icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

maca_p
6. okt 2013

@terezka1947 uz som napisala, ze som sa v rade zmylila, je ich tak vela a vsetci nezistne pomahaju... este raz sa ospravedlnujem.
co sa tyka jehovistov, myslim si, ze by kocka odtial vystupit mohla, ale ci naozaj chce? nehovorim, ze suhlasim s vierou jehovovou, ale oni si to vsetko financuju sami. kdezto registrovane cirkvi platime aj my, co nie sme v ziadnej cirkvi. a poviem ti, viac by som dopriala skolstvu, zdravotnictvu, vede...
no a nic cirkvam, lebo disponuju obrovskymi majetovymi dispoziciami a dokonca neodvadzaju dane. a teda ani politikom nic 😀 keby to slo...

nemyslim, ze by som niekoho urazala a vyraz slova bigotny je aj vo vykladovom slovniku, to kazdy vie. kto chce vyklad, nech si klikne

zuzkat1
6. okt 2013

@maca_p budes hrat tie karty so mnou🙂

maca_p
6. okt 2013

@veve39 urcite, mas pravdu, mne neostava nic ine, ako s tebou suhlasit... 😉

terezka1947
6. okt 2013

@maca_p ...o co vsetko mozes prist?...no o nic a o vsetko...lebo ako si pisala...prirodzena inteligencia nuti cloveka rozoberat fakty,vsetky pre a proti...takze k tomu tvrdeniu,ze nic po smrti nie je....je vzdy na zamyslenie otazka": a co ak nieco je?....
inak k tym kotlom....nikto ti nikdy nemoze a ani nenapise,ze tam skoncis...je dost mozne,ze raz sa budme v tom kotle kupat spolocne alebo budeme obe v nebi...ktovie 😀 😀 😀 😀 ...ja sa teda o seba dost bojim 😀 ....tak sa snazim daco so svojim zivotom robit....lebo,horuca voda mi nerobi dobre 😀 😀

zuzkat1
6. okt 2013

Jehovistov nepoznam,ale mam kamosku ktorej mama sa 2hykrat vydala za jehovistu... A teda vstupila medzi nich a ked sa rozviedli tak odtial odisla a neboli s tym problemy... Inak Jehovistov nemam rada..

maca_p
6. okt 2013

@zuzkat1 certove obrazky 😀 . kto ich prepasuje, ak by sme sa dostali do neba? 😀

maca_p
6. okt 2013

@terezka1947 ja o sebe nemam ziadne pochybnosti - zatial (nikdy nehovor nikdy) a male hriechy obzerstvo (niekedy), ohovaranie celebrit mi urcite odpustia. ved sa to neda porovnat s vrazdou 😲 . alebo zabitim 😲 alebo defraudaciu 😲 alebo spreneverou majetku 😲.

vejula
6. okt 2013

@maca_p ja uplne beriem, že maš svoju vieru, resp. nevieru. LEn som vždy ohromená, ked niekto povie, že nespacha nič zle. Ja neviem, či skutočne môže existovať človek, ktorý vo svojom živote naozaj nespachal nič zle, alebo ma len taku slabu schopnosť sebareflexie, že si nedokaže pripustiť, že nie vždy bolo a je spravne čo spraví.

ninuska8
6. okt 2013

@maca_p ako nechcem ta urazit, ale kde bude tvoja prirodzena inteligencia ak prides o toto vsetko co si vymenovala? to beries vsetko ako samozrejmost?

zuzkat1
6. okt 2013

@maca_p no ak som spravne pochopila tak to je vylucene... Tak ale skusit to mozme🙂

maca_p
6. okt 2013

@vejula je to jednoduche, podla toho, co povazujes za zlo. ale myslim, ze som ti odpovedala na tvoju otazku v predchadzajucom mojom prispevku, kedze sli oba tvoj a moj v jednej minutke 🙂

terezka1947
6. okt 2013

@maca_p ...ej veru...fakt ma problemy....ale na to by bolo lepsie IP 😒
nie zo vsadial sa da odist.....bohuzial 😒
inak,ja som nepisala,ze si urazala...iba ze ja ta nechcem nicim urazit,ze si precitam tvoj nazor a napisem svoj-diskusia 😉
mas pravdu..vsade by bolo treba peniaze...hmmmm....

zuzkat1
6. okt 2013

@maca_p vrazda,kradez atd nie je dovod na to aby si nesla do neba...na tuto temu som tu uz diskutovala a bolo mi povedane ze ak masovy vrah olutuje ze zabil tych 100ludi bude v nebi vitany

maca_p
6. okt 2013

@ninuska8 nerozumiem dost dobre tvojej otazke na mna. co mam brat za samozrejmost?

