Prosim Vás o radu ako prežit z výplaty
Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne
@marusia12 trepes hluposti. Ty budes cely zivot platit vysoke nájomné cudzej osobe namiesto toho, ako by si rovnaku sumu investovala do vlastneho. A este sproste napises, ze ked nezaplatis jednu dve splatky pojdes inde. A na stare kolena ti ostane prd makovy. Dnes to bez hypoteky nejde. A uroky su fakt minimalne. Kedysi boli aj 9%. Pokial sa klient dostane do problemov - financnych stale sa da s bankou komunikovat, vybavit odklad splatok a podobne. Len netreba hrat mrtveho chrobaka. Tak nestras ludi s blbostami. Dnes ak nemas bohateho tatka to bez hypo nejde. A ked sa vies ometat a neplakat ako je system zly, tak ju aj splatis
Choďte do podnájmu ale prenájmote si len jednu izbu. Ak teda bývate vo väčšom meste. To vás vyjde dokopy tak 150-180€
Stačí začať garzonkou.. pre dvoch úplne stačí..😊 mobily.. tak stačí vám kredit ak máte paušály tak porušiť..😂 zbytočnosť.. mne napr.5eur vydrží mesiac min... A ak ste vy ešte na škole tak brigády.. kauf,lidl, Tesco berú stále.. dohodnúť zmeny by nemal byť problém.. a už sa len trápiť.. 😊 zo 600eur sa to nedá.. vidím to na našich.. nemať aj mamina príjem tak to neutiahnu.. a to nemáte deti..😊 a ak tak nech si chlap pýta zvýšiť ak je v práci dlho a sú s ním spokojní.. 😊 do hypo by som ešte nešla kým si ty bez práce..
@slimstar ja viem že stratia cenu, preto som aj napísala, že asi ich niekde investuje. Držať ich na účte nemá zmysel. Teda aspoň vysokú čiastku. Treba si tam nechať peniaze na dovolenku, nečakané výdavky - pračka, chladnička a zvyšok niekde investovať.
Takto sa zarabaju prachy:nas dom bol v drazbe byvali majitelia si zobrali pozicku a samozrejme nesplacali.Realitka ho v maji od banky odkupila za 30tisic a my sme ho kupili od realitky za 50tisic v oktobri.Rychle krasne prachy zarobila realitka ale aj my spokojni lebo za take prachy nekupim ani 3 izbovy byt a mam obrovsky dom kde 4 deti vlastne izby za sumu 300eur mesacne plus elektrinu za byt na hypo 300eur plus dalsie 200eur za najom a tlacime sa v 60m2.Za tieto peniaze mam kurenie na zimu na 4roky co by som dala za najom.
@marusia12 vdaka bohu za ludi ako si ty, ktori mi splacaju moju hypoteku na byt, ktory prenajimam uz peknych 10 rokov a este som sama neplatila ani jednu splatku..okrem toho mam samozrejme hypoteku aj na velky krasny byt, v ktorom zijem a ked pride teda ta velka kriza, ktoru predpovedas, tak ja teba ako najomnika vyhodim na ulicu s holym zadkom, moj maly byt predam,vyplatim si zvysok hypoteky a zostane mi 20 tisic na to, aby som krizu prezila a splacala si hypoteku na svoj byt aj nezamestnana..nie je problem v hypotekach, problem je v ludoch a dostatocnom vzdelani
@laska201 fúha, dobrá kúpa.
@hettinka ale veď pani ktorej príspevok si komentovala že načo si robia deti keď na to nemajú je tiež na materskej a tiež je to prechodné obdobie ktoré raz pominie a keď budú mať dva príjmy tak sa budú mať ešte lepšie... ale to je jedno viac to už nebudem komentovať lebo každý ma iný životný štandard... niekomu vystačí na celý mesiac 800 eur a niekomu na týždeň... ale každý sa može raz ocitnúť v rovnakej situácii a je jedno koľko ma úspor lebo aj tie sa jedného dňa minú...
To je taká kravina, že nemáš kedy robiť ale sorry. Taktiež som chodila do školy. Tento rok som skončila výšku. Mala som dve brigády. Jednu v meste kde som študovala a jednu doma. Obe som našla také, kde som nemala presný stanovený počet hodin, ktoré musím odrobiť aby som tam nemusela byť cez skúškové. Nezarobia som nvm koľko ..okolo 1500€ ..do toho som sa učila tak aby bolo prospech obe štipendium. Platila som si oblečenie, všetky párty aj internát. Naši mi hradili stravu, cestu autobusom a lekárov. Nechodila som v 100€ teniskách a nemala som najnovší telefon ale každý rok som si dokázala ušetriť ešte aj toľko aby sme šli na lacnú dovolenku (busom, bez stravy). Niektoré roky sa podarilo aj sociálne štipendium, keďže naši na tom finančné najlepšie neboli. 90% ľudí brigádovať stiahaju. Lebo musia! Tí ostatní cicaju rodičov.... a ešte vyplakavajuju ... To zboznujem
@kvetinka75 dnes ma raz tolko hodnotu a este bude rast lebo mame stale co robit samozrejme to robi muz sam takze kopu kopu penazi usetrenych.
