Problémy v autoškole
Ahojte, nedavno som zacala mat jazdy v autoskole ale ide mi to zevraj priserne, aspon tak mi to hovori instruktor.Uz na prvej jazde mi povedal ze horsieho nikoho este nemal a ze nemam na to spravit vodicak co ma totalne zdeptalo lebo realne viem jazdit na bicykli robila som kopu sportov atd..Tak na zaciatku som mala 3 hodiny na cvicisku (3x90min) to bola katastrofa lebo proste som bola zmatena z tych kuzeliek ze kam mam vlasne ist a pod.No potom som uz musela ist na cestu co vobec nechapem lebo proste cvicisko bola hroza ale no tak sme isli na cestu , mala som uz 2 jazdy a nie je to dobre , instruktor ma strasne nervy a proste vravi ze na to nemam a ja uz som z toho v totalnej depresii proste no neviem,konkretne mam problem s krizovatkami asi najviac proste ja viem teoriu len neviem tak rychlo reagovat proste si potrebujem to poradie aut najprv v hlave usporiadat.Takze tak zajtra mam jazdu a uz teraz mam strasny stres uz som si ziadala aj o vymenu instruktora lebo som len z jeho pritomnosti totalne vystresovana ale zatial mi ho nevymenili tak neviem no.Neviem ci to mam vzdat alebo co robit ked vravi ze som taka neschopna ale uz som platila 300€ a akoze nechcem tie peniaze len tak vyhodit do vzduchu a este k tomu ja budem potrebovat vodicak v buducnosti .
@jj298 lenze bola v premavke 2x.. cize je pochopitelne, ze jej tvra dlhsie sa robehnut, ze este nema vsetko zautomatizovane. Bol tu dobry priklad s tou pekarkou. Ak jej to nepojde ani na konci kurzu, alebo neurobi skusky, ok. Nie je dobry adept. Ale nie po 2x co bola v meste… chodi do SKOLY cize sa uci
@dldr ešte môj zazitok tiež som mala problém všetko skoordinovať v autoškole. Raz sa mi stalo, že som vybehla kolesom na chodník v meste.. mne to bolo hrozne smiešne🤦😂. Inštruktorovi nie, ale nezjapal na mňa.. kázal mi zastať a chudák kontroloval kolesá... A jazdím neboj. Dostala som za tie roky jednu pokutu 10€ za rýchlosť a za parking, lebo som si zaparkovala pred obchodom zo spodným pradlom a hodinu som sa zdržala.. 😂
no presne, tak ako tu pise vacsina bab... ja si robim tiez teraz AS, ale predtym som uz soferovala, uz mam pred skuskami...
ked osm zacala, mala som instruktorku, hned som ju popytala,m ze chcem chodit stale s nou, lebo z nej isiel uplny pokoj, normalne sme sa rozpravali atd. islo mi to fajn. potom raz ochorela-nahrada za nu-typek, kt.ked mi nieco povedal, pocula som v jeho hlase nervozitu, co ja pocujem kazdy maly odtien zmeny nalady a kedje to jeho praca,a ja sa este len ucim,c o ma byt co na mna nervozny?!:D.. ked som niekde spanikarila a nieco nevedela,akoby som ho tym este rusila zjeho pozerania sa do telefonu, ze som si myslela, ze dalsie jazdy s nim uz zrusim, nasastie ich bolo len par a uz si idem zas v klude .D
vymen instruktora, ved normalne povedz, ze si z toho demotivovana,ze ste si nesadli a pod., ja by som to tiez takto urcite nedala. a nesla by som na jazdy kym by tam nebol niekto normalny, ved je to jeho praca naucit ludi soferovat. ked to ide pomaly, da sa datpotom tusim aj viac jazd.. a mala si len par jazd,od nas napr. nikto neocakaval,zeby sme my riesili hned krizovatky pocas prvych jazd, vzdy mi instruktorka pomahala s tym, az teraz mam posledne jazdy, tak to uz vyhodnocujem sama.
drzim palce ;)
@jj298 u mna v autoskole nieje trenazer len cvicisko ale tam si nic nemozem skusat tak maximalne do 2ky preradit,ja som vlaste 3 hodiny robila cvicisko a potom rovno na cestu, neviem preco to tak maju ale poznam viac ludi aj odomna zo skoly co nemali trenazer a proste rovno na cestu
@dldr ja som tiez nemala trenazer. 2x cvicisko a sup do premavky… ono vies, mnoho ludi zabuda, ze aj oni sa ucili (zabudol vol, ze telatom bol)… a ze niekomu to ide hned a niekomu pomalsie… ale to je normalne….
