Prosim Vás o radu ako prežit z výplaty
Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne
@tanapeta sluzbu z ktorej si zaplati hypoteku..a takto to robi kym ku niekto cudzi nezaplati a majitel je za vodou?ci sa mylim?nieje to tak ? Ako ja beriem..su aj strasne rodiny kt.tie byty zdevastuju...neplatia najom...ved som to aj napisala...ale nie kazda rodina je taka....napr.mi...poctivo platime kazdy mesiac mozno den dva s omeskanim podla tobo kedy pride mm vyplata ale to vzdy dame dopredu vediet ked vieme ze sa tak stane...dom nedevastujeme ale starame sa..zahradu sme dali dokopy a sadime svoju zeleninu...nerobime ziadny bordel hluk ...a je vela takych rodin...tak preco musia slusny ludia na to doplacat?a radsej zoberu psa?
@tinaa64 službu, že vďaka nemu nie si s deťmi pod mostom. Hej, radšej zoberiem niekoho so psom. Toho môžem vyhodiť, keď nebudú platiť a budú robiť bordel. S dieťaťom ťažšie vyhodíš. Preto nik deti nechce k sebe bývať. Aj tu bol taký príklad, že s dieťaťom neplatila a len zneužívala dobrotu. To samozrejme netvrdím o vás. A jasné, sú aj výnimky, len už sa fakt ľudia boja takých vziať. Pretože oni musia znášať všetky náklady či nájomník platí alebo nie.
@tinaa64 aj topanky a oblecenie chystas sama doma? Aj si tkas latku? A tie palacinky sa tiez niekedy kupia mimo domu - napr na vylete, ci ich beries z domu? Prenajom bytu je tovar, ci sluzba a na to sa aj musis pozerat. Nezarobit trochu na prenajme je ako povedat zamestnavatelovi - znizte mi prosim plat, ja som taka ludska, je mi luto, aby ste na mna minuli tolko penazi...
@tinaa64 som si ta precitala... ci prislo pocas dna nejake pochopenie... ale stale to iste. Nie najomcu nemusia zaujimat vydavky prenajimatela a naopak - sukromny najom je regulovany zmluvou - ta sa uzatvara na zaklade ponuky a dopytu - ja ponuknem a ty bud chces alebo nie, ak ja ako prenajimatel nenajdem najomcu - cize nie je dopyt, tak musim cenu znizit - mozno aj pod moje vydavky... a ani vtedy ked ja budem nato doplacat to nemusi najomcu zaujomat - hold, zla investicia... a naopak - ked ja chcem byvat a mam obnos xy tak nehladam v ponukach ab...a mam pravo povedat ze ta tinaa sa neciti ked taku zatuchlinu chce prenajat za taku cenu, nech si necha... fakt nechapem co ta na tomto rozculuje - za naklady ti dovoli byvat tvoja mamina mozno ale predsa neinvestujem obrovsku sumu penazi do nehnutelnosti bez vidiny navratenia sa penazi... preco by som to mala robit?
@tanapeta nie len ste do mna pustili bez toho aby ste vedeli aky clovek v skutocnosti som...je ine nieco vysvetlit cez pismenka a osobne...do ust sa vkladaju veci kt.ani neboli napisane jedna cez druhu tu pise az vznikne z toho chaos a potom hadky...jadna dtuhu nechape a potom to tak vyzera..kazda sa brani proti tej druhej..resp.jedna proti viacerym...a takto to je v skoro kazdej jednej diskusii..jedna sa pusti do druhej len preto ze napise ze dokaze nakupit za 100 eur na mesiac a dalsie sa pridaju a nkladaju a nakladaju ze aka je ze to nieje mozne ze jak nedopraje detom..pritom hovno vedia o celej rodine(a tp vsetko len pre jednu vetu a preto ze si dovolila nenapisat detaili )(to bol len priklad)..asi takto to funguje
@tinaa64 ze prispela by si? No neda mi to. Ako by to asi vyzeralo? Majitel: "viete co, prenajmem vam byt za 350. Mam na tom zisk tych 100 eur, aby som pokryl starostlivost o moju nevladnu babku.." Ty: "ale netrapte sa, ja vam budem platit najom 600, ved ludia by si mali pomahat, tak prispejem na starostlivost o vasu babku kazdy mesiac 250 eurami navyse 🙂 ."
