Reklamácia oblečenia v predajni New Yorker
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či nemáte niekto skúsenosť s reklamáciou oblečenia, najlepšie v predajni New Yorker, kúpila som si tam rifle ale keď som si ich skúšala doma a nosila dlhší čas, tak som zistila že mi nesadla velkosť a chcela by som ich vymeniť , ale problém je,že som odstrihla visačku a mám iba bločik, aj som ich oprala , ale to nemajú dúfam ako zistiť, nemáte niekto podobnú skúsenosť s vrátením tovaru?
@poradte00 choď ich vrátiť... Ale buď férová a povedz im pravdu, že si ich nosila, prala. Ak máš pocit, že pravdu im povedať nemôžeš, tak asi vieš prečo... Lebo aj úplnému debilovi musí byť jasné, že za daných okolností nemáš nárok tovar vrátiť či vymeniť !!! Ale môžeš ich predať na bazári napríklad.
@poradte00 za mna ti to nevymenia..kamoska tam robila...bez stitku urcite nie, nie su blbi, vedia, ze pri noseni hned clovek striha a nie po vyprati nie su nove, ale oprate a vidno to na oblecku, kto s tym robi pozna...a po dalsie dobre vymenia a daju do predaja, ale urobi to tak x ludi a tebe sa taka vec dostane a zaplatis za nu...mas pocit, ze mas novy kvalitny tovar? Neber to ako osocovanie, ale ved predsa uvazujeme..
@poradte00 ako nehnevaj sa, ale aké plus? Ruku na srdce, ty by si si kúpila nohavice čo už niekto nosil a pral? A celkovo načo si ich prala, keď hovoríš, že si ich mala na sebe asi hodinu? To si stihla aj zašpiniť? Nechápem ...
A už keď si ich na seba doma dávala, a necítila si, že ti nesedí veľkosť, ale narvala si ich na seba išla v nich von, a potom po návrate domov si zistila, že ti nesedia? No úžasné toto.
Ale keď už ideš reklamovať, tak aspoň buď férová ako píše @sissy27 a povedz im pravdu. Nezavádzaj. Nechápem, prečo by si niekto mal kúpiť niečo nosené za plnú cenu.
Veď ich posuň ďalej, kamarátke, sestre, na bazári ... a kúp si také čo ti sadnú.
Ahoj, tu mas nesulad v pojmoch. Skusim ich jednoducho zadefinovat....
REKLAMACIA - je mozna iba na materialove vady a vady spracovania. priklady
a/ materialova vada.... nejaka palicka ma byt z plastu, ale je v nej chybou vzduchova bublina -> zlimila sa teda... je to materialova vada, lebo to nebol suvisly plast
b/ vada spracovania.... jazyk v topanke je prisity nakrivo, lebo ho niekto zle prisil...
Nic ine sa reklamovat neda.
Co sa tyka vratenia a vymeny tovaru... (nemozes to nazvat reklamaciou)....
a/ v pripade nakupu cez internet mozes do 14dni, lebo nemas moznost si tovar vyskusat a pozriet
b/ v pripade kamennej predajne takuto moznost vobec nemas, nakolko si tovar mozes vyskusat a prezriet
Ak kamenna predajna ponuka taku sluzbu, je to iba jej dobra vola a nemas ziadnu moznost sa toho dozadovat
ahojte .....prosim aktualne info
ak chcem reklamovať pred tyzdnom kupenu bundu - ktorej sa "pochumlalo" cele vnutro na hrce ... vratia mi v New Yorker peniaze? ci len vymena tovaru? a ci budem cakat 30 dni?
Ja som kupila dcere v NY pulover, nebola so mnou, velkost jej sadla, ale chcela inu farbu. Visacku sme neodstrihli, na druhy den som isla do predajne, poprosila ich, ci by som mohla pulover vymenit za ten isty len v inej farbe a nebol problem. Takze nemyslim, ze by sa dal vymenit tovar kupeny iba cez net a v predajni nie.

@poradte00 Heej? Tak im skus povedat, ze si si ich poriadne nevyskusala, doma si ich nejaky cas nosila a potom si ich oprala, chcela by som vidiet ako rychlo by ta hnali z toho obchodu :D Jasne, ze ti ich vymenia ked ich oklames, ze si si ich len zle vyskusala....