Problém s predajom detských vecí
Ahojte maminky. Mňa by veľmi zaujímalo kde sú tie sociálne slabšie rodiny, čo sú radi keď niečo dostanú za " bagatel " . Snažím sa už dosť dlho predať veci po synovi buď na MK alebo fb ... Dávam tak symbolické ceny a pri tom veci bez poškodenia. No mne sa zdá že všetky chcú nové a zadarmo najradšej. Aj to beriem. Ale viem ze naozaj sú aj rodiny čo počítajú každý peniaz do mesiaca. Ako kde sú? Kde mám osloviť tieto rodiny aby som sa zbavila , veci ktore uz nepotrebujeme.
take rodin vacsinou nemaju cas vsedavat na nete ... skus sa poptat v okoli alebo v kostole ...
Skús na fb,v ba je kopec darovacích skupín. Možno aj v iných mestách. Ponuka je jednoducho násobne väčšia ako dopyt, keďže handry sú už v dnešnej dobe veľmi lacné, tak áno, aj chudobní si už môžu vyberať...🤷. PS - ale v tých darovacích skupinách nikto nerieši, či prijímateľ je chudobný, alebo nie. Ide tam skôr o ekologické hľadisko. Aby tí, čo potrebujú, zbytočne nekupovali a tí, čo nepotrebujú, sa mohli veci rýchlo zbaviť.
Neviem čo znamená lacna.vec, aké máš ceny.
Musíš ísť aspoň na 30% pôvodnej ceny, pretože keď si k tomu kupujúca priráta poštovné, vychadza to o dosť podobne ako nové. Pritom, povedzme si úprimne, veci pepco, tako, KiK sú dosť zlej kvality. Vydržia tak jedno dieťa, jednu sezónu. A keď niekto tieto veci z druhej ruky predava za viac ako 60% ceny, sa to vôbec neoplatí.
A to chces darovat, ci este stale predat?
Vo Vajnoroch mame charitu a nosia nam mamicky veci s tym, ze sa im nechce stracat cas kvoli centom. My to posuvame dalej za osobny odber, alebo poštovne. Mozeš doniest a aj vybrat si pre seba.
@hipuska To je jasné, mám väčšinou značky Next a Cocodrilo, HM. Ale nakoľko sú to už veci spred 8 rokov lebo však som ich držala v skrini, nie sú už asi IN. Neviem či je drahé keď dávam 10 dupaciek týchto značiek za 8 eur.
Len to nie je uz uuuuplne moderné, nude farby a čo ja viem ešte...
@martinkatinka Predať za symbolickú cenu. Značky ako aj Next, Cocodrilo... Len už nie je IN kedze spred 8 rokov.
Tak potom mas odpoved.bez urazky.to ze je nieco next hm a pod neznamena ze sa ludia za tym pobiju a uz vobec nie oblecko pre babetka a uz teda vobec nie ked ma 8 rokov.to ti pisem naozaj bez urazky.ja najradsej davam veci na burzu kde sa v tom zeny hrabu nevedia odkoho kupuju a teda vzdy sa mi vratia tie najkrajsie veci a tie najhorsie za 1 €predam.takze tak.a to su vzdy len hm zara next.lebo proste viac sa mi v zlave oplati kupit ako po niekom.len moj skromny nazor uplne bez emoci♥️
Ked to nejde predat za symbolicku cenu, tak to daruj
U nás napríklad aj MC berie veci, ale zdarma samozrejme a posúva buď do rodín, o ktorých vedia, že to potrebujú alebo dá sa aj ísť si povyberat priamo tam. Tu fakt ide skôr o ekologické hľadisko, ja som takto všetko posunula a ak by som teraz mala dieťa, tak si idem bez hanby povyberat, príde mi úplne zbytočné kupovať nové veci. My sme ficali na sekacoch a nie preto, že by sme si nové nemohli dovoliť. Nové som kupovala len to, čo som v sekaci nenasla.
Ja takym rodinám co počítajú každý peniaz veci darujem... Napriklad som ich dala do azyloveho domu. Ale musia byt čisté a neposkodene.
@maximko25 presne toto som si aj ja vsimla. Ked hladam konkrétnu vec, a niekto ju predava nosenu o 2€ lacnejsie ako kupim na nete. Tak radsej kupim nove. To by muselo byt o polovicu lacnejsie ako na nete aby som si nieco kupila.
na darovanie sú rôzne charity a centrá a oni vedia, komu také veci posunúť. Ale s odpredajom už asi nepočítaj, lebo chudobným stačí málo, tak radšej bude len jedna mikina, než by platili, keď proste nemajú z čoho.
Tiez som mala taky problem, a 300x si pre darovane veci chodili a nikdy nedorazili. Asi som im to mala este aj pred dvere doniest. Neobnosene, a malo nosene veci, kadeco nielen oblecenie som davala, skusala predat, teraz to davam do toho kontajnera na charitu. Nechec sa mi este aj gombik merat
@maximko25 Má 8 rokov ale syn to mal 2 krát na sebe a stalo to v skrini. Neznamená to ze 8 rokov bolo nosene. A áno mamicky vyhľadávajú značky Lindex, HM, Next ešte vyslovene napíšu na fb že len tieto značky, Pepco nie. A chcú to najnovšie, nude farby aby to malo dieťa raz na sebe a vec bola kupovana pre mesiacom najlepšie. Ja tomuto osobne nechápem.
