icon

Racionalita verzus duchovno

15. dec 2022

Prosím, vyjadrite sa len tie, ktoré veríte na niečo nadpozemské. Ja som napr.neverila, no začínam pochybovať. Pred 17 rokmi mi pri autonehode zahynul môj prvý frajer. Asi 5 rokov som bola zacyklena v nejakej bubline, nepomyslela na žiadneho chlapa, nechodila autom, proste nič. Vlastne celú VŠ. Postupne som sa odputavala, našla si priateľa, mala dieťa, rozišla sa. A "zabudla" v zmysle, že som sa s tým vnútorne vyrovnala. Avšak za posledný mesiac sa mi v živote dejú veľké "náhody" - práca o ktorej som vždy snívala mi padla rovno do náručia (obyčajný rozhovor v MHD s kamarátkou o tom, že uvažujem o zmene práce a pán sediaci pred nami, ktorý mi ju ponúkol). Úplnou náhodou som na ulici spoznala človeka, s ktorým sme sa začali stretávať a ktorý, ako som neskôr zistila, má rovnako ojedinelú zalubu, ako môj prvý frajer. A pred 3 týždňami, v OC som počula piesen, ktorá mi ho pripomenula, vyšla som von, videla autoškolu a hneď večer som si vypísala prihlasku. Ja viem, racionalita mi hovorí, že sú to naozaj len dobre zhody okolností. Ale niečo vnútorné mi našepkáva, že je v tom viac. Veríte na tieto znamenia?

nique
15. dec 2022

Verim. Som katolicka a zaroven som striktne racionalna. Pracujem v IT, takze moj mozog pracuje len s overitelnymi faktami.
Pred rokmi som sa zucastnila duchovnej terapie. Bolo to v Rakusku a viedol to psychoterapeut a detska psychoterapeutka. Hlavnym cielom bol emotional balance. Ale naucila som sa tam vela o "druhom svete". Lebo clovek musi najprv pochopit svet, potom seba. A potom moze pracovat na svojom stasti. Vesmir ma svoje pravidla. Kazde nabozenstvo ich nazyva inak: boh, alah, karma. Co je ale spolocne na vsetkych je, vsetko co das, sa ti vrati. nevies kedy a nevies ako, ale vrati. A verim aj na duchovne osoby (v krestanstve anjeli, svati), ktori nas sprevadzaju na tomto svete. Pomahaju nam, ak o ich pomoc prosime. V inych nabozenstvach su to proroci, alebo rozni bohovia. Nech ich volame akokolvek, su tu pre nas.
Zhody okolnosti mozu nastat, to uz je na tebe, ako to prijmes. Ako priklad uvediem, pred 2.rokmi mal mat moj maly syn operaciu. Vsetky predoperacne mal hotove. A den pred OP dostal sople. A to sme 3 dni boli v uplnej izolacii. Hrozne ma to stvalo, lebo sme to uz chceli mat za sebou. Ale potom som si povedala (mozno mi to niekto posepol), ze tak to ma byt. Prosila som o ochranu, tak som ju dostala. Asi by sa ta operacia skomplikovala. Uskutocnila sa az o mesiac a vsetko dopadlo na vybornu.
A este nieco si nesiem so sebou. Naucili ma, ze vo vesmire existuju "vesmirni rodicia" V katolicizme je to otec boh a Matka Maria, v hinduizme Ama. Su to rodicia, ktori nas lubia absolutnou laskou takych, aki sme. A davaju nam vsetko, co nam nedali pozemski rodicia. Ked nam nieco chyba, treba ich poprosit a podakovat. Vzdy su tu pre nas, vzdy nam daju to, co je pre nas najlepsie.
Drz sa!

gemina
8. mar 2023

Ahoj, náhody neexistujú. Udalosti, ktoré popisuješ, sú synchronicity (tzv. nenáhodné náhody), ktoré ta majú udržať na ceste osudu, resp. si si ich sama pritiahla svojimi myšlienkami. Celý náš vesmír je o energii, vibrácií a frekvencii. Všetky znamenia a symboly, ktoré zažívame v našich zivotoch, sú vlastne fyzika, o ktorej nás v škole neučili. Sú to zároveň odkazy od našich sprievodcov a kľudne to môžu byť aj naši blízki zosnulí...