icon

Problémový pes

27. jún 2022

Skúsim v skratke.. Pracujem v budove, v ktorej sídli viacero firiem. V areáli ( dvor) je zriadené parkovisko na firemné autá, bicykle, sú tam smetné nádoby a tď... Dámy, ktoré pracujú v jednej z reštaurácií si tam zriadili fajčiarsky kútik, čo by mi vôbec nevadilo, akurát tieto dámy majú psa ( vycsieho kríženca huskyho) a ten je neskutočne agresívny. Vždy keď tam idem (pre bicykel, so smeťami..) vyštartuje po mne s takým štekotom, že by jedného z toho aj paralizovalo. Neraz mi pretrhol vrece so smetím, vyskočil na mňa a poškriabal ma, dokonca môjho syna zvalil na zem. Dámy si s ním nerobia poriadky, večne ho majú navoľno, je fakt, že keď na neho zakričia pribehne späť, ale to mi je prd platné keď už som v lepšom prípade len vyľakaná. X krát som ich upozorňovala, že tú to psisko nemá lietať na voľno, ale úplná ignoracia. Ani len posraté prepáčte. Jedným uchom dnu, druhým von. Neraz sa stalo, že im odtiaľ pes ušiel otvorenou bránkou na parkovisko pre zákazníkov, tam naposledy ponaháňal nejaké deti, ktoré pred ním so strachom bežali.. Otázkou je, ako toto riešiť? Mestská polícia nemá právomoc, je to súkromný pozemok, dámy ignorujú a ja sa toho psa fakt bojím ( nie som jediná, kolegyne tam radšej ani nechodia). Už mi napadlo, že ho šľahnem paralizérom, pripadne paprikovym sprejom, ale neviem aká by bola reakcia, už bez toho je dosť útočný. Čo by ste s takým chlpatým harantom robili?

Strana
z2
kacena4
27. jún 2022

urcite ho neprovokovat ale zajst za majitelom, napisat aky mate problem (aj riesenie) obehaj kvoli viacerym podpisom snad sa nieco pohne

autor
27. jún 2022

@kacena4 majiteľovi to je u prdele, tam sme nepochodili.

syslik81
27. jún 2022

ak ta napadne volat zakazdym policajtov.. podat pisomnu staznost majitelovi a ak mozes obehat firmy ci aj oni maju problem a spisat peticiu .. ak nepomoze volat televiziu - v dnesnej dobe zial lentoto naozj ma ucinok

anicka199103
27. jún 2022

Na vine nie je pes, ale majiteľ. To je jediný harant, ktorý by si zaslúžil paralyzér, pretože presne títo ľudia robia zlé meno všetkým zodpovedným psíčkarom. Je to ťažká situácia, ale trestať zviera za ľudskú demenciu nie je riešenie. Neviem v ktorom ste meste, ale ak je pes navoľno, treba volať políciu alebo rovno odchyt zvierat. Polícia na hlásený podnet prísť musí, aj keď ide o (chudáka) psa, ktorý mal “šťastie” na majiteľov.

autor
27. jún 2022

@anicka199103 Polícia mi nepomôže, keďže sa pes pohybuje na súkromnom pozemku s povolením majiteľa pozemku.

noami12
27. jún 2022

Prosím ťa zabudni na paralizer a paprikovy sprej, ten pes za to nemôže, beha tam kde mu majiteľ dovolil, kde ho pustil, toto treba riešiť s majiteľom a nie ubližovať tomu zvieraťu, majiteľ si nesie zaňho zodpovednosť. Koho je to pozemok ? Toho majiteľa čo má tohoto psa alebo niekoho iného?

autor
27. jún 2022

@noami12 je to pozemok niekoho úplne iného ( ten sa od toho dištancuje, nereaguje, nezaujíma ho to) . Majiteľ psa je ani neviem kto, ja ho stretávam v spoločnosti viacerých žien, ktoré vôbec nekomunikuju a psa nijako neriešia, môžem prosiť, hroziť, nadávať. Ja sa tento problém so psom snažím vyriešiť už 5 mesiacov.

amarilka26
Autor odpoveď zmazal
diamond007
27. jún 2022

Prinajlepšom kasérom sa chrániť.

