Príspevok o kliešťoch v hlavných večerných správach
Vacsinou pozeravam spravy na Markize. A neviem, ci sa mi to zda, ci co, ale takmer kazdy mesiac je v spravach prispevok o kliestoch.
1, su nebezpecne a su vsade
2, mozete zomriet
3, DAJTE SA OCKOVAT!!!
Neviem posudit, ci taketo spravy byvaju aj na inych staniciach. Zamyslam sa, ci robia skrytu reklamu, alebo ci im fakt ide o nase zdravie...lebo prispevok ohladom ockovanie proti TBC som videla len raz. Ale to je hradene zdravotnou poistovnou 🙂
Som paranoidna? 😉
@adri266 Pokiaľ ja viem, očkovať sa dá len proti kliešťovej encefalitíde, ktorú však prenáša malé percento jedincov....keď už, väčšinou človek ochorie na boreliózu a to sa zaočkovať nedá. Rovnako mám informáciu, že očkovanie proti TBC sa zrušilo, pretože očkovacia látka bola nevyhovujúca a mala priveľa nežiadúcich účinkov (zisené po mnohých rokoch povinného očkovania, počas čoho sa rônym spôsobom poškodilo mnoho ľudí)
Myslím, že nie si paranoidná 😉 keď už raz vymysleli nejakú vakcínu, ktorú môžu použiť, budú ju ponúkať, aby sa vrátili náklady na vynaložené štúdie a výskumy.....
@moonlightflower mne tiez jeden clovek, ktory pracuje s tymi vecami povedal, ze by v zivote seba ani svoje deti nedal ockovat, ze je v tom strasne vela tazkych kovov...na druhej strane, mam kamosku, kt. pracuje v lekarni, a oni sa davaju ockovat kazdy rok, lebo podla nej ma ockovanie viac vyhod ako nevyhod.
Ja nie som uplne proti vsetkym ockovaniam, ale prave toto je take agresivne, ze vytvaraju u divakoch strach pohnut sa von do prirody...
@adri266 je to klasická taktika manipulácie....vytvoriť strach a následne ponúknuť riešenie....veď ako je to aj s očkovaním proti chrípke....očkuje sa proti niektorým typom vírusov a keďže tento vie super rýchlo mutovať, pravdepodobne nedostaneme ten, proti ktorému sme zaočkovaní, ale nejaký nový...o to skôr, že očkovaním máme oslabenú imunitu....
Ja mám tiež problém s očkovaním....je mi jasné, že žiadny pediater mi nepodpíše papier, že preberá zodpovednosť za prípadné nežiadúce účinky a trvalé poškodenie....psychicky by som sa zrútila, keby mi zdravé dieťa zostane po očkovaní autistické...neviem si to predstaviť...
Nas dr.odmietol ockovat, vraj mechanicka ochrana staci, lebo sa ockuje proti liecitelnej encefalitide, ale na vaznu boreliozu ockovanie nieje, nam dr.odmietol zaockovat aj proti kiahniam aj rotavirusom, odporucil akurat hepku A a meningoka
@adri266 ...neviem ci sa to vysielalo.Ale tusim aj JOJ-ka dava taketo prispevky.
Ono vies....reklama...hmmm.....ano,su ludia,ktori teraz ani na zahradu nevylezu ale je na kazdom co si kto z toho zoberie.KAZDY rok aj trosku ,,odbornejsie " kanaly ako jej markiza dava spravu o kliestoch.Aby boli ludia informovani.Ja sa nebojim,ani som sa nikdy nebala.
My sme dali nasho zaockovat z vlastnej vole.Kto chce ten si informacie najde
@jadodka nechápem, ako si môže doktor dovoliť odmietnuť zaočkovať pacienta? Lekár má právo odporučiť alebo neodporučiť pacientovi očkovanie, ale nemá právo odmietnuť pacienta zaočkovať, ked si to pacient želá. Ak tak lekár urobí, porušuje zákon.
@nikawero12 no zle som sa vyjadrila, neodmietol, neodporucil, je to skvely, starsi velmi skuseny lekar, kapacita, takze mu plne doverujem!!!!
@adri266 nas dr je jeden z mala tu v okoli ako spicka, nikto nieje taky skuseny lekar s tolkorocnou praxou, plne mu doverujem, takze pre mna co on povie tak je ako na Otcenasi Amen. Dokonca ked syn mal komplikacie zdravotne presedel u nas pri nom celu noc, z vlastnej iniciativy, nezobral ani cent, ani vsimne, povedal ze je to jeho psia povinnost

@adri266 Nie si. Je to otrasné. Navyše som videla dokument o tomto očkovaní, v ktorom sa hovorilo o tom, že ak sa raz dáš zaočkovať, musíš sa preventívne očkovať už celý život, pretože ak prejde tá ochranná doba očkovania a ty prešvihneš ďalší termín a nachytáš tú pliagu, tak má choroba závažné následky a veľmi ťažký priebeh. Hovoril o tom lekár, ktorý prešvihol termín očkovania u svojho syna a ten ostal v kóme. 😖