icon

Problémy s jazdami počas robenia si vodičského preukazu

nikoleta100
15. máj 2020

Ahojky ,

mal tu niekto nejaké evidentné problémy s jazdami , napr.zapnutie štart motora + rozjazd ? mne to vôbec nejde , a neviem či to radšej nevzdať.
mňa sa inštruktor pýtal, že načo potrebujem vodičák , že ešte ma čakajú aj horšie veci ( kužele + premávka ).
ja to zrejme chcem nechať , vyčítam si , že som sa vôbec do niečoho takého pustila , načo nemám ... kto vedel .

mondolina
24. jún 2020

@nikoleta100
Čo je somarina na kruháči, na pruhoch? Úplne logické jednoduché veci....

jakoma
24. jún 2020

@nikoleta100 tiez KE? ktora autoskola? ja som tiez mala tazke zaciatky.. potom som chodila s otcom na parkovisko sa rozbiehat.. a skusku som dala az na tretikrat.. neboj, zvladnes to.. aj pred tou poslednou skuskou som si dala pauzu 3 mesiace a trenovala :D celkove som robila autoskolu skoro rok.. mimo toho som normalna a uspesna :D len som sa potrebovala do toho dostat, nie kazdemu to hned ide ..

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
nikoleta100
autor
25. jún 2020

@simca06022011 mne sa velmi paci , ze ked niekto povie niekomu " problem je v tebe" ako keby kazdy tu bol jezis panboch sveta ,truhlik a mudry ako "salamunova rit " po
1.ve ja nie som technicko-matematicky typ ,neviem ako ty ,ale ja som na vytvar.umenie ... niekto vie malovat , tancovat , hrat este neznamena ze je nejaky DEBIL ale dakujem.
Po 2.he nikto nevie ako bude soferovat , takze kazdy po bitke je len mudry ako general
Po 3.aj ten najlepsi kon sa raz potkne , zaujimave ze ?
A po 4te blbe konentare si radsej nechat pre seba , lebo boli taki sebavedomi co vedeli jazdit, a skusky nespravili takze neviem ci to nie je aj o stasti ? A ked niekto ide sa ucit , nie kazdy ma na to predpoklady este neznamena , ze nevie NIC ...ale vdaka

sticker
nikoleta100
autor
25. jún 2020

@jakoma grendel my auto doma nemame takze peoblem kde nabrat ten naskok

nikoleta100
autor
25. jún 2020

@mondolina ked to vies nie je somarina jasne , vela je tu aj "premudrelych "

nikoleta100
autor
3. júl 2020

tak ako vam to ide ? mne otrasne . a kuzele ? ja som mala ist zajtra , ale som to odvolala

janulax
5. júl 2020

@nikoleta100 ahooj 🙂 ja som mala teraz 3 tyzdne volno.. Kedze instruktor nemal pre mna volny termin.. Jazdu mam zajtra 🙂 preco si to odvolala? Ved možno kuzele by ti sli.. Kolko jazd mas este pred sebou?

nikoleta100
autor
6. júl 2020

@janulax ahojky pretoze ruka ma hrozne bolela kedze opatrujem starku som si ju presilila, instruktor mi povedal ,ze nevie ci mi pojdu kuzele , s placom som odisla naposledy ked mi toto povedal, potom mi napisal ze v sobotu na kuzele to bolo v piatok, som mu napisala , ze kvoli ruke odvolavam , on naspat napisal , ze my dalej pracujeme a ucime sa, ze dalsi termin da na kuzele ... zajtra mam 18stu jazdu... vela si od toho neslubujem ... a ani uz ma to nezaujima , ani na skusku ak ma pusti ... nepridem , naco ?!

nnnuuunnn
6. júl 2020

@nikoleta100 Dievca, na skusku? Bola si uz na ceste? Prepac, len sa pytam. Ja mam tu opiciu drahu celu teraz na kazdej hodine zhruba od siednej jazdy az do konca kurzu, ale realne sa tam ucim 15 minut celu tu opiciu drahu. To si zopakujeme a ideme jazdit.. Mne to pripada a teraz sa Ta nechcem dotknut, ze instrukto Ta nevyhodil, robis si co chces, ale na skusku ta asi nepusti, ved ked nejazdis este po cestach. Chcem sa len spytat, aj Vy mate v aute take pipacie zetony? U nas kazdemu ziakovi pipnu v aute, to zaznamenava aj cas straveny v aute, aj co sa presne robilo, aj kilometre, aj trasy. Bez urcitych tras a kilometrov nemozeme ist na skusku. Policajti to kontroluju ci kto. Preto sa pytam, ci aj u Vas to tak je, ale malo by byt.