noami12
27. jún 2022

Ten pozemok na ktorom sa ten pes nachádza je pre verejnosť ? Bežné chodia tadiaľ ľudia cudzí alebo ?
Pokiaľ áno, zavolala by som políciu aj keď je to súkromný pozemok, povedala by som že sa tam túla pes ktorý nieje na vôdzke, ešte kor také väčšie plemeno.
Poprípade ak máte miestny útulok, zavolala by som tam, ze na danom mieste je pes sám, bez dohľadu, bez majiteľa a túla sa. Možno by prili poňho a riešili to aj s políciu, psíka by možno zobrali do útulku, kde by našiel zodpovedného majiteľa a tento majiteľ by ešte mohol dostať aj pokutu 🙂

autor
27. jún 2022

@noami12 pozemok je súkromný, verejnosť tam nevstupuje, len zamestnanci firiem sídlicich v budove. Políciu som volala 3 x. Naposledy keď syna zhodil. Dohovor majiteľke poza plot a stačilo, pretože sa pes nachádzal na súkromnom pozemku, ktorý je oplotený.

lasoli
27. jún 2022

Asi zavolaj policiu aby psa dali do utulku,ked nema majutela a nikoho nezaujima ze tak pobehuje strasi ludi,ci deti,agresivny pes nepatri navolno,hadam nebudes ohrozovat seba zato ze pes je agresor.Maj oripraveny paralyzator ako ochranu teba a dietata kudy krat zavolaj policiu na odvhyt agresivneho psa,inak si tak bude pobehovat strasit,nie vzdy posluchne na slovo a moue sa stat nieco vaznejsie.

noami12
27. jún 2022

Skus sa informovať v útulku ako postupovať, povedz ze aj na syna skočil a zhodil ho.
Je toto ťažké, lebo ja tiež keď mám dvor a beha mi tu pes tak cudzí človek s tým nič nespraví keď je na mojom pozemku ten pes... ale tam rozdiel hádam by tam nejaký mohol byť keď to tam je viac firiem čiže je to nejaký objekt.
Co si pamätám nemeckých ovčiakov keď mal niekto v takomto objekte, tak iba na stráženie a aj to cez deň boli vo voliere a iba na noc ich púšťali von. Takže poprípade spísať nejakú petíciu s ľuďmi s iných firiem, aspoň skúsiť aby psovi zabezpečili volieru alebo ho dali preč

anickaaa6aaa
27. jún 2022

Pes za to mozmo nemôže ale môže ublížiť. Neviem, ale keby mam psa agresivneho na dvore a pride mi návšteva a ublizi niekomu neviem ci by to bolo len tak, ze bol na sukromnom pozemku. Určite by som sa sťažovala dalej a ak by bolo treba tak by som sa aj branila.. Hadam sa nedam zmrzacit.

autor
27. jún 2022

@noami12 on to je pes niektorej z tých žien, ale neviem ktorej konkrétne. Nebýva v areáli. Je tu len počas ich pracovnej doby, ráno s nimi príde, večer odíde. Pustený nie je nonstop (mávajú ho zavretéto v kuchyni alebo kde), ale vždy keď idú von na cigu pustia ho vybehať. Skúsim osloviť nejaký útulok v okolí, možno by vedeli aspoň nejakú kontrolu zo slobody zvierat poslať. Lebo policajti nič neriešia.

hugigugin
27. jún 2022

Ak je to reštaurácia a maju tam psa tak by som nahlasila hygiene. Potom oslovila odchyt - utulok.

nelca84
27. jún 2022

Problemovy pes? Pes je tam, kde ma dovolene byt. Problemova je majitelka, tak zameraj svoju energiu na nu. So psom, ktory je ma sukromnom pozemku ti nikto iny nepomoze, iba jeho majitelka.

autor
27. jún 2022

@nelca84 neviem ktorá je majiteľka toho psa, ignorujú ma všetky, vôbec nekomunikuju so mnou, bola som za nimi v reštaurácii kričala som na ne na dvore a nič a mú ani bé, tadiaľ cesta nevedie . A áno problémový je aj pes. Tu ani nejde o to, že niekde behá, tu ide o to, že útočí a agresívne sa správa. To je pre mňa problémové správanie

lucia147852
27. jún 2022

Nahlásiť, že o psa neni vhodne postarané a psa odoberú.

