Problémový pes
Skúsim v skratke.. Pracujem v budove, v ktorej sídli viacero firiem. V areáli ( dvor) je zriadené parkovisko na firemné autá, bicykle, sú tam smetné nádoby a tď... Dámy, ktoré pracujú v jednej z reštaurácií si tam zriadili fajčiarsky kútik, čo by mi vôbec nevadilo, akurát tieto dámy majú psa ( vycsieho kríženca huskyho) a ten je neskutočne agresívny. Vždy keď tam idem (pre bicykel, so smeťami..) vyštartuje po mne s takým štekotom, že by jedného z toho aj paralizovalo. Neraz mi pretrhol vrece so smetím, vyskočil na mňa a poškriabal ma, dokonca môjho syna zvalil na zem. Dámy si s ním nerobia poriadky, večne ho majú navoľno, je fakt, že keď na neho zakričia pribehne späť, ale to mi je prd platné keď už som v lepšom prípade len vyľakaná. X krát som ich upozorňovala, že tú to psisko nemá lietať na voľno, ale úplná ignoracia. Ani len posraté prepáčte. Jedným uchom dnu, druhým von. Neraz sa stalo, že im odtiaľ pes ušiel otvorenou bránkou na parkovisko pre zákazníkov, tam naposledy ponaháňal nejaké deti, ktoré pred ním so strachom bežali.. Otázkou je, ako toto riešiť? Mestská polícia nemá právomoc, je to súkromný pozemok, dámy ignorujú a ja sa toho psa fakt bojím ( nie som jediná, kolegyne tam radšej ani nechodia). Už mi napadlo, že ho šľahnem paralizérom, pripadne paprikovym sprejom, ale neviem aká by bola reakcia, už bez toho je dosť útočný. Čo by ste s takým chlpatým harantom robili?
ak sa neda ani tak, ani tak. vyriesila by som to uplne jednoducho. ked idem cez "jeho" priestor a je tam pusteny, vezmem parok, ci inu dobrotu a proste mu to dam. nech sa na mna nauci. pes vyzera, ze ma nejaky vycvik, tak by som mu nechala parok ovonat, nech ho zaujme, skusila by som mu povedat: sadni, ci pocuvne a parok mu dala.
ked je majitelka krava, tak sa mozem so psom aspon spriatelit 🙂
@nelca84 nepdchyti ale uz len navsteva utulkarov ale o opakovana navsteva policie je neprijemna,ja by som volala jedno alebo druhe,mozno ked su majitelia nevsimavi by si ani nevsimli,ze pes zrazu zmizol.A rozhodne netreb lutovat ani psa,hl ked utoci po detoch,otazne je coby sa stalo kebyze par x dostane sok paralyzaterom,Myslis zeby uz neutocil ale o naopak by skor zautocil?
ono je to sice sukromny pozemok, ale ak tam sidli viacero firiem tak to je zas o niecom inom. kontaktovala by som priamo majitela pozemku, aby s tym nieco spravil a ked tak by som toho psa nahlasila ako tulaveho a tym by sa teda uz musel niekto zaoberat
Na také mrchy jedine zapožičať cirkusoveho medveďa a keď budu na fajcovke pustiť ho vybehať. 🐻

@nelca84 neviem či by si stále takto bránila psa aj keď za výchovu môže majiteľ, keby Ti ohrozoval a nebodaj napadol dieťa..