icon

Problémy s jazdami počas robenia si vodičského preukazu

nikoleta100
15. máj 2020

Ahojky ,

mal tu niekto nejaké evidentné problémy s jazdami , napr.zapnutie štart motora + rozjazd ? mne to vôbec nejde , a neviem či to radšej nevzdať.
mňa sa inštruktor pýtal, že načo potrebujem vodičák , že ešte ma čakajú aj horšie veci ( kužele + premávka ).
ja to zrejme chcem nechať , vyčítam si , že som sa vôbec do niečoho takého pustila , načo nemám ... kto vedel .

nikoleta100
autor
17. máj 2020

@paskolinka ale zaplatila si celu sumu alebo na splatky ? a co vraveli na to v autoskole ? ja mam na splatky bez navysenia , ale nemam zmluvu ... a nemohla si prestupit do i.autoskoly , vraj za prestupenie je 100€

paskolinka
19. máj 2020

@nikoleta100 prestupovat som nechcela, teraz sa mi to vobec nehodi, nemam na autoskolu cas. zaplatila som zalohu (50% ceny), sekretarka v autoskole s tym nemala problem, povedala ze mi posle vyuctovanie. ja som autoskolu nepotrebovala, vzdy som byvala v meste, tak som to neriesila a teraz, ked byvame inde a mame dieta a soferovanie by sa zislo, tak na to nemam cas ... preto ti radim, ze radsej zabojuj a skus to spravit, ked aj nebudes jazdit, budes mat vodicak a potom ked to fakt budes potrebovat, tak si das nejake kondicne jazdy alebo co a nejako sa zabehnes. vela zien v mojom okoli to tak robi teraz, ked maju male deti a nebavi ich uz tralalakat sa s nimi vsade peso alebo mhd, po rokoch nejazdenia pomaly zacinaju... mozno skus zmenit tu autoskolu, lebo dobry instruktor je podla mna velmi dolezity.

simca06022011
19. máj 2020

Ja som čítala že veľkí inteligentní ľudia nechcú šoférovať 😂 No myslim, že skôr ty zodpovedni až bojazlivi. Som jeden z nich, ja si neviem predstaviť ze nabúram niekde, proste hanba sveta pre mňa... Ak by niekomu sa niečo stalo tak duplovane mam dosť. Moja sesta živel odjakživa to vôbec nerieši.. Ze skončila mimo cesty xyz krát nevadí, v protismere ide.. Neva 😂 mňa by vystrelo. Hysaky na trenažéty ani pred jazdami som nemala, ja proste neznesiem ten pocit zodpovednosti asi.. Po prvej jazde sme mali nehodu v NR a už ma nik do autoškoly nedostal... A teraz sa odhodlavam na vodičak Už druhý rok... Mňa najviac dorszs pristup pri hľadaní práce 😂 nemáš voidicak nie si... Keď sa spýtam ba čo mi v kancelárii je, tak na nič, ale podmienka to je 😂

paskolinka
19. máj 2020

@simca06022011 no ale si predstav, ze si kvoli praci urobis vodicak, ze nech mas ten papier teda a oni ta nahodou fakt poslu jazdit 😅 znamej sa stalo, ze ju poslali na sluzobku do pariza a tam jej dali auto a chod. a to vobec na SR nesoferovala, len mala vodicak x rokov stary 😀 neviem, ci tam nahodou aj neburala, uz si presne nepamatam, ale nervy mala riadne z toho.

simca06022011
19. máj 2020

@paskolinka 😂 moje nervy :D Ale zase fakt si vezmi, ze sekretarka, asistentka, uctovnicka.. vsetci povinne vodicaky... a z kancelarie to mam 5minut na postu a do 10min mam pesi vsetky poistovne aj DU.... A fakt, ze tam uz skroo vobec nechodime lebo vsetko elektronicky. A je fuk aku mam prax atd, proste vodicaaaak musi byt :DDD lebo co ak budemmusiet raz za rok dojst niekam? Dojdem tam aj taxikom :D

mapa
19. máj 2020

@nikoleta100 nerobis nahodou autoskolu u Pecera? Lebo mna presne takto deptal pred 17 rokmi.. Vtedy mohol mat po 40ke. Islo mu len o to, aby som si doplatila dalsie jazdy....

