icon

Riaditeľka školy udala svojich žiakov za to, že sú za mier na Ukrajine. Teraz majú 18 rokov a idú do väzenia

petulda333
20. apr 2025

@tramtada31 nesekla si sa? Mne lahko zmanipulovatelni pridu volici Smeru. Po 12r pekla si ho zvolili zase,po par mesiacoch nicenia krajiny,naplnania vlastnych vrecak a uplne bezcharakterne,mu stale veria 🫣 grciam z jeho volicov

tramtada31
21. apr 2025

@petulda333 nie nesekla, ty by si ako charakterizovala volicov ps? To, že vlastne ani politiku nesleduju, nerozumeju jej, len prijmaju informacie a teda sú lahsie zmanipulovatelni, čo ide lahko, keďže PS má trollie farmy, že cela súmračná sa má od nich čo ucit a už má podchytené aj niektoré z denníkov. Ja sa bojím, že ak by sa Ps dostala k moci, bude sa diať to, čo v Bratislave, čisté komunistické praktiky. Minuly tyzden primator Vallo zverejnil prieskum, kde údajne 92,5% obyvatelov jednej štvrti, kde sa zaviedla parkovacia politika, vyjadrili názor, že sú s nou spokojni. Je to štvrť, kde nebol nikdy problem s parkovanim, lebo tam nie sú business centra, takze ľudia z tade cestujú za pracou a za službami mimo, nachádza sa dalej od inych štvrti, takze tam nikto cudzi neparkuje, nenecháva auto, lebo by mu to neriešilo situaciu. Prichodom parkovacej politiky sa parkovacie možnosti práve zredukovali, dostávame nálepky (78 eur pokuty v rámci objektívnej zodpovednosti, keď nechame auto mimo vyznaceneho miesta) a to si za druhé auto platim 150 eur ročne a nezaparkujem do 200 metrov od brany, pritom do zavedenia parkovacej politiky som parkovala pred vchodom, tento problem majú aj ini susedia, čo sa bavime s ostatnými. A potom Ti daju prieskum, že údajne 92,5% tvojich susedov je spokojných, čo ani logicky nejde, lebo aj ti, ktorým sa nahodou dobre parkuje, sú nespokojni, že musia platit poplatky za rezidentské karty+ máš odporcov parkovacej politiky ako takej… Hlavne tyzden predtým sa v mestskocastnej skupine riesilo, ako veľmi sú ľudia s nou nespokojni. Keď som sa na FB ozvala, do minuty bol môj príspevok skrytý, čo nebolo prvykrat a už som na to v minulosti adminov upozorňovala. Toto sú pre mna čisto Putinovské praktiky, cenzúra a vymyslene statistiky, ktoré tá majú zmanipulovať, že len ty si nespokojná. Za takúto manipulaciu by sa ani Putin nemusel hanbit. Keď sa toto bude diať na celoštátnej urovni, tak sme skončili a máš indície, že tie komunistické praktiky sa budú uplatňovať v mnohých aspektoch (napr. Ps presadzuje zvýšenie dani z investičných nehnutelnosti, ktoré drzis pre svoje deti, aby si im uľahčila vstup do dospelosti, čiže tá zdania tak, aby si pomaly nevlastnila ziaden majetok atd).

mircalla
21. apr 2025

@danielahamar Jedna vec je, ze ho nezaujima, ok....vec druha....musi mat aspon zakladny prehlad, ono sa daco na neho nalepit musi. On nema ani ten. Hadam aspon vie, kto je premier. Ale asi nie, bublina

mircalla
21. apr 2025

@tramtada31 Nemyslim, ze by to bolo horsie. Maju slusnych politikov, ale suhlas smerom s Vallo a spol., jeho praktiky su neakceptovatelne. Tiez som uz bola za kritiku zhejtovana, akurat nie vulgarne....Tiez boli prispevky mazane. Vallo zacal dobre, dokonca som ho volila, ale co robi je skratka moc - od dani, cez milion predrazenych a zbytocnych ludi, zadlzovanie mesta az po jeho debilne napady (cyklopruh a mnohe ine).
Stal sa z neho extremne agogantny clovek. Suhlasim s tym, ze mnohli volici PS su nekriticki k samotnej PS. Tiez suhlasim s tymi lekarmi - neskutocna nenazranost a vydieranie kazdej jednej vlady (toto je inak za co som boja zhejtovana). Ja mam tiez k PS vela vyhrad, ale horsie urcte nie

