icon

Riešenie problému s vyhadzovaním vecí z hrobu?

3. nov 2024

Ahojte, viem že je to taká situácia kde asi neexistuje riešenie ale skúsim. Muž nemá so svojou krstnou bohvieaký vzťah, vždy to bolo skôr také stretávanie zo slušnosti. Ona sa vždy do všetkého stará a všetko by najradšej riadila. Odkedy zomrela svokra tak hneď táto mužová krstná vyhlásila že ona sa bude starať o jej hrob a my sa nemáme ničoho chytať, že ona všetko urobí, s čím sme nesuhlasili ani my ani svokor. Bolo tam veľa hádok kvôli pomníku lebo ona chce spraviť podľa seba. Odvtedy ale čokoľvek donesieme my na cintorín ona vyhodí a dá tam vlastné, včera sa nám to konečne potvrdilo, stretli sme sa pri hrobe, my sme odišli počkali sme v aute kým odídu a hneď sme šli naspäť pri hrob a všetko bolo preč. Neprizná sa ale chce to podľa seba, všetky kahance, svietniky, ikebany, anjelikov všetko vyhadzuje stále. Dnes sme ju konfrontovali a len sa smiala že či robí niečo nezákonné? Alebo či máme dôkazy...je toto situácia v ktorej sa naozaj nedá bojovať? Alebo niekoho niečo napadá? Ďakujem

Strana
z2
liusa82
3. nov 2024

fakt najlepšie len spáliť a do urny.Potom niekde rozpýtliť alebo zakopať pri dome alebo na oblúbenom mieste.Tieto zbytočné hádky za hroby hrôza.Aj u nás sa tak posekali kvôli starkého hrobe teda pomníku.U mňa je toto zbytočne drahá somarina

janka_266
3. nov 2024

Mame niečo podobne, Niekedy príde Sms. nech si odnesieme ikebanu, kvety, čokoľvek, niekedy to len tak vyhodia, lebo to nedoniesli oni. 🤦‍♀️čistá demencia, hlavne, že v tom hrobe uz bol jeden ich rodič 40 rokov, ale až keď umrela mama sa dcéra zrazu začala starať a všetkých dirigovať

petrofka
3. nov 2024

Otec by mal túto vec riešiť. Že si nepraje, aby sa o ten hrob starala a ak nie, bude to riešiť s políciou a správcom. Je od nej pekné, že myslí na sestru, ale stačí keď jej tam zapáli sviečku. Ja by som prišla na hrob a vyhodila zakaždým všetko, čo tam ona dá. Nechápem, prečo ste to ešte neurobili 🤔

cacianka
3. nov 2024

Kto platí hrobové miesto a má zmluvu o prenájme ?
Kto leží v hrobe ?
V akom príbuzenskom vzťahu je krstná tvojho muža k zosnulej ?
Totiž - pani môže byť pochovaná v nejakom staršom rodinnom hrobe
- svokor nie je nájomca a neplatí poplatky za hrobové miesto
- krstná matka môže byť zvolená z rodiny ale aj bývalá kamarátka, suseda, spolužiačka
takže podľa okolností by ste mali riešiť.
Ps. Čo tak fotopasca?

cacianka
3. nov 2024

@petrofka nevieme v akom vzťahu boli, nemusí to byť sestra - autorka to nikde nespomína

petrofka
3. nov 2024

@cacianka nie je to jedno?

cacianka
4. nov 2024

@petrofka nie je to jedno

evaachesa
4. nov 2024

Povedz jej že máš už aj fotky aj video a ak si chce urobiť hanbu tak nech pokračuje a jej fotky skončia minimálne vylepené v jej okolí a video na internete. A ak ani to nepomôže, neskôr to budeš riešiť s políciou. 🤔

ivanaks
4. nov 2024

Kto platí hrobové miesto? Ak manželov otec, tak nech jej rázne povie, že si neželá, aby vyhadzovala z hrobu dekorácie, ktoré ste tam priniesli. Ak hrobové miesto platí ona, tak Vám neostane iné, len sa zmieriť s jej móresmi... V opačnom prípade by som porobila humbuk, hrozila správou cintorína a udaním za ničenie cudzej veci (treba odkladať bločky za dekorácie, sviece, a keď to chcete hnať až do extrémov, nainštalovať nejakú kameru alebo deň-noc hliadkovať na hrobe a zdokumentovať, že to naozaj vyhadzuje ona).

ekira1
4. nov 2024

By som všetko od nej vyhodila, stále niečo kupovať by ju nebavilo dlho. A ešte poslala sms, ze stačí ak dá sviečku, nič iné nosiť nemusí. Čím viac budete ustupovať, tým viac si bude dovoľovať.

cacianka
4. nov 2024

@ivanaks presne som toho názoru, fotopasca hneď, aby boli dôkazy, nikomu nepovedať,a všetko záleží kto je majiteľom hrobového miesta/platí nájom, a kto leží v hrobe okrem svokry - či nejaký rodič hentej krsnej

h2
4. nov 2024

VŠETKO od nej by som vyhodila a to opakovane, vždy hneď, ako by to tam dala (nevyhodila doslova, ale zobrala domov), nech vidí, aké to je. Kurník šopa, to čo už je za drzosť, zobrať veci, ktoré priniesol manžel svojej manželke a syn svojej matke?!!!!

h2
4. nov 2024

@cacianka
@petrofka Stavila by som sa, že je to sestra nebohej.

cacianka
4. nov 2024

@h2 aj ja mám ten dojem, ale autorka nikde neuvádza presnejšie. Keby to bol ich rodičovský hrob, nahucime na ňu celá rodina, ak je cudzia - aj pod krkom chytím (samozrejme obrazne) a urobím škandál po celej rodine s dedine, že si to za klobúk henta tupana nedá

klotildabazarik
4. nov 2024

Ona je inak normalna?

Strana
z2