nikoleta100
autor
19. máj 2020

@mapa ja mam p.Veberu ci ako

mapa
19. máj 2020

@nikoleta100 nenechaj aa zdeptat. Podla mna si len nahana dalsie hodiny...

nikoleta100
autor
1. jún 2020

ahojte dnes som mala 1vu jazdu na premavke.Strach a hroza.Ked viem tak ani nepojdem na ten vodicak.Dodnes si to vycitam,ze som sa na to dala.Strasna blbost.Absolutne neovladam ten okruh zaradenie do jazd.pruhov pred okruhom , ako to je s preradovanim rychlosti ? kedy sa prehadzuje a kedy nie ? vobec tomu nerozumiem.A instruktor mi vravi ,ze stagnujem , ze sa neposuvam dopredu.Mam si fakt robit vobec vodicak ? Strasne som ho chcela,ale vidim , ze asi som nechapava.

janulax
1. jún 2020

@nikoleta100 nevzdavaj sa, ja som mala 2x cvičisko a zajtra mam isť do premavky.. 🙈😔 Strašne sa bojim.. Ja strasne stresujem a ked mi instruktor povie, ze mam zastavit a ja idem 30tkou..neviem ci mam stupit na brzdu, ci spojku, ci preradit do 1tky..strasne zmatkujem.. Som na tom rovnako ako ty.. Ale stale si vravim, ze este mam pred sebou vela jazd a naucim sa... Ved ne taki hlupáci urobili vodicak 🙈😁 ja sa za tym volantom citim ako uplna krava.. Este som si len sadla a instruktor mi povedal, ze sa mam prisunut so sedadlom uplne dopredu aby som dostala na pedále, prisunula som sa ale nie na doraz, lebo potom ma tlačilo koleno, nevedela by som presuvat nohu z brzdy na plyn.. Tak som mu povedala, ze viac neide, ze takto mi je dobre.. On sa ma opytal ci aj manzelovi takto odvravam.. Akoze wtf? V duchu som mu povedala, co si o nom myslim a bolo mi lepsie.. Uvidim co bude zajtra.. Ale poradím ti, nech je akykolvek pako, vela sa pytaj..vsetko co ti je nejasne sa ho pytaj.. Presne to, co si napisala sem, sa ho pytaj ked mate jazdu, nech ti vysvetli.. On je zato plateny, vysvetlit ti to musi.. Ja sa stale nieco pytam a uz si pripadam ako pako 😂 stali sme na mieste a ja sa ho pytam, ci mozem pustit brzdu, lebo ma uz boli noha.. 😂

nikoleta100
autor
2. jún 2020

@janulax strasne je to , cista katastrofa , on mi furt vravi , ze nenapredujem dopredu , ale vzdy stagnujem ... neviem co si mam o tom mysliet ...neviem kedy to preradovanie pouzivat ... absolutne uz neviem nic a pred krizovatkou je to katastrofa :-/ ja citim , ze to nespravim , ze ako sa to chcem naucit , mam pocit , ze do autoskoly mozu ist len taki co asi nieco soferovali , ale na druej strane je to zakazane ! Ako to mam ihned vediet co sa kde co robi aute.A uz nie pred krizovatkou a vobec premavke , kde ist , kde zabocit ... je to horor , ja som do premavky isla az na 8mej jazde !!! AZ NA 8mej.Prilis neschopna na vodicak !

