icon

Ako správne reklamovať jedlo v reštaurácii?

15. jan 2025

Zaujíma ma, ako reagujete, keď idete niekde do reštaurácie, v menu je napríklad hovädzí vývar s cestovinou, na obrázku krásny tanier, pekná žltá polievka, zelenina, mäso, rezance...a prinesú vám letnú vodu, ochutenu, tam nejaké fliačky, žiadna zelenina, ani mäso. Síce v popise je len hovädzí vývar, ale tak aj oči jedia.
Potom príde čašník a opýta sa, či vám chutilo a poviete pravdu, alebo len, že áno, zaplatím?
Mne sa to stalo viackrát, že som bola sklamaná, popis nezodpovedal realite, ale nedočkala som sa nápravy. Vraj nikde nevaria podľa fotiek, a keď mne nechuti, neznamená, že nikomu. Raz mi nezapocitali jednu kofolu, akože zľava za nespokojnosť, či čo 🤣

Strana
z2
gribka1
15. jan 2025

Zaplatila by som, ak by mi chutila, ale samozrejme aj s kritikou. Podľa ich reakcií, by som im dala už len jednu šancu, alebo už tam nikdy nevkročila.

enmery
15. jan 2025

1. Utekám z reštiky, kde majú obrázky. 2. Ak nie som spokojná, nejem to a okamžite informujem čašníka. Čakať na moment, keď sa opýta, či chutilo je fakt neskoro. Jedlo je normálna služba, za ktorú si platíš. Že Ti niečo nechutí, musíš vidieť a vedieť už po prvej lyžici.

tramtada31
15. jan 2025

Tak zas nemozes cakat, že v rámci menu bude v hovädzej polievke plavat 100 gramov svieckovice. Ja som sa v jednej restike zoznámila s majiteľom, ten sa snazil zákazníkom dopriat a dva roky financoval podnikanie z úspor (varil zadarmo a aj mu tam zadarmo pomáhala mama). A to jeho menu stalo 6,5, ale zase dával veľké porsie. Som mu vravela, že takto mu to nemôže vychadzat, keď dá napr 2 ks eidamu ako vyprážaný syr, hranolky, Tatarku a ešte aj polievku. Ak sa chceš kvalitne najesť, tak si objednavaj jedlo z jedálneho lístku. Zaplat si za polievku 4 Eura a bude v nej aj maso, aj zeleninq

katica06
15. jan 2025

1. Nikdy som v reštaurácii nejedla slepačí bči hovädzí vývar ako domáci
2. Ak sa mi nepáčilo ako varia tak tam nabudúce nejdem
3. Môžeš si vybrať nabudúce reštaurácia na spôsob ,,jedz koľko vládzeš,,

abbey1
15. jan 2025

Keď nie sme spokojní, reklamujeme. 99% vybavia ku spokojnosti.

luciaruz
15. jan 2025

Ja sa na jedlo nikdy nesťažujem, nikdy nevies, ci tam neni nahodou nejaky ješitny kuchár a v tej "naprave" nebudu jeho sliny ako si tam odplul. Odfotila by som si fotku z listka a fotku mojho. Na porovnanie by som to poslala manazerovi restauracie a plus by som to vlozila do recenzie na weboch.

autor
15. jan 2025

@tramtada31 len ja som nikde nepísala, že som si dala vývar za 80 centov, ani to, že čakám za 4e skoro 100g mäsa v polievke.
A tiež nepíšem nikde, že som to zjedla.

gab1sol
15. jan 2025

Či mi chutilo a bolo všetko v poriadku, sa ma pýtajú väčšinou, keď idú odniesť prázdny tanier alebo aspo takmer zjedený tanier. Ak s jedlom nie som spokojná, ozvem sa hneď, ale samozrejme slušne.

lija22
15. jan 2025

toto co zrovna pises sa mi este nestalo. Ale ozvala som sa ked mi doniesli studeny steak, alebo aj ine jedlo ( pomylili sa) napr a nemali s tym problem. Reklamujem ale hned, nie az ked dojem 🙂 btw ja milujem menu s obrazkami, vlastne vyberam podla obrazkov jedal hoavne v exotickych restauraciach

saxana000
15. jan 2025

Nemozes cakat od menickovej polievky ze bude chutit ako svadobna.. ak ti nechuti po dvoch troch sustach zavolaj casnika a jedlo reklamuj.