Ja som si robila vodicak pred vela rokmi a mali sme viacerych instruktorov. Jeden bol ok, jeden totalny debil a jeden super, tak som si davala jazdy co najviac s nim. Vela zavazi od nich ako sa spravaju. Ked ta zdepta, tak robis vela chyb, lebo si v strese. Nepripustaj si, ze si zla, dokonca najhorsia. Ja by som sa na neho stazovala, lebo takto sa nesmie spravat k ziadnemu ziakovi. On ta ma ucit, vysvetlovat a pripravit na to, ze raz budes sama jazdit. Hlavne to ma byt bezpecne pre teba a ostatnych na ceste.
@jj298 ja som mala trenazer, ale musim poznamenat, ze podla mna je to strata casu. Rozjazd ta to nenauci, nesprava sa to ako realne auto, necitis chvenie auta, ked spojka zabera... Uzitocnejsie ako trenazer mi bolo ucit sa rozjazd s instruktorom na parkovisku
@dldr v prvom rade nechápem čo za debilný inštruktor to je, za 2. Ty sa mala na prvú jazdu 180 min? To správne chápem??? Výmen autoškoli, každý normálny inštruktor ti povie ze ba 1x to bolo príšerne vela, úplne chápem ze si bola z toho v piiiip. Ja som prvú jazdu mala 45 min a teda spotena som bola až... ( netreba hádam detaily 😂) určite chod do inej autoškoly.. A ver si. Ja som bola stratený prípad, ako mi povedal vlastný otec... Urobila som to na 1x, potom som z rôznych dôvodov nesedela v aute 13r, nakoniec ma život donútil a jazdím ☺️
Instruktor veľa urobí … prvá jazda … auto srot, páka na prevodovku sa oddelila v polke, auto stále skapinalo a ja som revala ked som išla domov .. nevrátila som sa a isla do inej autoškoly - okrem 0 veho orientacneho zmyslu, ktorý sa prejavil aj na skúške vodicak na 1 krát … z našej skupiny urobili jazdu všetci.. pristup 1+ Striedali sa 2-3 instruktori, nebliakal nikto, pohodaci srandu si robili ale fakt boli super … trenazer ani cvicisko neboli, (je to dávno - parkovanie sme sa učili pred poliklinikou … ešte sa neplatilo parkovné )
Kľud ženy...🤭 každý ma svoj názor, ja neberiem vám ten váš, tak akceptujte aj ten môj...a ak to nedokážete, tak kľudne sa zbláznite...😁
Jednemu comu nechapem, preco instruktorov robia nervaci 😂 ale zase na druhu stranu, nekrvakmi sa asi stanu po nejakom case, lebo pravdupovediac si neviem predstavit aky stres musia prezivat, ked idu do ostrej premavky a nikdy nevedia ako “ziak” spanikari a strhne to niekam, pripadne znenazdajky zabrzdi… Co ho ale neospravedlnuje a musi sa spravat profesionalne, nikoho nezaujimaju jeho dristy. Pred podanim prihlasky je dobre si pozriet aj recenzie autoskoly. Ak si neveris a mas manzela, pripadne nejakeho kamarata, popros ho a niekde si to na parkovisku precvic aby si si bola istejsia. Dalsia moznost je aby si si zaplatila este dodatocne dve, tri jazdy a jazdila na cvicisku. Si v strese, preto tak reagujes v premavke. Proste budes jazdit a budes si istejsia, pojde ti to automaticky ani nebudes vediet ako. Poziadaj aj o zmenu instruktora, budes len z jazd znechutena. Ja som jazdil v pohode, na cvicisku tiez pomedzi kuzelky a na poslednej jazde pred skuskou som mal este cvicisko, aby som si precvicil este pomedzi kuzelky, parkovanie, atd a to som dal dole kazdu jednu kuzelku. Moj instruktor, ktory potom vystupil z auta a pozoroval to zvonku si isiel vlasy vytrhat a slak ho isiel trafit, nechapal🤣😂😅 Na skuske pohoda 🤣, proste len stres a cim viac bol on vytoceny tym viac vytacal mna, tak som zhadzoval kuzelky rad za radom.