nikoleta100
autor
2. jún 2020

@janulax a este ze ja neviem zaklady , lebo pytal sa ma na znacku , a spanikarila som , som zle povedala , ale nie ze by som nevedela , ale hned ma zjazdil , ze ja neviem ani znacky ... hej jasne neviem nic , oni v tej autoskole si myslia , ze kazdy uceny spadol z neba alebo do autoskoly len taky co odjazdil tajne

nnnuuunnn
2. jún 2020

@janulax
@nikoleta100 Citim s Vami, zajtra mam prvu jazdu v premavke a nic neviem 😀 Autocvicisko som mala raz a bohvieco to nebolo 😀

janulax
2. jún 2020

@nikoleta100 ako, že až na 8 jazde? Si bola predtym 7x na cvičisku? Či ako? A neda sa vymeniť inštruktora? To fakt tak vyzera, ako keby chcel aby si si doplatila jazdy navyše.. Ja som mala cvičisko ešte začiatkom marca pred koronou a teraz druhe minuly tazden.. Takze vobec nic som nevedela, všetko som zabudla.. A povedal, ze dnes uz ideme do premavky a mimo mesta.. Lenze mne robi problém sa aj pohnut.. Par krat sa pohnem normálne a potom zrazu nejaky blok dostanem a aj 3x za sebou mi zdochne.. Uvidis, zvladnes to.. Skus vymeniť inštruktora a ak sa neda tak sa veela vela pytaj.. Pocas jazdy, co mas robit, ako to mas robit, co mas najprv urobit..všetko co ti v tej chvili chodi po rozume a co ti je nejasne..
@nnnuuunnn ooch dievčata nie žeby ma to tešilo ale trošku som kľudnejšia, že v tom nie som sama 😁 ja sa citim uplne nemožne🙈 dnes vecer mam jazdu tak som zvedava čo to bude.. Už aj škola začala tak bude vela aut zrejme na cestach 🙈

fokuska
2. jún 2020

@janulax Predtym pisala, ze nevie ani radit rychlosti, ze ma problem vobec sa pohnut - chybal jej cit na spojke a pomaly rozbeh, takze pravdepodobne toto trenovali na cvicisku kym ju instruktor pustil do premavky.

nnnuuunnn
2. jún 2020

@janulax ja mam jazdu zajtra a fakt sa obavam, aby sme sa nezabili 😀 Mne nezdochlo ani raz tusim, ale mala som problem so zakrutami, aby som nevysla na obrubnik 😀 A vobec si neviem predstavit sa pozerat do zrkadiel a cuvat :-O Ach co to zajtra bude. A tej teorii som zatial vela nedala, doslova nic neviem, to sa idem teraz biflit. Akoze nadavali mi na trenazeri, ze nic neviem a ze robim vodicak 3,5 mesiaca uz. Akoze prosim? A ten kto ho nema, tak ho robi uz 20 rokov? 😀 Tak ja som sa ucila ine veci cez koronu, nejak som nebola motivovana do teorie jazdy. 🙂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
bu1bu
2. jún 2020

Ja som robila vodicak pred 12 rokmi. Od vydania VP bol v sufliku. V aprili som zmenila pracu a ked som podpisala novu pracovnu zmluvu a oboznamenie s internymi predpismi tak mi dali kluce od noveho!!! auta, ze mi bolo pridelene... Skoro som na mieste odpadla. V sekunde som chcela odstupit od zmluvy.. Po pociatocnom soku som zo seba dostala ze som nejazdila na manualnej prevodovke dost dlho ( rozumej 12 r), tak sme sa dohodli ze mi daju 2 tyzdne na kondicne jazdy. Korona v plnom prude, autoskoly zatvorene... V sekunde ked ich pustili som volala do autoskoly a upenlivo prosila o kondicne jazdy... Mam za sebou 4 ale este sa na to necitim tak mam predplatene este dalsie... Praca ma donutila, bojim sa neskutocne ale zaroven praca o ktorej som snivala ma motivuje... Sama som zvedava ako to dopadne 🙂

