Pritiahneme si opasky?
Vo včerajšej relácii Na hrane premiér vyhlásil, že Slovensko si musí pritiahnuť opasky, pretože štátna kasa je poloprázdna.
Kde podľa vás máme rezervy (štát), v čom si vy osobne, prípadne vaše rodiny bez väčších problémov dokážete "pritiahnuť opasky"? (Otázne je, ako reštriktívne zásahy do peňaženiek prijmú tí, ktorí už teraz žijú na doraz.)
@barbie1981 kľudne to navrhni v parlamente
Ale myslím že neuspejes
Autorka, počula som o tom, je možné, že to zavedú, ale ja som striktne proti. Naše dane z príjmu patria k najvyšším v EU, ak mi k tomu zavedú dane z majetku, napr. Ako v Holandsku, (kde sú majetkové dane veľmi vysoké, ale dane z príjmu nízke), tak amen tma. Napr. Daň z nehnuteľnosti 10% z hodnoty nehnuteľnosti. Čiže nás chcú dostať do stavu, že nebudeme nič vlastniť a budeme šťastní. 🙈 Inak mi to príde ako trestanie za rozumné uvažovanie a úspech, keď majú byť dane z darov, z dedičstva atď. To aby sa neoplatilo nič nechávate deťom . Však keď bude daň z dedičstva 20%, tak pri hodnote domu 200 000 eur, čo nie je extra vysoká suma, musím zaplatiť 40 000 eur. A moji rodicia na ten dom pracovali, všetko bolo zdanené. Ja len dúfam, že sa progresívne Slovensko do vlády nedostane 🙈.
Pritiahnuť musí štátna kaša. Nie my. To je rozdiel. Ja štátne financie neminam, takže to nech si rieši štát kde ide šetriť...
@muskazlata90 nám už išla daň z nehnutenosti nebytových priestorov riadne hore (z 2500 na 6100 aktuálne). A túto daň z môjho majetku považujem za najväčšie svinstvo. Ja ako aj všetci si byty, domy kupujeme za naše zarobené, zdanene peniaze.. z akého dôvodu by sme mali platiť ešte daň každý rok z hodnoty tej nehnuteľnosti nechápem. Kľudne po schválení tejto hlúposti všetko predám, prepustím ľudí a odídem na opustený ostrov. Posledný nech zhasne. Už nevedia akonosklbat kaDeho kto pracuje a niečo ma. Nech prestanú rozdávať. Tak ako rodicia majú viesť deti k práci, tak aj štát a nie opak sa robí...
@stanulienkat presne, hlavne tým sa to páčilo ktorí do kasy malo prispievajú.. mne sa to nepáčilo a nepáči. Dokonca ajinkovid podporu sme nežiadal a mohli sme... ešte som vtedy bola sprostá:D
@oonnaganamakusai buďme radi že sme sa tých haraburd zbavili, ich údržba stala neuveriteľne peniaze
Za ich údržbu čo sa ušetrí sa kúpiš nove a omnoho modernejšie
@oonnaganamakusai ...ten bol dobrý, pobavila som sa 😀.
@oonnaganamakusai wau, ty si aká agresívna
Ty si mala zmluvu na opravy tých stíhačiek keď máš z toho tak nervy v kybli?
Či čo?
Dali sme het staré haraburdy
@oonnaganamakusai musis si pohladat rozdelovnik
@terry658 súhlasím s hmotnou zodpovednosťou pre politikov a verejných funkcionárov ale určite nie rušiť mimovládky
To by bol jeden sprostý nápad
Mnohe mimovládky supuluju to čo štát nedokáže. Napr my mame na sídlisku športov klub - tiež mimovládku ktorý sponzoruje šikovne decka z ubytovne na sídlisku. Rodičia by im nikd nezaplatili tréning a nekúpili výstroj
Alebo mame koristi cez ulicu nevidiacu pani, co myslíš? Kto s niu nacvičuje nove trasy? Ak hádaš že ľudia z mimovládky tak hádaš správne
@pribinak vsetky mimovladky predsa zastresuje Soros, a preto treba vsetky zrusit. Fico hovoril 🤷♀️
Hlavne, že rozdávame cudzím.
