Rady na zaokrúhľovanie čísel
Prosím vás pekne ,vedel by nám niekto poradiť s týmto?
Aspoň nás naviesť na postup. Ďakujem

@zuzanockamt A keď od AI dostanú 2 rôzne odpovede, hodia si mincou.
@janababana Preboha, aká kreatívna???
@janababana Kreatívna? Odpoveď je jasná.
@abbey1 studovala si matematiku? Predpokladam, ze nie, ked vidim pocet otaznikov. V matematike existuju paradoxy, ako napriklad ze 0,999999…=1.
@janababana Už len jedno dodám. Ach!
@janababana Schválne som vyskúšala AI a aj ten uvedený link, obe dali samozrejme milión. Takže žiadna kreativita 😂 Ale pobavilo. MK je plný bizarností, vždy dokáže prekvapiť.
Alebo stačí pozrieť na "navod" v učebnici, v čiernom rámčeku napravo je to vysvetlene aj s ukážkou na číselnej osi.
@zuzanockamt neuveríš, ale zo zvedavosti som aj ja použila AI... Prvá odpoveď jasná, 1000000 aj odôvodnenie.
O 5 minút som zase zadala do AI a odpoveď 900000, vraj prvá odpoveď bola chybná 🤣 odôvodnenie, že vraj keby to bolo 950000 tak by to bol milión ináč nie 🙈
@kavasmliekom Čomu neveríme? Že sa netreba spoliehať na AI?
@abbey1
@zuzanockamt ach jaj ja netvrdim, ze by som to nezaokruhlila na milion. Len som sem dala dva rozne vysledky z netu, tak ako sa tu dvaja pouzivatelia dotahovali o to, ze 900k zaokruhlene na miliony je 0… Skor to bolo zo zartu, ze moze byt este aj treti vysledok a to 900tisic…
@kavasmliekom ano, aj mne to AI raz hodi tak potom inak
@abbey1 ja som si istá svojou odpoveďou. Takže nepotrebujem používať AI, a teraz sa mi potvrdilo, že také základné veci nedokáže odôvodniť, takže nie je to až také úžasné spoliehať sa na niečo umelé 🙈🤣
@janababana ale však zaokrúhlené na stotisíce je to správne 900 tis, ale na milióny 1 mil. Či kde v čísle 900 000 vidíš nejaký milión?
AI má zatiaľ riadne rezervy, netreba jej veriť
@aliziana kks ved sa bavime o zaokruhleni na miliony, nie na stotisice predsa
@janababana a číslo 9 sa zaokrúhľuje hore, či dole? Hore, takže pred neho dopiseme 1 a 9 zmeníme na nulu 😄
Cislo 5 ako zaokruhlis na desiatky?
Ja som doteraz zila v tom, ze zaokruhlovanie je jedno z najlahsich uciv z matiky a ze to vie kazdy 😳
Mate to aj vysvetlene hore v ciernom ramceku.

@abbey1
@saraxyz
@zuzanockamt skor pre zaujimavost, ze matematika je celkom “kreativna” ☺️