Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi
Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴
Ja si kladiem otázku; Keď ho akože plánovala zabiť, prečo práve takto? Tak brutalne?! Pred odletom do Londýna? A prečo Zrovna u nej doma? Nedáva to celé zmysel..
a tiež je zvláštna komunikácia tých chlapcov, co si písali na fb.. https://www.pravdaojudite.net/prvna-pomoc-z-usa
prečo ich nikto nekontaktoval? Prečo neboli predvolaný na výsluch?
Inak co sa tyka toho dobodania ci by vedela ci nie, treba sa pozriet do americkej kriminalistiky, kde zial bezne vrazdia aj deti a aj brutalnym sposobom a je dokazane, ze ak dievcata v amoku vedia sposobit mnozstvo ran a smrtelnych, presne tak ako ked sa niekto ide branit lebo mu ide o zivot, tak vyvinie nadludsku silu aby sa ubranil. Moja mama mala kolegynu ktorej muzovi amputoval nohy velky bager a on v tom soku sa postavil na tie kypte co mu ostali a zacal utekat, samozrejme hned spadol, ale to je napr dokaz toho, co vsetko vie clovek urobit v soku.
@janage presne tak....chlapec mohol bežať na autobus😀 ani sa nepotvrdila,nemohli by jej vymerať trest,pokiaľ by bol dôkaz o Tom,že je bez viny.Zasa na jednej strane je rodina,ktorá sa sa všemožne snaží nájsť niekoho,kohokoľvek,na druhej aj skúsení kriminalisti,ktorí hlavne na mieste činu boli,majú výsledky .Otázne je,čo je pre nich priame a naopak.V jej prípade bola predsa tiež tolerovaná zhovievavosť vzhľadom na jej vek.
@tina_8d "Ja si kladiem otázku; Keď ho akože plánovala zabiť, prečo práve takto? Tak brutalne?! Pred odletom do Londýna? A prečo Zrovna u nej doma? Nedáva to celé zmysel.." - preco by ho mala planovat zabit? To mas odkial?
Jedine jasne je ze ho zabila. Mohla mat aj polahcujucu okolkost keby to hned priznala. Jedno z akeho dovodu - ci nejaka nestastna nahoda, ci afekt ci co ale kedze najprv volala hlupym rodicom co ju naviedli aby klamala tak dopadla ako dopadla...
@mrkvicka060 ale ona mala na sebe odtlačok topánky v oblasti rozkroku...a bolo tam toho viac len to rodina akosi vo svojom blogu nerozpisala
Inak ešte čo sa mi zdá byt velmi čudné je že toto vsetko sa stalo za 8minút?
Toto je z tej ich stránky:
Krátko si zrekapitulujme, čo na základe dokazovania vieme:
15:15 – 15:20 Tomáš robí fotky s Juditiným mobilným telefónom
15:20 – 15:26 Judita s Tomášom surfujú na internete
15:30 suseda Simona G. počuje z Juditinho bytu hlboký mužský hlas
15:38 Judita telefonuje mame a za necelú minútu telefonuje na 112.
Čas, v ktorom sa odohral útok a následné Juditine konanie je na základe dôkazov 8 minút (15:30 – 15:38). Čo sa stalo počas týchto ôsmych minút?
Ked som to čítala tak sa mi 8minút zdá byt strasne málo...Ďalej to ,že upadla do bezvedomia..nevie ako dlho to trvalo..no muselo to byt velmi krátko pár minút,keďže od zacatia utoku za 8 min.už volala.
Ale co ma udivuje..že uvádza,že ked sa jej podarilo postavit,prvé zabuchla dvere a zamkla.
