icon

Psík vhodný k deťom od troch rokov

29. júl 2021

Ahojte,

zakladam ďalšiu diskusiu. Chceli sme do domu psíka, malé plemeno čivavu, bola by dnu. Deti majú od 3 plus do 15, avšak prečítala som si názory že čivava nie je vhodná k deťom. Mate prosím niekto reálnu skúsenosť? Veľmi sa nám páči. Viem že k deťom by sa mal psík vyberať podľa povahy a nie podľa výzoru, no...úplne to nie je možné.
Prosím Vás viete mi poradiť ktoré malé plemeno by bolo pre rodinu ok? Deti by chceli so psíkom santit, aby ich naháňal, naučil sa základné povely, poprosiť, dať labku, mojkat sa s ním, spat.
Ďalšia vec je čo je vhodnejšie krátko alebo dlhosrste plemeno vzhľadom k údržbe domácnosti,.chlpy a tak. Plemená ako shitcu alebo také nieco malinke. Ďakujem krásne za názory.

Strana
z4
autor
29. júl 2021

@tajy prosím ťa a kde je možné kúpiť teda čistokrvne plemeno s vadou za nizsiu cenu. Nájsť si chovný stanicu, osloviť ich či sa u nich nevyskytuje takéto šteniatko? Ďakujem.

tajy
Autor odpoveď zmazal
jaaty
29. júl 2021

Ďakujeme

lelab01
Autor odpoveď zmazal
basska23
29. júl 2021

Súhlasím s babami vyššie.
A ešte chcem dodať. Dobre si zvážte kúpu psíka.Ste pripravený aj nato že psík by mohol byť o pár rokov chorý?
Mam huskačku 8r. pred 2 mesiacmi jej zistili bohužiaľ epilepsiu. Minulý týždeň ohluchla a oslepla. Žije s nami vo vnútri lebo potrebuje 24h starostlivosť. Pravdepodobne ma nádor na mozgu .Teraz stojíme pred najťažším rozhodnutím 😭
Ja už by som po tejto smutnej a bolestnej skúsenosti psa nechcela.
Sesternica musela 9r maltezačku utratiť. Mala rakovinu po celom tele.Sesternica sa psychicky zrútila. Bohužiaľ psychické problémy jej ostali dodnes .
Treba zvážiť všetky riziká a bohužiaľ aj takéto.

autor
30. júl 2021

@tajy ďakujem krásne.

autor
30. júl 2021

@basska23 tak to mi je veľmi ľúto, držím palceky.

tajy
Autor odpoveď zmazal
21oktober
30. júl 2021

@tajy zaujímavé , ja ten dojem nemám a to mám viac detí ako je priemer. Psov chovám 20 rokov a neviem si predstaviť že by som nemala ani len jedného .

nika1971
30. júl 2021

bison....je maly, ma vlasy...len ho treba pravidelne kupat, vycesavat a strihat kazde tri mesiace

tajy
Autor odpoveď zmazal
janiela6
30. júl 2021

Čivavu nie, tie sú hnevlivé a štekajú moc. U nás to vyhral mops. Nekonfliktný pohoďák, s ktorým si deti môžu robiť, čo chcú. Doslova. Ideálna rasa k deťom. Malý, ukrochkaný, ale prítulný. Hravé a priateľské plemeno.

21oktober
30. júl 2021

@tajy no to záleží od toho aký máš k tomu postoj . Moje psy toho zničili veľmi málo , venovala som im hodne času , nevenčím ich na záhrade ale mimo domu , teda hovien na záhrade minimum a žlté fľaky tiež nie. Vďaka psom som stretla veľmi veľa milých a kvalitných ľudí, dovolenky riešim psími hotelmi alebo kamarátkami . Môj dom , môj hrad, stretávam sa s ľuďmi kde si vzájomne neodčerpávame energiu krčením nosa .
Pes , či prídeš domov vyčerpaná , nasraná alebo podvedená manželom , či máš rozmazaný makeup alebo mak medzi zubami ťa víta , si jeho svet. To je jediná láska ktorá sa dá kúpiť.
Na druhej strane aby som nevyzerala ako nejaký fanatik , tak pes je u mňa stále pes, takže žiadne váľanie sa v posteli ,na gauči , vyžebrávanie u stola , posledné miesto v hierarchii a tak sú spokojní . Ten kto chce mať skutočne psa, tak tomu nevadí ani ranné vstávanie, ani prechádzky v daždi , ani umývanie láb. Berie si z toho tie pozitíva a to je pohyb. Na druhej strane s tebou plne súhlasím , ten kto toto nie je ochotný akceptovať nech toho psa nemá , lebo potom je frustrovaný pes aj pán .

