Riešenie problému s darčekovým poukazom na nechty
Dobry vecer,
idem si k vam po radu...
Na vianoce som dostala od muza 10 poukazok na nechty u cinana, kde chodim uz vyse roka v hodnote 250eur (samozrejme bez blocka)
Muz je zahranicny, slovensky vie tak do 20 slov, tak sa nejak dohovorili s prekladacom.
Ale na poukazkach sme si vsimli, ze datum platnosti je iba do konca marca 2024
Tak dnes som tam bola, teda ze nech ten datum prepisu do marca 2025. Majitel tam nebol iba nejake nechtarky, tak mu zavolali.
Zacala som s nim rozpravat, ze mam 10 poukazok, pan presne vedel o koho sa jedna, povedal mi teda, ze nie je mozne datum prepisat nakolko to je platne iba 3 mesiace. Tato skutocnost bola muzovi zamlcana, kedze nie je debil, vedel ze za 3 mesiace 10 poukazok neminiem.
No ja som dalej pokracovala, ze teda vedeli ze to kupuje pre zenu a ze nie je to mozne minut za 3 mesiace, on na to ze mam to niekomu predat alebo darovat.
A ja mu hovorim ze ide o 250 eur a ja to mam darovat ?! predat nemam komu, nepoznam nikoho kto by tam chodil.
Co by ste robili na mojom mieste? Nejedna sa o 5 eur.
Dakujem
Máš pravdu pusti sa do Číňana. Zrazu aký je perfektný a dodržuje dátumy. Ale sám ma určite maslo na hlave. V Číne už peniazmi sa platiť nedá ale tu len cash. Ani by som sa nedivil že Peru špinavé peniaze. Keď si sa dala do boja tak už nič nelutuj aj keď prídeš o časť peňazí. A urob mu hanbu. Lebo keď to budeš riešiť ako tu niektoré dámy píšu že veď mal čítať, tak zrazu aké pravidlá. Ale on žiadne pravidla dodržiavať nemusí? Záručné doby nula bodov certifikácie tovarov níč. Boločky reklamácie nič neplatí. A predávajú tu odpad ktorý v Číne nik nekúpi a ani sa už tam nevyrába. Daj vedieť ako si dopadla.
@marsmykkok Neporovnavaj Číňana s lidlom. Neverím že by mu to ublížilo predĺžiť platnosť. Ale takto ma zadarmo peniaze keď ona nepríde.
@anonym no nezachovala by som sa určite ako ty a určite by som nekúpila poukážky , ktoré majú splatnosť 3 mesiace , je to čisto iba chyba tvojho muža , číňan s tým nič nemá
Prepac, ale je to hlavne vasa chyba. To, ze majitel prevadzky zachoval ako sa zachoval je uz druha vec. Nerozumiem vsak preco kvoli vasmu sporu chces kontaktovat vsetky mozne statne organy. Co s tym oni maju? Ok nedostavas pokladnicny doklad, tak ries s financnou spravou (aj ked zaujimave, ze doteraz ti to neprekazalo), ale naco do toho chces tahat napr. hygienu netusim. Oni blocky neriesia a s hygienou si asi spokojna, ked tam dlhodobo chodis. Si uvedomte, ze statnych zamestnancov platime z dani a platime potom taketo zbytocne ,,vyjazdy,,. Potom sa rozculujete, ze statnym organom vsetko trva, ked chcete nieco dolezite vybavit. No preco asi ked ludia posielaju neopodstatnene podnety.
@ghostsgirl prepac slusne som chcela aby mi predlzil datumy, ved to bolo tak ci tak zaplatene, a chodim tam uz rok. Necakala som, ze s tym bude az taky problem.
A povie mi ze poukazky mam predat jeho zakaznickam, ktore si u neho budu robit nechty???! To co je? Aka je v tom logika??
@lenka.25 a ako? Pisem dostal dva typy poukazok. Preco tie druhe boli bez datumu?! Ani by mi nenapadlo kontrolovat to.
@anonym no vidíš , ja by som kontrolovala , ty nie , ani tvoj muž , tak ste takto dopadli . Naozaj sa zbytočne jeduješ , je to chyba len a len tvojho muža . Ako nerozumiem prečo má ten číňan problém ti to predĺžiť , ale to nie je jeho povinnosť
Logika je v tom asi taka, ze on peniaze zhrabol a je spokojny. Ty ako zakaznik ho podla vsetkeho nezaujimas. Ale je to rovnaka logika ako to, ze ty chces na nho volat organy kvoli problemu, ktory sa ich vobec netyka a absolutne nic s tym neurobia, iba to obcania zase zaplatia.
@ghostsgirl citala si?
Povedal mi ze mam poukazy predat jeho zakaznickam. Ja im predam poukaz za 25eur a ony nim zaplatia nechty ktore si prave robia. Ved to uz mi moze dat rovno tych 250eur. To je to iste, ci nie??!