No ja neviem osobne by som predpokladala,ze ked ma niekto napadne,zabije mi niekoho tak že isiel trebárs kradnút..tak logicky by som bud to prezrela byt,či tam útočník nie je..alebo skôr by som vybehla niekde von a privolala pomoc.Ako vedela,že už nie je v byte-ked byt neprezrela a hned zamkla?Ďalšie čo nechápem...že vraví,že sa vrhla medzi nich...len tak rukami mu chcel zabránit?Chlapovi z nožom v ruke?Neviem ,podla mna sa človek.prirodzene bráni ..prečo po ňom niečo nehodila...vzdy je nieco po ruke..ja neviem aspon tašku,topánku,stoličku...nikde sa neuvádza,že sa bránila,len tak ostala kdesi bokom?..chapem že šok ale prečo by aspoň neutielka,von alebo niekde do kupelne a nezamkla sa..podla mna to len nasvědčuje tomu,že ak to neurobila ona tak útočniká poznala a teda vedela,že sa ho "nemusí báť"
@magduska2 myslím že nejak takto sa o Tom mohlo pojednávať aj na súde.....až na ten fakt žeby niekoho mala kryt a z takto vazneho činu 😐no neviem či by chcela ísť do väzenia za jiekoho...každopádne podľa niecoho ju odsúdiť museli zasa, niekto to tu už napísal že každý taký si myslí že je nevinný
@darja27 No tiež som skôr toho názoru,že asi tych dôkazov voči nej bolo viac než menej.
A aj tá "ich stránka" by mala byt braná s rezervou..predsa len..určite oni zas predostrú len to čo im vyhovuje.Rovnako rozhovor chlapcov 🤔 môže byt nafingovaný,staré,pospájané z viacerích komunkácií..ktovie.Nechce sa mi veriť,ze keby aj toto rodina a ich advokát priamo prestrel vyšetrovatelom,že to nepreveria.
@janulabb odkiaľ máte že ho nik nehľadal ? Naozaj si myslíte že je to také jednoduché ?toto celé sa ťahalo dva roky,aj keď by ste to do našej polície nepovedali možno,nemyslím že by si nevedeli robiť svoju prácu,najmä kriminalisti,to si nemyslím ...myslíte že jej rodina nema čo skrývať?zo vsetkeho toho príbehu práveže to celé 🙄To som tu ich stránku čítala ,a nedufala som že tam nájdem niečo iné ,ako len samé pochybenia zo strany justície.Ine sa snáď nedalo ani predpokladať
@janulabb tá stránka vytvorená jej rodinou je len zúfalý krok ako zachrániť čo sa dá.....po pravde ani neviem presne čo tým sledovali....myslíte že policajti jej zanadavali a prípad je tým vyriešeny?skôr sa jeden z nich vyjadril,na rozdiel od nás takýchto prípadov videl mnohokrát ,zločincov tiež.Ze sa jej to nepáčilo,sa nedivím.
Judita povedala, ze otvorila dvere a ze udajny utocnik sa vrhol na Tomasa. Ak by Tomas videl ,ze sa chysta na neho niekto s nozom pokusil by sa o utek a nebol by dobodany pri vchodovych dverach ale skor dalej od nich. Stihol by aspon par krokov utiect. To ze bol dobodany pri dverach skor znamena , ze on uz bol na odchode a niekto isiel za nim k dveram a nie , ze on od tych dveri utekal. Dalej zranenia Judity. Judita povedala , ze sa pokusial branit Tomasa a ze chytila noz za cepel a utocnik potiahol noz a tym jej sposobil zranenie. Tie zranenia na jej rukach boli pocetne , skor to vyzera tak , ze boli sposobene tym ,ze pocas bodania jej noz klzal a cepel jej sposobila viacero reznych ran. To by ju musel ten utocnik napadnut aspon 7x aby jej sposobil tolko zraneni. Keby ju napadol viackrat tak urcite by aspon jedno zranenie bolo podobne ake by urobil Tomasovi a teda , ze by aj ju pichol do brucha alebo inde ako do ruk.
@darja27 chcu zmenit verejnu mienku o ich dcere a dufaju, ze tym zmenia myslenie sudu.
@mes1177 ja neviem však ona vravela ze tomu údajnemu elektrikárovi otvorila dvere ona.. Na Tomáša zakričala a ten vyšiel spoza rohu ale čo potom?.. On išiel pred ňu?.. Však keď otvorila dvere a kecala sním tak asi nestala 5metrov od dverí ale bola prvá v rane.. Za ňou musel stať Tomáško
Charakter utoku tiez hovori o tom , ze vrah musel byt emocne zainteresovany 50 ran nozom je velmi, velmi osobna vrazda. Keby to bol niekto objednany tak za 1. Urobil by co by bolo ťreba a pakoval by sa. Stacili by 3 rany ,mozno 10 ale urcite by sa nezdrziaval 50 ranami. To je osobna vrazda , nie objednavkova. Za 2. Ak by to bola objednavka vrah by cakal na chlapca ( ci uz mal byt obet Tomas alebo Juditin frajer) niekde v tmavej ulicke. Nesiel by za bieleho dna do bytovky plnej ludi. Za 3. Vrah by bol tak krvavy , ze by vsade ostali stopy. Nedostal by sa odtial nepozorovane. Musel by ho niekto zazriet.