tajy
Autor odpoveď zmazal
perthes
13. feb 2022

@lenkapap ahoj. My ideme kúpiť shitzu ten týždeň. Je to fenka. Krásna hneducka. Manžel veľmi nie je nadšený, ale každým dňom je to lepšie a lepšie. Väčšinou to tak býva, že to čo najmenej chcú, potom na nich nedajú dopustiť. Prosím ťa, ty máš shitzu, aký to je psík. Prečítala som veľmi veľa o tom plemene. My bývame v dome. Takže na záhrade sa môže v teplých mesiacoch vysalit. Bojím sa len toho ako to zvládne keď pôjdeme do prácea deti do školy. Na druhej strane nepracujeme každý deň. Manžel je niekedy doma aj trikrát cez pracovný týždeň, ako má služby. A ešte za chcem spýtať, keď s ňou pojdem vonku teraz venčiť, m jej dávať niečo obliecť ?

petra735
1. nov 2022

Ahoj, my chceme kúpiť borderkoliu, ťa je k deťom skvelá💙 Prípadne ešte bigl alebo jazvečík sú dobre plemená k deťom. Akoze aj nemecký ovčiak napríklad je dobrý, ale ten už potrebuje trocha cvičiť, a neviem či máte čas... Cize za mňa borderkoliu je naj

pietra
1. nov 2022

@petra735 výcvik potrebuje kazdy pes, nie iba "nemecky ovciak trosku". Borderka je super pes, hovori sa o nich, ze su to najinteligentnejsie psy. Ale velmi lahko sa aj nudia. Potrebuju dostatok fyzickeho aj psychickeho vyzitia, inak sa budu nudit a z nudy sa mozu stat v tom lepsom pripade nicitelmi, v tom horsom zacat reagovat aj agresivne. Borderka moze byt aj super rodinny pes, ale predpoklada to, ze sa s nou bude clovek niecomu venovat, ci uz agility, dogdancing, pasenie, ... A na to musi mat clovek cas, co nie vzdy pri malych detoch ide. V tomto ten tebou spominany nemecky ovciak je v podstate casovo menej narocny ako borderka. Bigl a jezvecik zas su povodne polovne psy a vacsina z nich ma stale silny lovecky pud, zaroven su obidve plemena dost tvrdohlave.

Podla mna neexistuje univerzalna odpoved, ktory pes je vhodny alebo nie je vhodny. Pod spravnym vedenim sa takmer kazdy pes stava idealnym partakom pre deti. Zavisi tam potom od inych veci, napr. od veku deti, k velmi malym detom nie su vhodne ani prilis mini plemena, ktore moze byt krehke a deti im mozu nechtiac ublizit, ale ani prilis velke plemena, ktore mozu pri hrani sa nechtiac male dieta zhodit a sposobit tak zranenie.
Ja odporucam psa nekupovat bez rozmyslu. Najprv hladat v plemenach, vyberat, co cloveka oslovi, lebo nech si hovori kto chce, co chce, aj ten vyzor je dolezity. A potom si zistovat o konkretnej rase podrobnosti, od casovych narokov, lahkosti vycviku, starostlivosti o srst, povahe, ale aj historii a povodnemu urceniu plemena.

perthes
2. nov 2022

@pietra my máme shitzu a je to úžasné plemeno. Máme fenku.

lienka.7
2. nov 2022

@autorka ja mam 2x JRT a nemenila by som 🙈🤣

peta44
12. jún 2023

Vyzla je taky rodinny psik

Strana
z4