terezka1947
6. okt 2013

@maca_p ... 😀 😀 😀 😀 asi ani oni nemaju o sebe pochybnost 😀 😀 😀 😀
inak,ja teda o sebe pochybujem casto...lebo vzdy stretnem niekoho lepsieho ako ja...darmo...mam rezervy 😒

ninuska8
6. okt 2013

@zuzkat1
@maca_p nerobte si zarty dievcata, najvacsou vyhodou diabla, je ze v neho ludia neveria, ale vam dvom nema cenu tu cokolvek vysvetlovat, nestarate sa o svoju dusu, len o telo a o to co je teraz, ja keby som mala takto zit, nebola by som naplnena a kazda kriza by ma asi zruinovala, bez Boha je tot u take prazdne a bez pointy, necudujem sa, e tu potrebujete vyryvat, ale na druhej strane verte, ze ste sa tu neocitli nahodou🙂 Pokoj s vami🙂

ninuska8
6. okt 2013

@maca_p no to co mas vo svojom zivote deti, karieru atd...myslela som

zuzkat1
6. okt 2013

@ninuska8 vies kriza sa da prekonat aj bez boha. 2X som potratila...ked sa to stalo tak som sem kuk a zistila som ze mne viera v boha ku stastiu nechyba,ze musim verit hlavne sebe...

ninuska8
6. okt 2013

@zuzkat1 aj ja som dvakrat potratila, ale to nie je najhorsie co sa ti moze v zivote stat, jasne, Boha nemusis potrebovat, ale mne to s Nim ide ovela lahsie...

maca_p
6. okt 2013

@ninuska8 urcite deti nie su samozrejmost, museli sme na nich makat, nepadli nam z neba. vznikli zo spermii. na kariere som tiez musela popracovat, dlho mi to trvalo az kam som sa vydriapala, ale po dvoch detoch, zacnem asi tam, kde absolventka strednej skoly. mojho muza som tiez ulovila, nespadol mi do naruce z nebies, resp. sme sa ulovili elektrickym nabojom 😀
proste na vsetkom som musela tvrdo pracovat, za vsetkym som musela tvrdo ist. boli to cielene kontinualne kroky. verila som sama sebe, svojim vysledkom, teraz doverujem muzovi (nie manzelovi, ale sme skoro 10 rokov spolu - ahaaa ja zijem v podstate v hriechu. ale to je len taky malicky 😎 .

maja22
6. okt 2013

@maca_p o život vo večnej radosti. Vieš, teraz si môžeš naozaj myslieť, čo len chceš, nemusíš sa nechať od nikoho komandovať, byť autoritou sama sebe, predstavovať si peklo ako vo večerníčku o Lucifukovi a presviedčať samu seba o neexistencii života po smrti. Ale toto sa môže radikálne zmeniť, ak by prišlo k tomu, čo som hovorila ja, že po smrti sa ti Boh zjaví vo svojej sláve, tieto tvoje predstavy sa ti premietnu v hlave ako film a pocítiš k Bohu opäť len strašnú nenávisť. Tá tvoja nenávisť voči nemu spôsobí, že tvoja duša bude strašne trpieť, lebo bola stvorená Bohom a mala by sa k nemu vrátiť, ale nebude môcť, nenávisť vytvára priepasť. Peklo je bolesť duše, možno až fyzická, spaľujúca a hrozná. Tebe to teraz príde ako mýty a báchorky, ja ti to ani nechcem nasilu pretláčať, ale keď sa pýtaš, odpovedám 😉 Moje a tvoje predstavy o smrti a toho, čo je, resp. nie je po nej sa radikálne líšia, s tým rozdielom, že moja duša sa pripravuje na ten variant, s ktorým ty vôbec nepočítaš...

ninuska8
6. okt 2013

@maca_p no vidis, ze vies co je hriech...🙂

zuzkat1
6. okt 2013

@ninuska8 urcite to nie je to najhorsie,ale doteraz to pre mna bolo najhorsie...a viem ze ak by sa stalo nieco zle hoc aj horsie tak nebudem utekat od reality k bohu ale budem hladat riesenia v realite.

maca_p
6. okt 2013

@maja22 a co ak po smrti nepride to vykupenie, na ktore sa pripravujes uz teraz? co ak to bude ine? preco hovoris o pekle, ked si ho sama nezazila? podla mna toto o com hovoris, su len fabulacie, predstavy, myslienkove pochody. nic konkretne, co sa udeje v posmrtnom zivote.
ved predsa je tolko bohov, co ak ten tvoj nie je on, ale je uplne iny? inak zmyslajuci, s inym hodnotiacim kriteriom?

maca_p
6. okt 2013

@ninuska8 tak destoro pozna kazdy 😀
viem aj otce nas aj zdravas 😀
si prekvapena? 😎

zuzkat1
6. okt 2013

@maca_p tu som sa tiez dozvedela uz davno,ze boh je len 1. Ostatne nabozenstva su pohanske

ninuska8
6. okt 2013

@maca_p ja k tomu len tolko, ak mozem vstupit medzi vas dve. Vo filme Dedictvi, aneb kurvahosigutentag, hovori B.Polivka jednej dame, ktora sa ho pyta ako moze v dnesnej dobe verit v Boha, ved sa neda dokazat ze je atd. hovori: "Ja jsem vašu pi.u taky nikdy nevidel a věřím, že ji máte..."

maca_p
6. okt 2013

@zuzkat1 to nemoze byt pravda 😲

zuzkat1
6. okt 2013

@ninuska8 😀 ale je vedecky dokazane ze zeny ju maju🙂

ninuska8
6. okt 2013

@maca_p prekvapena? nie som. Viem rozoznat prirodzenu nabozenskost a pravu vieru!🙂