Kazdopadne problem vyrieseny.
Ano citala som. Ja nechapem co stale nechapes. No nie je to to iste. Logicky asi by si sa nad tym nerozculovala, keby je to to iste, ci? Takto ma pan prevadzkovatel stale nadej, ze to jednoducho nepredas alebo sa ti tam s tym nebude chciet strapnovat a peniaze mu ostanu. Alebo to ma jednoduchsie do uctovnictva alebo len nie je prozakaznicky, to uz tazko povedat co on ma v hlave.
Tak super, ze problem vyrieseny.
osobne by som tam po tomto zazitku asi nikdy nesla, radsje by som to predala tym zakaznickam...
bohuzial je to fakt, na poukazkach si tu platnost treba vzdy pozerat, hocikde kde to kupuje hocikto hocikomu.. nemoze predavajuci vediet ,ze to ide jednej osobe, alebo 5tim.. ci to minu, neminu... ten postup je uplne bezny, ze neberu poukzaky/listky atd spat.. ja som takto raz predaval listky do divadla, pred divadlom :D tiez to teta pokladnicka mohla zobrat odo mna a predat dalsiemu cloveku za mnou.. ale nemohla :DD
@ghostsgirl nie nepredam, necham mu 250eur, co som padnuta na hlavu uz uplne?! No rozculujem sa, lebo mi to hlava nebere, ze este on mi povie aby som to predala jeho zakaznickam 🤦♀️
Nerozumiem, o akych 250 eur prides a on zbohatne, ked tie poukazy predas dalsim zenam.
hlava ti to neberie, lebo nie si obchodnik ;) vybavila si, tak sa s tym uz netrap 🙂
@tinkavvv ??? Nerozumiem
@simca06022011 akoze obchodnik mi nieco preda a povie mi nech to predam jeho zakaznikom? No ok 😁 budem vediet ked budem chciet zacat podnikat ze takto sa to robi do psej matere 😁
No nerozumiem, preco mas problem to predat dalsim zenam. Na tvojom mieste to predam cim skor a uz tam nepachnem.
O tom ci je taketo podnikanie ok alebo nie nemusime diskutovat. Nemalo by sa to diat, ale jednoducho muz kupil nieco s cim suhlasil. Suhlasim, ze toto malo byt dohodnute inak, ale stalo sa.
Odrbal tvojho muza...slusny predajca by sa ubezpecil, zvlast ked je zakaznik tiez cudzinec, ze rozumie, co kupuje...ci ide o 1 zenu a 10 vstupov pre nu alebo viac zien a individualne vstupy, vzhladom na velmi kratku dobu platnosti poukazky. U rozhovoru tvojho muza s majitelom nikto z nas nebol a hoci nesuhlasim s tym, ze toto mame akceptovat, len zato ze legalne to je mozne, v tomto pripade tahas za kratsi koniec a preto Cinan nechce akceptovat zmenu doby platnosti. Ak si velmi nasrdena, negativna recenzia na nete a staznost SOIke by Ti mohli ulavit a jemu trochu zdvihnut mandle, ale nehnala by som to do krajnosti...treba sa z toho poucit.
ty ale neprídeš o 250 Eur písala si, že to bol darček od muža... a od ŠOI by si chcela čo? obchodník ti predal poukážky, nič neporušil, neodmietol ti poskytnúť službu za poukážku, ŠOI tu nemá čo vytknúť, orgán na kontrolu morálky na SK zatiaľ nemáme
Zeny vy ste ale riadne tupe. Tak ju niekto odrbe,a este ona ostane sprosta?! To vazne? Podla mna cinanko pekne vyuzil to,ze jej muz nevie slovensky. Len pekne zapoj soi. A mozno by som tam este zasla a postrasila ho tou soi,ze si im volala a zistovala nieco. A chces sa s nim dohodnut,inak budes musiet nahlasit a aj danovemu,kedze ti nedal blok
@lucka_ke ty kokos, aha… takze muz pride o 250 eur a nie ja. Ved to su nase peniaze!!!
Nie že obchodník to nevezme späť...

Autorka ale nehnevaj sa. Ja zajtra pôjdem do lidla kúpiť vajcia, majú v akcii, zoberiem 20 balení a ak ma pokladnička neupozorni, že im 20.2 končí záruka tak pôjdem vymeniť, lebo však mohla vedieť že ak beriem tak veľa, že to nespotrebujem... Ja neviem no, ak mám v ruke poukážku tak kontrolujem v prvom rade platnosť. Ti dal poukážky pomaly doživotne na nechty. Mňa by hneval viac on, lebo riadna originalita kúpiť 10 rovnakých poukážok a ešte sa tak ponáhľať že nemám 30 sekúnd aby som pozrela dátum platnosti. To by som mala za to, že darček pre mňa chcel odbavit čo najrýchlejšie. Ale vy namiesto seba nasmerujete celý hnev na Číňana.