icon

Prvýkrát na internát - čo zbaliť?

cherrinka11
13. júl 2020

Chcem sa opýtať, čo všetko ste svojim deťom nabalil prvý krát na nástup na internát?

Strana
z2
cherrinka11
autor
13. júl 2020

@zazvorka87 Hlavne, že si rozumieme😉😃

eliska13
13. júl 2020

@cherrinka11 prečo bude jesť iba suché?Veď si zničí žalúdok zdravie...nebude chodiť na obedy?

ibrunova
13. júl 2020

@cherrinka11 Nemusíš jej dávať veľkú hotovosť, nech má účet, keď jej v prípade potreby pošleš peniaze. Aj moja ide na intrák. Predpokladám, že prvý týždeň toho toľko nebude brať a počas toho týždňa príde na to, čo všetko jej ešte treba..

cherrinka11
autor
13. júl 2020

@eliska13 Pretože ju poznám. Samozrejme, že obedy aj raňajky aj večere zaplatím to nie je žiaden problém, ale či tam niečo zje, to už druhý. Koľkokrát mi volala vedúca z jedálne, že vôbec nechodí. S jedlom nieje vôbec kamarátka, ale zatial je v poriadku. Práve dúfam, že tam sa to konečne zmení.

cherrinka11
autor
13. júl 2020

@ibrunova Áno, máš pravdu, účet ma svoj. A kam ide tvoja dcéra na internát?

helcanw
13. júl 2020

@cherrinka11 všetko som si brala, pomaly mi doma nič neostalo 😂 okrem oblečenia a hygienických potrieb som mal postelne prádlo plus obliečky, prehoz na posteľ, záclony, závesy,vešiaky,miska, tanier,drevená lopatka,nôž, pohár, šálka, príbor, nejaký hrniec a panvica... a my sme si napríklad so spolubývajúcou potom postupne spoločne zutulnovali priestor a dokupovali drobnosti. A take veci ako sacky do kosa, čistiace prostriedky, handry, vechtiky a iný drogisticky tovar sme riešili spoločne všetky na bunke. Boli sme 3 a 2 na celej bunke a vždy sme sa dohodli. Na chodbách sme mali spoločnú kuchynku,kde bola chladnička, mikrovlnka kanvica (tu sme nemohli mat na izbe ale mali sme skrytú v perinaci😁) a inak mám pocit, že ja som aj v rozhodnutí o pridelení internátu dostala nejaký zoznam čo si vziať zo sebou. A samozrejme JEDLO!!!! Vždy som z domu mala med, džem, cestoviny, cereálie, mlieko, sackove polievky,... resp.dokupovala som v priebehu týždňa.

cherrinka11
autor
13. júl 2020

@helcanw No ty si cislo, že zaclonu a zavesy😀😀😀to je dobre. Práveže v tom popise je len hygienické veci a veci blízke domovu 😂😂😂
Keď máš dobrú partiu dá sa izba pekne skraslit😉
Izbu, ktorú ti pridelia máš štyri roky tu istú, či o rok môžeš dostať inú? Véd ja som už aj koberec nachystala a zavesy a zaclonu sk bude treba nieje problém oblem 😀

helcanw
13. júl 2020

@cherrinka11 veru mohli meniť...ale u nás v skupine (1chodba = 1 skupina) nám vždy na konci roka pripravila vychovávateľka tabuľku s číslami izieb a tam sme sa zapísali, aby nám ta izba ostala. skôr sa pomenili potom dievčatá do iných skupín. Lebo na začiatku sme boli rozdelené podľa škôl aby boli spolužiaci na izbách.

n_i_ka
13. júl 2020

@cherrinka11 ja som bola na stredoškolákom internáte ešte tri roky dozadu ku koncu som už domov ani nechodila a odkedy som skončila nebývam doma ..ak niečo potrebuješ vedieť kľudne sa pýtaj ....určite budú mat raňajky, obed, večere, mali sme veľa krúžkov...hlavne aby mala na izbe dobrú partiu 🙂

eliska13
13. júl 2020

@cherrinka11 sa smejes, ale moja kamoška tiež dala dcére závesy, lebo ju budilo svetlo😊
Ty máš jedináčika to bude pohroma a tých telefonatov😜

ibrunova
13. júl 2020

@cherrinka11 do Košíc, ale na výšku.

