icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

billam
19. júl 2012

@nalla no vidíš a opäť si zuriva...a posielas ma von...ako sa dá prosim ta toto vytrhnut z kontextu....je mi Vás veľmi ľúto, ak na Suchana poviete jedna tetka povedala...viete vôbec, kto je Suchan???...či len poznate svojho dedinskeho pana fararka 🙂

maminuska
19. júl 2012

@maja22 pokiaľ viem evanielici svetský rozvod uznávaju a taktiež nie je problém s uzavretím nového manželstva. Rozvody sú a budú vždy bez ohľadu na cirkev.

nalla
19. júl 2012

@billam zúrivá ? 😀 ako tebe toto aj napadne 🙂 či len to náhodou nebolo tak aj s tým čo povedal pán farár Sucháň, že si si ty vytvorila nejakú teóriu na ničom nepodložeú a vytrhla z kontextu pár slov.

Posielam ťa von, lebo sa mi zdá, že by ti to prospelo, si nejaká nevyrovnaná sama so sebou

billam
19. júl 2012

@magimary nie si v takom zvazku s ním ako ja...prečítajte si od neho knihu Putnik, alebo Zrenie...pochopite kým je...je to moje tvrdenie proti tvojmu

nalla
19. júl 2012

a ono sa to, milá @billam, dá vytrhúť z kotextu veľmi jednoducho.

Tak nám skús viac priblížiť, čo konkrétne k tejto téme hovoril, ja reálne si neviem predstaviť, že by pán Sucháň verejne hlásal, že žena je diablovo semeno a ešte tomu aj veril a snažil sa o tom presvedčiť ľudí.

maminuska
19. júl 2012

@nalla môžeš mi prosím vysvetliť z čoho vychádzaš že Ježiš nebol ženatý a nemal prípadných potomkov ? Ale fakt ako debilovi .

magimary
19. júl 2012

@billam prečítané 😉
a môj "zväzok" je hooooodne blízky 😉 🙂

billam
19. júl 2012

@nalla vies co, nemienim viest dialóg s niekym ako si ty....nemam čas na to, ti nieco dokazovať...mam dve malé deti o ktore sa musím starať...takze až vecer...

billam
19. júl 2012

@magimary 🙂)))

nalla
19. júl 2012

@maminuska fakt ako "debilovi" ti to napíšem tak úplne jednoducho - ja mám tieto informácie zo Svätého písma, konkrétne zo štyroch Evanjelii, kde žiadna informácia o tom, že by mal ženu alebo deti nie je. AVŠAK, aby sme si boli na čistom - ja netvrdím, že to tak nemohlo byť !!!! Ani raz som nenapísala, že 100%ne žiadnu ženu a deti nemal. ALE! Je dôležité uvedomiť si, že informácia o tom, že by Ježiš mal či nemal ženu či deti je úplne nepodstatná čo sa týka jeho činnosti na zemi a viery v Neho. Mne osobne je to jedno, či tú ženu mal alebo či ju nemal, alebo či mal 1 dieťa alebo 10. Naozaj to nemení nič na Jeho dôležitosti pre veriaich ľudí. 🙂

Takže si to zhrňme: Ja netvrdím, že to tak byť nemohlo, ale v Biblii sa nič také nepíše. Preto ja uvádzam ako zdroj informácie tej, že deti a žeu nemal- Bibliu.

billam uviedla farára Sucháňa, ale keďže si to ja overiť nemôžem, nepovažujem to za relevantný dôkaz o pravdivosti tvrdenia, že deti mal.

A navyše, je to skutočne jedno či mal či nemal, nikto to už nikdy nezistí, to ti garantujem 😉

nalla
Odpoveď bola odstránená
billam
19. júl 2012

@nalla nechapem, prečo ma urazas...pozri sa v akých časoch som prispievala....toto sú ti zli katolíci ☹(( a pretoto nechcem byt v tomto spoločenstve!!!

nalla
19. júl 2012

@billam ktoré slovíčko konkrétne bolo urážlivé? za to ja skutočne nemôžem, že sa urážaš aj keď ťa nikto nechce uraziť... ja som si len povzdychla.. či to mám ako katolíčka zakázané? mala by som ťa ako správna katolíčka pochváliť za to že sa namiesto venovania sa vlastným deťom venuješ písaniu nezmyslov? (lebo naozaj sme sa z tvojich písmen nič nedozvedeli, čo je škoda, mala si jedinečnú šancu rozšíriť nám obzor...)

maminuska
19. júl 2012

@nalla nuž ak tam takáto informácia nie je neznamenáto tak že to tak nie je, to máš pravdu .
Kľudne mohol mať manželku a aj deti , čo potom zrejme nepopiera jeho sexuálny život. Ak bol možný jeho sexuálny život prečo sa takýto život upiera kňazom ?Iba preto lebo to Biblia nespomína ?

nalla
19. júl 2012

...ľudia z nejakých neznámych príčin predpokladjú a očakávajú, že rímsko-katolícky kňazi a rímsko-katolícky veriaci budú automaticky poslušní, dobrí, úctiví, aj keď sa niekto bude chovať ako buran, budú proste držať hubu, na všetko budú pritakávať, nebudú nadávať, nebudú nič riešiť, nebudú sa pozastavovať nad ľudskou hlúposťou a pod. že budú žiť neuveriteľný, nadpozemský a dokonalý život.

ale to bohužiaľ nie je možné.