nnnuuunnn
6. júl 2020

@nikoleta100 A ked jazdis, mas vzdy 90 minutovu jazdu? Vies, ze ci to mas len 1 hodinu alebo 2. Pretoze u nas je tych jazd celkovo 17, ale su to dvojhodinovky. Tak mozno Ti krivdim.. a mas za sebou malo jazd. Ale samozrejme nic v zlom, len sa to snazim pochopit ako to mas.

janulax
6. júl 2020

@nnnuuunnn aj my mame tie karty, ktoré nam na začiatku jazdy ,,pipne" a na konci ,,odpipne" 😁 a tiež samozrejme spolu 17 po 90 minut.
@nikoleta100 18tu jazdu si už doplacaš či ako? Lebo tiež tomu trošku nerozumiem.. Spolu by ich malo byť 17. A ak je to až take zle, že ani na skušku nechceš prisť a ani ťa to nezaujima už, tak prečo to už radšej neukončíš rovno?

janulax
6. júl 2020

@nnnuuunnn inak.. aku opičiu drahu myslíš?? 😂

nnnuuunnn
6. júl 2020

@janulax U nas tak vola instruktorka slalom a parkovanie kolme a pozdlzne a cuvanie do garaze. 😀

nnnuuunnn
6. júl 2020

@janulax A nadavala mi, ze preto sa to vola opicia draha, ze sa to aj cvicena opica nauci. 😀

janulax
6. júl 2020

@nnnuuunnn takže si teraz na začiatku každej jazdy prechadzas celu skuškovu zostavu? 🙂 Presne tak, ako to bude na skuske? Aj poradie? Ja dúfam, že aj my si to takto budeme prechadzat.. To by mi velmi pomohlo a bola by som si istejsia 🙂 ja som mala dnes jazdu s novym instruktorom a oovela lepsie som sa citila.. Aj ked ani ten predtym nebol zly.. Ale teraz sa citim nejak lepsie 😁 dnes som bola na dialnici a prechadzala cez tunel 😁 isla som si cca 115km/h a bolo to uuzasnee.. Uplne ine ako v meste, kde musim na kazdom rohu stat, same semafory, prechody.. Len tak silno a v takom krči držim ten volant lebo sa bojím aby som nevysla zo svojho pruhu ze az mam svalovku na ruke 😂😂😂🙈 A zevraj buduca jazda bude na cvicisku, takze pocitam, ze uz si zacnem aj ja cvicit to parkovanie.. Trosku sa bojim toho cuvania, lebo ked pozriem do spataka vidim len plno kuzeliek a neviem sa orientovat 😂😂 teraz v nedelu ma muz zobral na cvicisko a cvičila som si slamom okolo kuzeliek, predom a kedze ja blba som si myslela, ze na skuske budem mat slalom aj cuvanim, tak som si skusala slalom okolo kuzeliek aj cuvanim, muz stal vonku, ja sama v aute 😂 ale sama sebe sa cudujem no ten slalom mi isiel super.. A este som aj (zbytocne) robila slalom cuvanim a muz ma chválil jak mi to super islo 😂 potom som si chcela nacvicit parkovanie predom, cuvanim a pozdĺžne.. Ale mam problem sa orientovat v tych spätakoch 🙈 u nas na cvicisku (je obrovske) je pllno kuzeliek.. A vobec som nechapala kde je parkovacie miesto 😂 muz mi ukazal hen tam zaparkujes medzi tie kuzele.. Ja ze ok.. Ale pozriem do spataka a sama kuzelka a neviem ci mam cuvat, ani ako tocit volantom a ani kde to miesto na parkovanie vlastne je 😂😂 toto bude trosku tazsie pre mna asi, tak dufam, ze sa tomu budeme venovat viac.. Pre mna by bolo ideálne keby som aj ja mala tu opiciu drahu vzdy na zaciatku jazdy 😁 no a potom prisiel nejaky instruktor z inej autoskoly a vyhodil nas, ze tam nemame co robit 😂😂 bola nedela, som myslela, ze tam nikto vtedy nebude mat vycvik.. No co uz 😁 aspon ten slalom som si presla 😁

nnnuuunnn
7. júl 2020

@janulax vies co na zaciatku, na konci jazdy to mam, kludne aj v strede... ako vyjde, ideme okolo.. je to normalne co pises, tiez som nechapala, ktora kuzelka je co. 🙂
Pocuj, tiez urobis v premavke obcas chybu? Mne kazala ist rovno... to by znamenalo ist rovno, z hlavnej na vedlajsiu cestu. No ja som pochopila "rovno po hlavnej" a sla som doprava. 😀
Obcas trafim za zakrutou v obrovskej krizovatke zly pruh...
Obcas nevidim znacku, prehliadnem.
Raz som nepochopila podla tabule, ktora cesta je hlavna. Bol tam oblucik a mne sa zdalo, ze uz som oblucik urobila, no sla by som zle...
Obcas neviem komu dat prednost..
No taketo kixiky este.
Aj ty to tak mas?
Ci som fakt debil?

