icon

Progresívne Slovensko - nevidím plusy

2. okt 2023

Baby keďže máme už po voľbách... mňa by zaujímalo v čom vidíte plusy v strane PS. Ja úprimne patrím v tým konzervatívnejšim ľuďom, ktorí sa boja tejto strany. Niesom nejaká zakomplexovana puritanka. Dokonca nemám nič proti manželstvám rovnakého pohlavia, ani proti adopciam deti týchto párov. Veď v detských domovoch vyrastá kopec deti, ktoré nezažiju rodičovskú lásku a mali by nádej ju zažiť možno s dvomi mamy. Čoho sa ale bojím je, že moja 16 ročná dcéra by mohla ísť bez môjho vedomia a bez nejakého oboznámenia s možnými následkami na potrat. Môj pohľad je, že ak budú potraty v tejto forme, tak tí mladí ľudia budú len viac nezodpovední. Veď prečo si zakaždým dať pozor, keď by sa vlastne nič hrozne nestalo.
Ďalšia vec, tie pohlavia.... kde končí len zmena rodu a kde začína psychická choroba? A hlavne, pre deti ju puberta beztak zložita. Každý chce byť iný, mať svoj štýl.... to ozaj budú tie decká rozmýšľať o svojom rode? Akože jedna vec je takých ľudí rešpektovať, ale to by mal byť taký nejaký celoplošný rešpekt voči komukoľvek ( chorý, hendikepovaný, čierny, škaredý, tlstý) Ja sa v tých rodoch nevyznám, budem rada ak mi to tu zo svojho pohľadu vysvetlite a možno si poviem, že ok máte pravdu.
Toto sú pre mňa také tie strašiaky, neviem si to vôbec predstaviť. Preto budem rada ak mi tunapíšete dôvod prečo ste ich volili. V čom sú tak dobri.
Ďakujem ❤️

autor
2. okt 2023

@irusa ja píšem slušne a s rešpektom. Ty tu skaces. 🙂

mamina7070
2. okt 2023

a odkial si vzala ze budu vo vlade ?
ved vo vlade bude smer -hlas- kdh (mozno sns) tak naco riesis PS ? a este ani nemas tolko slusnosti ze by si si ten ich program riadne precitala ? 🙄

irusa
2. okt 2023

pretože tých kravín tu už asi stačilo..jedno a to isté dookola...voľby boli demokratické, vyberalo sa z rôznych strán. Každý si vybral, čo jemu bolo blízke, tak nechápem na čo sa potrebuješ v tom toľko vrtať...

yelena159
2. okt 2023

Napísala si túto tému, aby si si do PS mohla kopnúť? Nie si prvá ani posledná. Je po voľbách. Záleží na tom, prečo som ich volila? Vyhrala mafia a korupcia.

Čítala som ich program. Napíš mi, kde sa píše, že dovolia 16 ročným vykonať potrat, bez vedomia rodičov? Buď som slepá alebo to tam nie je. Alebo to máš od politika z inej strany? Fico, Uhlík či Pelle? Ak si PS nevolila, ani nechceš voliť, načo ti je naše vyjadrenie? Ak raz nechápeš, tak nechápeš.

erikavesela
2. okt 2023

@irusa ona to uz priznala..ona odpovede googli a potom ich sem dava

autor
2. okt 2023

@mamina7070 dobre ďakujem 😉 ako stále píšem, mňa zaujímal váš názor,nejdem sa tu hadat. Ak ho tu nechceš písať, tak prosím neskac do mňa. Mám dojem,že od kovid doby sa ľudia len hádajú. Najskôr to bolo očkovať/neockovat, potom nosiť ruska, neskôr sa každý hádal o vojne na Ukrajine, teraz volby... mňa len zaujíma aj iný pohľad, nehovorím, že ten môj je ideálny.

irusa
2. okt 2023

@erikavesela tak ak nemá nič proti manželstvu rovnakého pohlavia, proti adopcií , tak je vhodným adeptom voliť tuto stranu

januska12323
2. okt 2023

PS nič také ako píšeš v programe nemá. Zmena pohlavia je dlhodobý proces a u nás nie je nič na túto podporu v zákone takže môžeš byť pokojná, ďalšie 4 roky sa to tam ani nedostane.

autor
2. okt 2023

@yelena159 mňa to vyjadrenie zaujíma a keď ho tu nechceš písať tak ja ťa samozrejme rešpektujem 🙂

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
2. okt 2023

@777januska777 ďakujem, takéto niečo som chcela počuť 🙂

nikyball
2. okt 2023

konkretne odpovede nedostanes, ja som hladala dovod, preco volit ich, Fico u mna nepripadal do uvahy, tak ziadny konkretny a rozumny nazor som nedostala. a program typu zoberem vas do vesmiru, ale nepoviem ako, kedy a za akych podmienok, je pre mna o nicom.
bud su ich volici , ktorí povedia rovno , ze kvoli ficovi a potom je ten zvysok , ze naozaj nevie preco.

