icon

Problém s majiteľom, ktorý chodí do bytu bez upozornenia

lenka_932
20. nov 2020

Dobry den, mame problem s majitelom bytu ktory nam byt prenajima. Kedykolvek totiz vojde do bytu a sam si otvori klucom, pred tym zvykne zavolat asi tak minutu, ale vojde dnu aj ked nie sme doma, uz sa to stalo niekolko krat, ze volal mne, ci som prave v byte, lebo prisiel riesit nieco s kotlom, ja som mu do telefonu povedala, ze doma nie som, a on napriek tomu vstupil, ako som sa neskor dozvedela od spolubyvajucej. Povedala som mu opakovane, ze si nezelam aby chodil do bytu, ked sa nedohodneme. Dokonca bez ruska! Chcela som uz aj vymenit zamok, ale dvere su take tazke pancierove a zamok dost drahy.. a pride mi to aj take odveci, aby sme menili zamok kvoli niecomu, co je jednoducho nekorektnost prenajimatela, da sa to prosim riesit aj inak?

Strana
z2
lenka_932
autor
26. nov 2020

@ibrunova "siel som okolo tak som prisiel ci je vsetko v poriadku", alebo "prisiel som len nastavit kurenie"

zuzanka.zuzu
26. nov 2020

@lenka_932 no hlavne nie ústnej dohode 🙂 písomne si to dohodnite do zmluvy/resp. dodatkom ku zmluve... a však raz po jeho neohlásenej návšteve skús úplne nevinne "mali sme odložené v kúpeľni hodinky a stratili sa. náhodou ste ich nevideli? nezobrali ste ich omylom?" alebo niečo na ten spôsob 😉

vroni
26. nov 2020

Písomne ho upozorni, že nie je oprávnený vstupovať do vami prenajateho bytu a ak tak ešte raz urobí, podniknes proti nemu právne kroky. Ale rátaj s tým, že sa mu to acit nebude a zrejme zmluvu vypovie.

lenka_932
autor
26. nov 2020

@vroni ano uz aj s tym pocitam, len stale mam 3mesacnu vypovednu lehotu, pocas ktorej nechcem aby sa jeho vpady este znasobili, tak sa chcem poistit vopred

lenka_932
autor
26. nov 2020

@vroni ake pravne kroky mozem podniknut? zatial som sa nikde nedocitala ake

lenka_932
autor
26. nov 2020

@enka81 to netusim, ale krivo ho obvinovat nebudem, ak on nie je kompletny, ja sa na jeho uroven znizovat nebudem. Zaujima ma skor zakonna forma akou to riesit, kedze ta normalna - poziadat ho o to, evidentne nezabrala.

vroni
26. nov 2020

@lenka_932, na toto ti presne odpovie pravnik, určite aj túto na MK, máš tu skupinu právne poradenstvo...

jvasenka
26. nov 2020

@pribinak nemoze.. Je to jeho byt ale prenajima ho (za odplatu) teda tam vstupit nemoze ako sa jemu zapaci pretoze aj jeho najomcovia maju pravo na sukromie... Treba pozriet obciansky zakonnik... Bolo by vhodne doplnit do najomnej zmluvy ze bez vasej pritomnosti nesmie chodit do bytu

misulkar
26. nov 2020

Aspoň také provizórne riešenie - nechať kľúčik zvnútra v zámku, aj keď si doma. Teda ak ide ešte o nejaké klasické vchodové dvere. Minimálne by musel zazvoniť, lebo si nemôže otvoriť.

mila23
26. nov 2020

@lenka_932 akoze on ide nahodou okolo, tak sa zastavi ci je vsetko v poriadku? vsak OK,ale nech zazvoni a ked mu otvorite - tak sa opyta...ale nie vojst do bytu a este si otvorit klucom...
hladala by som si iny podnajom a zatial ako pise @misulkar by som nechavala kluce v zamku....resp. nejake stolicky za dverami...budete vidiet ci tam bol...

enka81
26. nov 2020

@lenka_932 ani som nemala na mysli ho krivo obviňovať, len tak mi napadlo, že vždy je pre neho lepšie vchádzať do bytu za tvojej prítomnosti ako bez teba,keď mu už nedocvakne narušovanie súkromia.

lenka_932
autor
26. nov 2020

@misulkar no praveze dvere su otvaratelne aj s klucikom

certica22
26. nov 2020

@lenka_932 Tiež sme bývali v niekoľkých podnájmoch jedna
majiteľka volala aj pár dní do predu či môže sa zastaviť skontrolovať..väčšinu sme fakt že mali takých že zavolali že dôjdu ..ale možno aj tým že máme psa aj keď len Yorkshira si nedovolia len tak vojsť ..požícajte si nejakého pitbula a verím že to bude posledný krát že len tak si vojde do bytu bez vášho súhlasu 😂😂😂.mne osobne by sa to nepáčilo tiež ak by majiteľ chodil po byte v čase keď niesme doma ,snoril a kontrolovat ako žijeme ,ako je upratané a nvm čo ..

simsalabim
26. nov 2020

@lenka_932 s tymto dvere neotvori, ked budes doma https://www.ebay.co.uk/itm/3-Pack-Large-Rubber-...

lenka_932
autor
26. nov 2020

@certica22 😂😂😂

adula12
1. okt 2022

@lenka_932 ako to dopadlo?

lenka_932
autor
4. okt 2022

@adula12 stahovanim 🙂

Strana