Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi
Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴
@ibaneeez presne ako pises...stacilo by si vypocut len tu nahravku, ked volala s mamou. Mamu najviac prezradilo to, co hovorila a Juditu to, ako to hovorila...jej intonácia hlasu. To bolo tak jednoznacne pre mna, ze nie je o com. Ja nedokazem pochopit jej rodicov. Oni podla mna sami pred sebou nechcu za ziadnych okolnosti pripustit, ze to bola ona...ani pod vahou dokazov. Viete, co by mna zaujimalo? Ci sa jej rodicia vobec odvazili spytat, ci to urobila(teda v pripade, ak to J nepovedala mame, ked s nou volala hned po cine...aj ked to si myslim, ze je nepravdepodobne)
Ja si hlavne nedokážem predstaviť povolanie právnika - na takúto sféru .Obhajovať niekoho,o kom viem,že vykonal,čo napr.ona...
@darja27 Ja som videla film o Breivikovi a tam si to jeho obhajca vycital, ze koho to vlastne musi obhajovať a myslim, ze jeho zena mu povedala nieco v tom zmysle, ze ziju v štáte, kde má každý pravo na obhajcu, je to jeho práca a tu musí spraviť. To je všetko. Ci to tak bolo naozaj neviem, ale mala podľa mna pravdu. Je to neskutočný vnútorný boj, ak je clovek čestný. A nejde mu len o prachy a prestíž vyhrať spor.
@ibaneeez Ja som asi blba, ale napríklad som netusila, ze sa tymto ludom vravi odpoctari. A ked som to prvýkrát pocula, ze sa tak vyjadrila 16rocna, prislo mi to zvláštne. Ale mozno to tak preformulovali z jej tvrdeni media a policajti, ale u nas sa tito ludia nikdy nijak nenazyvali. Volali sme to bez nich, len ze prisli(niekto) k nam odpisovat hodiny. Taka blbosť, len to bola jedna z veci, co ma vtedy zaujali, aj ked to neberiem ako nieco, co ma vplyv na pripad.
@ibaneeez odpoctar je taky starecky vyraz, presne na jej matku mi to sedi🤮
@barborkakr Tatko a manka patria do basy! Kryju vrahynu! Oni dobre vedia od zaciatku.
@levantine presne tak
@ibaneeez mas pravdu...je priam vylucene, ze by si toto sama zosnovala v hlave behom chvilky a v taktom soku-adrenaline. Zavolala mame, v rychlosti povedala, mami, ja som zabila Tomasa. Napr. neviem, co sa stalo, zrazu som precitla ako bodam, atd atd...to je len priklad. A mama v soku povie, nie Juditka, hlavne klud, zavolaj hned na 112 a keby cosi, bol to falosny odpoctar...neboj sa, vsetko bude v poriadku. To si za tu minutu kludne mohli stihnut povedat...
@hope87 aj preto “zahovaraju” ako zmyslov zbaveni, aj sa boja...uz niet cesty spat..
@barborkakr ono keby sa nahodou priznala, ze ju svedomie prekvapi. Jej fotrovci by mali ist tiez do basy. Lebo vysetrovatelia by to nenechali len tak, tiez nejsu sprosti... podla mna aj oni vedia ze ju kryju len nemozu nic kym sa neprizna a hraju to na nevinu. Tam je skoda, ze jej prvy telefonat sa neda ziskat. Keby ano cele toto natahovanie by sa nemuselo stat a tomaskova rodina by nemusela znasat tento hnus co doteraz vystrajali na jej obranu, ich reakcie na sudoch 🤮....
@darja27 Mne príde už ďalší zaujímavý bod, že Lipšic sám odišiel z prípadu. Podľa mňa vie pravdu a chcel aby sa priznala keďže videl, že dôkazy sú proti nej. Neverím, že keby si bol istý jej nevinou, žeby odišiel z prípadu. Keďže je to typ, ktorý ide na práve prípady, kde vie "zahviezdit". A keby bol si istý, že slečna je nevinná. Stál by za ňou a myslím, že dosť by medializoval aj on sám prípad a, že tam niečo nesedí... Aspoň môj názor.
@katulik123 sám sa vyjadríl ze rodina ho chcela viesť svojim smerom.....ja ho moc nemusím ako človeka ale vo svojom povolaní sa vyzná.Netvrdim že treba všetky skutky porovnávať ale má skúsenosti.No myslím že ako obhajca vrahyne a ešte v takomto hroznom skutku by sa nedostal do pozície v akej je teraz.Cize vlastne ako píšeš,istý si bol ale rozhodne nie tým ,že je nevinná.
@levantine neviem z coho je presne screenshot tohto, ja sa len vyjadrim preco sa priklanam k tomu, ze pravdepodobne prvu pomoc poskytovala. Pri masazi srdca pri zraneniach ake mal Tomas, by krv vystriekavala von z hrude. To potvrdil nejaky doktor, ktory sa vyjadroval k zraneniam jeho(da sa to dohladat, teraz presne neviem kde). A to sedi stym, co sepkalá judita v telefonate na 112ku..najprv som to tam tiez nepocula, ale ked som sa nato sustredila, tak som tam to nakoniec zacula ako zasepka ze "jemu to strieka z hrude". Preto si myslim, ze ked uz nic tak 1.pomoc skusala poskytnut.
@lasskonka ja nehovorim, pokus tam o tu masaz z jej strany mozno bol (dva razy zatlacila a bolo)ale urcite sa nesnazila tak ako jej operatorka na linke hovorila. Za dalsie pri tomto sa clovek zadycha a musi silnejsie tlacit. Ani sa nesnazila to pocitat, len stale vykrikovala. Z mojej strany mi to pride ze cely cas robila ine. Neviem ci si niekedy robila masaz srdca, ale ak ano vedela by si preco toto hovorim. Tam sa clovek musi sustredit lebo ide o zivot. Mozno som to len ja, ale ja som bola zadychana a urcite by bolo pocut ako judita zrychlene dycha a ona len kricala alebo rozpravala... nevsimla som si ani raz. Hrudnik nestlacis len tak jemne. Pri masazi srdca vyvijas tlak asi 5 cm a pocitas. Podla mna ju nerobila.
veď jasné, že neposkytla prvú pomoc, keď ho zabila.
@levantine Mohla sa teoreticky tvarit, ze poskytuje prvu pomoc, ale zrejme sa velmi nesnazila, lebo pri tych zraneniach vedela, ze aj tak Tomasa nepreberie.

@darja27 som si vypocula aj ten rozhovor jej a matky. Keby nic ine o pripade neviem, toto by mi stacilo ako dokaz. Ved ju vkuse zastavovala aby sa dcerenka neprekecla. A ze sa mlada bude pytat na Jakuba... ani stipka lutosti. Aj ked by to neurobila by clovek by cakal ze sa pri prvom telefonate zruti ako jej je luto kamarata... a ona nic. Normalne som za tuto diskusiu vdacna