777januska777
21. apr 2025

@tramtada31 žijem na orave co je taka mensia bašta smeru a mam kamarátov v tabore ps a skoro celá moja rodina je za smer. A ja sama som bola smeracka. Takze myslím si, ze mam celkom dobrý prehľad o fanusikoch rôznych strán. Ps volici si o smerakoch často myslia, že sú hlupáci a neschopní. A smeraci si o ps voličoch myslia, že sú zvrateni a ze ich život je plný arogancie a zla.
A vďaka tomu, ze poznám aj jednu aj druhú stranu, tak si nič také ani o jednej strane nemyslím. Ale ja sama som volič liberálnych strán a to je hlavne preto, ze sa pozerám co mi ktorá strana ponúka. Smeraci a naše konzervatívne strany mi ponúkajú snívanie o tom aká bola minulost dobra a aké zlo nás v budúcnosti čaká. Liberálne strany zas ponúkajú budúcnosť z dobrom aj zo zlom. A ja si uvedomujem, ze budúcnosť príde ci to chcem ci nie, ide o môj postoj ako sa na budúcnosť pozerám. Môžem zostať zaseknuta v spomienkach na minulosť a veriť, že čokoľvek nové bude len zlo a zničený svet (smeracke smerovanie) alebo prijmem život okolo mňa aký je a budem v ňom hľadať to dobre (liberálne smerovanie).

beronsche
21. apr 2025

@danielahamar ja sa pýtam teba, čo znamená slovné spojenie "byť za Ukrajinu".
A ty mi napíšeš, nerobte z našej rodiny vrahov Ukrajincov, hmm zaujímavé...

katulkagajdos
21. apr 2025

@tramtada31 parkovacia politika svojho času zlomila krk aj smerákovi Rašimu. Ale Ok, smer a Fico je z tvojho pohladu lepší, predpokladám, že si pracujúca trieda, teda skupina ľudí, ktorí najviac prispievajú daňovému systému tohto štátu, preto sa pýtam, v com konkrétne ty vidíš pomoc mladým pracujúcim ľuďom v produktívnom veku, ktorí majú aj deti, od tejto vlády? V com Ti pomáhajú? Lebo za mňa vidím len negatíva- zníženie daňového bonusu, zavedenie transakčnej dane, snaha o vytunelovanie druhého piliera, pekne schovaného za rečičky o budovaní kľúčovej infraštruktúry- čo sú len obyčajne dristy, lebo neboli schopní za tie roky, čo sú pri moci ani spojiť diaľnicou KE a BA, ale diaľničná známka už stojí 90€, hoci komfort cestovania je stále ten istý. Ťahanie nás ku krajine, kde priemerný mesačný príjem je 700€ , kde najväčší oponent Kremľa záhadne odpadne vo väzení a zomrie vo veku ani nie 50 rokov, kde je úplne bežne robiť to, o com je pôvodná téma tejto diskusie….Títo naši vysoko “vzdelaní” politici konsolidujú zasadne financie, ktoré sa dotýkajú pracujúcich ľudí, prečo ani počuť nechcú o zmrazení 13teho dôchodku? Čo myslíš?

viestta
21. apr 2025

@tramtada31 vies ako to je? Kto sa mlcky prizera zlu, to zlo podporuje.