nikoleta100
autor
9. júl 2020

@nnnuuunnn hej na cestach som uz bola davno , od 8 smej jazdy doteraz , a vzdy kiksy
- poplietla som si radenie krizovatky , pruhy
- prehliadla znacky , bolo mi vytykane , ze malo sledujem znacky , pomale rozhodovanie na krizovatkach , nesamostatne rozhodovanie
-nemam reakcny cas na brzdenie , t.j.blika zelena na semafore , ja nechcem prejst spomalujem jazdu , za to ma policajt by vyhodil , keby som stala pred krizovatkou na zelenej
-vyletela som niekolko x z krizovatky do pruhu , pretoze od strachu a vyplasenia som chcela stihnut bocit , kedze zelena pri odboceni ma kratky interval
- nedala prednost vjazde , nie zeby nedala , ale reflex bol spomaleny
- nezastavila na stopke , prehliadla som to
-zabudla som preradovat , raz mi to slo , raz nie , bud som sa rozbehla na 3jke a nestihla som dobrzdit a preradit na 2jku ,nechala som 3jku, kedze som hned nezareagovala , ze uz bola oranzova , to sa bere ako cervena
- povedal rovno - ja som odbocila
atd , atd ,atd ...

stale nejake kokociny dofrasa ... a co sa da cakat na 18 jazdach ? ze do autoskoly pridem ako profik ???? 🙈 ked som v ZIVOTE NEJAZDILA ??? mne bolo povedane , ze len jazdit , jazdit , jazdit ... v utorok som zrejme mala poslednu jazdu

kuzele ma este len cakaju ... ja si myslim , ze p.instruktor skor nauci kona tango tancovat ako mna

raz som isla aj s vleckou , s vozikom , oh mamooo

ano oni maju take cipy - kluce JISCD co pipnu . to asi maju nejaky system co sa ziakovi odpocitavaju jazdy ,nase auto ide na LPG gas ( plyn )

na to treba mat STASTIE , a mala som pocit , ze cim vacsie usilie som vynalozila , tym horko tazko , tazko skusany sofer ... zrejme je to dane osudom , niekto ma a niekto nie , a mozte sa snazit kolko chcete , je to vo HVIEZDAAAAACH

janulax
9. júl 2020

@nnnuuunnn nie si debil.. Ja som na tom uplne rovnako 😁 tiez sa mi asi 2x stali, ze povedal, ze mam ist rovno.. On myslel rovno po hlavnej.. (hlavna bola obluk doprava) Lenze ja som to pochopila tak, ze proste rovno 😁 a isla som rovno.. A zdrbal ma, ze som mala ist po hlavnej rovno, akoze tym oblukom doprava.. Raz mi povedal, ze mam ist na najblizsej krizovatke doprava.. Bola to len nenapadna uzka ulicka doprava.. A ja som neodbocila ale isla som rovno na normálnu svetelnu krizovatku, ktora bola hned cca 20m dalej.. Zdrbal ma, ze som neodbocila do tej ulicky.. Z ktorej este aj vychadzal autobus ani by som sa tam nezmestila 🙈😂 no ja som pochopila tak, ze na tej normalnej svetelnej krizovatke.. A problem mi robi aj to, ked si idem pekne 50km/h a blizim sa ku krizovatke..stale mam problem s podradenim.. Stale sa proste nieco najde.. Ale tak este mam vela jazd pred sebou tak snad sa to vsetko naucim a nebudem stresovat a budem si viac všímať znacky a vlastne vsetko 😂 lebo obcas mam pocit ze som nevsimava a kilava 😂

lucimax
9. júl 2020

@nikoleta100 skús takto: stupis na spojku, nastartujes a pomaličky pustaj spojku. Auto sa začne ozaj mini hýbať vpred. S plynom nerobíš nič. Ak by si vtedy opäť zatlačila spojku nadoraz, auto sa prestane hýbať vpred. Takže recept: jemne pustis spojku, auto sa začne veeelmi pomaličky hýbať vpred. A keď sa to stane, začni pridávať plyn. A púšťať spojku úplne. Drž sa. Možno si raz šoférovanie veľmi oblubis ;)

montemotherone
9. júl 2020

@nikoleta100 vymeň inštruktora a nevzdávaj to. Skúšaj, na to si tam aby si sa naučila. Možno ti to bude trvať dlhšie, budeš musieť trochu trénovať aj mimo jázd, ale pôjde to.