mamina7070
2. okt 2023

a jak ty vies koho som ja volila ? mna zasa zarazaju ludia ako ty ktori maju neustalu potrebu rozduchavat vasne a hadky a podrypovat a este sa tvarit ako su oni slusni a mysliac si ze to tvoje podprahove rypanie neni vidiet

kvetinka75
2. okt 2023

autorka - povedia A ale nevedia čo ďalej.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
domireb
2. okt 2023

Anonymna autorka, len tolko.... tie "chore" veci o tom, ci sa deti alebo tvoja hypoteticka dcera bude identifikovat ako zaba, hermafrodit ci dinosaurus, nezalezi od ps a ich volebneho programu... deti chodia na mudrosti na instagramy, na tiktoky, nemyslis, ze skor treba pracovat s tymto? Tym detom ukazat, vysvetlovat, co to je, preco to je, aby sa neucili z tých kravin z tiktoku? A btw,ps som nevolila - volila som zeny, za ktorych pracou ostali vysledky. A ak by ps dostalo sancu, verim, ze za nimi by ostali tiez nejake vysledky, v ich programe toho bolo ovela viac..ale hlas ludu hlas bozi si zvolil, naco je dobre sa vtom vrtat zase v 146 teme

nadula01
2. okt 2023

Ahoj, necitala som celu diskusiu, ja ti napisem svoj nazor.Volila som PS.Najme kvoli tomu, ze ja osobne som prozapadne orientovana, vadi mi ruska propaganda, vadi mi sirenie strachu ohladom migrantov,LGBTI komunity. Som za zrovnopravnenie osob rovnakeho pohlavia, co sa tyka ich zvazkov, naroky na dedicstvo a pod. Su urcite veci, kt mi v tom programe nesedeli, ale neboli to zasadne otazky, kt by mali trapit nasu spolocnost.
Vadi mi,ze sa nam rozpadava zdravotnictvo, ze Smer nebol schopny za 12 rokov vladnutia prijat ziadnu zmysluplnu reformu.
A co sa tyka priamo tvojej otazky ohladom potratov,svoju dceru vychovavam tak, aby ked uz bude v tej situacii nedajboze, tak sa zdoverila v prvom rade nam a my by sme to spolu riesili.
Co sa tyka rodovej otazky, na toto nemam jednotny nazor, nie som za to aby si deti mohli diktovat taketo zmeny, a uvazovat ako o bezrodovych a pod.
Respektujem homosexualov, su medzi nimi takisto slusni ludia ako aj medzi nami ''normalnyi'', ucim deti aby respektovali inakost a nesudili druhych.
Pro mna cikan jako cernoch 🙂

viestta
2. okt 2023

Autorka, prilozim ti tu moj prispevok z inej diskusie. A poviem pravdu, dlho som bola presvedcena, ze to dam PS aj ked k niektorym castiam ich programu mam vyhrady, ale nakoniec u mna zvitazil pragmatizmus a dostala to strana s najlepsim ekonomickym proramom

povedzme si pravdu, kto, ci uz laik alebo politik v tekto kampani a antikampani pouzil a predlozil volicom ekonomicke casti programov? Kto sa pustil do kritiky tejto casti? Kto sa predstavil svoju viziu na vahu s viziou konkurencie? Nikto. Pretoze volic nechce pocuvat veci, ktorym nerozumie, nevie zhodnotit. Ale pouzit lubive temy, ktore zarezonuju ma vecsiu odozvu a na tom sa da popularita budovat. Tak sa v predvolebnej kampani riesilo LGBT+, medved, migranti a mnohe ine zastupne temy. Slubovali sa socialne istoty, ale uz sa nepovedalo ako ich zabezpecit. Kym si kazdy z obcanov neuvedomi, ze na socialne istoty musi najprv niekto zarobit, dovtedy budeme mat populisticke vlady a je uplne jedno ci to je populizmus Fica, Matovica alebo niekoho dalsieho, kto sa moze objavit. Podpora podnikania, podpora vyberu dani, podpora investicii, podpora zamestnanost je to dolezite, co potrebujeme. Potrebujeme vymozitelnost prava. Ked budeme mat silnu ekonomiku, bude aj na zdravotnicstvo. Ked reformujeme skolstvo tak, aby neprodukovalo len dalsich poberatelov davok, ale ekonomicky cinnych obcanov, ktori budu tvorit HDP dovtedy nebude penazi ani na skolstvo. Kym nebudeme mat silnu ekonomiku, budu sa musie robit nove a nove reformy dochodkoveho systemu, pretoze nebude dost penazi aby sa vyplacali. Kym nebude dostatok pracovnych prilezitosti, kym nebudeme vediet zabezpecit navrat matiek do pracovneho procesu dovtedy bude velky tlak na socialne zabezpecenie rodin.
Nie, nie je najhlavnejsia tema nasich zivotov gender politika. Ale to mnoho este ludi nepochopilo. Kym volici nepochopia, ze v prvom rade ide o ekonomiku a jej posilnenie, lebo len silna ekonomika umozni riesit vsetko ostane, vzdy budu pri koryte len populisti, ktori sice nic podstatne nevyriesia a budu "riesit" len zastupne temy. A v tychto volbach sa to (zas) ukazalo. Kazdy kto volil proti LGBT+ agende, proti NATO, proti Ukrajine, proti migrantom... sa nechal oklamat zastupnymi temami.

