icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

miskakyska
29. jan 2013

@lubkaj jasnačka,ako by to bolo.....objednáme pizzu a nejakú čokoládku kúpime 😉 ........................a ozaj majú Vaši prváčikovia v rozvrhu hodín šach? 😕

lenja123
29. jan 2013

@miskakyska šach? Normálne v rozvrhu, alebo myslíš krúžok? Naši samozrejme nemajú, a šachový krúžok je od tretieho ročníka. Ale teraz som si spomenula, že tuším v Albánsku je šach povinný predmet už od prvého ročníka 😀

miskakyska
29. jan 2013

@lenja123 no prisamvačku majú normálne v rozvrhu šach...sa nerehni 😵 ty kks však to je divné,že?....potom majú aj ZSU-začíname sa učiť a dopravnú výchovu 😖 myslím,že namiesto takychto hodin by im viac prospelo čítanie,písanie,počítanie........ 🙄

renab
29. jan 2013

@miskakyska každá škola má vypracovaný školský vzdelávací program, v ktorom si určitý počet vyučovacích hodín môže stanoviť podľa vlastného výberu (tým sa vlastne školy líšia). ja naopak by som šach prijala, učí deti logickému mysleniu, priestorovému videniu.... a v prvom ročníku naozaj majú čítania, písania a počítania až nad hlavu. hlavne matematika v novom vzdelávacom programe je naozaj nenáročná.
u nás mali prváci navyše: plávanie, tvorivé čítanie, angličtinu a informatiku.

lenja123
29. jan 2013

@miskakyska a koľko majú potom vyučovacích hodín za deň? Som myslela, že počet hodín čítania, písania, matematiky a ostatných základných predmetov sú na všetkých školách rovnaké - určené ministerstvom školstva. A že tie ostatné predmety (angličtina, informatika ) sú potom navyše, nie na úkor základných predmetov.

renab
29. jan 2013

@lenja123 áno, školy majú daný základný počet hodín čítania, písania, matematiky, výchov ... vlastne všetkých predmetov. ale tiež majú určité hodiny, s ktorými môžu disponovať. a je na škole, či tie hodiny odučí klasické predmety a v nich bude rozšírené učivo, alebo to deťom trochu spestrí a majú aj niečo netradičné. na stránkach školy by si to mala nájsť pod školským vzdelávacím programom, ktorý sa schvaľuje každý rok. takže tie hodiny angličtiny ani informatiky nie sú navyše, ale niekde majú miesto nich čítanie, matematiku s rozšíreným učivom.

miskakyska
29. jan 2013

Babky náš rozvrh: Pondelok - Sj,M,Sj,Prírodoveda,Tv.............. Utorok - Sj,M,šach,Sj,Hv .............. Streda - náboženstvo,Sj,Aj,Vv ............ štvrtok - Sj,M,Sj,Tv........... piatok - Sj,ZSU,DOV,M 😨 🙂
@lenja123
@renab

renab
29. jan 2013

@miskakyska čo je ZSU a DOV?

miskakyska
29. jan 2013

@renab ZSU - začíname sa učiť DOV - dopravná výchova

renab
29. jan 2013

@miskakyska takže tie "klasické" hodiny majú doplnené o šach, DOV a ZSU. celkom fajn 😉

miskakyska
29. jan 2013

@renab áááááno,presne tak 😉

lenja123
29. jan 2013

@miskakyska no počet hodín majú rovnaké ako naši. A čo konkrétne sa učia na ZSU? Si to neviem predstaviť 😅

renab
29. jan 2013

@lenja123 a u vás žiadne spestrenie?

lenja123
29. jan 2013

@renab ale máme tiež, ale len angličtinu - čo je už na veľa školách, ale 4x do týždňa majú aj plávanie, čo som neskutočne rada - trochu som sa bála chorobnosti hlavne teraz v zime, ale zatiaľ OK - klop-klop 😉 A od druhého ročníka by mali mať aj TV navyše nejaké hodiny.

renab
29. jan 2013

@lenja123 plávanie je super, aj my sme mali, ale len v prvých dvoch ročníkoch a len hodinu do týždňa.

