Problémy s jazdami počas robenia si vodičského preukazu
Ahojky ,
mal tu niekto nejaké evidentné problémy s jazdami , napr.zapnutie štart motora + rozjazd ? mne to vôbec nejde , a neviem či to radšej nevzdať.
mňa sa inštruktor pýtal, že načo potrebujem vodičák , že ešte ma čakajú aj horšie veci ( kužele + premávka ).
ja to zrejme chcem nechať , vyčítam si , že som sa vôbec do niečoho takého pustila , načo nemám ... kto vedel .
@katulienkax no ano, ano , to sme len brzdili a akoze po brzdeni davala neultral
@dollyzv ja som z ke ☹
@nikoleta100 chapem ze ti je z toho na hovno. vzdy si mozes doplatit jazdy dalsie. ak nemas nikoho v rodine s autom skus napr suseda kamarata starostu kolegu alebo napis tu holkam za orve ze kto pozna dobreho instruktora v tvojom okoli a kozno tu najdes aj mamicku s ktorou by si mohla trenovat. podla mna mas proste strach a ten dppredu zariadi ze ti to nevyjde. neboj sa zaciatky su tazke ale skus si uvedomit ze su aj ludia po zraneniach so zmenenou citlivostou v nohach rukach ludia a postihnutim co soferuju. zahraj si futbal s detmi nech si trochu obnovis spojenie noha mozog. alebo chod k nejakej susede a skus sit na stroji s pedalom. alebo ku klaviru s pedalom. alebo si len kopkaj nohou do rytmu. som si ista ze s dobrym vedenim a ked to soracujes v sebe to das. poznam kocku co davala autoskolu na desiaty krat .. ja na orvy ale priznavam ze v jednej krizovatle som nedavala spravne prednost a citila som ze mi zabrzdil instruktor.. cize tiez som mohla vyletiet. nevzdavaj sa!!!
@nikoleta100 tak už len ozaj niekoho tam poprosiť,veľmi by ti to pomohlo minimálne by si si začala aspoň viac veriť,a nemala by si taký stres za volantom..pri cúvaní to bude horšie..ja mám vodičák niekoľko rokov,a doteraz sa vyhýbam pozdlznemu parkovaniu 🤣🤣🤣 radšej prejdem aj kilometer v daždi pešo aby som tak nemusela parkovať 🤣🤣🤣
@dollyzv hej , tak vies , kazdy je iny , mozno ak poprosim tu v okoli , ale kto chce nicit prevodovku , nik
@nikoleta100 najlepšie by bolo aspoň benzínové auto lebo skapinanie na diesli ozaj nerobí dobrotu ,benzínové to zvládne skôr :D popripadne si v autoškole priplatiť jazdy..
Tak ja som robila vodičak v roku 2008 a neviem akým zázrakom som ho urobila. Nenávidím auta s manuálom, neviem to ovládať, asi som divná, stále mi to skapinalo a ostať stát na kopci keď za mnou zastavilo ďalšie auto bolo pre mňa ako 5 sekúnd pred smrťou... 10 rokov som nejazdila lebo som mala panicky strach. Muž do mňa hucal, že máme malé dieťa a on ma nemôže všade rozvazat a s kočíkom autobusom nie je nič moc. Tak sme sa dohodli, že mi kúpi automat, že tam sa takých veci ako zdochnutia motora báť nemusím a mal pravdu. Odkedy mi ho kúpil, jazdím ako drak, nebojím sa a hrozne ma to baví 😉 takže pre mňa bol automat jediná cesta, ale tak vodiča som musela spraviť s manuálom aj keď to bolo pre mňa strach a hrôza 😔 zvládneš to, nevzdávaj sa 😉
@nana8989 no ved technologicky auta uz sa vyvijaju dopredu , to je fakt , ale bohuzial ja mam s rucnou prevodovkou
Chápem tá, ale psychika robí veľa. Keď sa budeš takto na to chystať že s čím všetkým bude problém tak bude. Ja som mala super instruktora, tiež som z KE a hneď prvu jazdu na rovno zobral do mesta, ja som naňho pozerala ako puk. Auto bolo staré, ťažko sa rozbiehalo, spojka strašne zle zaberala, ale som si povedala že keď sa na tomto naučím, tak už na všetkom. 10 rokov po autoškole som nejazdila,lebo nebolo na čom, deti a tak a teraz som začala pred mesiacom. Prvá jazda horsia a teraz stále lepšie a lepšie a poviem ti, nieje to žiadna veda. Ale poznám aj dievčatá ktoré to vzdali, no najčastejšie za tým bol inštruktor.