cherrinka11
autor
13. júl 2020

@helcanw No to dúfam, že bude mať neaku spolužiačku na izbe, lebo kým si zvykne sa orientovať v novom meste, dvom by bolo lahsie🙂

cherrinka11
autor
13. júl 2020

@n_i_ka čože??? Ja už mám teraz traumu, že mi nebude domov chodiť pomoooc😃co ja tu budem robiť so psom a s kocurom?? 😃🤔🤔Aši začnem cvicit😂

cherrinka11
autor
13. júl 2020

@eliska13 ved toto.. Preto chce odomna vypadnúť 😂😂😂😂, ani sa jej nečudujem, nech si užije pekný študentský život.. Len rozumne

cherrinka11
autor
13. júl 2020

@ibrunova tak to už je mladá žena, nech sa jej dari😉

smejko25
13. júl 2020

@cherrinka11 ono este pocas roka sa budu nosit veci lebo najlepsie je po ubytovani zistit co a ako 😁 a na druhy rok uz bude mat aspon spisany zoznam co treba 😁
+ ako pisali nech ma ucet a kartu aby v pripade nudze si nej mohla poslat peniaze 🙂

helcanw
13. júl 2020

@cherrinka11 vacsinou to tak býva, že dávajú na izbu decká z tej istej školy na začiatku. Držím palce! Nech si to užíva. Stredoškolsky internát boli najlepšie časy aké som zažila! 😊 to už ani pravda nie je, že v septembri to bude 10rokov, čo som tam šla prvý raz 🙈

cherrinka11
autor
13. júl 2020

@helcanw letí to no.. 😆

eliska13
13. júl 2020

@cherrinka11 mám mladšiu kópiu doma😊neboj sa bude chodiť domov a budeš jej chýbať, pokým sa nezalaskuje😊kamarátka ma jedináčika dceru a povedala, že najkrajší vzťah mali, keď odišla na VS, že tak dobre si rozumeli a toľko si volali a toľko večerov prerevali, že chce ísť domov aj odišla po roku zo školy a išla domov do mesta studovat

cherrinka11
autor
13. júl 2020

@eliska13 vážne? No mne tiež kamarátka povedala presne toto iste, dcéra jej jedináčik odišla na internát a ich vzťah sa zmenil k lepšiemu 😊
Ú nás som skôr závislá ja na nej.. Ja sa budem musieť kontrolovať aby som jej stále nevolala, ale mame a sebou veľmi ťažké obdobie, tak dúfam, že to obe zvládneme. Ú nás v meste už začala chodiť na dve stredné školy, ale odišla z oboch, do tretice snáď všetko dobre dopadne. Musíme tomu veriť. Takže vrátiť sa asi nevráti, ale dúfam, že mi aspoň občas zavolá a budem ej chybat😊

jeanne14
13. júl 2020

Och ako by som si to rada zopakovala, najkrajšie časy a zážitky na intraku 😊 celkom pekne zariadené izby, ja som trafila malú izbičku pre dve baby, fakt možno 4x3 metre. Ale boli to bunky, čiže kuchynku sme mali mini na bunke, pre tri izby.
Prvýkrát som brala určite obliečky aj keď netrebalo, ale predsa vlastne sú vlastne, určite klasika oblečenie, hygiena, pribor, hrnček, nejaké misky, fén, atď. Nič špeciálne, výnimočné. Hlavne dostačujúce vreckové, lebo večere boli jednak skoro a slabé 😅

cherrinka11
autor
13. júl 2020

@jeanne14 si milá, ďakujem, užívajte detičky kým sú malé, lebo tento odchod, hoci len na internát mi trhá srdce, aspoň sa mi dobre číta, že to boli pre viaceré z vás pekne casy😊

kristina3791
24. jan 2021

@cherrinka11 a kam ide na umelecku? Do toho martina? 😄Celkom som nepochopila ci je z martina alebo ide do martina

cherrinka11
autor
25. jan 2021

@kristina3791 nastupila v septembri do Martina na umelecku, dlho sa tam zial neohriali🙈, nie sme z MT.

Strana
z2