icon

Reakcia mamičky ma prekvapila

tundike83
29. máj 2020

Vitajte, ktoré ste sa zapojili. Len by ma zaujimal vas nazor na mamicku, ktora mi nemienila poskytnut udaj k tovaru, namiesto toho, aby to tak spravila, odfrkla to zbytocnymi recami a nakoniec tovar posunula dalej. Jej reakcie len mne sa zdaju nezdvorile? Prosim, posudte to aj vy. Dakujem.

Reakcia mamičky ma prekvapila
Strana
z3
ruzasipova
29. máj 2020

Mne tiez pride zvlastne merat aj vonkajsiu podrazku. Podstatna je vlozka, ta hovori, aky velky je vnutorny prietor topanocky. A ta vymienana nebola (inak by to bolo, predpokladam, uvedene).

adula12
29. máj 2020

vy tiez ste sa jej az po týzdni ozvali na vami ziadaný inzerat, takze svata tiez nie ste. 🙂 a merat vonkajsiu dlzku je tiez blud.

katka8382
29. máj 2020

No ja by som už o kúpu u danej mamičky záujem nemala. Ju nemusí zaujímať na čo potrebujete ten údaj. Kupujúca sa pýta, tak ja ako predávajúci slušne odpoviem. Mne sa tiež už stalo, bud ironické poznámky alebo žiadna komunikácia zo strany predávajúcich. Slušnosť sa niekde stratila. Na jednej strane sa tu kritizujú postupy kupujúcich, ale ani predávajúci nie sú všetci svätí.

sona96
29. máj 2020

Podľa mňa to nebolo nezdvorile, úplne normálne s vami jednala.

snowflake07
29. máj 2020

@tundike83 jej reakcia bola normalna.Normalnie nie je pytat sa na danu vec,potom sa odmlcat na par dni a tvarit sa ako by sa nechumelilo a predavajuca drzi odlozene veci len pre mna.

kittykat22
29. máj 2020

@tundike83 za nedvorile by som povazovala poziadavky aby si odfotila dieta v plavkach v tych gumakoch, alebo otazku, ci nahodou nesmrdia 😅 Jej poziadavka bola neobvykla, ale slusne ti napisala, preco ju to zaujima. Keby si tu podrazku odmerala, tak by si stravila tym problemom 5 sekund a nie 5 hodin - s dohadovanim, uvazovanim, rozculovanim, print-screenom a diskusiou 🙂 A myslim si, ze je skor od teba netaktne sa pytat - naco Vam to je. To nie je tvoja vec 🙂 Inak ja by som si od teba nic nekupila 🙈 keby som videla ze takto verejne prepieras ludi

tundike83
autor
29. máj 2020

Podstata v diskutovanej teme je to, ze nie na detailoch sa treba pozastavit, ze co mi pride divne, lebo kazdemu zas nieco ine moze byt divne, ale tu ide o ustretovy pristup, co mamicka nemala. Ved kazdeho zaujmom je, aby tovar predal, nie aby polemizoval nad otazkou co druhemu moze byt orientacna.

iviacik
29. máj 2020

@tundike83 myslim, ze robis z komara somara a keby som mala takto polemizovať nad kazdym slovíčkom, co niekto povie inak ako by som si predstavovala, tak nerobím asi cely den nic ine. Niektori ľudia sa asi fakt nudia, ze potrebujú riesit takého veci....

evinka3007
29. máj 2020

No mna trapi akurat to ze ten obrazok mi nejde otvorit a neviem si tu diskusiu precitat 😂😂

dzina007
29. máj 2020

Zalezi od toho kolko dane veci stali. Ja napriklad akoze ked chce niekto aby som premeriavala tricko za 2 eura tak proste ma nehne. Tenisky co som predavala po par eur to iste. Nemam tolko casu aby som zakazdym nieco vyberala z krabic merala spredu zo zadu z boku krizom krazom. Takze mne nepride nezdvorile ze jieco nechcela premerat. Lebo ked sa cloveku stane po 20krat to isge ze pomeria a nakoniec ze sorry nie dik alebo ani vobec neodpisu tak to fakt predavajucich prestava bavit.

betulinka1
29. máj 2020

@dzina007 presne tak. Niekedy mi pripada, ze aj ked mam pomerane, tak si vymyslia nieco co som nezmerala, ja to vytiahnem, odpisem a ona mi napise, ze to nechce. Ako keby sa niektore maminy len na tom odbavovali a aj tak nic nekupia. 🙈

iviacik
29. máj 2020

@evinka3007 podstata je to, ze autorka ako potenciálna kupujuca požiadala o premeranie vonkajsej dlzky topánok a kupujuca sa jej spýtala, na co jej to je.