tramtada31
21. apr 2025

@777januska777 ja som napriklad nevolila nikdy smer, najprv strany typu SDK(u), potom dlhé roky SAS, posledné volby zo zúfalstva Matovica (lebo nebolo koho, tak som zavolala jeho, nech je tam nejaká kontrola, lebo aspoň on zvykol poukazovať na porusovanie zákonov), ale keďže vidime v Ba to rodinkárstvo, na BSK tunelovanie SASkou pod absolútnou aroganciou, na Magistrate zas Vallo a PS, tak som stratila akékoľvek ilúzie, že s tymito stranami nás môžu cakat svetlejšie zajtrajšky.
@katulkagajdos daňový bonus bol schvaleny do roku 2025, takze nech už by tam bol ktokolvek, minimálne pre male deti by sa nás to dotklo rovnako, transakcia dan je zavedená aj v Rakusku, oveľa viac sa nás (vo firme dotýkajú poplatky bank za prijate platby), vyššiu dph sme však pocítili,.. ja netvrdím, že Fico je lepsi, ale po skúsenostiach v Bratislave so SAS a Ps poukazujem na to, že sú to rovnaki zlodeji a nič lepsie nás nečaká.
@viestta a čo sa dá robit? Keď SASka rušila stredne skoly a schovávala to za optimalizáciu, bojovalo sa peticiami, išlo sa do ulic, jeho poradca pre skolstvo - kadernik Polat Elalmis napadal agresívne učiteľky, aby neotravovali, tie budovy, miesto toho, aby boli vratene statu, keď stratili dôvod využitia, boli prenajaté zahraničným neziskovkam za hubicku, zrejme len ako zásterka, aby sa neskôr dostali k developerom. Keď sa oslovoval minister školstva z Hlasu, tak sa tým vôbec nezaoberal, lebo nebude kamaratovi Drobovi kazit business. V tomto state nie je uz možné verit nikomu a nicomu…

petulda333
21. apr 2025

@tramtada31 po tomto mi to staci. Debata nema zmysel

777januska777
21. apr 2025

@tramtada31 ale toto predsa nie je o ľuďoch ci o konkrétnych politikoch. Ja na toto nemám ilúzie a uvedomujem si, ze ludia robia zle veci, ale mne predsa ide o princíp a budúcnosť. A smer mi budúcnosť nesľubuje. Sľubuje mi len minulost a budúcnosť je podľa nich zlo. Každá strana co toto tvrdí je pre mňa nevolitelna. Ja predsa nechcem žiť v minulosti, lebo svet okolo mňa sa nezastaví kvôli mne, ja sama budem žiť nešťastná a smutná vo svojom svete.
To mam ako s cirkvou, tiež majú kauzy a zle veci a predsa ju nepustím dole vodou, lebo verím tej myšlienke a učeniu, to, ze niektorí veriaci a kňazi nicia toto učenie predsa neznižuje velkost učenia.

mircalla
21. apr 2025

@tramtada31 Nemozes zatracovat vsetkych kvoli Vallovi. Nazor mam na neho rovnaky, ale...

dadis
21. apr 2025

@danielahamar Preco nechodi na RJ ale na AJ.. asi sa vyjadril inak, ako tu pises..

dadis
21. apr 2025

@tramtada31 Transakcna dan je v Rakusku?? Vallo kradne? Pisali na telegrame asi

danielahamar
21. apr 2025

@dadis si trapna

vroni
21. apr 2025

Transakcna dan v Rakúsku neexistuje. Ale v prípade Valla a jeho bandy skutočne medzi jeho spôsobmi a spôsobmi smeru rozdiel nevidím. Možno Vallo menej hrabe k sebe, ale viac vyhadzuje na projekty, kto síce zdevastuju mesto, ale aspoň priveľa stoja. Vysledok je rovnaký. Ostane blbec na čele a rozkradnute prachy

mizoko
21. apr 2025

@danielahamar nie,nie je to ťažké pochopiť. Jednoducho mladého to začne zaujímať až keď mu bomby budú búchať nad hlavou a za smiešnu výplatu si nedokáže kúpiť ani kvalitnú stravu nie to nejaký podnájom. V pohode. Každý má svoje priority. Nikto tu tvoje dieťa nenapadá. Ale myslieť si o tom tiež možme svoje. Či to máme zakázané? Inak, mohli ste nahlásiť pani majiteľku za to že ho vyhodila kvôli politickému nepresvedceniu a vášmu presvedčeniu. Prečo ste to neurobili? Lebo takto to vyzerá len ako prachsprosty výmysel z tvojej strany len aby si mala ako kopnúť do PS a UA. A nie nie som volič PS ak by si sa veľmi chcela navážať do tohto.

mizoko
21. apr 2025

@tramtada31 a prečo si doteraz nič nenahlásila ak sa dejú krivosti? Či ty len počúvaš a nechávas plynúť? Ale to si potom rovnaká ako oni. Si spolupachatel ak o niečom vieš a nehlásis.