@nikoleta100 nevzdavaj sa čosi 🙂 inštruktor je debilko jeho nerieš vobec. 3 jazdy je malo, buď v pohode 🙂 a nedá sa zmeniť inštruktor?
@jaass tak neviem , zatial na mna nekrici , ale , ze ako sa to chcem naucit , ze ked mi povie , ja robim uplne ine :-/ len toto mi prizvukuje , ale je to tym stresom
@nikoleta100 ahoj, urcite to nevzdaj! 🙂
Ja som si presla hrbolatu cestu k tomu aby som si spravila vodicak. Nebudem to tu rozpisovat, ale pokojne mi napis sukr. Spravu. Mozme o tom pokecat, mozno ti poradim, povzbudim. Chapem, co prezivas. 🙂
@nikoleta100 ale on ako inštruktor by ti nemal povedať ani to. Skús si zistiť, či sa nedá zmeniť 🙂 moja kamoška chodila na autoškole k jednému, ktorý na ňu raz vybehol a zmenila si potom a bolo už všetko ok. Lebo vieš......TY robiš vodičák, platíš si a asi aj očakávaš, že počas učenia bude k tebe človek normálny.
@nikoleta100 to je len zvyk a cvik. A inštruktor by mohol mať ľudskejší prístup, tiež som mala kedysi takého chuja, čo mal pocit, že všetci sú ebnutí. Tak som mu to asi na tretej jazde vrátila aj s úrokami, ešte ani 18 som nemala 😂 na križovatke som naňho nahučala, nech sa začne chovať normálne alebo nech hneď teraz vystúpi a ťahá do p..e autobusom že ja už dojazdím aj bez neho🤣 potom som vymenila inštruktora za Pána Učiteľa 😊 všetko vysvetlil normálne, s kľudom, ak som spravila chybu tak POVEDAL, nikdy nekričal.
K tej spojke - poznám také múdro, že púšťaj opatrne ako prd na rodinnej oslave 😂 proste skúšaj, kde ti zaberá, budeš to aj počuť aj cítiť a nepotrvá dlho a ten pohyb nôh zautomatizuješ. Do kopca to isté - tá spojka ťa podrží a potiahne, potom už len pridáš plyn. Toho sa neboj, aj keď auto zo začiatku párkrát zahučí alebo zdochne, prídeš na to. Na otáčky sa nesústreďuj, v premávke pozeráš na cestu pred seba, nie na otáčkomer, počúvaj zvuk a vnímaj vibrácie pedálu.
Treba si urobiť vodičák na automat, keď máte takýto problém 🙂 je to síce nudné jazdenie, ja by som automat nechcela ani zadarmo, ale oveľa jednoduchšie ako manuál. Ja som na začiatkoch môjho jazdenia mala problém s inými autami, moje som ovládala perfektne, lebo som bola zvyknutá, ale iné mi vždy skapalo, lebo iná spojka. A dnes už striedam tri autá ako nič a každé je iné. Ale zasa niektorým ľuďom nejde šoférovanie, iným varenie, alebo práca s PC, nemôže ísť každému všetko 🙂Držím place 😉
@nikoleta100 ahoj, no ja som robila vodicak v Ke minuly rok, jazdy 90 minutove. Autoskola super, inštruktori top, mohol mat clovek stale s tym istym alebo striedat podla dohody. A aj tak som chaosila, stresovala, dochlo mi auto na krizovatke... a este som aj tehotná bola 😀 postupne ma to začalo bavit, menej som stresovala, viac sa snažila ucit praktické veci a hned to slo ľahšie. Kupili sme auto a ked necakam s napatim, ako mi niekto zahlasi, ze na najblizsej doprava, tak ma to velmi bavi. Fakt som myslela ze to budu vyhodene peniaze a nezvladnem to, a teraz je to super.aj s manualom, zvykla som si 🙂
Presne toto aj ja teraz prezivam. ☹ Instruktor mi povedal, ze na co si to robim, ze toto bude trapenie a ci ma nikto nikdy nepustil za volant :( Tiez ma to uplne znechutilo uz po prvej jazde na trenazeri 😀 Potom prisla korona a dalej uz nic nebolo. 😀
@nnnuuunnn takze dalej nepokracujes v jazde ?
