raz...uprimnu sustrast..

taga
26. mar 2021

@lasskonka pekne si to napisala, suhlasim s Tebou.. ja uz z tohto dovodu zacinam premyslat, ci by naozaj nebolo lepsie tuto diskusiu nahlasit a zmazat... pokecali sme si, nic tu nenavymyslame, aby nahodou nespravila tato diskusia viac zla niekomu...

lasskonka
26. mar 2021

@taga asi ano..presne..rozobrali sme asi kazda co sme mali pochybnosti a asi to uz dalej k nicomu nepovedie..

fadama
26. mar 2021

@taga ved to

kvecinka321
26. mar 2021

@taga
@lasskonka
Toez so myslím že už nie je vhodne diskutovať a konšpirovať

taga
26. mar 2021

@darja27 co na to autorka?

lasskonka
26. mar 2021

@kvecinka321 ano..diskutovat..je taka doba, ze sa to da, ale urcite by toto nebolo prijemne citat rodine poskodeneho..neviem si predstavit, ze mam syna ako Tomas. Bol velmi pekny a mily co je vidiet uz len z fotiek.je to strasne a nepochopitelne..ja za seba priznavam..taketo pripady ma vzdy zaujimali..ci v dokumentarnych setoch alebo podobne..ale tu som sa pridala, lebo sama som mala otazky okolo toho.ale uz sa tu aj fantaziruje a to je neuctive..

amima
26. mar 2021

@taga ak je to syn niekoho vplyvnejsieho?