nikoleta100
autor
12. júl 2020

@janulax @montemotherone napodobne som ja tiez na tom , mala som 18stu jazdu , a stale s niecim ... vymenit instruktora , uz velmi nechcem ,ku koncu kurzu ? cakaju ma este kuzele

mariska1989
12. júl 2020

Jazdy sa dajú dokúpiť neviem ako u vás no u nás 10€ stojí ...vyskúšala by som úplne iného .nechaj si poradiť od známych ..naj chyba že si nemala trenažér tam by si sa na začiatku čo to naučila

janulax
20. júl 2020

@nikoleta100 ako pokračuješ? Ja mam opäť nechcenú 3 týždňovu pauzu.. Dnes som mala mať jazdu po tyzdni a zrušili mi ju.. A od ďalšieho pondelka ma moj instruktor 2 tyzdne dovolenku.. Takze vlastne mesiac bez jazdy 🙈😒

sasanka605
20. júl 2020

@nikoleta100 ja sa ta nechcem dotknut, ale veci co pises ze si prehliadla, to nie su nepodstatne ko.... ciny ako pises. Vacsina je na pokutu a ohrozujes nielen seba ale aj ostatnych v premavke. Nemate trenazer aby ta pustil tam, aspon ten reakcny cas mozno vylepsis. Sofer ked vidi autoskolu tak predpoklada ze to ide pomaly a mozno sa nerozbehne za celu zelenu na krizovatke ale stopka je dost dolezita napr. ludia su rozni a nie kazdy mal doma auto k šiel do autoskoly a aj tak sa to naucil.

nikoleta100
autor
21. júl 2020

@sasanka605 hej , hej ked som v zivote nejazdila , pre mna je to nieco , nove , tak ako mozes posudzovat cloveka , ze uz ma mat reakcny cas a vediet vsetko ako profesional ... neuznavam tych co vedia vsetko , trenazer nemaju , a navyse niekomu to ide hned a niekomu pomaly , to velmi sa lahko hovori , a okrem toho po bitke je kazdy general...

nikoleta100
autor
21. júl 2020

@janulax jasom mala pauzu cca 2 tyzdne minuly piatok a teraz v nedelu som robila kuzele autocvicisko , ale s odretymi usami

sasanka605
21. júl 2020

@nikoleta100 reakcny cas ma kazdy aj v beznom zivote, netyka sa to len premavky. Ja som prvykrat sedela na mieste sofera v autoskole a na prvu jazdu som isla do premavky a nie nejazdila som predtym nikdy, tak som si dovolila vyjadrit svoj nazor. Skus zmenit postoj k celej autoskole mozno to pomoze. Trenazer nemusi mat kazda autoskola?

princeznasevera
21. júl 2020

@nikoleta100 citala som pozorne tvoje odpovede a mam pocit ze sama si klbko nervov. Ja som si vzdy chcela spravit vodicak nikto mi neveril,ze ho spravim. Spravila som ho na 2x ale spravila. Jazda na 100% ale nedala som testy a druhy krat som testy ako jedina urobila na plny pocet bodov a jazdu som urobila tak,ze policajt mi povedal nech zaparkujem po jazde a odovzdal mi papier na vydanie vodicaku. Si velmi stresova,neveris si. Instruktor tiez nezvolil dobru taktiku ako Ti zvisit sebavedomie no ked citam,ze nezvladas kruhace,priradovanie, nesledujes znacky to su veci ktore musis vediet a sledovat. Nasa kolegyna nesledovala znacky vletela do kruhacu a havarovali. Skus este jeden trik ja som pri kazdej jazde si dala zuvacku a sustredila sa na nu a sledovala len jazdu a slo to. Zuvacky som prestala pouzivat po ukonceni autoskoly. Jazdim uz 4 roky bez nehody a mam najazdenych skoro 300 tisic. Praca zo spojkou je tiez zaklad. Ja som s tym tiez mala problem ale naucila som sa takze hlavu hore

nikoleta100
autor
21. júl 2020

@sasanka605 ako ktora autoskola ma autocvicisko , nie kazda,podla toho , ktora ma skolaudovane , tak nemusia mat trenazer