@dldr Nie si jedina, ktora natrafila na blbeho instruktora. Ja som mala tiez takeho. Stale nejake poznamky ako mi nieco neslo. Ano, neslo a preto ma to mal naucit. Jedine, co zabralo, bola hadka s tym blbom. Povedala som mu, ze som z neho nervozna, zaplatila som za kurz dost penazi a nech sa laskavo ukludni. Zrazu poznamky prestali, viac ma bral cvicisko robit rozjazdy a cuvacky. Musis sa ozvat a upratat ho.
Na tohto mojho sa stazovala cela skupina, po tomto celom mi ho uz nedali.
@ttonicum
Ja mám úplne pocit, že oni skúšajú hranice. Je to debilné, ale akonáhle sa človek ozve, vo väčšine prípadov sú hneď po*ratí. Keď mu pripomenieš, že ho platíš a má sa k tebe správať normálne, prípadne, že sa pôjdeš sťažovať, veľký mačo je fuč a zrazu všetko ide. Oni si na tých ľuďoch normálne riešia svoje komplexy alebo čo. Mne ten môj debil začal hneď tykať a fajčiť mi v aute. Som mu povedala, že ja nemám 18, som vydatá žena, že mi nemá čo tykať a nech okamžite zhasne tú cigaretu. To nebol moc dobrý ťah asi, lebo bez fajčenia bol nervózny ako pes. Otrasný človek, proste. Ja som mala v kurze samé študentky a tie boli z neho sklepané, tak si na nich honil ego.
@danyelia no ja sa citim rovnako a pridam trochu pomimo temy: to iste,VS s cervenym diplomom...teoria zvladnuta..z teorie jednotky a samotna hra na klaviri otras des...robim si este dalsiu skolu,ale hra na klaviri...no nedokazem prepojit citanie not s rukami...citim sa ako blbec..ja som stratená...mam ist hrat a mne vypne mozog,uvazovanie...kde moje spoluziacky hraju o dusu...ja nezvladam hru...a tipujem,ze s vodicakom u mnaby to bolo to iste
@dldr nedaj sa zdeptat a stresovat. Robila so vodicak v 90tich rokoch. Na zaciatku mi to tiez bohvie ako neslo. K tomu mi dali mladého k.... instruktora, ktory namiesto učena a vysvetlovania mlade baby obchytkaval. Ceresnicka na torte bola stara skodovka. Nevladala som ani radit. Po druhej ci tretej jazde som sa zatala a postazovala sa staremu panovi (majitel autoskoly. Mlady bol jeho syn). Mala som ledva 18 rokov ale nedala som sa. Takze, od dalsej jazdy bol moj istruktory stary pan a dostala som feliciu??? fabiu???? (uz neviem ktora vtedy bola najnovsia. V kazdom pripade, po mojej staznosti tu 120tku vyradili grrr). VOdicak som urobila na prvy sup. Potom odisla studovat do zahranicia, roky som nejazdila. Neskor som si zmyslela, ze si kupim auto. Otec mi dal par jazd (parkovisko a cez mesto) a po troch tyzdnoch som doslova posrata odjazdila 800 km zo Slovenksa na novom aute (moj otec bol spolujazdec pre pripad). O mesiac na to som uz odsoferovala uplne sama 800 km spät na SK. A odvtedy jazdim bez nehody,bez stresu, bez strachu a aj celkom rada ( a nic ine mi ani neostava. Bez auta by sme sa tu kde zijeme nikde nepohli). Ono vsetko je len cvik. Treba jednoducho jazdit jazdit jazdit. Nepoznam nikoho, kto by sa nenaucil jazdit.