@jaass na mne sa tam vystriedali traja za 1 hodinu, jedna zena - TOPka, druhy neutral, ale spomaleny a treti nervak premudrely. 😀 neviem ci sa bude dat vybrat, na jazdach vraj ano, ale na trenazer sa nas nepytali koho chceme. Tiez som take chudatko co si to nema moznost natrenovat mimo autoskoly, keby sa mi tu niekto z BA ozval, budem rada. 😀
@nikoleta100 teraz cez koronu, nie, ale o tyzden budem mat trenazer cislo 2, "uz sa tesim". 😀
Inak ja si pamata, my tu mame par autoskol tisic rokov, aj s instruktormi.. a spoluziaci na gymnaziu vzdy somrali, ze jeden nervak, kludne im plieskal po rukach a nadaval.. :D ako nechapem :D mne to pride strasne smiesne, si predstavim, ze mi plesne nejaky chlap po ruke, ze este nepreradujeme (napr) asi by som sa bud zlakla ze skoncim v zvodidlach (v lepsom pripade) alebo by som mu jednu strelila...
@nnnuuunnn nerieš vôbec nejakeho inštruktora, keď je pri tebe :D ja som robila vodičák a mám na to najlepšie spomienky!!!! :D keď som urobila chybu na jazde a inštruktor ma upozornil - jasné, že som poslúchla ale nerobila som si z toho nič :D a raz počas jazdy som mala dať prednosť a som skoro nabúrala a inštruktor sa ma opýtal, či naozaj vodičák chcem :DDDDD a ja že jasné, musím ho mať a teraz šoférujem každý deň 🙂
Ja som mu aj povedala pred jazdou, že keby niečo ste tu vy :D :D :D sa smial :D ale on bol parťák.
Mala som to podobne. Vodičak som urobila, ale v deň keď mi ho dali som ho hodila do šuplíka. Vytiahla som ho asi pred 2 týždňami (sú to skoro 4roky co som ho dostala). Chodím jazdiť s manželom a deckami keď sa doma nudime . Kupodivu s nim to ide ľahko a bez problémov, pojazdili sme už všetky okolité dediny a menšie mestá 😂už ani strach nemám, sem tam mi to zdochne ale s tým sa počíta. Skús vymeniť inštruktora, mne to pomohlo. Keby som nemala inštruktora magora, tak by som šoférovanie mala rada hneď a nie ako posledne 4 roky, že keď sa ma niekto spýtal ci nechcem šoférovať, tak každý vlas sa mi zježil a bolo mi nevoľno 😁
Ahoj no ja si práve robím vodičák, a poviem ti, že zo začiatku to bol rev, rev a zasa rev, teraz mám 11 jazdu za sebou a keď si spomeniem na začiatky tak už mi je to smiešne, tiež som mala problém so spojkou, žiaden cit. Len obuv treba mať pohodlnú, čím tenšia podrážka, tým lepší cit. No ja mám našťastie super inštruktormi, aj inštruktori sú v pohode, len ja som si našla inst., ktorá je prísna mne to vyhovuje dáva mi zabrať, ale ja som rada.
Nevzdávaj to, prídeš do toho a na konci sa budeš iba smiať že čo si vystrájal. Ja si robím vodičák už od decembra, len stále niečo, sviatky, teraz korona 🙂 snáď to leta budem mať. Mne to ide pomalšie, ale ide, dnes kuzelky na výbornú, nemáš sa čoho báť.
S autoškolou toho mám odziteho 😂 neboj sa toto je nič oproti autocvicisku 😂😂😂
@nikoleta100 ahoj v pohode ja som mala ten isty problem v autoskole ma to absolutne neucili nakoniec ma moj chlap zobral na polnu cestu a nacvicoval to somnou. Teraz jazdim uplne v poode bez problemov. Naucis sa len daj tomu cas nikto z neba uceny nepadol mne to trvalo rok kim som sa to dokazala naucit
baby , ja si neviem predstavit , parkovanie , kuzelky , cuvanie a premavku , ja mam aj hnacky pred jazdami , aj uzkosti az do placu
vcera som asi 5 x ked nie viac , startovala motor + rozjazd , som chcela vystupit z auta a odist prec , instruktor vravel mi cely cas , preco to robim to a to , ukazal spojku a plyn co robim zle , bolo mi do revu ☹

ale je pravda ze toto som sa ucila este s ocom po parkovisku toto by som nedala v autoskole chce to trening