@huginko ohľadom tých obedov - tie zadarmo nemajú ani postihnuté deti čo chodia do špec. škôl.... a mamky nepracujú, ty aspoň chodíš do práce a zarábaš...
@diewcatqoo jaj keď Fico povedal tak potom jasne
Lebo mimovládky s novinármi vycmuchali že sponzoruje milenku talianskeho mafosa
Lebo mimovládky strážili aspoň čo sa dalo a vďaka ním nemohol kradnúť ešte viac
Zle zle mimovládky
@pribinak samozrejme, myslela som to ironicky. Ale, bohuzial, ked vidim tie Ficove preferencie, je na SK vela ludi, ktori mu to naozaj zeru.
Ťažko zovšeobecňovať, niektoré neziskovky , trebárs Liga proti rakovine, Plamienok, Biela pastelka, Katolícka charita naozaj vykonávajú záslužnú činnosť (najmä na dobrovoľníckej báze), avšak sú i také, ktorým príjem (od štátu, 2 % dane, granty zo zahraničia) podľa auditov či výročných správ slúži i (či prevažne) na vlastné zabezpečenie.
70 % celkového príjmu u niektorých neziskoviek (jedná sa o státisíce eur) padne na mzdové náklady (vlastní zamestnanci, externá účtovníčka, príp. právnik) plus na vlastné prevádzkové náklady (priestory, auto), na výkon hlavnej činnosti padne len zvyšok, niekedy len symbolický.
Niektoré neziskovky jestvujú už mnoho rokov, a povedomie o ich činnosti je takmer nulové - vlastne sa ani nevie, čo konkrétne, prospešné vlastne robia. Pozná niekto napríklad bratislavskú neziskovku Centrum pre filantropiu? Napriek 20-ročnej dobročinnej (?) činnosti o nej takmer nik nevie. Podobných je určite viac.
@oonnaganamakusai ty si dosla s tym, ze treba zrusit mimovladky. Tak si najdi vsetky tie peniaze, ktore do nich idu. Zaujima to teba, nie mna.
A mozes aj dat argument, ktorym ten dovod na ich zrusenie podlozis. Lebo v tych milionoch su aj 2% dani, ktore mozu obcania darovat podla svojho uvazenia, prave mimovladkam. A ak si na MK dost dlho tak urcite vies, kolko je tu mamiciek, ktore pre svoje hendikepevane deti zalozilo OZ aby im dobri ludia mohli aspon tie 2% darovat. Ak si tu dost dlho, vies kolko tych mamiciek v case podavania danovych priznani prosi o kazdy cent, ktory ich detom moze pomoct k lepsiemu zivotu. A to je len kvapka v mori roznych mimovladok, ktore zastupuju stat obolastiach, kde on nerobi vobec nic. Ano, su to hospice, skolske kluby, sportove kluby, stacionare pre deti so specialnymi potrebami, stacionare pre dospelych so specialnymi potrebami, zdruzenia, ktore sa staraju o deti, ktore odisli z detskych domovov, zdruzenia, ktore sa staraju o bezdomovcov, dochodcov, invalidov... Tych organitźacii su tisicky a staraju sa o desattisice lud, na ktorych statna administrativa kasle. Tak ked im nevie pomoct statna administrativa, tak nech im aspon posle dotacie.
A teda, co si budeme vykladat, vsak to nie su statne (teda nase) peniaze, to su podla vas peniaze od Sorosa. Tak keby nesli tam, kde by isli? Co by si s takymi spinavymi peniazmi robila ty, ak by ti ich poslali?
Áno poznám centrum pre filantropiu, si predstav že OZ pri našej organizácii dostalo grant od nich
A ešte jedna vec, tie OZ musia niekde sídliť, nedá sa byt pod mostom v kartónovej krabici a aj to ucto im musí niekto robiť
A že zamestnanci dostávajú plat? No samozrjeme, nikto im nič nedá v obchode zadarmo, si predtav musia si aj strechu nad hlavou zaplatiť
Ja nechápem že tomu nechápeš
Veď si zaloz OZ na kontrolu OZ a skús fungovať na kuchynskom stole

Ked budu mat nasi politici vyplaty ako my-vacsina beznych ludi do 1.000€-1.300€ tak potom nech utahuju. Mali by zacat od seba.