icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

cairka
8. máj 2013

@slivka3 , @iza123 , tak s ňou radšej zbehnem. Ono ja som to spomínala obvodnej, tá ju dala klasicky čítať tabuľku na diaľku, to jej išlo fajn, tak povedala, že netreba očné 😝 A budem aj ja kľudnejšia, keď ju skuknú. 🙂

slivka3
22. máj 2013

Ahojte,ako sa darí prvákom.
U nás nič nové,písmo má stále škaredé a zbytok celkom v pohode.
A zajtra majú aj vystúpenie ku dňu matiek,tak sa teším.

martinka05
22. máj 2013

@slivka3 ahoj u nás škola v pohode, konečne sme si zvykli na školu a už neplače ráno. Tiež budeme mať vystúpenie 31.5.2013 lebo škola má 40. výročie vzniku.

leteku
22. máj 2013

Baby ja už som normálne nešťastná z tých diktátov. V pondelok bola dvojka tak to je ok, dnes už zase trojka. Fakt neviem ako to s ňou nacvičiť. Každý deň píšeme, vymýšľam jej úlohy a aj tak robí chyby. Učiteľka mi nato povie, však čo riešim, že Terezka je jedna z tých dobrých žiakov. Ako super nemá päťky a štvorky ale žeby to bola nejaká výhra.

jankazabka
22. máj 2013

@leteku a ake chyby robi, aj moj prvak zabuda dlzne, bodky,mekcene precvicujeme kazdy den, ale vzdy sa nejaka chyba najde. Asi to chce cas, inak neviem

leteku
22. máj 2013

@jankazabka - však to, že ani neviem aké chyby robí, doma zabudne max. dĺžeň, ale zase nezabudne ich 6. Ja viem, že to chce čas, len človek by chcel dokonalé výkony teda aspoň ja som ten typ, moja krpatá je presný opak, nemá problém mi zahlásiť, ale mami však buď rada, že som nedostala štvorku, však trojka je dobrá. Uf pre mňa na základke trojka neexistovala.

jankazabka
22. máj 2013

@leteku Moj podobne, nic mu nevadi,vobec ho to nestve ze vzdy nieco zabudne to len mna,lebo viem ze je to z nepozornosti, aj si prekontroluje a chybu nevidi. Ja dufam ze to prejde a sa mu to zautomatizuje. Ked som mu diktovala vety so sirokym a tak to bol koniec, asi to chce cvik, inak fakt neviem co robit

slivka3
23. máj 2013

@leteku Môj Matej včera už doniesol s diktátu prvú päťku,ale bol taký šťastný,že ani sa hnevať naňho nedalo,ale tiež máme s tímy chybami z nepozornosti problém ,aj so škaredým písmom,strašne sa teraz zhoršil,tiež každý deď doma píšeme diktáty,ale stále škaredo píše,ale vymenili sme mu už atramentové pero za gumovacie,tak uvidíme,či sa to písmo nezlepší.
Aj môj sen bolo mať šikovné deti,ale nie vždy to víjde.Občas sa pritrafí,aj zlá známka. 😢
Ale na jednotkách a dvojkách na vysvedčení zatiaľ trvám,dúfam,že sa mi to splní,až po deviatku.

leteku
23. máj 2013

@slivka3 - u nás sa písmo našťastie už nerieši, učiteľke je jedno či je to pekne napísané alebo nie a v podstate aj mne, ja škrabem, manžel tiež tak to neriešim. Ale však my aj máme šikovné deti len im občas nezáleži na tom istom ako nám.

c15211b8
24. máj 2013

@slivka3
@leteku aj mi sa trapisme so skaredym pisanim, ale ja som stastna ze napise diktat bez chyby, vcera uz dostali znamku za chyby a aj za pravopis.

c15211b8
1. jún 2013

ahojte chcela by som sa opytat ked Vasi pisu diktat v skole, pani ucitelka im vravi ake i maju pisat ci i alebo y?
dik

frick
1. jún 2013

ahojte žienky. Dávno som tu nebola ale tak čítam že nie som sama kto sa trápi s písaním a s chybami. Naša učka strašne trvá na peknom a úhľadnom písaní ale náš Domčo je z tých menej zručných čo s týka písma. Tak neviem sa v tej učke akosi vyznať. Keď dá slovo do zátvorky tak mu to prečiarkne a dá výkričník, prepisovanie neznáša a minule povedala že keď zabudne nejaké písmeno tak ho má nad to dopísať aby nemusel celé slovo znova opisovať a keď tak urobil tiež jej to vadilo. Čo sa týka chýb má ich teda vždy dosť ale trénujeme každý deň a bez výsledku. diktáty mu idú ale opisy katastrofa. nesústredí sa vždy mu opakujem že nech si skontroluje ale myslím si že na kontrolu asi ani nemá čas lebo keď má znova opísať slovo v ktorom sa pomýlil tak ho to zdržuje a potom robí ďalšie chyby. ako to riešite ak sa pomýli napr. na konci slova? ach jo.
@slivka3 to máte dobré že môžu mať gumovacie pero u nás sú zakázané a gumovacie a zmiziky nesmú nosiť do školy

