PS alebo SaS
PS alebo SaS ? Neviem sa rozhodnúť koho z nich si vybrať. Rozhodovali ste sa niekto medzi týmito stranami ? Čo vás presvedčilo ?
@lenkasarka Myslím, že sme tu ešte nemali také voľby, do ktorých by sa nemiešali. Smutné je, že KDH vraj dáva prednosť extrémistom (aj keď takéto naladenie cirkvy asi nie je historicky novinka) pred prozápadne orientovanou vládou (aká absurdita, že
katolíci ergo západná cirkev sa chce orientovať na východ). A osobne najväčším sklamaním je pre mňa Mikloško - človek na ktorého sa aj liberáli a aj ateisti pozerali s rešpektom, teraz zapredá liberálnodemokratickú vládu za to, aby niektorým ľuďom neudelili nejaké práva- a to je bývalý disident!
@nika523 ja som ešte stále nepochopila, prečo robia z lgbti zombíkov požierajucich malé deti, alebo ja neviem, už len ČR je 20rokov popredu vo všetkom a aj v tomto a normálne to tam celé funguje, neviem prečo robia bububu z nich, a hlavne tí ktorí to robia, ani nevedia, koľko teplých majú v okolí a ktorí sa boja s tým ísť von. Je to hnus a verím, že raz sa dožijem (neviem či stihnem) toho, že budú mať všetci rovnaké práva, keď už maju rovnaké povinnosti. Hlavne "zbožňujem" tieto cirkevné drísty a zároveň znásilňovanie malých detí kňazmi. Nonsens 🙆
@mamickalisticka neviem, ale myslím si,že za to tak trochu môžu aj tie pochody v tých divnych kostýmoch či ako to nazvať. Dokonca tie pochody odsudzujú aj niektorí homosexuáli. A tí samotní tvrdia,že je to na nich hádže zle svetlo.
@lenkasarka ale sudny clovek vie posudit, ze tie pochody nie su "to" podla coho by si mal vytvorit nazor. Ani podla pochodu nackov pred Urad vlady si nikto nespravi obraz o Slovakoch, aj ked o niektorych to vypovada viac ako dost. Ale na to aby clovek mal aj sudnost, musi rozmyslat a niektorych prave myslenie obtazuje, tak si nechaju nabulikat hocico. Na vlastnu skodu, na skodu vsetkych.
@viestta rozumiem,suhlasim,len každý si to vysvetľuje po svojom a potom to tak aj vyzerá.
@lenkasarka Ja chápem, že niekomu sa pochody nepáčia, ale predsa sa ich zúčastňovať nemusí. A fakt nemusí - žila som v mnohomílionových metropolách a pochod som naživo nikdy nevidela, hoci viem, že sa tam organizovali. Mne vlastne tiež mnohé tie kostýmy prídu nevkusné. Ale nevskusné mi prídu aj akékoľvek tetovania, prehnaný make-up aký na Slovensku vidavam úplne bežne, napichané pery, dvaja hetero olizujuci sa v MHD, dievčatká, ktoré ich rodičia nedokážu obliecť inak ako od hlavy po päty do ružovej, náušnice na bábätkách, 5ročné dievčatko v bikinách... to, že mám zásadne iný vkus mi ale nedáva žiadne rozumné argumenty, aby som zakazovala týmto ľuďom prechádzať sa po ulici, alebo ich považovala za ohrozenie spoločnosti.
@lenkasarka rozumiem, tieto prajdy mi tiež prídu príliš, ale stále je to len mini vzorka tých ľudí (a sú mladí, je im to trochu odpustené) a stále je to jeden deň v roku, alebo týždeň. Určite je to ale umiernenejší pochod, ako napr pochody futbalovych nadšencov alebo náckov🙄 a tam sú bohužiaľ aj starí ludia, kt by teoreticky už mohli mať rozum.
