icon

Protesty v Bratislave: Ficový odkaz a početná účasť

24. jan 2025

Konáme slobodne a z vlastnej vôle, odkazujú Ficovi.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23440427/protesty-24-1-s...

guudy
25. jan 2025

@kp7333 ako pises v prispevku - slaba mentalna vybava.
Dlhodobo zastavam nazor, ze vsetko zacina a aj zakape na urovni skolstva. Kedze sa u nas cele desatrocia kasle na skolstvo, toto su dosledky😬

kp7333
25. jan 2025

@guudy ludom ako ficoak, danko, simkovicova a spol. to zial vyhovuje. hlupy narod sa lahsie ovlada. a ich deti aj tak studuju na drahych sukromnych skolach (aj v zahranici).

larisa
25. jan 2025

Anonym, aký je tvoj nick ??

karolinakr
25. jan 2025

@kp7333 prosim ťa komunisti mali vo voĺbách 99.5% hlasov, tak ked na nich nadávaš, tak aj na seba nadávaš

ktobytobolpovedal
25. jan 2025

@karolinakr tento komentar bol mysleny ako vtip, ze? ZE?

10zabka
25. jan 2025

@karolinakr v ktorom roku a v ktorej krajine?

karolinakr
25. jan 2025

@ktobytobolpovedal
@10zabka
však ona tu spomína fašistov a komunistov, za socializmu mala Komunistická strana Československa vedúcu funkciu a absolútne víťazstvo vo voĺbách

ktobytobolpovedal
25. jan 2025

@karolinakr no skusme sa zamysliet preco 🤔🤭 jaaaj zeby vtedy ina moznost neexistovala a ucast bola povinna? 🤔🤯

10zabka
25. jan 2025

@karolinakr nejako sa tu strácam... niektoré odpovede nedávajú súvis s predchádzajúcimi komentármi, akoby boli niektoré odpovede zámerne vymazané

stormie
25. jan 2025

@ktobytobolpovedal sucastou demokracie su aj slobodne volby a strana ktora ziska najviac hlasov zo zucastnenych volicov je vitazna, zostavuje vladu atd - oprav ma prosim ak sa mylim

ktobytobolpovedal
25. jan 2025

@stormie a? To znamena, ze moze vsetko? A ostatni, krori s jeh krokmi nesuhlasia maju suchat nohami?
To ze vyhrali demokraticke volby nikto preboha nepoprel… ale co to ma s tym, ze stale omielas, ze nespokojni maju byt ticho, lebo niekto vyhral volby… vyhrali, nekonaju tak ako slubovali, rozvracaju republiku, takze nespokojni obcania v demokratickej krajine ziadaju napravu…
Tak ako za matovicovej vlady nespokojni obcania ziadali napravu. Povedz, aj vtedy si sa pozastavovala?
Pozri, ja uz fakt neviem ako ti to vysvetlit. Fakt nie…
V demokratickom state strana vyhra volby. Cast obcanov je vacsinou nespokojna (je teraz uplne jedno ci sa jedna o vyhru Igorka alebo Robka)… casom tento fakt prijme. Po case sa ukaze, ze nie vsetko je tak akoby malo. Tak najprv sa na to zacne poukazovat, nenastane naprava. A tak nespokojni obcania v demokraticky vyjdu do ulic a chcu, aby vlada konala ….
Naozaj ti to neviem lepsie vysvetlit. Prepac.. mozno niekomu sa to podari…

stormie
25. jan 2025

@kp7333 ja sa do vas nestaram len to proste nechapem. Principialne stale tu bude niekto kto s vladou nesuhlasi, nech je v nej ktokolvek. Ked tam bol Matovic, Dzrinda … vzdy tu bola skupina ludi ktora s ich vladou nesuhlasila.
To ze Fuco ziskal 18% vo volbach je co podla teba? Prehra? To by asi nezostavival vladu. To ze sa spojil s ostatnymi stranami a vytvorili spolu koaliciu ktora v sucte ma vacsinu odovzdanych hlasov je co? Normalny bezny postup po volbach v demokratickom state. Ludi ktori nemohli volit alebo nevolil neratam, volby rozhoduju zucastneni volici a tam proste ziskla koalicia vacsinu. Opakujem - ti co volit nesli neratam, mali moznost sa vyjadrit a dobrovolne sa jej vzdali. Zo zucastnenych volicov ma Fico/koalicia proste vacsinu, to je fakt a to ze sa to mensine nepaci je uplne normalne, vzdy to tak byva. Ja len nechapem preco sa ta mensina snazi zmenit rozhodnutie vacsiny.
Zaujimave by bolo zistit kolko volicov koalicnych stran zmenilo nazor

stormie
25. jan 2025

@ktobytobolpovedal lenze tych nespokojnych je asi stale menej ako tych co s nim suhlasia. Nikto nerobil prieskum medzi volicmi koalicnych stran ci zmenili nazor, mozno tym co ich volili sa sucastna situacia paci a schvaluju jeho kroky

10zabka
25. jan 2025

@ktobytobolpovedal nevysvetľuj, je to zbytočné... ide len a len to svoje. Vysvetlila si to dostatočne 👍

