Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi
Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴
@mes1177 Toto povedal aj znalec. Že tie zranenia zodpovedajú zraneniam pri pošmyknuti noža
@mrkvicka060 práve ze nie...len nahlásiť 🙄
@gabrielkaa Slovenski povedali jedno a rakuski a ceski znalci povedali druhe.
@anonymouse ako vieš čo navrhoval Lipšic? Nikde som to bezachytila
Judita vypovedala,že z drezu vzala nôž nie nože..Ako je teda možné,že si pamatala celý proces umyvania ruk, presun NOZA a na druhy ,ktory polozila pod uteraky zabudla?
Kkeď som tam proste videla, ten nôž, tak som sa zľakla, neviem čoho, ale jednoducho som sa zľakla. Chcela som ísť po ten uterák, tak neviem prečo, ale ten nôž som zobrala so sebou. Potom som prešla do izby, kde som si chcela zobrať uterák. A aby som mohla otvoriť ten šuflík, tak som nôž položila na zem a otvorila šuflík, ale potom som si všimla, že uterák je pod inými ďalšími vecami, tak som to nechala tak a išla do tej komody, čo je v chodbe. Nôž som nechala položený na zemi," (text je skopirovany z plusky)
REKAPITULACIA:
15:15 - 15:20 - spoločné fotky
15:20 - 15:26 - podľa záznamov surfujú na internete
15:30 - suseda počuje hrubý mužský hlas (možné "keď ťa chytím, tak ťa zjem/zabijem") a ženský krik prechádzajúci do smiechu (smiechu?!??)
15:30 - 15:38 - čas vraždy
15:28 - Judita volá mame (hovor trvá pár sekúnd) a následne volá 112
Čo sedí/nesedí na to, že to urobila Judita:
*nože, kt. sa našli, kt. ona držala nie sú vražedné zbrane - NESEDÍ
*nože sa našli skryté v šuflíku - ona tvrdí, že ich nechala pri komode - so zakrvácanými rukami by zašpinila veci okolo v šuflíku a ani poloha nožov nesedí - okravácana strana noža sa zhoduje s jej príbehom, že nôž niesla neuchopený, ale len položený na ruke, skôr to vyzerá tak, že s nimi bolo manipulované, aby to vyzeralo, že vražednú zbraň schovávala no reálne to nemohla schovať ona - NESEDÍ
*to že nôž vzala z drezu mohlo byť zo šoku - ja by som ho teda brala tiež, keby som bola v takej situácii (na obranu, aby ho prípadne nevzal vrah, zo strachu a tiež by som si pomyslela v takom veku, že to môže byť na mňa, keď som na neho zliala krv) - logické skôr z roli obete - ak by bola vrah ona, tak prečo by brala so sebou do inej miestosti nôž, ktorý len tak leží v dreze a nie je vražedná zbraň - na čo by s ním manipulovala, veď by skôr riešila vražednú zbraň- NESEDÍ
*odtlačok topánky v jej rozkroku - prečo by ju kopol? - SEDÍ
*jej poranenia na rukách - slovenskí znalci posúdili ako po pošmyknutí noža - rakúski a českí znalci označili ako obranné - obranné stále môžu byť aj v obrane pred Tomášom - DISKUTABILNÉ
*zavretie dverí - v príbehu sedí, že by zavrela dvere (tiež by som tak urobila) , neusvedčuje ju to - ale prečo by páchateľ nechával otvorené dvere a výhľad na tú spúšť? to je nelogické - DISKUTABILNÉ
*na mieste činu nepotvrdili prítomnosť tretej osoby - našla sa len jej a Tomášova DNA a odtlačky - nezachytili sa ani DNA jej mamy, otca, stopy záchranárov - vyšetrené neporiadne - DISKUTABILNÉ
*Záhadný odpočtár - podľa výpovede susedov nikoho podľa jej popisu nevideli - vyšetrovateľ sa nepýtal všetkých susedov, neprešetril vchody, chlapca behajúceho na kamerách, odignoroval, že suseda počula hrubý mužský hlas a chlapcov, čo z videnia poznajú podobného chlapa - po mužovi nepátrali - DISKUTABILNÉ
*motív - neznámy, boli kamaráti, čakal ich výlet, no amok je prípustný - DISKUTABILNÉ
*podľa znalcov je psychicky v poriadku - DISKUTABILNÉ - amok môže chytiť každého
Kde je potom vražedná zbraň?
Podľa mňa vyšetrovateľ zlyhal na plnej čiare. Mal prešetriť všetko, či už by ju to usvedčilo, alebo aj neusvedčilo. Prečo sa neopýtal všetkých susedov? Neprešetril riadne miesto činu? A jak je možné, že nože boli perfektne uložené v komode, keď ona za ten čas, s krvavými rukami by ich nestihla schovať bez stôp a ešte tak, že by ich musela uchopiť za čepeľ? Mne to príde jak riadne odfláknutá práca vyšetrovateľa. A to mohol čakať, že tento prípad bude v médiách, tak si mohol dať aspoň trošku záležať. Podľa mňa či už to spravila alebo nie, tak vyšetrovateľ chce, aby to padlo na ňu a prispôsobuje tomu vyšetrovanie.