nelca84
27. jún 2022

Neuveris, ale aj to ako sa pes sprava je vecou majitela. Policia ti nepomoze, lebo je na sukromnom pozemku, ani utulok ti nepomoze, pes ma majitela a nie je zanedbany ani tyrany, takze jedine cez majitelku to mozes riesit. Preco sa tam s tebou nikto nebavi?

noami12
27. jún 2022

Tak pokiaľ je v kuchyni v reštaurácii poslala by som tam kontrolu. Tam nemá čo robiť. Skus osloviť aj hygienu a oni ta už nasmerujú ako ďalej postupovať.

autor
27. jún 2022

@nelca84 ale ja chápem, že to má na svedomí majiteľ a zanedbaný výcvik, ale nemení to nič na tom, že ten pes pre mňa predstavuje problém, darmo ma tu chytáš za slovíčka.... Ja neviem, možno sú to ignoratky, možno sú to sprosté telce čo si myslia, že si toto môžu dovoliť, možno mi nerozumejú alebo to len proste nechcú riešiť. Keď nekomunikuju tak to nemám ako zistiť. Moja návšteva v reštaurácii skončila takto "dobrý deň chcela by som sa porozprávať ohľadne psa, ktorý s vami chodí na zadný dvor" "uhryzol vás?" "nie neuhryzol" "tak je to v poriadku, pekný deň " a zabuchli sa v kuchyni. Tak ako mám s takýmto majiteľom niečo riešiť?

ukulela
27. jún 2022

Drzia psa v kuchyni? Hygiena.

autor
27. jún 2022

@ukulela neviem či je to presne v kuchyni, sú tam zrkadlové okná, nevidieť či je tam aj iná miestnosť, ale kuchyňa je v tej časti určite. V predu v reštaurácií sa pes nepochybuje . Chodia tam kolegovia na obedy, nebol tam nikdy. Proste je niekde v tej zadnej časti zavretý.

betulinka1
27. jún 2022

Peper sprej pre psov akonahle by na mna vyskočil velky pes. Kupis v poľovníckych potrebách. A pravidelne by som ho púšťala von cez branu “nahodou”

simca06022011
27. jún 2022

Mne sa ta výhovorka ako pes na súkromnom pozemku veľmi nezda... Kedze je to asi spolocne užívaný dvor, niekto so tam pusta psa, kt. Ineho napadne tak sa to nema riešiť? 🤦🏻‍♀️ Na hlavu.
Prestala by som podla moznosti dvor vyuzivat. Sťažnosti písomne, ak to vadi aj inym nájomnikom, tak spolu.
Nepomôže kludne pouzi drsnejsie metody. Bohužiaľ pes za to nemôže ale neotravuje ts majitelka ale pes, cize tej ten sprej do ksichtu nenastriekas

lija22
27. jún 2022

cize nejaka zamestnankyna restauracie si pocas prace vezme psika do prace? to je riadna krava ked na staznost ani nereaguje. stale ma udivuje odkial beru ludia tolko arogancie v sebe a sebaistoty. ach tiez by som bola nahnevana. neviem nejakou obklukou na to ist. na fb stranku restauracie napusat viacero staznosti ohladom psa bla bla..proste nieco tak vymysliet aby jej ho zakazali vodit do prace

noami12
27. jún 2022

Ešte ma napadlo ak ona je tam iba zamestnaná, tak ísť za vedúcim ktorý tu reštauráciu vlastní a zamestnáva túto osobu a porozprávať sa s ním, keď to nejde s majiteľom psa 🙂

lasoli
28. jún 2022

@nelca84 no ale ak sa neda cez majitelku,musi sa cez psa,oar x odcht do urulku a potom mozno maitela prestane bavit psa hladat po utulkoch,tak ho vezme aspon na voditko.No a pes tiez nema najlepsiu povahu,zda sa.

nelca84
28. jún 2022

@lasoli utulok nemoze odchytit psa, ktory ma majitela

Strana
z2