lenja123
29. jan 2013

@renab no mi máme v podstate tiež len dve za týžden + dalšie dve chodí na krúžok - ale to chodia celá trieda. Mali by mať celý prvý stupeň, ale ťažko povedať, lebo to menia každý rok.

renab
29. jan 2013

@lenja123 naši mali len hodinu, v rámci TV, bezplatne, ale škola viac hodín bazén neutiahne. takže majú prvý a druhý ročník a potom piaty a šiesty. bazén majú priamo v škole, takže s tými chorobami to nebolo až také strašné. trošku na začiatku sme sa nemohli dostať zo sopľov, ale vyslovene chorý nebýval.

miskakyska
29. jan 2013

@lenja123 no to ani ja 😨 môj malý je ako partizán....začínajú sa učiť...len čo...neviem...raz spomínal,že riešili Vrabčeka..to majú predplateny časopis..

lenja123
29. jan 2013

@miskakyska aha, som myslela, či nemajú k tomu nejakú učebnicu, alebo pracovný zošit, že pozrieš doma 😉

miskakyska
29. jan 2013

@lenja123 nie,nemajú k tomu nič 🙂

slivka3
29. jan 2013

Tak naši okrem čítania,písania a matiky majú len vytvarku 2 hodiny,telesnú 2 hodiny a po jednej hodine hudobná,náboženstvo,spoločenská výchovaa detská literatúra.
U nás nie je v prvej triede ani informatka,až od druhej,ani prírodoveda a ani anglina,až od tretiej.

@miskakyska Ale šaCh?To je ako fakt zvláštni predmet,lebo nie každé dieťa,môže byť na to nadané,ostatné doplnkové to ešte pochopím,čo máte,len,ten šach,my fakt príde divný.

slivka3
29. jan 2013

A ja za vysvečenie nedávam,nič,len som ich niekam chcela zobrať,buď picerka,cukroška,ale neviem,či kam pôjdeme,lebo Mates,začal dnes horúčkovať,tak uvidíme,čo bude do štvrtka.

lenja123
29. jan 2013

@miskakyska
@slivka3 veď práve, myslím že šach je predmet, ktorý môže niektorému dieťaťu veľmi pomôcť, iné môže zaujať, zabaviť, ale čo také, ktorému jednoducho nesadne? Ja som mimochodom rozmýšľala nad šachom pre syna ako krúžkom, ale u nás je až od 3. triedy.

betkavlcekova
30. jan 2013

tak baby my máme dvakrát do týždňa päť hodín a trikrát do týždňa štyri hodiny, predmety máme : písanie, čítanie, hudobná, výtvarná, náboženstvo alebo etika, matematika, prírodoveda a telesná z toho jednu hodinu plávanie a angličtina

84monica84
30. jan 2013

Babenky zajtra sa normalne uci ked maju vysvedcenie...

lenja123
30. jan 2013

@84monica84 u nás áno - teda majú si doniesť všetko okrem plávania, ale myslím, že veľa tomu nedajú 😉 . Tiež som si myslela, že sa nebudú - ešte dobre, že ma napadlo sa dnes opýtať učiteľky, lebo ho pošlem do školy len s desiatou 😀

slivka3
30. jan 2013

@84monica84 Aj u nás sa majú učiť,aspoň staršia dcéra hovorila,lebo synator dnes v škole nebol,tak sme normálne nachystali knihy,plus obal na ten výpis.

lenja123
31. jan 2013

No ako naši prváci? Vysvedčenie je už doma? My máme zo všetkých deviatich predmetov "veľmi dobré výsledky". Najprv ma to zarazilo, či to nie je ako dvojka, ved jednotka by mala byť výborné. Ako ste dopadli vy? Ja som môjho zobrala domov ešte pre obedom a odvtedy sedí na telefone a vyvoláva celej rodine aké má vysvedčenie 😀

barcelona94901
31. jan 2013

@lenja123 my ideme teraz 🙂

slivka3
31. jan 2013

No u nás zo sloviny a matiky,mali normálne známky,mali sme jednotky a z ostatných predmetov tie veľmi dobré výsledky. 🙂
Ale,že máme pridať v úprave písma,lebo píšeme škaredo,podľa učiteľky.