@annamarin keby mala amok a bodala by chlapca, zranenia na svojich rukach si nemusela uvedomovat, tak isla do umyvadla s tym, ze umyje jeho krv. Na zazname vyzera prekvapene ked vola 112, ked si uvedomi, ze jej velmi krvacaju ruky. Ruky jej realne mohli začať krvácať neskôr, v čase keď volala 112 a uvedomila si zranenia. Preto by nemusela pošpiniť všetko okolo noža v šuplíku. Neviem či po byte boli kvapky krvi, lebo sa uvádza kvapka na schodisku až neskôr. Keby krvácala skôr boli by kvapky na viac miestach po byte.
Pri bodani až 50x by bola úplne celá od krvi.
@fadama veď mala úplne mokré ponozky od krvi(vidno stopy po dlazke)
@kocurikpupcek ale to zas mohlo sa stat ked jej kazali ho ozivovat
@anonymouse spomínaš, že J. je sociopat. Nie je skôr to, čo vykonala (myslím, si že to bola ona), následok nejakého zneužívania, ponižovania v detstve (narcistický a manipulatívny rodič)?
Ale zas keď neprejavila emócie na toľkých pojednávaniach...rozmýšľam, že môže sedieť i tá sociopatia.
Je možné, aby oklamala aj psychologa/ psychiatra znalca ktorý jej robil posudok?
@6mia6 Áno veď v Tom videu RTVS,povedala J.matka,že Judita spustila,čo sa stalo a ona ju zastavila a povedala nech vola 112,to je pár slov..za 58sekund sa kľudne mohli dohodnúť,J.matka mohla povedať,co má J.povedat..ma k tomu nasledoval rozhovor z toho väzenia, akože to má hovoriť,že tam bol elektrikár a rodičia to dokážu,spätne to tu aj bolo...
Aj nepriamy dôkaz je dôkaz,mne sa tak vidí,že téma sa schyľuje k tomu,že je nevinná,ale nie je..na základe niečoho ju odsúdili,lenže v tomto štáte majú peniaze veľkú moc...
@kocurikpupcek ponožky? To je dosť málo. Pri 50tich ranách ? Neviem, ja si predstavujem že by bola úplne celá od krvi
@fadama jasné že nie iba ponožky, je to rozpísané na 45 stranach
@zuzanapjat Tak ona uviedla, že umyvala ruky, aby mohla telefonovať, lebo sa jej šmýkal mobil a to sa mi zda viac pravdepodobné jak to, že necítila bolesť. Ako keby mala len trochu porezane ruky, tak nepoviem nič ale také rany musela cítiť. Aj keď no marí sa mi niečo také, že znela prekvapene, že má až tak dorezane ruky. Takže možno na tom niečo bude.
@bubu62 Mne nepríde, že za 58 sekúnd sa dá premyslieť, že to na dakoho hodia. Mne keby volá dcéra a povie mi, že niekoho zabila, tak určite nezlozim po minúte a nekazem volat 112. Ten telefonát mi nepríde, že by dokazoval, že niečo kuli.
@annamarin áno ostala prekvapená... až keď zistila že jej krvácajú ruky tak tam boli náznaky paniky. (takto mi to prišlo) Sama viem, že napr. pri vysokom adrenalíne ja bolesť necítim - až keď to všetko opadne. Tak je to aj pri šoku a amoku. Tiež pri nehodách človek napr. začne krvácať až keď zbadá ranu - hlavne keď sa to zomelie rýchlo a ranu si uvedomí. No bolo by veľmi zaujímavé, keby chlapca vyzvala aby sa takýmto štýlom bavili, aby predstieral zo srandy že ju ide zabiť a ona to mohla pritom využiť ako sebaobranu. To by vysvetľovalo výpoveď susedy, že počula hrubý hlas mužský keď ťa chytím tak ťa zjem/zabijem a u nej (možno zo začiatku vrámci hry) fingovaný krik až smiech. Ona sa ako prvé vyjadrila že išlo o nedorozumenie. Zranil ju náhodne nožom a ona dostala amok, pretože aj tak ho neznášala? Nepovie nič, koniec koncov bol prípad ešte v československu, keď mladé dievča vraždilo takto opakovane mužov. Vedeli o nej že sa jej správanie zmenilo keď mala 12 ale nikdy nepovedala, čo sa jej stalo, čo ju tak zlomilo,že mužov znenávidela. Proste niektoré osoby to nepovedia nikdy.
@anonymouse ja s tebou nesuhlasim, ze tato diskusia len ozivuje rany rodicov Tomasa. Pripad nebol ukonceny, Tomasovi rodicia maju velmi velku sancu na to, ze Juditu neoslobodia. Samozrejme ludia niesu sprosti a je vidiet, ze ich stranka a nahravky su tu len preto aby otvorili pochybnosti vo verejnej mienke. Lenze verejnost nie je taka sprosta ako by si rodicia Judity priali. Urcite treba o pripade hovorit - pretoze potom je vidiet, ze ho verejnost sleduje. A ked nieco sleduje verenost tak je velmi tazke zamiest veci pod koberec a rozhodnut o spravodlivosti podla "nalady".
Podla mna nehovorit o tom pripade je ho prijat ako fakt a zmierit sa so smrtou chlapca. Ja sa s nicim neplanujem zmierit. Chcem vidiet Juditu za mrezami na 15 rokov, nezelam si aby bola prepustena na slobodu za ziadnu cenu pocas vykonu trestu. A chcem aby s o tom hovorilo, chcem aby sa vedelo, ze sa zaujimame o to, ze chceme spravodlivost pre Tomasovu rodinu.

@boredka the undoing