Taký človek tu jeden už bol... ale bol len jeden.. nám ostatným to nebolo dané do vienka...byť dokonalým v takom smere, aký to vám - ateistom, či čo vlastne ste - vyhovovalo...

maminuska
19. júl 2012

@nalla teraz súhlasím s
@billam urážaš, napádaš ju ako matku a zároveň znevažuješ. Jej úvahy pomenovávaš ako nezmysly, erešpektuješ v tomto prípade rozdielnost názorov a to je to čo som spomínala aj ja - dogma.

billam
19. júl 2012

@maminuska ťažko vysvetlis niekomu, kto má nielen klapku na očiach a usiach 🙂))

nalla
19. júl 2012

@maminuska sexuálny život sa kňazom upiera jednak preto, lebo to vymysleli cirkevný hodnostári kedysi dávno, aby sa nedelili majetky (ak ideme do histórie) a jednak preto, aby sa kňaz výlučne venoval len kňažskému povolaniu (ak riešim terajší význam)...

a aby sme si rozumeli, nepovedala som, že to zastávam, o celibáte som sa ja osobne s nikým tuná nebavila

nalla
19. júl 2012

@maminuska uráža sa sama, ak sa skutoče venuje len internetu a nie deťom a ešte sa s tým aj chváli

ja som ju skutočne neurazila žiadnym slovom

a bohužiaľ, nezmysly to boli, nemáme stále totiž ten zdroj z ktorého čerpala ona (či ako píše, farár Sucháň) keď písala, že Ježiš mal ženu a deti, ja som na to úprimne bola zvedavá, ale stále nič. preto to bohužiaľ musím považovať za nezmysel a veľkú nevedomosť

maminuska
19. júl 2012

@nalla ja mám tri deti a dnes dovolenku , nevenujem sa detom lebo si chcem aj oddýchnut. A ver tomu že zlá matka nie som .

nalla
19. júl 2012

@maminuska napísala som snáď niekde, že billam je zlá matka?

prečo hľadáš v mojich slovách to, čo tam nie je?

billam
19. júl 2012

@nalla viac sa nemienim baviť s niekym, kto nevie normálne diskutovať a urazat....bola som tu v čase, kým moje deti spali - tebecsa vsak za to nemienim ospravedlnovat....lutujem ta, lebo tvoja duša je zla ☹((

maminuska
19. júl 2012

@nalla napísala si že namiesto vypisovaniu nezmyslov sa ala venovat detom . Nemusíš napísať že je zlá matka doslovne, ono to z tvoich slov doslovne kričí

nalla
19. júl 2012

@billam 🙂 fíha ? a na to si prišla ako, že moja duša je zlá? 😀 začína to zaváňať nejakým tmárstvom toto 😀

moja duša je zlá, no zbohom 😀

ospravedlňujem sa, ale naozaj neviem čo ťa urazilo

asi to, že som nespokojná s odpoveďou "kňaz Sucháň"

nalla
19. júl 2012

@maminuska tak to ma mrzí, že ste také vzťahovačné a prekrúcate slová, ktoré sú myslené iba tak ako boli aj napísané

nalla
19. júl 2012

@billam, ako fakt nehnevaj sa, ja si nemôžem povzdychnúť, že sa miesto deťom venuješ hádkam na fóre, lebo sa na smrť urazíš, ale ty mi bez ostychu, ako sa hovorí - rovno do huby - napíšeš, že moja duša je zlá

sa spamätaj dievča prosím ťa

maminuska
19. júl 2012

@nalla nie sme vztahovačné , vidím že ešte nemáš zrejme deti , teda aspon ich neuvádzaš v pase, takže v praxi nevieš čo to je byt dobrá matka, nemáš najmenšie právo posudzovat niekoho či je dobrá matka alebo nie, táto uloha ti neprináleží. Odhliadnuč od tohoto všetkého máš iba 22, takže vek ťa určitým spôsobom ospravedlňuje za určité tvoje vyjadrenia.

fra
19. júl 2012

pozeram a čitam tuto debatu, ktora bola asi do 11 strany uplne normalna a zda sa, že dnes su asi na slnku nejake erupcie, ked to tu takto vybuchuje 😔
@billam na strane 11 píšeš že maš uprimny záujem a nechceš len rypať v štyle knih Dana Browna ... prečítaj si teda aj niečo z opačnej strany, napríklad knihu Lee Strobel :Kauza Kristus ... tam najdeš odpovede na to, prečo sa veci nedali len tak lahko prekrútiť ako si ty myslíš
.
a prepač, ale nazyvať tu dievčata priam heretičkami len preto, že neveria niečomu, čo VRAJ povedal JEDEN kňaz, nech už je v akomkolvek postavení, nie je mudre, ale len podrypavačné.

nalla
19. júl 2012

@maminuska a je to tu zase... posledné čo sa dalo na mňa vytiahnúť - nemám deti. Áno, nemám, a predpokladám, že preto nie som oprávnená písať v téme o Cirkvy a povzdychnúť si ad tým, že niekto by bol užitočnejší pri vlastných deťoch ako tu, keďže sme sa z jej strany nič nedozvedeli...

Nepovedala som, že je zlá matka, to si povedala TY !

maminuska
19. júl 2012

@nalla nebudem sa s tebou priet , máš nízky vek , nemáš deti tak sa nevyjadruj k tráveniu času s detmi
Keby som bola sprostá a mladá napísala by som ti niečo omnoho štiplavejšie , takto sa nad tebou len pousmejem
Pekný zvyšok dňa ti prajem . 🙂