icon

Psík vhodný k deťom

maki1
17. jan 2015

ahojte, mám 2 deti vo veku 6 a 9 rokov, bývame v dome, už dlhšie plánujem psíka, aj koli pohybu aj na hranie a trochu na stráženie. Rozmýšľame nad koliou..,pripadne poradte, hľadáme dobrého rodinného psíka, poradte 🙂 dakujem

baldinka
•
17. jan 2015

spic

ivetlo
•
17. jan 2015

Ahojky, tak mi máme bavorského farbiara, poľovný pes, je manželov na dané účely. Ako podľa mňa sú vhodné skoro všetky, teda okrem tých bojových.
Hlavne treba ho vychovať a naučiť poslúchať základné povely. A napríklad bígl, labrador, retríver, ...
Ja by som vyberala takého, ktorý môže byť celú zimu vonku. 🙂

lara1507
•
17. jan 2015

Weimarsky stavač! Neviem si vynachváliť

leonor125312
•
17. jan 2015

Rodinny pes je leonberger 🙂 mame ho a je to maznacik

janulik2008
•
18. jan 2015

My mame nemeckeho spica. Vďačný psik ... cez leto ked tu bola sesternica na prázdniny tak sa tu premlelo detia mmaximálne ich onuchala a mala ich ako sa hovori v pazi. Tiez je dobrý strážca 🙂

misdan
•
18. jan 2015

@maki1 ked do domu tak ja by som odporucila labradora alebo bernskeho salasnickeho-to su rodinne zalozene psy, lahko cvicitelne ;)

kiki68
•
18. jan 2015

prakticky kazdy pes je vhodny k detom, iba sa treba venovat vychove toho psika. Nenechat zo psa spravit nervaka a tiez davat pozor ked sa hraju deti a pes. Ja osobne by som odporucila boxera, ma vyborny vztah k detoma bude branit tie deti svojim zivotom. Ale treba sa venovat aj jeho vychove. Vlastne kazde plemeno,co sa nevhodne vychova moze byt pre deti a vobec ludi nebezpecne. Poznam aj zurivych labradorov,je to iba kvoli tomu,ze panickovia to nemaju v hlave v poriadku a pes na to doplaca. My mame buldocka,co je pes vylozene vhodny k detom,ale zase je narocny na krmenie a veterinu.

vitazoslav
•
18. jan 2015

my máme dvoch orieškov 🙂 Krížence sú vďačné psy a obyčajne bývajú aj zdravšie, pretože sa ich netýkajú choroby jedného plemena. Nech si zoberiete akéhokoľvek psa, musíte si byť vedomí, že je to, akoby ste do domu zobrali ďalšie dieťa a tak ako vychovávate dieťa, je potrebné aj vychovať psa. Našich sme oboch učili, že deti sú posvätné a naša malá s nimi môže skutočne robiť čo chce. Pokiaľ sa im to nepáči jednoducho od nej odídu. Žiadne brechanie či vrčanie... Kúpu psa si skutočne dobre rozmyslite aj jeho výchovu...

natuska87
•
19. jan 2015

@vitazoslav pekne ste to napisali...my sme vychovavali deti, aj psikov k obojstrannemu respektu.Nesmeli si robit s nimi , co chceli...Dodnes sa lubia..Aj ked, psici uz su "pomaly" na odchode...

maki1
autor
•
29. jan 2015

Dakujem krásne za odpovede 🙂 stále sme sa nerozhodli... Teda hľadáme psíka ktorý je možno strednej veľkosti, veľmi neplzne a je stredne aktívny a ma rad deti, ich hluk, natahovanie. Možno ten špic?

lilyianka
•
29. jan 2015

labrador je velmi dobry k detom ... My mame uz 11 rokov labradorku, sestra ma dve deti, teraz 15 a 8 rokov a teda ti si s nou mohli robit cokolvek a nikdy nic neurobila ... mozes jej aj ruku vopchat do huby a nekusne .. velakrat na nu spadli, buchli do nej, stupili na nohu a ani nezaknucala ... a je to aj rozumny pes, treba ho aj trochu vycvicit a bude posluchat ... Ja uz byvam samostatne s manzelom a tiez zvazujeme labradorku, pretoze sme na to plemeno zvyknuti, mne sa hrozne paci a viem ake je ... 🙂

ena70
•
29. jan 2015

ja som milovala border-koliu....najlepsi psik na svete....on vyzera inak ako klasicka kolia, je velmi dobry....ten pes mi rozumel hoci nevedel rozpravat....aj ked mi bolo tazko.....nikdy nanho nezabudnem

madafi
•
30. jan 2015

my máme dvoch labradorov jeho aj ju -nemeníme za svet...

monikabotosova
•
31. jan 2015

Ja tiež odporúčam labradora, vždy keď som o labradoroch čítala tak to bolo samé - rodinne založený pes, miluje deti " :D Takže určite niečo na tom bude 🙂 Čo sa týka vyššie spomenutých ,,bojových" plemien, ten názov im neprislúcha, avšak tieto psi boli používané na bojové zápasy, ale boli k tomu cvičení bohužiaľ, je to príliš zovšeobecňované, veľmi veľa videí som videla, kde tieto tzv. bojové plemená ako doberman, doga či boxer sa hrali s deťmi ako malé deti, ani nepípli, alebo ako dieťa ťahalo za srsť toho psíka, madžgalo a čo ja viem čo a psík bol s tým v pohode. Ale je pravdou, že tých psov k tomu treba vychovať, resp. najlepšie bude zadovážiť si šteniatko, aby bolo od mala na to zvyknuté, že deti ho budú hýčkať 🙂 vyššie bol spomenutý bígl, osobne ho neodporúčam, môj prvý psík bol bígl, nezvládla som jeho výchovu, bohužiaľ, no vtedy som mala asi 12 rokov. O tri roky na to som si zadovážila orieška, jeho výchovu som zvládla na jednotku, pritom som postupovala tak isto ako predtým, a dodnes som spokojná. Ale je pravda, že detičky moc nemusí, ale to bude tým, že prvé dieťa sa s ním dostalo do styku keď mal pes už 1 rok, a nebol zvyknutý na to, že ho malé bábo ťahá za srsť a ,,hladká" ho tým svojim spôsobom, že ho až bil :D Preto je určite najlepšie od šteniatka 🙂 Veľa šťastia vám prajem s výberom 🙂