Ja som si autoškolu užívala...a nejako ľahko somnou preplávala...ani neviem ako mi ubehlo tých pár mesiacov....mala som takého bežného inštruktora nebol nervak ale ani taký žeby na mňa nikdy nezvýšil hlas...ale to bolo možno 2-3x ...skúšky som spravyla na 1x ...a radšej som mala križovatky v meste,semafory ako ísť na nejaké nudné dlhé trasy.
@dldr No ja si skôr myslím že tam máš jediný stres z toho inštruktora. Z toho plynie aj tvoje nesústredenie a následne extrémny stres celkovo zo všetkého. Áno, sú ľudia, ktorí neurobia ani keď sa prihlásia 5x nanovo, lebo skratka na to nemajú, idú im ako sa povie, iné veci. Ale ak by ti to naozaj nešlo, že vieš, že naozaj na to nie si, tak to zistíš neskôr. Lebo by ti to neslo ani pri inom inštruktorovi a nikam by si sa v jazde neposúvala- nezlepsovala. Ale to by si sama cítila že to asi nedávas a vtedy by bolo namieste sa na to vykašľať. Ale teraz to určite nevzdávaj prosim tá, kvôli nejakému drb*utemu inštruktorovi čo má asi vo zvyku deptať svojich žiakov namiesto toho aby ich motivoval, naučil ich a pripadne im aj pomohol. Každý reagujeme na stres inak, on je magor že ti to vyhadzuje na oči takýmto spôsobom ako sa vyjadruje. Určite trvaj na tom aby ti vymenili inštruktora, narovinu by som prišla do autoškoly a dala si aj zavolať majiteľa a riesila to aj s ním, a opýtala by som sa ho rovno aj ze ci to robia všetci instruktori, ze psychicky deptaju žiakov, ako ten tvoj, alebo ostatní su normálni. Držím palce
@dldr ako uz pisali vyssie, urcite by som trvala na vymene instruktora, ak tak neurobia, zmena autoskoly. Ja som robila vodicak tak, ze som mala na kazdej jazde ineho instruktora a som.za to strasne rada. Niektori boli totalni sexisti, co mi tam rozpravali o tom, ze sofer nebudem, lebo auto nie je sporak, niektori mi celu cestu hucali jeeeezismaaaria do ucha, preto ze som nezacala brzdit desat km pred krizovatkou. A potom prisli taki, co mi uplne vklude vsetko vysvetlili, zavtipkovali, poprosila som ich aby sme si presli useky kde som s tymi druhymi instruktormi zazmatkovala a ja som bola hned pokojnejsia. A tiez sa spytaj na moznost prist si niekedy skusit kuzelky na svojom/muzovom/kamoskinom aute s nimi mimo tvojich jazd 🙂 ja som tak bola a tiez mi to pomolo sa uistit, ze nie som uplny mantak.
joj, ja som z tých hviezd, ktoré spravili vodičák na 3x (2010). A vidím, že ako cez kopírak. Na prvej jazde som dostala starého, nervózneho dôchodcu, ktorý si so mnou zarezervoval 13 jazd. Po nich som netušila, ako sa preraduje, ako sa brzdí, pohýna. Jednoducho nula. Nič. Teória v pohode, prax absolútne neschopná. Potom som nevládala, poplakali si, a išla prosiť o výmenu inštruktora (keby som mala vrátiť čas), tak by som to urobila hneď, keď začal do mňa hučať. Pretože bol platený aj z mojich peňazí...
Na skúškach som bola vystresovaná. Prvýkrát tak, že som išla do protismeru. Druhýkrát, že síce dobre, ale mi chýba istota. Potom som spravila. Pomohli mi dalšie jazdy pred skúškami.
A dnes? šoférujem, máme automat, s cúvacími senzormi. Nie som dobrý vodič, ale dostanem sa tam, kde potrebujem, pre bežnú potrebu to stačí. Neviem parkovať, ale radšej zaparkujem ďalej, akoby som sa mala niekde pchať. Drž sa a daj nám vedieť, ako si dopadla
@dldr Gratulujem. A teraz už len začať jazdiť.
@dldr ahoj, blahoželám k vodičáku 👍.
Ako to dopadlo s tým inštruktorom, ako si to prosím ťa riešila? Vymenili ti ho?