@mrkvicka060 perfektne napisane.. ale nieeee, tak to nemoze fungovat, lebo kazdy co nieco vlastni je vychcanec a peniaze pouziva len na hyrenie 😂😂😂 to je asi taky vseobecny pohlad na urcitu skupinu ludi, ako napr. niektori vidia podnikatelov..
@mrkvicka060 Ja som už na to nechcela reagovať, lebo som to sľúbila aj jej, aj sama sebe, ale som rada, že nie som jediná, čo sa na tom smeje 😀 Okrem toho - ak majiteľ povie, že z prenájmu platí starostlivosť o babku, tak by prispela aj navyše, ale inak jej vadí, keď si ľudia z prenájmu platia hypotéku. Neviem, čo si z toho vziať. Keď platíš babke domov dôchodcov, si dobrý človek, ale keď splácaš hypotéku, tak už si chamtivec, čo ošklbáva ľudí, odkázaných na prenájom? Rozum stojí v pozore a ticho salutuje.
Kapitalizmus je vykorisťovanie človeka človekom. Tam to máte zhrnuté a @tinaa64 mala na myslí toto, ako som to ja pochopila. Len vy tu z toho robíte telenovelu, vsetko poprekrucate, nejaké intrigy k tomu a vzíde z toho somarina vyssie. Ešte je mladá a nevie tak komunikovať so starými jastericami.
Váš to ešte baví, ste tu zaspamovali tému ktorá bola pôvodne o niečom úplne inom.. Ja viem ze nad myšlienkami istých ľudí sa vám zastavuje rozum, ale tak ako si ide ona svoje idete si to aj vy, ona ma vaše názory na háku a to vás štartuje ešte viac a idete do nej a ono všetkého veľa škodí.. Tak si doma otvorte víno alebo pustite seriál alebo čo to tam teraz vysielajú a dajte si chvíľu pokoja.. Len toľko by som podotkla k danej problematike.
@tinaa64 no ja si neviem osobne predstavit aky byt ma LEN naklady 200 eur!!!!
@tinaa64 prosím ťa úplne sa vykašli na modrého koníka a ži si svoj život,teba sa nedá ani pochváliť,ani poučiť,pre teba je to tu úplne zbytočne, nevšímaj si upozornenia,v živote netreba na všetko reagovať,ja sem chodím kvôli bazaru,a málokedy niečo komentujem, čítam možno zo zvedavosti kto má aký názor, ale nepresviedcam ľudí o svojej pravde.Kazdi z nás je výchovani inak z inými zážitkami.Kazdi z nás si myslí, že on má pravdu.Ta je veľmi relatívna.Vobec sa nehadaj a nerozčuluj,seba ani ostane/ych✌️🍀
@slimstar ms pravdu..uz serem na to...uplne staci ze ja pochopim inak to co oni napisu (a naopak)a uz je ohen na streche...a uz ani ma to tu nebavi....idem radsej urobit nieco dolezitejsie.....chcela som este vysvetlit jesnu vec ako som to ja pochopila ale aerem ma to,lebo nieco napisem a zas sa najde dalsich 10 kt.budu vypisovat...a tebe dakujem za ro ze si aspon ty ako tak pochopila vo som vlastne chcela...mozno som to mala kus inak napisat ale nevadi...uz hocico by som napisala tak by som ostala tou hlupanou mimo reality.....
Ulkuuukki8k8ku

@tanapeta vies pytam sa lebo som strasne sprosta v tom a mimo reality.