muchotrafka298
15. jan 2025

Presne tak, ako tu pisu vyssie dievcata. V restauracii nemozes ocakavat za malo penazi vela muzi, co sa tyka napriklad vyvarov alebo aj polievok vseobecne. 3/4 lacnych restauracii pouziva praskove zaklady do jedal, ako su bujony a pod. Tam sa nevari "poctivy" domaci hovadzi vyvar 6 hodin. A preto to vsetko chuti ako farebna voda. Ale tam jednoducho cena nepusti.

autor
15. jan 2025

@saxana000 a ako ma chutiť menickova polievka? Hádam ju nevaria v tlakovou hrnci s bujonom.
Skôr som to dala len za príklad. Môže to byť kľudne aj napríklad steak s nejakou oblohou. Ktire už na prvý pohľad vyzerá úplne ináč, ako na obrázku. Príklad v hrubke mäsa, farbe, stavnatosti.
Aj keď sa hneď ozvem, keď to priniesli, že to vyzerá úplne ináč, ako v popise, aj na obrázku, tak len kyvli ramenom.
Tiež sa mi stalo, že sme si objednali svieckovu, kde bolo mäso studené, čašník to zobral a priniesol zohriate, ale všetko, knedlik bol až suchý, a omáčka tiež. A ešte aj ta šľahačka na tom s brusnicami zgrcnuta, čo to dali celé do mikrovlnky zrejme.
Pri tomto konkrétnom mi dali kofolu zadarmo 😂

autor
15. jan 2025

Prečo si myslíte, že je to v nejakej lacnej reštaurácii? V koľkých diskusiách píšu, že v reštaurácii nie je lacné stravovanie a teraz píšete, že za malo peňazí malo muziky. Ja si doma navarím za 10e taky vývar, že ho mame 5 ľudia na dva dni. Nejde o to, koľko to stojí, ale čo prezentujú a co dajú na tanier. Ak chcú ponúkať zaliaty bujón, nech tam napíšu bujón s cestovinou. A nie poctivý domáci hovädzí vývar.

muchotrafka298
15. jan 2025

Prepac, ale kvalitne hovadzie maso na vyvar nestoji par EUR. A v restauraciach sa ide na to, aby co najviac navarili za co najmenej penazi. Ano, su restauracie, kde sa varia vyvary cele hodiny. Lebo maju na to cas a nechaju si to poriadne zaplatit. A ako to prezentuje v jedalnom listku? Vies ako sa hovori, papier znesie.
Tvoja otazka bola, ze ci jedlo v restauracii vraciame bezne a hovorime to personalu. Ja nie, lebo bud to zjem alebo nezjem a potom tam uz nikdy nejdem. Mam kamaratov, co robili v gastre ci uz kucharov alebo pomocny personal a zasada bola vzdy "Nikdy nevracaj jedlo a nechci ho naspat".

tundra
15. jan 2025

Pred tym,nez sa idem niekde najest,pozriem recenzie v googlmapach.Pri negativnych recenziach,ani nezastavujem a pokracujem dalej.
Setri to cas,peniaze a nervy.Sám pridavam fotky jedal a recenzie😉.

tim23
15. jan 2025

Autorka nikto ti neodpovedal na otázku 😁 nie nepoviem že nechutilo. Poviem áno ďakujem zaplatím.. A viac krát tam už nejdem

gab1sol
15. jan 2025

A napríklad tú sviečkovú si zjedla? Či si ju vrátila aj druhýkrát?

karolinakr
15. jan 2025

ja som bola v reštike, kde pri vedlajšom stole vratila polievku alebo aj mala vyklad, kde proste jasne dala najavo čašnikovi, čo si mysli

lenka.25
15. jan 2025

Ja som už viac krát jedlo vrátila a potom už málokedy mám chuť na ich reparát . Zaplatím pitie a tým to pre mňa končí . Ja nebudem riskovať , že mi nejaký nasraty kuchár napľuje do jedla .

