Problémy s predajom kočíka. Ako ich riešiť?
Prosim, poradte mi, ak sa v tom niekto vyznate, bo mi to neda spavat ☹ Stalo sa mi toto: Cez bazar na nete som predavala kocik, rok pouzivany, vo vynikajucom stave , bez poskodeni, so zarucnym listo ( este rok v zaruke). Ozvali sa kupci, povodnu zlavu 200 euro zjednali na 250. Na ich velke naliehanie, ze kocik velmi potrebuju, snme sa dohodli, ze im kocik na vlastne naklady dopravime osobne ( aby si ho mohli prezriet) do miesta ich bydliska (300km vzdialenost). Stretli sme sa, kocik hodinu obzerali, skusali, posadili si tam deti, povedali sami, ze je v poriadku. Zase zacali zjednavat dalsiu zlavu a ked som na nu neprislupila a povedala, ze si ho radsej zase odnesiem domov, povedali, ze ho nechcu. Ako sme cakali na spoj domov, opat zavolali, vraj si to rozmysleli a kocik chcu. Pockali sme na nich, opat sa opakovala hodinova prehliadka, takmer do kazdej nitky, zase skusali funkcie, skladanie. Dali mi peniaze a odisli s kocikom. O hodinu, to sme uz boli vo vlaku domov zavolali, ze sa mame vratit pre kocik a vratit im peniaze, vraj je na nom pokazena nejaka poistka a oni si pred tym nevsimli. Prisaham, ze som im odovzdala plne funkcny kocik, nic na nom nebolo pokazene. Ak sa nieco stalo, museli to urobit oni, za ten cas , co kocik mali. Ja predsa nie som ziadny podrazak, nezavadzam ludi. Ak by som o akejkolvek chybe vedela, povedala by som im to.Nevratili sme sa, boli sme uz na ceste domov. Problem je, ze zacali vyhrazne telefonaty, mam prist pre kocik, vratit peniaze, lebo podla obchodneho prava maju narok vratit mi kocik, inak ma daju na sud a tak dalej. Co mam robit? Mam od nich vziat naspat kocik, ktory uz nie je v takom stave, v akom som im ho odovzdala? Mam voci nim nejake povinnosti, ked to bol predal z ruky do ruky? Mam vobec sance na sude, ak by to dohnali az tam?Ak sa tam vyskytla chyba a nie mojim pricinenim, nemozu to riesit cez zaruku, ked maju zarucny list? Mam pocit, ze som narazila na spekulantov ☹
ja by som im napisala,ze maju k dispozicii zarucny list..ak sa kocik da opravit,tak bude opraveny a ak nie,tak dostanu uplne novy kocik,tak neviem co spekuluju...mna by to paradne nastvalo a rozhodne sa nemas coho bat...ty si im nic nezamlcala a dala si im potrebny cas na prehliadku a vyskusanie...viac ako suktromna osoba nemozes urobit.vsak je to proti logike,ze by si predavala vadny kocik,ked mas o kociku zarucny list....ak by si vedela o chybe,tak hadam najprv si to das opravit a potom predavas kocik.
@aassii tak toto sa stalo mne , len ja som predavala chodak...tiez jedna taka spekulantka... a ked som jej pekne od srdca napisala, viac sa neozvala..a ja viem, ze chodak si krasne uziva, len chcela zbyt cenu este viac..mna podrzali baby z nasej temy 😉 ..nic nevracaj,mali moznost si ho pozriet, suhlasili s cenou, este si im ho aj osobne odviezla...co by este chceli?..aby si im chodila aj kocikovat, krmit a starat sa o deti? 😠 😠 😠 ...bohuzial aj toto je stranka bazariku..ale nic si s toho nerob, ..a fakt , peniaze nevracaj.. 😉
Baby, velmi pekne dakujem, ze ste ma podrzali. Teraz uz viem, ze som bola hlupa, ked som cestovala tak daleko kvoli kociku. Prvykrat som predavala nieco po mojich drobcoch a naozaj som chcela byt ustretova. Mala som uz dohodnuty odvoz, no ta mamicka ma prosila, ci by sa nedalo skor, vraj by kocik uz velmi potrebovali. Mne sa cez telefon zdala velmi mila, prislo mi jej luto. Naozaj neviem odhadnut ludi. Budem to brat ako skusenost, snad vychladnu a daju mi uz pokoj.
no tak to je sila. majú záručný a ak si našli chybu tak nech si ju idú reklamovať. ty maj dušu na nieste a kašli na to.
istotne to boli nejaký blbci čo chceli kočík za min. cenu a pod vankúšom strývajú tisíce. 😀
myslím si, že ked sa niečo predáva z druhej ruky tak tam záruka nie je. ja som tak predávala kočík upozorňovala som ich na chyby ktoré mal (rúčka nebola originál), ale aj tak si ho vzali a cenu mi nevyjednávali aj ked boli 50km od bystrice.
@aassii slusne im odpis, ze ak po prevzati kocika zrazu vidia akukolvek vadu, na ktoru neupozornili pocas preberania kocika, resp. ktora sa tam v case preberania nevyskytovala, tak nech si ju vyreklamuju v predajni, kedze si im poskytla aj zarucney list. myslim, ze spekuluju a chcu cenu este znizit, takze sa nenechaj nachytat. 😉

@aassii sila... uz len to, ze si bola ochotna tak daleko cestovat, osobne to nechapem... 🙂