@lenkasarka pozri sa, ludi, ktorym extremne zalezi na tom "uputat akymkolvek sposobom" je dost aj medzi hetero. Obzvlast medzi mladymi. Ale nebudeme sudit vsetkych hetero podla dogabanej slecny, ktoru sme stretli v autobuse (taka extremne dogabana slecna sa pojde rada odprezentovat aj na duhovy pochod, hlavne, ze sa predvedie...) ani podla ucastnikov pochodu slovanistov cez Trnavu.
@mamickalisticka isteze, vôbec neprotirecim.
@viestta ale veď ja som nerozporovala to čo si písala vyššie. Súhlasila som. Každý je za svoje myslenie a prezentovanie sa zodpovedný sám.
@lenkasarka ja som len doplnila moj predchadzajuci koment, chapem, ze si nerozporovala
A k tomu najväčší gól je, keď niekto (aj v mojom blízkom okolí) je absolútne homofóbny, napríklad dvaja homo ľudia v telke sa len držia za ruky v nejakom príspevku- polhodinová prednáška aké je to zvrátené, nechutné, ako ich treba poslať na opustený ostrov atď atď.. a ten človek s čistým svedomím ide voliť Pellegriniho 🤐 ja len žasnem 😐
@mamickalisticka no takto presne to na Slovensku funguje
@walentina7 napisala som, ze "PS mi nie su az tak sympaticki a neviem co od nich cakat". Ty si z toho vydedukovala, ze budeme volit hocikoho, aj ked od nich nevzide nic dobre. S niektorymi ludmi je velmi tazka komunikacia, ked nereaguju na odpoved, ale na to, co si oni vyfabuluju. Napriek tomu, ze nebudem tentoraz volit PS, som presvedcena ze su zarukou zahranicnopolitickeho smerovania na zapad, ze sa budu snazit zlepsit skolstvo, nezavisle sudy a policiu a znizovat korupciu. Preto budem rada, ked oni budu zostavovat vladu a budu spolupracovat so sas, ktorych budem volit.
@mamusa123456789 cokolvek sa udeje najchudobnejsim zlomi krk
@karolinakr nemyslím si, ze len tým najchudobnejším, proste mam taky blbý pocit, ze to co sa bude diať bude totálna katastrofa, keď vidím tie ich premudrele ksichty a počúvam tie dristy, tak mi je na grc, ale bodaj by som nemala pravdu a bolo by tu konečne lepsie
@verunko preco by zeny nemali chciet volit PS? Ja sa nebojim, ze moje manzelstvo s muzom ohrozi registrovane partnerstvo suseda s muzom 🤷 Iste mas nejake vysvetlenie co mi na tom unika, kde za nachadza to zlo a rozvrat rodin 🤔
odporúčam prečítať a čítať aj hodnotenia volebných programov.
https://iness.sk/sk/iness-hodnotenie-volebnych-...
@verunko aj ked to sem das 5x, aj 100x este stale si neodpovedala na to co sa ta pytala
@maranta_leuconeura
Niektori dokazu vybrat to co chcu volit aj bez odporucacich listov cirkevnych hodnostarov. Dufam, ze akceptujes slobodnu volu kazdeho cloveka, teda aj jeho slobodnu volu a volbu v pripade volieb. Ci je to nejak inac?
@verunko nerozumiem co mi ma na tom ako zene vadit.
Suhlasim s potratmi ak sa tak zeny rozhodnu, ved je to dovolene zakonom. A nerozumiem, preco to musime robit ako masiari kyretazou. Ja som potratila spontanne, tak to priroda zariadila. A doteraz si hovorim, ake som mala stastie, ze vo vsetkej tej psychickej bolesti som nemusela absolvovat este aj operaciu a strach ze sa nezobudim alebo ze mi nieco poskodia pri zakroku.
Suhlasim s registrovanymi partnerstvami, moju rodinu to nijak neohrozuje.
