Rada ohľadom prenájmu
Ahojte...mam 26 rokov takže najvyssi čas sa osamostatnit.. začala som nedavno v novej praci..zaujima ma jedna vec..ma pravo si pýtať prenajimatel bytu alebo realitka moju pracovnú zmluvu?Ide o to,aby ich neodradilo to,že som v skúšobnej dobe..nič nenasvedcuje tomu,žeby som skončila v práci,veď o.pracu moze prist clovek kedykoľvek aj po skusobnej dobe..
Zo žiadneho zákona ti nevyplýva povinnosť ukazovať prenajímateľovi pracovnú zmluvu ale zároveň ani prenajímateľovi z ničoho nevyplýva povinnosť uzatvoriť s tebou nájomnú zmluvu. Uzatvorenie nájomnej zmluvy je vždy na dohode dvoch strán takže ak na tom bude prenajímateľ trvať tak mu buď vyhovies a zmluvu s ním uzatvoris alebo mu nevyhovies a nájdeš si niečo iné. Každý je iný, niekomu netreba nič, ani depozit, niekto si radšej overí komu dáva svoj byt do prenájmu (vzhľadom na naše zákony je to pochopiteľné, prenajímateľ ide v zásade vždy do rizika).
@nikolani Presne tak. My sa tu nebavime o zakonnej povinnosti, ale o dohode 2 stran.
Nikto tu zmluvu (vyplatne pasky) nemusi nikomu zasielat/kopirovat ak je tak paranoidny , ale dat ju len K NAHLIADNUTIU.
Ja osobne by som uprednostnila najomnikov, ktori mi tuto informaciu poskytnu.
A nezaujimal by my ich financny status, ale ich platobna schopnost.
@sapetka dakujem, uz budem o infomaciu mudrejsia ako je to v Nemecku, aj ostatne dievcata co mi odpovedali co ziju v zahranici mimo SK aj Vam dakujem za odpovede mozno sa mi to raz zide v praci....ale predpokladam ze autorka sa pyta ako je to na SK. uz sa k tomu dalej vyjadrovat nebudem, autorka tu ma viacero odpovedi, suhlasim uplne s prispevkom od nikolani.

@miamie tak si sa dozvedela nieco nove🙂