nnnuuunnn
3. jún 2020

No baby, mam za sebou jazdu prvu "v premavke", kedze sme boli na malo rusnej trase a teda moje pocity su dost na prd. Skoro vobec som si nedokazala vsimat znacky, dokonca som skoro presla aj na cervenu, moj problem je, ze vnimam viac instruktorku ako to co sa deje okolo mna. A ja vobec nerozmyslam kam idem a preco a co mam robit. Aj mi riadne vynadala, lebo som 2x v krizovatke drzala spojku a ona nemohla nic robit, tak mi povedala, ze ona sa kvoli mne nezabije a ze to so mnou nepojde. ☹ Ze ju vobec nepocuvam, jedine moje plus je vraj, ze vsetko robim velmi opatrno, ze nedupem na pedale a idem hladucko. Ale vobec si neviem predstavit vnimat to vsetko a este aj zrkadla riesit. Pravdu ma, ze ja nemam ziadnu priestorovu orientaciu, ja sa stratim aj na znamej ceste ked idem pesi. ☹ A, ze hned vidno, ze som nikdy nerobila ziadny sport, ani nebicyklujem, ze mam pomale reakcie, rychlost, koordinaciu, nedokazem to vsetko sledovat co mam a rychlo sa rozhodovat a este aj vediet co mam robit a kedy, teda s autom. ☹ Strasne zle sa citim z tohoto, v podstate mi povedala, ze som z tych najblbsich tam.

emasss111
3. jún 2020

@nikoleta100 no ja som ti opačný prípad...v autoškole mi auto zdochlo asi dvakrát, inštruktor má vždy chválil, že som lepšia ako chalani, že neverí, že som pred tým nejazdila..... raz ma vzal na jazdu na takú odľahlu cestu, v kopci a tam na nechal v kopci sa pohynat hádam aj 20krat...nemala som s tým problém...v podstate celá autoškola bola pohoda... aspoň podľa slov inštruktora...ale teda vždy som šla na jazdu so stiahnutým žalúdkom....a po skúškach som sa ako tak rozjazdila, ale prišlo bábo...a zas mám strach, teraz oveľa väčší a už takmer rok som nejazdila ☹️ proste ako to dobre to začalo, tak sa to pos.alo....a vlastne som ti chcela len povedať, že ak chces jazdiť, potrebuješ vodičák, tak bojuj... mám vela kamarátok, čo mali zo začiatku veľké problémy a teraz schovajú do vrecka nejedného šoféra mužského pohlavia 👍👍👍 držím palce a chce to len a len trénovať.... prípadne vymen inštruktora...ak to bude s ním už moc zlé 👍 a hlavne veľa jazdi potom... neurob tú chybu, ako ja....

martina2ve
3. jún 2020

Treba viac plynu...to nevadi nikomu to nejde hned super, netreba stresovat🙂 a hlavne kazde auto je ine, niekotore maju tvrdu spojku ine makku, takze este to zrejme skape vela krat(zo zaciatku)

martina2ve
3. jún 2020

A peklicka: ja ked som si bola na policii pre vodicak hned som sadla za volant, ze jaka frajerka.. skapalo mi to na kazdej krizovatke, spotena som bola aj v ponozkach( spolujazdec bol na nervy nadaval mi jaka som blba ked neviem jazdit, ze mam ist vratit vodicak)- mimochodom uz je davno EX , ale treba sa prekonat a hlavne "no stress" a skusat skusat skusat

