Problémy s jazdami počas robenia si vodičského preukazu
Ahojky ,
mal tu niekto nejaké evidentné problémy s jazdami , napr.zapnutie štart motora + rozjazd ? mne to vôbec nejde , a neviem či to radšej nevzdať.
mňa sa inštruktor pýtal, že načo potrebujem vodičák , že ešte ma čakajú aj horšie veci ( kužele + premávka ).
ja to zrejme chcem nechať , vyčítam si , že som sa vôbec do niečoho takého pustila , načo nemám ... kto vedel .
@nikoleta100 no veď a neučila si sa toto najprv na trenažeri?
Ináč ja nechcem strašiť, ja som mala pocit, že po skúškach pohoda bomba, a sadla do nášho ťažkého veľkého dlhého diesloveho combi a som šla doslova od začiatku. Na každom semafore ma bolelo brucho lebo mi viac kapalo auto ako v autoškole. Do kopca nejdem ani opisovať. To bolo niečo neskutočne. Do kruhača, ľudia zamnou🤣🤣 ale! Zvládla som a to som bola tri týždne pred pôrodom. Robila som vodičsky v 24 týždni. Proste som to natrenovala. Proste treba dať viac plynu. To nohy pochopia 3 jazdy sú nič ja som začala jazdiť ako tak po 10jazdách. Ja som totiž križovatky vôbec nechápala. Ono je to hrozne nové všetko. Pôjde to!
A nemám automat a ani by som nechcela. Robila v žiline autoškolu a šla jazdiť hneď rakúsko a diaľnice. Takže keď som ja dala da každý.
A teda palim idem rýchlo, bezpečne a motor mi už odvtedy neskapal. Parkovanie tiež už fajn mam 37 a vodičský rok a niečo reálne jazdím rok. Treba len jazdiť jazdiť jazdiť. Vieš čo som si od muža vypočula? A nemala som niekdy škrabanec a ani nebude a že máme veľké auto.
Pôjde ti to. Len si treba veriť!
@sono2 😉 dnes som mala jazdu , dojazdila a potom ma zaviedol na kuzele lebo tam cakal na ziacku , co mala prist na autocvicisko, no prekvapil ma ,lebo kazal , ze zatial kuzele si mam vyskusat, och zas kuzele idem robit som si pomyslela , bolelo ma brucho , a on mi povedal , ze nic som nerobila jak on kazal robit (postup pri kuzelach), ze som IMPROVIZOVALA , a ze som ZAZRAKOM presla kuzele , bo instruktor sa zo mna smeje furt ( potom prisla ziacka , a on jej musel povedal , ze u mna je to zbytocne , zerobim po svojom ) 🤐 , ale zatial presla autocvicisko
@nikoleta100 zabudla som , jemu som povedala , ze ved vodic ma byt aj kreativny , nie ? 😂😂😂
@nikoleta100 no super. Veď to je lepšie že po svojom. Tak by to aj malo byť. Ja som bola teda naučena ale boli chalani na skúškach čo robili po svojom. Ako skončil kurz tak som parkovala tiež po svojom akurát je dobre si to vyskúšať aj v praxi lebo tie kužele sú akože auta svetlá a boky áut a keď si to človek prenesie do reality lepšie sa s tým parkuje. Ja si musím ešte prejsť podľa zošita priečne parkovanie a spôsobiť si to nášmu kombi lebo sa mi stále nedarí zaparkovať na jedenkrát a parkovať treba niekedy rýchlo hlavne na ceste. Na parkovisku si dávam na čas. Nepotrebujem niekoho oškreť.
Len tak ďalej dáš to. Ono to každou jazdou je lepšie. Ja som mala intenzívny kurz jazdila každý deň a bolo to fajn, akonáhle bol víkend už to bolo cítiť, že som mala pauzu.
@nikoleta100 ahoj, mas uz vodicak, ci este jazdis? 🙂
@nnnuuunnn cakaju ma skusky ☹
@nikoleta100 kedy?
@nnnuuunnn
@nikoleta100 aka nahoda, akurat som tu sla dnes písať, že ako sa vam darí 🙂 mna este caka 6 jazd.. Mam strasne dlhe pauzy medzi jazdami.. Teraz som mala mesiac pauzu, najprv mi zrusili jazdu a potom mal instruktor dovolenku a meni sa mi opäť instruktor za toho, čo som mala predtým.. Uz to trva tak dlho, ze sa mi uz ani nechce..
Mas uz vsetky jazdy za sebou? Tak ak ta pustil ku skuske a netrval na jazdach navyse, nemyslim si, ze by to bolo az take zle.. Nie?
Baby, pripnem sa, aktuálna téma aj u mňa. Vodičák som si robila pred 15 rokmi, okrem autoškoly som nemala najazdený ani km (inštruktori, ktorí na mňa tak hučali - keby som mala rozum ako dnes, už si to nenechám... 🙂 chodila som do autoškoly, kde mali také cvičisko, že inštruktor sedel vo veži a ja sama v aute som počúvala jeho pokyny - on mňa nepočul. V BA je to najstaršia autoškola a vraj to "zvyšuje sebavedomie vodiča" - baby, ja som bola spotená všade, plakala som v aute, lebo som nevedela, čo mám robiť. Doma ma "dorazil" môj otec, ktorý ma tak zdeptal, že mi povedal, že si mám vypýtať peniaze za autoškolu a kúpiť si čižmy.... no comment
Prešlo 15 rokov, mám 4 ročné dieťa, ktoré potrebujem voziť do škôlky a dva razy do týždňa na tréningy s bicyklom a prilbou - MHD mi ide na nervy, ale už aj taxíky... Tak som pred mesiacom povedala mužovi, že chcem začať jazdiť, že si kúpim staršie auto na naučenie s automatom.