Suhlasim aj s eutanaziou-ako povedala pani Dr. Krizanova, ktora je jedna z najlepsich lekarok v paliativnej strarostlivosti na Slovensku-eutanazia sa s paliativnou starostlivostou nijak nevylucuje.
Genderova ideologia-predpokladam ze realne ludia nevedia o co ide a ze si to predstavuju tak, ze dnes si zena, zajtra mozes byt muz a pozajtra pes, lebo to tak chces. Nie, takto to nefunguje, ale skoda vysvetlovat, kedze si uz zrejme naockovana z kostola. Na druhej strane opat, ci je tvoj sused dnes muzom a o dva roky bude zenou, lebo to tak chce, ako ti tym ublizi?
A ta nenavist, o tej vies ako katolicka urcite dost-ved miluj blizneho svojho...ale len ak nie je gej, trans, slobodna matka alebo volic PSka, vsak 😉
Preboha to nieje len o programe to je o postojoch o ich vyjadreniach atď napr. Po minútovom hľadaní https://spravy.rtvs.sk/2023/05/sexualnu-vychovu... a je toho viac treba hľadať ich vyjadrenia, názory a postoje. Ak by som volila len a len na základe programu viem ti ja polovica strán svoj program nenaplní. V prom rade pozerám na hodnoty, názory, vystupovanie v reláciách a až následne pozerám na program tej ktorej strany ktorá má oslovila 😉
@eva8 už som písala to nieje len o programe preboha dievčatá to je o názoroch, postojoch k predkladanym zákonom atď ak by to bolo len o programe - ktoré zo strán naplnili svoje programy? Ak idem voliť treba sa kúsok širšie na to pozrieť. Nie len čo niekto spíše ale to ako sa vyjadruje k zákonom, situáciám aktivitam atď. Stačí si to dat dohladat. Dr google všetko vie 😉
@lb1984 však práve, vyjadruje sa k veci, neintroguje, nepoužíva násilie, je za spoluprácu s inými, pozerá do budúcnosti. Samozrejme, že nik nemôže naplniť program stopercentne, kým nie je hegemonom. Preto som za koalície, za spoluprácu lavice a pravice, pretože je kvazikontrola a nie ide slepo bez pozerá na vlavo-vpravo. Doteraz si aj koalícia poskladala pena pod nohy. Pri PS + ostatní sa zabráni pokrytectvo, PS to nedovolí už len svojim vyžarovaním. Pri smere + ostatní sa vrátime, kde sme boli predtým, možno ešte sofistikovanejšie. S pellem to bude mať Smer veselo. No čo chceme v budúcnosti? Ja dávam šancu tým, ktorí ju ešte nemali. A budú "okresané" ich ciele. Ako píšeš, nedá sa splniť program strany, kým nemá vyše 73 (?) miest v parlamente. Čiže som presvedčená, že nás s nimi čaká lepšia budúcnosť, než pri starej garnitúre 🙂
@eva8 v jedinom jednom s tebou súhlasím ze nová vláda by mala byť zložená z lavice a pravice, lebo ak bude iba ľavicová alebo iba pravicová vláda sme tak extrémne rozdelený názorovo v spoločnosti ze to dobre určite nebude. Ľudia potrebujú vidieť kooperáciu a komunikáciu na úrovni. Preto tie politické strany by sa mali konečne spamätať a normálne spolu komunikovať a nie stále len rozdeľovať spoločnosť...... za mňa preto je neprijateľná pre voľbu taka strana ktorá vylučuje inú zo spolupráce kvôli niečomu inému ako je program alebo hodnotova orientácia ..... alebo je mi hodnotovo vzdialená.

@verunko cirkev by sa nemala miesat do politiky, sice tymto "pastierskym listom" to urobili ovela vycuranejsie ako to byvalo zvykom, tak aby im nikto nic vycitat nemohol, ale davaju jasny signal, ktore politicke subjekty su pre nich neprijatelne a davaju svojim oveckam jasny navod, koho volit nemaju, takze ovplyvnuju volby.