@h2o2 do ktoreho azyloveho domu prosim? Treba ich aj dopredu informovat alebo mozem len doniest? Mam.ozaj velmi pekne vecicky ,niektore nenosene a rada by som pomohla.
Nečítam celú diskusiu. Ale keď vieš, ake su dopravné naklady, za jednu obalku zaplatíš tolko, kolko pomaly jedno tričko v Pepcu, tak rozumiem tomu, ze sa to cez bazár nepredá... Lebo plus cena oblečenia a je to viac ako to, co kúpiš v obchode nové. Bohužiaľ.
Plus, v minulosti som sa popalila, pani mi predala tričko, veci akože nové, ale deravé, nakoniec šlo do koša.. Cena 3 eura, 2 poštovné, za 5 eur som mohka kúpiť tričko v obchode... Takto šlo 5 eue do koša.
Mne sa najviac osvedčilo predať/dať /kúpiť veci, ktoré su inzerovane napr na fb, ale v skupine konkrétnej obce. Zájdeš si po to osobne v rámci prechádzky...
Ti co počítajú každú korunu podľa mňa nesedia na nete. Podľa môjho názoru už 8rocne veci nie sú také in aby sa ti predali, darmo sú znackove. Ja vidím ako sa po 4rokoch ta móda zmenila co mam veci po dcérke a druha to teraz nosí. Teraz sú aj swapy dosť rozšírené.
Uprimne, 10 dupaciek za 8€ nie je bohvieaka bazarova cena. Este spusti, urob velky balik vselicoho v cca 1-2 velkostiach, daj tomu normalnu cenu a fakt to predas. Ja osobne by som nekupovala iba bodycka pre dieta, kvoli tomu sa mi neoplati startovat auto. Hladala som cele baliky vhodnych veci. Samostatne som kupovala iba novorodenecke overaly a to som nasla cenu 3€/kus a boli ako nove...a vela robi dobra fotka a zehlenie. Pokrcene veci nafotit je trapas. A to vravim ako zena ktora nikdy nic nezehli, ani babatku.
Ja veci ktore nie su v dobrom stave hneď darujem alebo vyhodim do tých košov s oblečením , Co mi dlho stojí v bazári , znížim najprv cenu na polku a keď nič tak darujem, predaju sa veci skôr take co vidieť že ich tam nemám dlho a sezónne , cez leto neviem či sa vôbec predalo a teraz za september dokopy skoro za 100€ z bazara tu pár kúskov , tak som sa potešila aj skriňa sa trochu vyprázdnila aj na ucet cinklo.
Ešte by som ti odporučila aukčné skupiny tu - kde si záujemkyne môžu vydražiť veci od 1€ - co tam nepredas môžeš rovno darovať alebo vyhodiť
Pohladaj v okolí niečo ako Charity shop. Ty daruješ, oni predaju za symbolickú cenu. Tak sa k tomu dostanú sociálne slabí, ktorí potrebujú plus z výťažku z predaja podporujú overené rodiny v núdzi. Napr. im urobia nákup potravín.
Sociálne skabi😃naberu tóny veci a neperu, ale vyhodia. Ja som mala deti začiatkom 90.r.a dupačky stali 100 Kčs a zarábalo sa 2000. Katastrofa ako bolo všetko drahé, ale všetko ešte site v ČSFR kvalita. Už koncom 90.som videla plne igelitky bábätkovských veci rovno v smetiakoch, zbery boli tak 2*do roka. Plytvame, Plytvame, Plytvame.... 💦
Nejdem to písať za účelom hejtu, to vôbec, ale mne takto darovala veci manželova sesternica pre syna po jej synovi, ktorý mal v tej dobe 4r. A teda mne sa tiež väčšina tých vecí nepáčila.. a prišli mi obstarožné, hlavne kadejaké nohavice a v tej dobe boli dupačky s vseljakymi obrázkami.. no pre mňa des.. skôr by som to riešila cez mesto, cirkev, alebo do nejakych hniezd zachrany atď.. rómom ..alebo ako píšu, cele baliky oblečenia
necitam vsetko, ale problem nie je v tom, ze tie veci nie su in, ale ze su stare. ja napr. malemu kupujem nove aj bazarove veci v next, lindex a hm a zhruba viem, ktore farby a dizajny boli kolko rokov dozadu, hlavne z tych zakladnych veci. a ked vidim, ze je to nieco stare, tak to proste nekupim, lebo viem, ze to stalo niekde v skrini.
osobne to robim tak, ze nahodim veci na bazar a ak sa za cca pol roka (jarne-jesenne) alebo max rok (letne-zimne) nepredaju, tak ich posuvam kamoskam zadarmo. niektore veci (napr. lacne tricka, flakate veci, znacky ako lupilu a pepco, ked nahodou nieco odtial mame) ani nenahadzujem a rovno posuvam.

Tiez som nevedela komu predat,nakoniec som vsetko darovala 🙂