mizoko
21. apr 2025

@viestta ona má len plné ústa bezduchych ničím nepreukazanych reči. Lebo ak je to pravda čo píše a a ona to nikde nenahlásila je úplne rovnaká ako ti,o kt píše. A ak to pravda nie je tak je táto pani len ďalší trol

danielahamar
21. apr 2025

@mizoko ešte niečo si chcela duchaplneho napísať? Lebo tých trollov je tu nejako dosť na túto diskusiu.

lubkavargova1
21. apr 2025

A ktora skola to je? Nejako stale nevieme realnu skolu...

mizoko
21. apr 2025

@danielahamar namiesto odpovede útocis- taká klasika ... Keď nie sú argumenty príde útok. Neviem čo sa ti má mojej odpovedi nepáči. Že máme na ponímanie sveta tvojho syna svoj názor? Ale veď ty si ho tu spomenula,ty si ho tu "predhodila" a v diskusii som si nevšimla žiaden útok na chlapca len otázky že či naozaj nemá žiaden názor. Ak nemá tak nemá,snáď sa nebude musieť spamätať štýlom že mu fakt budú bomby búchať nad hlavou a že sa nebude mať ako uživiť. A že si nespomenula na akej škole ho takto majiteľka vyhodila kvôli jeho politickému nenazoru a vášmu názoru si tiež nenapísala takže to znie iba ako ohováranie a výmysel.

mizoko
21. apr 2025

@danielahamar a pokiaľ narazas na to že ja som trol tak to je fakt úbohá obrana 😎😁 ak nechceš aby sa k tebe a tvojej rodine a vašim názorom niekto vyjadroval tak ich verejné neprezentuj 😉

dadis
21. apr 2025

@danielahamar No preco, ked si napisala pravdu, neuverejnis meno daneho pedagoga a daneho subjektu? Mozno by nam dali k tomu svoju verziu, ze? Ta by ale asi nekorespondovala s tvojim pribehom... dakujem za pomenovanie troll, vidim, ze argumenty dosli, tak si presla do utoku..

dadis
21. apr 2025

@vroni Ktore projekty devastuju mesto?

vroni
21. apr 2025

@dadis, keď si odmyslíme nefunkčný (alebo povedzme selektívne funkčný) a vydieracsky paas, tak napriklad také Vajanského nábrežie je ukážka vybuchanych miliónov na idiotsky projekt, ktorý mesto devastuje.

dadis
21. apr 2025

@vroni Paas funguje dobre, byvas tu, aby si to vedela zhodnotit? A po Vajanskom si isla niekedy bicyklom? Asi tiez nie, ked na to brbles. Popri Dunaji sa kvoli velkemu mnoztvu chodcov neda prejst. Minuly tyzden som isla autom tadial v rannej spicke a presla som viacmenej bez zdrzania. Ale autom tadial chodievam vynimocne, do mesta chodievam mhd, proti ktorej nemam jedinu vytku. Praveze my, co tu byvame, vnimame jeho zmeny pozitivne.

vroni
21. apr 2025

@dadis, no, máš smolu, som Bratislavčanka, mám v ba byt plus celú rodinu a viem náramne dobre, ako paas "funguje" a ako strašne super Vajanského nábrežie "vôbec neovplyvnilo" ostatnú dopravu v meste. Zaujímavé, že nepoznám nikoho, koho by tento projekt nadchol. A že poznám v ba dosť ľudí (isteže nie všetkých alebo väčšinu, ale proste za pol storocia sa kontaktov nazbiera dosť).

dadis
21. apr 2025

@vroni A co ze mas tu byt? Evidentne tu nezijes kazdodenny zivot..ze sa ti najomnici stacuju, ze musia platit za parkovanie? hmm smutne.. no ale si neodpovedala, ci si na tom bicykli isla..

vroni
21. apr 2025

@dadis nie, nešla by som na bicykli, nevidím dovod. Zato sa premiestňujem autom úplne bezne a viem, aka je dopravná situácia. Na paas sa sťažujem ja, nie nájomníci, je to vydieracsky s idiotsky systém. Že pár ľuďom vyhovuje cyklotrasa nie je znakom jej zmysluplnosti. Mestskej doprave uškodila a to je pre mňa negativum podstatne dôležitejšie ako že si desať cyklistov môže pobicyklovat po nábreží.