@c15211b8 áno u nás deťom hovorí či i alebo y

lenja123
1. jún 2013

@c15211b8 samozrejme, že hovorí, veď ako to má prvák vedieť?
@frick myslím, že dôležité je, aby písal dobre diktáty, ak sa mýli pri opisoch, tak je to len nepozornosť 😖. Môj tiež robil pri opisovaní také chyby, že som len pozerala 😲 . Ak som mu dala opisovať viac, tak to bolo ešte horšie. Tak som sa s ním dohodla, že bude opisovať len jeden riadok - ak ho opíše bez chyby, tak nemusí nič viac, ale ak tam bude mať chybu, tak ďalší. Ak bude chyba aj v druhom riadku, tak zase tretí - a tak ďalej. No ale môžem povedať, že to pochopil veľmi rýchlo a odvtedy sa mu málokedy stane, že píše viac ako jeden riadok, k tretiemu sa zatiaľ nedostal nikdy 😀 . Som bola sama prekvapená, ako si dával pozor a ako si to kontroloval, aby nemal žiadnu chybu 😀

slivka3
1. jún 2013

@frick Ja som sa učiteľky nepýtala,len som mu ho dala a jej to oznámila,,nenamietala,len mi povedala,že chyba nie je v pere,ale v Matejovi,ale to je len jej predstava,lebo vidím,že gumovacim píše krajšie,aj keď určite nie krásopisne.
Aj môj často robí chyby a uvedomí si to až keď slovo napíše,tak ja mu kážem až chybné písmenko preškrtne a na to napíše správne,alebo ak chýba tak nech dá slučku a nad to písmenko,ale teraz pri tom gumovacom pere si to aj vygumuje a doplní do slova správne písmenko,ale vždy sa nejaká chyba nájde.

slivka3
1. jún 2013

@c15211b8 Aj naším hovorí aké i majú písať,ale občas už Matej aj vie aké i ide po slove.

frick
2. jún 2013

@lenja123 ďakujem ti za radu vyskúšam to tak no my doma píšme teda dosť. krásne písať on nikdy nebude to vôbec neriešim ale učiteľka je dosť náročná aj na vzhľad písma aj úpravu a samozrejme chyby.

moniack
23. jún 2013

prepáčte, že vám vstupujem do témy, len by som sa chcela spýtať, či ste kupovali veľké boxy na zošity alebo stačili malé dosky na zošity 😉 Ďakujem

martinka05
23. jún 2013

@moniack my sme nekupovali, žiadne boxy, zbytočne to zaťažuje už aj tak dosť ťažkú tašku a moja malá je taký malý chrúst 19 kg takže jej tašku nosíme aj do školy aj zo školy 🙂

cairka
23. jún 2013

@moniack , kupovali sme aj veľké dosky, v podstate šlabikár, matematika, angličtina...to všetko je vo veľkosti cca. A4 🙂

slivka3
24. jún 2013

@moniack My sme kupovali jeden veľký a jeden malý,lebo presne ako píše
@cairka ,tak šlabikár,matematika,písanie sú veľké zošity.

michalag
autor
24. jún 2013

@moniack my sme kupovali aj velke aj male dosky. Zosity a knizky v tom nie su pokrcene a nerobia sa rohy

moniack
24. jún 2013

@martinka05
@cairka
@slivka3
@michalag
Ďakujem 😵 😉 , lebo som nevedela, že či to nie je zbytočné 😉
A dosky na číslice a abecedu ste tiež používali? 😉

cairka
24. jún 2013

@moniack , my nie, naši s tým vôbec nerobili. Má nejakú vystrihnutú abecedu, ale to má v krabičke a vraj s tým v škole nerobia, povedala malá.

michalag
autor
24. jún 2013

@moniack a kam ide do skoly?
Nasi si zosity a veci z ktorymi vela nerobili nechavali v skole a z casu nacas ich nosili domov alebo sme ich mohli pozriet na rodicovskom, takze aspon o to mali lahsie tašky

moniack
24. jún 2013

@michalag my bývame v Očovej, takže tam 😉 , na zápise som sa aj pýtala, ale nič mi nedala /žiadny zoznam/ , nepovedala len toľko, že v septembri bude 1. rodič. združenie 😉
- ja teraz nakupujem, nechcem to nechať na poslednú chvíľu, a ten september bude zas náročnejší, a nechcela by som zháňať veci 😉
- inakšie sa dávajú zoznamy vecí čo treba kúpiť 😉
- na zápise sme platili 10 €

moniack
24. jún 2013

@cairka aj ja keď som chodila do školy, tak sme mali povystrihované písmenka a tak sme sa učili 😉 , ale potom viem, že mali dosky na to.... 😉
- v dnešnej dobe je všetko iné 😝

frick
24. jún 2013

@moniack my sme aj kúpili ale učiteľka vyslovene zakázala tie veľké lebo to vraj len zaťažuje tašku. povedala že ona nejaké tie rohy na pracovných zošitoch prežije. Ale malé sme nosili.

moniack
24. jún 2013

@frick Ďakujem 😉
- a neboli niektoré veci čo ste kúpili zbytočnosti? teda, neskôr sa ukázali, že ich vôbec nebolo treba 😉

jankazabka
24. jún 2013

zoznam bol vytvoreny tak ze vsetko sme potrebovali, skor sa dokupovalo,ale asi by som cakala ja som nakupila a ucitelka chcela potom nieco ine. Dosky velke pouzivame ja zvyknem, ked ma menej hodin nedat male a vlozim do velkych, lebo velke treba kazdy den. My sme mali tak v lete zoznam veci na nete asi v auguste. Ale take veci ako dosky, peracnik v pohode, zasteru na vytvarnu, podlozku.

jankazabka
24. jún 2013