evinka3007
29. máj 2020

@iviacik uz som si to precitala konecne, ale dakujem 😊 no ja neviem, z celej ten konverzacie mi prave pristup kupujucej pride arogantny 🤷‍♀️ a tiez mi pride celkom banalita premeriavat vonkajsiu dlzku ale tak 100 ludi 100 chuti 🤷‍♀️

adula12
29. máj 2020

A presne pre takychto ludi radsej veci darujem alebo vyhodim... Usetrim si nervy. 😁

evinka3007
29. máj 2020

A hlavne nepaci sa mi tento pristup, akoze to aby si kazda predavajuca musela zakazdym davat pozor aby sa nahodou kupujuca neurazila lebo tu bude hned z toho diskusia, pane a boze🤦‍♀️ chvalabohu som osobne takuto skusenost nemala, zatial som vzdy natrafila na prijemne mamicky...ale uz som tu takychto for so screenshotmi videla dost, a 90% ciste banality...je to bazar a predavame v nom obycajne zeny, nie je to obchodny dom Alize 🤦‍♀️

matapo
30. máj 2020

...myslim si ze uplne normalne predavajuca jednala. Dala Ti vnutornu dlzku, kt. si najskor chcela, nestaci, tak nechaj tak. Nik Ti nie je povinny merat. Ak si dam namahu, zmeriam to a niekto k tomu potrebuje iny rozmer tak tiez nemeriam, no pri predstave ze to mam znova vytahovat a potom cakat a potom zas spratovat... Ja nemeriam vobec nic, pokial niekto nekupuje fakt nieco drahsie, alebo ozaj vela. Udavam vzdy velkost na priemerne dieta aby sedela, nie vzdy tu od vyrobcu. Zaujem mam predat ale merat stale po veceroch to urcite nie, kto chce si kupi aj bez merania kto nechce si nekupi. A divne mi je ze niekto ma potrebu tu takuto hovadinu riesit. No ale uz ked si to tu dala. To ze ked niekto prejavi zaujem a potom sa neozve tak to ani nepovazujem za zaujem, pani ta este aj vyzvala k reakcii na kt. si ty reagovala az po tyzdni. No nehnevaj sa, ja uz by som ti ani neodpisala kym by neprisla sprava ze prepacte ze odpisujem az teraz alebo v podobnom duchu. A to slovicko MUSITE mi premerat ... to je ako zdvorily pristup podla teba? a ked Ti da vnutornu tak este potrebujes vonkajsiu,... sorry ale tiez by som asi posunula niekomu inemu. Jediny kto bol v tomto obchode resp. komunikacii nezdvorily si bola ty ☹ A este to tu potrebujes riesit ☹

ovaaa
30. máj 2020

Ak dam inzetat na MK tak snad uz pri jeho popisani aj pomeriam co treba.

zuzanka.zuzu
30. máj 2020

😂 pomaly zmerať aj dĺžku šnúrok 🙏 eshop má bežne uvedenú akurát tak veľkosť bez premeriavania vonkajších a vnútorných hovadín (beriem, že niektoré rodinné obchodíky môžu vyjsť v ústrety, ale nie tie veľké) a aj tak ľudia objednávajú ako diví 🙄

zuzanka.zuzu
30. máj 2020

@ovaaa nuž tak napíšem veľkosť. príde mi otázka k zmeraniu vnútrajška... ok doplním. potom mi príde otázka k zmeraniu vonkajška. ok doplním. potom k priemeru otvoru botičky či sa zmestí dovnútra nožička. ok pošlem do pííííp.... toto nemáš šancu predvídať pri zadávaní inzerátu 😀 a to nie je len pri topánkach, to pri každej 1eurovej hovadine pomaly logaritmické pravítko a uhlomer aby si tu človek nachystal 🤐

sense
30. máj 2020

Mne jej reakcia nezdvorila neprisla. Ty si prejavila zaujem a tyzden ani obraz ani zvuk. Plus sa ta normalne spytala naco ti je vonkajsia dlzka... nic drze tam nevidim.
Pretoto par eur veci nepredavam.... pretoze aj ked udam zakl mieru pride po tyzdni dalsia poziafavka potom zas tyzden nic a dalsia poziadavka a nakoniec ani obraz ani zvuk...
A uz sa mi aj stalo ze som medzitym danu vec predala a potom prislo po par tyzdnoch ale ja som mala zaujem... smola pre mna nie je zaujem otazka mohli by ste mi zmerat? A tiez aj ked chce nirkto rezervovat a poviem ok 2-3dni a ked sa dotycna do tej doby neozve smola tovar ide dalsiemu . Na mk som predavala par veci a vzdy bez vacsich problemov. Dokonca bola o mbe diskusia ako mozem taku velku sumu pytat na bazari pritom danu vec som behom dna prrdala a zaujemcov bolo niekolko

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
ovaaa
30. máj 2020

@zuzanka.zuzu Pri topankach velkost, vnutorna dlzka a tym to pre mna konci. Este som sa za tie roky predaja nestretla s divnou poziadavkou 🙂....clovek vsak nikdy nevie...