Nehovorím, že sa nebojím, ale som rozhodnutá, dnes som išla tri jazdy - za plnej premávky v BA - a išla som - ani spotená, ani vynervovaná do nepríčetnosti - tak normálne. Pred 15 rokmi by som toto nedala, by som sa zosypala a povedala, že pôjdem pešo.
Chcem si ešte kúpiť pár kondičných jázd a pomaly začať sama po 2-3 trasách, ktoré chodím. Na ten automat nedám dopustiť - keď si predstavím, že popri x veciach by som mala preraďovať, aby mi to na semafore neskapalo, to by som asi/určite nedala.
A si myslíš, že tie kvantá ľudí, ktorí jazdia, sú všetko lúmeni? Sotva... tréning robí majstra 🙂
@pallacinka29 Koľko si mala tých kriciacich inštruktorov? To je inak peklo, neznášam keď na mna kričia. Ja som akurát zmenila inštruktora za nekriciaceho, lebo ako, potrebujem sa pred skúškou ukľudniť a nie byt v strese.
@nnnuuunnn jeden na jazdach a jeden na tej vezi... ale ako pisem, bola som studentka na VS, dnes by som uz naozaj vystupila, by som si to nenechala...
@janulax sa divim , ze ma pustil na skusky , ja som mala toho len isteho , este si davam kondicne pred skuskami ... ale s inym instruktorom , lebo ten moj ma dovolenku ... :-/ ale ako to cele dopadne ??? hm ... tak to ja neviem , lebo pred skuskami si asi kupim slucku - lano , pre pripad ... este mam v ten den mat " dni " ...🙄🙈
@nikoleta100
Zvládneš to👍
@nikoleta100 a už si mala kondične s iným? Či ešte len budeš mať? Možno to s iným bude ovela lepšie a za par hodín sa budeš cítiť oveľa istejšie 🙂 aj u mňa je to tak.. veľa robi to, s kym sedíš v aute.. Na prveho instruktora som sa nikdy netešila, pindal na mňa každu chvíľu a ked som obcas tu istu chybu zopakovala este raz tak hresil a nadaval.. Obcas aj zavtipkoval.. Ale.. Nemala som pri nom dobry pocit, netešila som sa na jazdy.. Potom mi zmenili instruktora lebo ten moj išiel jazdit na ine auto a prišiel novy instruktor.. Mala som s nim síce len 3 jazdy ale uuplne super, hovoril mi stale ,,kočka" 😂 vedel posrandovat, občas ma aj spindal ale potom bol hned v pohode.. Nie ako ten prvý.. V aute som vobec nebola nervozna, tesila som sa na jazdu,. No a teraz mi oznamil, ze sa opäť vraciam k tomu prvému instruktorovi, lebo zacina skolsky rok, on je učiteľ, bude mat iny cas jázd, a bla bla.. Skoro ma vykotilo v aute ked mi to pocas jazdy povedal.. Taak dobre mi s nim bolo 😂😪 takže poslednych 6 jazd budem mat opat s tym prvým.. Budem to musiet nejak prezit, budem sa snazit jazdit najlepsie ako "viem", nech nepinda.. A planujem si tiez este doplatit nejake jazdy navyse, s nejakym inym instruktorom.. Len neviem ako to v takom pripade riesit, nebude blbé, mu povedať narovinu, ze si chcem doplatiť jazdy ale nie s nim? 😂 Pripadne mu asi nic nepoviem a zavolam len veducemu, s ktorym sme mali teóriu.. Hmm..
Inak, ale možno to nie je az take zle, len ty to tak beries 🙂 vidis, pustil ta na skusku,.. Ak by to bolo az take zle.. Určite by ti na konci vravel, nech si doplatis jazdy.. Mozno, ze s inym instruktorom ti to hned pojde lepšie 🙂 to len stačí, ze z neho nebudes nervozna, ze budes vediet ze vedla teba sedi niekto iny.. A bude to lepsie 🙂 uvidis
@nikoleta100 ako si dopadla
@lucinkaboz mam vp
@nnnuuunnn tak tak, niekedy sa robil vodicak pol roka v klude, teraz v autoskolach si myslia ze dve jazdy na cvicisku stacia
@nikoleta100 naozaj🙂)) super zvladla si, jazdis? ja sa momentálne citim ako ty v zaciatkoch
@lucinkaboz ale az na 3ti x
Ahojte. chcem sa spytat stalo sa vám že stě na druhý krát nespravili jazdu při skuškach?
@iwuskaiwusik1 ja som na 1vu jazdu isla az na tretej skuske tak to uz bola posledna sanca.a niekto robi aj 3tiu autoskolu ! Nieto este jazdu.takze klidek.vsetko je len skuska

@princeznasevera a ako si potom mohla mat 100 % jazdu , ked si dala teoriu na 2 hy x ? nevravim , mozno okno ,hocico samoze stat ( faktory - stres , unava , nepozornost... atd ) ... ale mne bolo povedane , ze instruktori vedia podla toho odhadnut na jazdach , podla toho , kto sa ucil teoriu ... ( vraj)