konikmodry111
15. jan 2025

Ano reklamujem a poviem presne co sa mi nepacilo/ nechutilo. Som kucharka a v zivote som bola v xy restauracii ci na Sk, ci v zahranici. Na menucko ale chodime malokedy, skor chodime na veceru. Ale uz som videla a jedla vselico. Pri menucku mas na 80% polievku z prasku ci z bujonu. Ja to vycitim vzdy. Mne je zo zvyraznovacov chuti a podobneho nevolno, takze si 3x rozmyslim kam pojdeme jest. Mala som uz Steak co chutil po rybe, v Hugo napoji bol namiesto maty, petrzlen 😂 pokazene maso, o ktorom ma presviecali ze je cerstve (v tomto ma neodrb@ nikto), zeleninova priloha z konzervy (ten hrasok s mrkvou-rovno z konzervy, neochutene, nic) a mohla by som pokracovat 🙈 a na recenzie sa spoliehat nemozes lebo vela z nich je platenych, ci si ich sam majitel pise, ci znamy. Ale to je aj to ze maju vela neprofesionalov v kuchyni tak im je lahsie navarit z prasku, alebo chcu predat vsetko ci to je cerstve ci pokazene 😖 kde mi 1x nechutilo, tam sa uz 2x nevratim.
ps nasla som foto s tym patrzilom 😅 este dodam ze to bolo v nobl restike 😅

muchotrafka298
15. jan 2025

@konikmodry111 zelene jak zelene… proste im ostal petrzel, tak ho museli zuzitkovat 😂😂😂😂

abbey1
15. jan 2025

@konikmodry111 A chutil Hugo? 🙂

konikmodry111
15. jan 2025

@abbey1 nemala som odvahu ho ochutnat 😅

konikmodry111
15. jan 2025

@muchotrafka298 radsej tam nemal dat nic 😅 bolo to tak 4roky dozadu ale este stale sa na tom smejem 😂

muchotrafka298
15. jan 2025

@konikmodry111 ty si sefkucharka, vsetky to tu vieme a drzime Ti palce, ale neni toto nejaky zapadny trend 😂!?! Kazdy kuchar v telke vzdy hovori, ze nic nemozes vyhodit 😂😂😂😂😂

konikmodry111
15. jan 2025

@muchotrafka298 oh dakujem 😁 ale to je hlavne tym, ze su hnily skontrolovat si tovar co maju v chladnicke 🙈 alebo maju na haku. Vzdy sa daju veci spracovat ked sa ti neminu, len to je dodatocna robota ze ano. Alebo dat personalu nech si zoberu domov. Ale uz som zazila sefkuchara ktory jedlo radsej vyhodil, nez aby dal personalu. Ja potraviny nevyhadzujem, ja som na to alergicka 🙈 ked nieco ostane z navareneho, bud zamrazime, spracujeme dalej alebo vecer vylozim von a vzdy si vsetko poberu s radostou domov 😁

muchotrafka298
15. jan 2025

@konikmodry111 no to nemyslis vazne, ze radsej jedlo vyhodi jak by im ho dal!?! Ale vlastne ma to neprekvapuje, ludia su rozni.

autor
15. jan 2025

@gab1sol vrátila som to hneď ako mi to priniesol.

quaxi
15. jan 2025

Reklamovali sme 2x. Raz syr v polievke s viditeľnou plesňou, chceli mi to vymeniť ale prešla ma chuť. Druhý krát mäso ktoré bolo písané že má 150g, kúsok bol tak malý že to viditeľne nemohlo mať 150g ani v surovom stave, aj keď sa snažili na to vyhovoriť. Prišiel kuchár s váhou, položil tam mäso a ukázalo 50g. Priniesli nám potom poriadne porcie. Také že polievka nezodpovedá obrázku by ma nenapadlo reklamovať ale asi preto že vôbec nemám očakávania že by jedlo vyzeralo ako na obrázku. To by som v takom McDonalde musela reklamovať úplne všetko 🤣 Moja svokra raz reklamovala že Marlenka na obrázku bola odkrojena do trojuholníka a jej priniesli obdĺžnik, chcela za to ďalšiu zadarmo, to som sa za ňu poriadne hanbila.

konikmodry111
15. jan 2025

@muchotrafka298 tomu ver ale on bol riadny kreten, tam som vydrzala 3dni, potom som dala vypoved lebo sa ukazal. Strasny psycho, krical na kazdeho, nadaval 🤦🏼‍♀️

Strana
z2