yelena159
2. okt 2023

@autorka Bojíš sa úplne banálnych vecí. Nielenže tu drístaš o potratoch bez vedomia rodičov (čo nie je vôbec pravda), ale robí ti problém, že sa ľudia identifikujú, ako iné pohlavie. Ako teba toto ohrozuje? Ubližuje ti tým niekto? Umrieš kvôli tomu? Mimochodom, nie je to psychická porucha. Ľudia to tak nazývajú pretože, sa toho boja a nerozumejú tomu.

janetinka27
2. okt 2023

na okraj: deti v domovoch nie su preto, ze ich nikto nechce a ze je malo parov ochotnych adoptovat deti, ale preto, ze maju svojich rodicov a nemozu byt adoptovane. deti do 6 rokov vyrastaju v rodinnom prostredi doma u profesionalnych rodicov. na deti sa caka dlhe roky, aj 10 rokov.

evaachesa
2. okt 2023

Čože? To kde si prosím vyčítala že 16 ročným dievčatám by bol umožnený potrat bez súhlasu rodiča? 😲 Napreskočilo ti to náhodou na inú stránku? 😏

autor
2. okt 2023

@janetinka27 nemam skúsenosti s adopciou, ale nedávno som tu v jednej diskusii čítala, že ak človek chce adoptovať aj tmavé dieťa,nevadi mu, že bude aj starsie tak miesto 4 rokov môže čakať 4 mesiace. Väčšina ľudí chce zdravé, malé a biele. Ale sú tam aj staršie, choré, tmavé. Tie by možno dostali šancu. Môj názor...

ddaassuullaa
2. okt 2023

Velmi sa cudujem, ze niekto este vobec reaguje na anonymnych trolov. A podhodi jednu jedinu, najmenej podstatnu, sucast programu konkretnej strany.
A to nie som volic prepieranej strany, voci ktorej sa spojili zufalci a dokopali na piedestal mafiana.

h2
2. okt 2023

@babulkomale Existujú, ale je zbytočné sa baviť s ľuďmi, ktorí nechápu a nechcú chápať. Ak si niekto myslí, že z jeho dcéry bude zrazu syn, len preto, že "môže" a keby "nemohla", tak by ju to ani nenapadlo, tak naozaj nie je o čom.

autor
2. okt 2023

@yelena159 áno robia mi problém tie rody, príde mi to choré.

ddaassuullaa
2. okt 2023

@viestta nie je co dodat☝️👌

jana_eyre_2
2. okt 2023

Mňa by zaujímalo, či si čítala ich program, na ich oficiálnej stránke? Myslím že proste musí stačiť, že ich voliči jednoducho s mnohými vecami v ich programe súhlasili (to je naozaj také nepochopiteľné že môžem súhlasiť s toleranciou?) a mne osobne sa páčilo aj to, že komunikovali slušne a vecne.. to že ta slušnosť mnohých poburuje to je premna záhadou.. ale je to zrejme časté na Slovensku, lebo to vidno aj tu že ludi doslova poráža ak človek argumentuje slušne, bez urážok, ale dovolí si nesúhlasiť.. s veľmi malo ženami sa tu dá nesúhlasiť bez toho aby mal z nich človek dojem že ich na opačnej strane doslova vystiera čo si dovoľujem oponovať..

Mňa by naopak zaujímalo čo konkrétne môže osloviť voličov smeru.. lebo ak smer niekto volil preto, že mali také proruské reči, preto že dokázali dourazat doslova kohokoľvek, tak mi je naozaj smutno že medzi takýmito ľuďmi žijem..

adaam
2. okt 2023

ešte raz - nikde v ich programe to nemajú - rozumieš tejto vete?
mne príde choré, že tomu vôbec veríš,

zeldia
2. okt 2023

Je to pro EU orientovaná strana. Cítim sa ako Európan a v Európe chcem zostať. Zaujima ma ich pro európsky postoj a zahraničná politika lebo sa ma to týka aj pracovne. Tyka sa ma rezort školstva. Predseda strany je síce mladý ale ma skúsenosti s európskeho parlamentu. Európski politici si ho zvolili za podpredsedu. Chcem už vidiet iné xichty ako tie opice zo smeru. lgbti sa ma týka okrajovo, potrat som zažila aj čistenie v anestéze o čo ľahšie by bolo keby mi mohol lekar dať tabletku a nešla som na kyret. Nevolila som ich volila som inú pro európsku stranu.

janetinka27
2. okt 2023

pisem ti to z vlastnej skusenosti, na romske dieta sa tiez caka - u nas v kraji aktualne 3 roky. ale na urade ti povedia, ze romske dieta dostanes do roka. deti nie su, cakatelov je nepomerne viac a mnohi rusia po rokoch cakania svoje ziadosti, pretoze sa caka dlho a ta cakacia doba sa stale predlzuje.