@hettinka to už kde sme, keď je na smiech niekto kto si šetrí a myslí na zadné vrátka:(pozemky, byty majú vždy svoju hodnotu.Chaty staré haraburdy v hornej dolnej stoja strašne peniaze moja mama už rok hľadá niečo kde by chodila na víkendy prípadne prenajímala stojí to toľko čo v Ba byt
Asi je viac IN prežívať a potom lamentovať čo s deťmi, keď nie je škôlka, nie je na lyžiarsky, a babky dedkovia živia satia vnucata
@slimstar teiž by ma to zaujímalo. Kludne napíš IP
@laska201 mňa by to tiež zaujímalo, cez akú realitku ste kupovali. Môžeš napísať? Kludne aj IP
Nechcem byť zlá ale oči má každý veľké.
Poprvé aj ja som robila vysokú školu popri práci dokonca niektoré skúšky dištančne z roboty!
Začala som v malej garzónke doslova som varila nad topánkami na dvojplatni.
Od maturity nemám ani jeden deň neodrobeny.
A keby chceš povedať, že to bola iná doba...nebola to iná doba mám 25 . Bolo to ťažké ale nateraz mám vlastný byt samozrejme s hypotékou ale mám mám auto síce staré ale mám.
Bez práce nie sú koláče.
Treba sa zaprieť a makať ani mne sa nechce ale musím.
@bodkolienka81 sorry, mimo temu, ale z toho "fokusovat" ma zalial pot a naskocili zimomriavky.... urcite existuje slovensky ekvivalent, ci uz som tak stara a "nemoderna"????
@obsadenemeno to som ani nezachytila, to v akej súvislosti bolo použité?
@marusia12 ako sorry ale ty byvas v Cudzom byte a vyvysujes sa tu nad tymi co maju hypo? Co ak ta vyhodi zo dna na den z podnajmu? Alebo z mesiaca na mesiac? Teda podnajom je ovela riskantnejsi ako hypo, uz len z toho dovodu, ze kazdy den nevies na tom na com si. A vyhadzovat len tak peniaze z okna za cudzi byt, nie je tiez nejake terno
Ja mam hypoteku ale nerozumiem tomu ze muž príde o prácu a vezmú im dom? Ved keby sa čosi také stalo tak si nájdem nejakú rýchlu brigádu alebo co len aby sme o bývanie neprišli, nie? Ano viem ze môže jeden ochorieť vtedy je to iné ale normálny zdravy človek neverím ze nedokáže zohnať za mesiac peniaze na hypotéku 😔😔
@slimstar
@kvetinka75 baby takze realitka majitel domu bola realitka z Nitry neviem presne ako sa vola a prostedkovatel bola dalsia realitka z pb pani nam hypo vybavovala a aj byt predala.oni medzi sebou takto spolupracuju ked ta realitka takto kupi nehnutelnost v nasom kraji.
@lilka5566 ono hlavne v banke sa dadohodnut o 6mesacnom preruseni splacania ak je na to naozaj vazny dovod.
@martinka150 ved prave, preto tomu nerozumiem....
@kvetinka75 citujem "nekupovat "polske" velkovykrmovne vo velkych obchodnych retazcoch, ale fokusovat sa na lokalny trh.."
@obsadenemeno tak to asi malo byť "zamerať sa" - popravde, ja som také slovo ešte nikdy nepočula
J len tak na okraj tej hypo..BOHUZIAL NIE KAZDEMU DAJU hypoteku..potom sa ludoa musiabulakat po podnajmoch..a smutne je ze ludia si z toho urobili biznis..a este sa s tym aj chvalia ako so si tu vsimla...a smutnejsie na to je este ro ze mlade rodiny nemaju kde byvat lebo hypoteku nedaju a do podnajmu nemaju sancu ist levo väcsina zoberie studentov..pytam sa ..kde maju byvat tie rodiny..mi zijeme v podnajme lebo inu moznost nemame..(pozn.pre mudrlantky:NEBUDEM vysvetlivat preco na co za co.nie som POVINNA nieco vysvetlovat😉).. A nemyslim si ze zit v podnajme s detmi je nezodpovedne ako to tu uz bolo spomenute...
@miracko mne to pili usi, kedze to pouzivam, ale v anglictine....a taketo poslovencovanie mi proste znie divne.... rovnako ako dalsie perly, napr sopingovat 😨😨😨

dievca zlate..ja s mm sme zacali z prijmom cca 700 ..v 1 izb.byte. s babãtkom.najom 240 plus telka internet a kde este bola strava plienky utierjy kozmetika oblecenie pre drobca...a plus aj pre nas nejake to oblecko ci topanky a kozmetika..zakladna aspon..tak co este stale si myslis ze sa to neda...? Teraz prijem cca od 1000 do 1300 dve deti najom 400 eur ..telka internet pkienky strava skolka oblecko pre obe deti kozmetika atd atd..samozrejme este nejaky ten maly vyletik pre deti ...tak sa nestazuj ...ty dieta este nemas...tak vudavky o viac ako polovicu mensie..a este som zabudla auto nemame ...