Psychohygiena - šport
20. máj 2023
Ruku na srdce a neprikraslene odpovede prosim.
Koľko sa denne venujete športu, prechádzke, same sebe?Dlhodobo cítim, že idem z posledného.Potrebujem zmeniť životný štýl mam 42 r jedno dieťa a som často chorá.Lekarka sa ma už pýtala kde pracujem, koľko chodím von, športujem viem, že sú to výhovorky?ja nestíham.. prídem domov 16:30 a neviem ako a čo robiť pre seba.Prosim nepíšte tie s malými deťmi, ale odrastenejsimi.Je šport vašou súčasťou?Pribrala som 6 kg, ale cholesterol mám dobrý potrebujem sa nakopnut

@autor mam dieta 16-rocne, cvicila som od vysokej skoly, na materskej a ked som nastupila do prace, prepadla som fitku, ktore riesim s malymi prestavkami az doteraz. Mam 42, vo fitku som 3-4x tyzdenne (cca hodinu a pol), k tomu kazdy bozi den hodinova prechadzka so psom. Mozem potvrdit, ze pre psychiku je to uzasna vec, ked sa cez koronu fitka zavreli, citila som sa ako bez ruk, noh (hoci som kazdy den cvicila doma, ale fitko je fitko) a ked sa opat otvorili, dobilo mi to baterky. Teraz cvicim uz aj s dcerou, moj priklad sa evidentne ujal a vidim to aj na nej, ze je to pre nu super vzpruha.
A najst si na to cas, je fakt otazkou priorit, ja napriklad menej beham okolo domacnosti.
Ked som kedysi trenovala zeny, motivovala som ich tym, ze svoje pribytky pucuju o dusu spasenu a ten jediny, ktory maju na cely zivot - svoje telo, zanedbavaju. Plus je dolezite byt zdravym aj pre svoje deti - cim dlhsie budem fit, tym menej starosti so mnou budu mat na stare kolena.🙂