laila22
30. máj 2020

@tundike83 mne sa zdá nezdvorila ty.. Zverejňovať tu vašu komunikáciu... Ja zo zásady nepredávam nič na MK, radšej to podarujem, alebo vyhodím, lebo nemám čas merať, premeriavat a do nemoty odpisovať. Pozri, tovar predala niekomu s kým mala menej roboty. Ja by som to urobila rovnako. Komunikáciu som nečítala. Vychádzam z toho co si napísala. A ak niekto prejaví záujem, predávajúci nemusí automaticky tovar predať jemu. Predá komu chce.

cristi
30. máj 2020

@dzina007 len k vasej reakcii...riesenie by bolo napisat rozmery do popisu tovaru,tak hned vedia potenc.kupujuce ci im dany tovar vyhovuje alebo nie ,nebudu vas tym padom ziadat 20krat o rozmery.

dzina007
30. máj 2020

@cristi ano ja viem. Ale ja som rada ze som stihla veci nafotit a po jednom ponahravat na bazar. Merat este kazde tricko zvlast sa mi absolutne nechcelo. Kto chce kupi bez merania, kto nie nevadi. Ja ich potom zbalim raz za cas co mi zavadzia a darujem na charitu.

A fakt su extremy kde aj ked som bola ochotna a dala zakladne miery prisli poziadavky typu a este sirku rukava, sirka patentu na spodku teplakov, dlzku rukava od krku, od ramena a od podpazusia. Fakt sa extremy taketo najdu.

laila22
30. máj 2020

@cristi nech si idú kúpiť do obchodu a nech neotravuju.. 🙂

matapo
30. máj 2020

@ovaaa ...ved ano predavajyca uviedla cislo topanky a aj zmeranu vnutornu dlzku topanky, myslim ze uplne staci na predaj...tiez nechapem preco niektore mamicky napr. k detskemu tricku potrebuju okrem velkosti sirku pod prsiami, sirku cez brucho, dlzku od ramena, dlzku cez syred chrbta, dlzku rukava od krku a este aj dlzku rukava od presitia, vacsinou je uvedena dlzka, sirka + rukav, ale ziadat kopec dalsich merani k tomu, no tak to radsej predam tomu kto nepotrebuje navyse merat nic. Zvlast ked ma niekto tych veci na predaj vela, no kym to najde, vytiahne, zmeria, cakat tyzden na odpoved a potom sa jej v najhorsom pripade ani nedockat, tiez celkom bezne, alebo negativna odpovrd tak zas vsetko spratat,...nie kazdy ma na toto cas a nervy...

whatever1
30. máj 2020

Podľa mňa nie je nič zle na tom ked sa potencionálny kupujúci opýta na premeranie. Áno, z bazáru je to lacnejšie ale ved predsa je to noseny tovar, ktorý si vlastne nemôže ani vyskúšať ani reklamovat. Preto oháňať sa argumentom že je to za malo peňazí- "tak ma ani nehne urobiť niečo extra pre cudzieho cloveka", mi príde trochu absurdné a povysenecke. K tomu je to predaj "na čierno", peniaze idú do vrecka, nezdanuju sa. Zobrať jeden rozmer je otazka pár sekúnd, z riti by jej ako fakt neubudlo. Ale to je môj názor, vykaslala by som sa na ňu, vôbec by som sa s ňou nedohadovala a svojimi peniazmi radšej potešila niekoho iného.

dzina007
31. máj 2020

@whatever1 bazar nieje predaj na cierno. Jedna sa o prijem oslobodeny od dane.

A podla mna nieje nic povysenecke na tom ze niekto nechce merat kazdu jednj vec. Su mamicky na materskej krore maju casu kopec a vyberat veci z krabic dookola a merat ich im nerobi problem. Ale su tu mamicky ktore pracuju maju toho casu ovela menej a preto niesu ochotne merat vsetko co si clovek zaziada. Je to na kazdeho uvazeni.
Tak ako oredavajuca ma moznost rozhodnut sa pomeriam nepomeriam tak ma kupujuca pravo sa rozhodnut kupim nekupim bez premerania a nie roznasat urazene konverzacie po sieti.
To mi pride cez ciaru viac.

poopsie
31. máj 2020

Mne je divne, že celý modrý koník ma potrebu merať šírku, výška, hĺbku u všetkých vyrobkov, ked viem ze ma dieta nohu 29 tak jej kupujem 29 nechodím s metrom do obuvy, nevytahujem vnútorné vložky. Už som sa stretla aj stým, že keď sa vytiahla tak sa s tym znicila aj topánka. Este sa mi nestalo, ze by bol rozdiel v topankach taky veľký aby to predstavovalo problém. Takisto veci na oblečenie viem, že ma 122 nechodím s metrom a nemeram v obchode.. Ani jej to neskusam, vzdy kupujem o cislo väčšie.

Strana
z3