@mattkapd povedala , ze zakricala na Tomasa , ktory hladal telefon v izbe , ked sa objavil z poza rohu tak vraj ten elektrikar na neho par sekund pozeral a potom vytiahol z tasky noz zautocil na neho. Teda mal cas aspon odskocit Tomas nebol podla vypovede Judity tesne pred dverami.Takze kym by ho ten elektrikar dobehol ,zachytil urcite by sa mu aspon 3 kroky podarilo urobit. Ale Tomas bol najdeny pred dverami a tam bolo aj najviac krvi. Takze mne z toho vychadza skor verzia ze Tomas bol na odchode a ona musela dobehnut za nim. On unikal z bytu , nie naopak ako by to bolo v pripade keby unikal od hrozby od vchodovych dveri.
@basska23 urcite to nebolo dobre zaistene miesto cinu, ci uz preto , ze policajti neurobili svoju pracu poriadne, ci uz preto , ze si mysleli , ze maju vrahynu a vsetko je jasne......nehadam sa , ze vysetrovanie bolo mozno odflaknute ale vysvetli mi tie zranenia na jej rukach vsak to by ju vazne ten utocnik musel napadnut aspon 7 - 10x aby jej sposobil tolko poraneni na rukach. A mala tam nie len takmer 3 odrezane prsty ale aj dalsich najmenej 10 malych reznych ran ....
Len taky maly dodatok. U nas nie je tazke si "kupit" hoc aj znalecky posudok. Osobne poznam pripad, kedy zamestnankyna sfalsovala test dna otcovstva. A ked sa pozrieme, kolko uzavretych pripadov na slovensku nema vinnikov. Kludne na tej stranke o judite mohli jej rodicia uvadzat znalecke posudky, ktore si mohli dovolit "ovplyvnit". Udajne su na tom financne dobre. To je iba moj nazor samozrejme, alebo skor uvaha. A ten dialog medzi tymi chlapcami (jakub a matej ak sa nemylim) mi pride totalne vykonstruovany. Pisany dost strnulo.
Telefonat s mamou po tom cine trval 8 minut ? Ak ano o com 8 minut hovorili? Prva veta Judity ked telefonovala na 112 je obrana , vysvetlenie ,ze to bol elektrikar a nie ze pomozte mi potrebujem pomoc sanitku sme zranení, ohrození, pri tolkej krvi jej muselo byt jasne , ze je mrtvy . Ona ani raz nevyjadrila obavu , ze preboha on je urcite mrtvy.
@magduska2 ja som si myslela, ze ten noz tam len neobjavili - ze ho neskor nasiel otec. Vobec ma nenapadlo ze by ho policia schovala 🤷🏼♀️ Ja som si myslela, ze otec tam nasiel neskor noz, a dal ho k expertize na usvedcenie pachatela. A nevedel, ze nim je jeho vlastna dcera. Ze keby vedel, ze je to judita a nie vymysleny elektrikar, tak ho tam neda.
@leeo aky dialog?

@kittykat22 No,domov ju nepustili,pozor!...precitaj si tú ich stránku..Juditu prvý den na rýchlo zošili,druhý den ju operovali a o 4 dni ju z rukami v dlahách uz odvážala polícia,bez prítomnosti rodičov..Sama uvádza ,že po útoku už sa domov nikdy nevrárila.
A neviem teraz aky bol časový interval kedy to otec našiel..myslim,že uvadali až po 6 dnoch..čiže to uz bola ona vo vazbě..a myslím,že policajti by nemali dovod skovávať tam nôž.Ved by islo sami proti sebe..ak by ho násli urcite by ho zajistili.Nevidím dovod,prečo by policajti jeden nôž vzali a druhý skovali? čo by tým docielili?