janulax
3. jún 2020

@nnnuuunnn to ako keby si o mne pisala 😂 vcera som mala prvu jazdu ale uuplne rovnako som na tom.. Nedokazem vnímať aj instruktora, aj pedále, aj znacky, aj chodcov.. A najhorsie su asi späťaky.. Ked som sa mala zaradit z laveho do praveho jazdneho pruhu, dala som smerovku a pozeram do zrkadla a vidim plno aut.. Tak som nešla.. A on na mna krici ze choood este mi aj chytil volant a trhol.. A rovnako som na tom aj s tym sportom 😂 nikdy som nerobila ziadny sport, nemam cit v nohach a zrejme mam aj spomalene reflexy 😂 idem si pomaly, rovna cesta, pohodicka.. A zrazu bum krizovatka.. Ale nie obycajna.. Proste taka veelka divna v zakrute, hen cesta, hen odbocka, dalsia odbocka este pred krizovatkou 😂😂 a ja zrazu stres, neviem co mam skor urobit.. 🙈 Ci brzdit so spojkou ci bez spojky.. Rychlo smerovku.... 🙈 Ale tak, ani raz mi auto nezdochlo co som velmi rada, lebo na cvicisku mi zdochlo casto.. A vozila som sa skoro 2 hodiny.. Presla som cez velke mesto, sidliska, vela dedin, mensie mesto, dvojprudovku.. Vsetko hned na prvej jazde.. Tak som rada.. Zatial mam všetko v hlave, vsetko co mi vravel.. A dalsiu jazdu mam v piatok.. Tak dufam ze do piatka mi to z hlavy nevyfuci 😂 inak, mne strasne vadi to, ze idem 40-50km/h a robim kolony.. Pozriem do spataka a plno aut.. Som z toho nervozna.. A to som si vravela, ze ked raz budem robit vodicak, ze mi to bude uuplne jedno.. Vsak sa učím.. Som autoskola, musia brat ohlad.. Ale je mi to blbe 😂😔 a dokonca som isla medzi dedinami asi 40-45km/h, lebo bola blba cesta, a nejaky mlady pako ma isiel obehnut a zrazu vedla mna spomalil na moju rychlost a kukal na mna.. Isli sme vedla seba.. Mozno aj nieco povedal neviem.. Instruktor len zvrieskol, ze co robi ten zasran.. A ja ze neviem 😂 citim sa jak trapna hus.. Ja viem, ze sa nemam preco hanbit, lebo sa ucim,.. Ale mne je to akosi divne..

nnnuuunnn
3. jún 2020

@janulax Tiez mam dalsiu jazdu v piatok. 😀 Ale teda neviem ci mam odvahu tam ist, momentalne tu placem 😀 ze na co som sa na to dala a keby nezaplatim naraz celu sumu, ale na tretinky, tak tam uz nejdem a necham prepadnut len 200e 😀 ale atkto mi je to uz luto nevyuzit... aj ked, ked sa budem mat zabit, tak asi to vzdam. To si dobra, co vsetko si presla... V akom meste robis skolu?

janulax
3. jún 2020

@nnnuuunnn toto iste som si vravela, vzdy ked tam idem tak nariekam, ze naco som sa na to dala.. A tiez som uz zaplatila celu sumu.. Teraz mi je uz luto to nechat tak.. 🙈 V Prešove 🙂 mesto večných kolón, kde nemáme ani obchvat.. A na každom rohu je nejaká cesta rozkopana 😂 dost som presla.. Sama som sa čudovala.. Som myslela, ze na prvy krat pojdeme len do nejakej blizkej dedinky a naspat.. A ze tu istu trasu otocime par krat 😂🙈 no presli sme dokopy cca 65km..az ma zadok a nohy boleli 😂

nnnuuunnn
3. jún 2020

@janulax to mas asi lepsie ako ja, ja som v Ba. Strach a hroza. 😂

janulax
3. jún 2020

@nnnuuunnn neviem co je horsie 🙈 o ktorej budes mat v piatok jazdu? Budem na teba mysliet 😁 ja mam strach uz teraz

nikoleta100
autor
4. jún 2020

@janulax no pekne

nnnuuunnn
4. jún 2020

@janulax 13:30 😀 Modli sa za mna 😀 Ale akoze nebojim sa takto ked som doma, strach pride az ked sadnem do auta, co som rada. 😀 Kebyze mam este doma nervovat, tak to by ma porazilo.

nikoleta100
autor
4. jún 2020

@janulax nuz ja som bola dnes uz druhykrat v premavke , akurat so spojkou mam problem , ze ju skoro pustam , ale nejak si to vryt do pamati :-/ vrrr ten kruhac oh mamo , dalej tie krizovatky jemine , a este sledovat stale do spataka ! a toto vsetko naraz vnimat , ako dopadla jazda ?