10zabka
25. jan 2025

@stormie menej? Odkiaľ máš takúto informáciu? Myslíš, že keď protest je na viac ako 30-tich miestach, príde tam koľko ľudí? Takých, ktorí bývajú ďaleko a nemali by sa ako dostať naspäť, pretože skrátka večer spoje nechodia, čo sú práve v práci, sú chorí alebo majú choré deti, nemajú auto na presun... dá sa pokračovať ďalej, ale načo? Aj tak nepochopíš...

kp7333
25. jan 2025

@10zabka raz niekto nerozumie percentam a volebnemu systemu u nas, tak je vysvetlovanie zbytocne. tu vidno, ze nie kazdy volic na slovensku tusi, ze tu nemame vacsinovy volebny system a ze vitazna strana nereprezentuje nazory vacsiny. aj toto je zial zlyhanie nasho skolskeho systemu.

stormie
25. jan 2025

@kp7333 Tak aby som ti opdovedala na tento prispevok
Nikde nepisem ze s protestami nesuhlasim, len proste nechapem ich vyznam - neviem ako inak to napisat, ale opakujem - vzdy tu bude niekto, komu sa vysledky volieb pacit nebudu tak to tu budu protesty vzdy?
Tak ako vlady pre tym robili kroky s ktorymi som nesuhlasila, tak ich robi aj tato vlada - nic nove.. a medzinarodnu hanbu dokazal spravit aj pan Matovic za ktorym tiez stali hufy ludi co v nom videli tu pravu nadej pre Slovensko. Dobre vieme ako to dopadlo … historia sa len opakuje, ako x krat pred tym s inym obsadenim

stormie
25. jan 2025

@kp7333 a ako chces teda ratat a pomenovat “vacsinu” pri volbach?

stormie
25. jan 2025

@10zabka vsimla si si v mojom prispevku slovicko “asi”? A takisto si to docitala do konca kde pisem:
“Nikto nerobil prieskum medzi volicmi koalicnych stran ci zmenili nazor, mozno tym co ich volili sa sucastna situacia paci a schvaluju jeho kroky”

Ja sa nad tym zamyslam ako to je, samozrejme to na istotu neviem ani ja ani ty, ja ale priustam moznost ze volici koalicnych stran su s tymto spokojni a teda je to tak ako chceli, ako sa rozhodli vo volbach

kp7333
25. jan 2025

@10zabka rovnako ako si niekto mysli, ze komunista nemoze byt v strane s inym nazvom ako komunisticka a fasisti uz hadam vymreli Kam potom zaradit extremistov typu Fico, Blaha, Huliak, Kotlar, Simkovicova, Danko...Od standardnych politikov maju daleko. Ja uz nejdem odpisovat, nema to zmysel, cista strata casu. A radim to aj tebe. Pekny den.

10zabka
25. jan 2025

@kp7333 odpisujem len tebe, viac reagovať som sa rozhodla po jej poslednom komentári, ktorý mi adresovala. Pekný deň aj tebe 🙂

ktobytobolpovedal
25. jan 2025

@stormie dobre znovu, naposledy:ano kazdy nespokojny clovek v demokracii ma pravo verejne vyjadrit svoj nesuhlas s vladnucou garniturou. Ak by bolo 98% obcanov spokojnych a 2% nespokojne, tak tie 2% mozu zorganizovat protest a dat mocou neho najavo svoj nesuhlas… aj o tom je demokracia. To co tu dokolecka ty omielas je uplny iny rezim … a ten tu nechceme 😉
PS: neopovedala si mu, ci sa sa pozastavovala takto aj nad protestmi, ktore zvolalav Fico ako opozicny poslanec. Tiez si zalamovala rukami, ze co to. Ved vacsina v demokratickych volbach nieco zvolila, tak budte teraz ticho? Reagovala si rovnako ako teraz?

stormie
25. jan 2025

@ktobytobolpovedal ano aj vtedy som sa nad tym pozastavovala (vtedy som si hovorila ze asi chudak nezvladol prehru tak vykrikuje), nadavky na prezidentku boli riadne cez a ano aj to mi vadilo

ktobytobolpovedal
25. jan 2025

@stormie cize velmi nerozumies demokratickym principom a ako funguje parlamentna demokracia…

Samozrejme priebeh ficovych protestov je uz ina tema

autor
25. jan 2025

Koľko lajkov témy hore pod nadpisom vidíte? Koľko strán diskusie vidíte vy? Včera tu bolo 28 lajkov a 9 strán.

leni1977
25. jan 2025

19 lajkov, 7 strán

stormie
25. jan 2025

@ktobytobolpovedal na zaklade coho usudzujes ze tomu nerozumiem? Ze sa pozastavujem nad tym, ze po volbach bude vzdy skupina ludi ktorej sa vysledky nepacia tak bude chodit na namestia? Ano maju na to pravo, ale to tu budeme mat teraz ako beznu vec?

ktobytobolpovedal
25. jan 2025

@stormie ano, 7 stran ti to vysvetlujeme… a ty si ides svoje (aj ked som ti napr.napisala, ze aj 2% nespokojnych maju pravo vyjadrit svoj nesuhlas). Ze nechapes. Tak nechap dalej a pozastavuj sa… idem sa venovat rodine. Pekny zvysok vikendu (bez ironie)

ktobytobolpovedal
25. jan 2025

Autorka; 7 stran a 19 👍

autor
25. jan 2025

@leni1977 nechápem túto cenzúru, komu toto vyhovuje a prečo?