icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

olejka
4. nov 2013

@voskovka ja Ti chcem velmi velmi krasne podakovat za svedectvo...naozaj super...ze si mala odvahu to vyznat aj mam chut sa podla Tvojho vzoru prestat skryvat a dat sem fotku...lebo to co pisem je pravda a mnohi si myslia ze len vymyslam...ak pises o exorcistovi ja som pozerala ten stary hrozny horor kedysi za mladi a stale sa mi potom motali tie perverznosti co to dieta chrlilo na knaza on ten knaz potom vo filme zomiera...takze asi dost jasne posolstvo filmu.. 😝
ale tento co vravis som nevidela...

k psychologovi. pises ..ja som s malym prebehla cez krcneho az k alergologovi, aj na gastro sme chodili potom som zistila ze ta lekarka je aj homeopatka..a ja uz homeopatiu NIKDY
mam teda odmietat .cloveka aby pomahal detom v zaludocnej sfere...gastroliecbou?ked trobi aj magiu ??
/tak uz aky pozor si na vsetko davam a robim este horise...asi to pohorsenie nestoji za to ale ked v danej chvili sa davam do Bozich ruk..ako je mozne sa pytam ze to nepadne tak duchovne a pozitivne??? Nechcem robit pohorsenie a predsa zas som za blazna...aj lutujem aj dakujem Bohu lebo vsetci mucenici boli vlastne blazni a vsetci svatci tiez.....

pisem o viere a skoncim pri homeopatii...

deti sa ma pytaju vela o smrti tieto dni a o pekle je rec a ja vravim ze kazdy moze byt spaseny ak lutuje a potom zahlasil syn ze ked lotor na krizi v poslednej chvili olutoval a je v nebi, co Pilat???Aj on? moho,l vravim olutovat aj on aj ked on je pripad ze spoznal pravdu a siel proti nej...neviem mozno neskor olutoval...a ked zacne krik vravim ze pojdeme k psychologovi...tak supeeer lebo ten ho vychvalil a tak fajn si pokecal nakreslil mu obrazok a nic zle nebolo. je uplne v poriadku prave ze nadpriemerny a talentovany a vsetci umelci su trochu sibnuti.....xixi.....len ma mrzelo ze ja ten psycholog mal na stenach \mandaly...

modlim sa za gastro lerkarku ktora robi homeopatiu aj za psychologa co robi nejake azijske meditacie...hmmm

....preco uz nejdem kvoli vsetkemu k lekarovi? Lebo verim ze Boh pomoze VIAC ako lekari ...v casopise Miriam som citala ako pomoze dietatku vlozit ruky pri vecrnej modlitbe na hlavu a prave ked to vkladanie robi rodic ak je v stave milost..pomodlit sa za jeho vnutorne zranenia a potom uz len povedat mu to ze Jezis je silnejsi ako jeho strach..pred nim aj more ktore bolo rozburene STICHLO

exorcizmus exorcizmus 🤐

sme si zvykli v ramci charizmatickej obnovi v cirkvi stale sa motat v uzdravovacich a oslobodzujucich modlitbach...ja samozrejme.. nepochybujem ako velmi pomohli aj mne daval pozehnanie sam Elias Vellla a o mesiac na to som otehotnela ...hoci som si myslela ze uz nemozem mat deti... 😅

ale stretla som sa s nazorom ze jedna svata omsa je TEN ISTY exorcizmus ako ked tu pride sam Jozef Maretta alebo James Mariakumar, alebo Elias Vella , alebo Anton Solciansky, keby si to tak ludia uvedomili ze nemusia chodit ani na seminare ani na pute , maju to priamo pod nosom, staci VERIT.
Dakujem Ti este raz, vela Bozich milosti vyprosujem. 😉

zuzkat1
4. nov 2013

@olejka prepac,homeopatia je magia? Ved je to len vyuzivanie prirodnych zdrojov na liecenie.takze podla teba cesnak nema protizapalove ucinky? Ci citron je zly pri nadche? to radsej das chemiu ako napr.antibiotika?

voskovka
4. nov 2013

@olejka my sme museli k psychologicke lebo to pozaduje skolka. dieta je nadpriemer (aj ked ma tu svoju chorobu) posobi kludne vyrovnane a co mi velmi zdoraznovala ze sa nestretla s takou surodeneckou laskou(ja som toto nepocula o com sa bavili lebo mna poslala za dvere) takze mam odkazat ucitelkam v skolke ze bohuzial si budu musiet zvyknut na to ze je živý a naucit sa s nim pracovat.
neviem preco mam dojem ze starsi syn bude knazom..... ma chorobu kde je na 99% iste ze nebude mat svoje deti pokial dovtedy medicina nepokroci,co by mu v kanzskom povolani urobilo plus lebo viem ze aj knazi su len ludia a nie su neomylny a taktiez viem ze aj ich diabol chce zmiast a pokusa ich. Preto neodsudzujem cirkev (co vela ludi trvdi ze knazi su taki a taki a preco to boh dopusta atd).David sa pyta do kostola,modli sa,dokonca uz aj v sobotu prvykrat ministroval....
Je zvlastne ze prveho mame choreho a druhy je v poriadku.... a tato choroba je po väčšine dedična.... u nas to nemal zdedit kde....
Na margo neba pekla a ocistca.... Stale som to nedokazala pochopit....Denno denne som hladala opis hladala predstavu ako sa asi vtedy clovek citi ako mu je ci je v tom napr.ocistci so svojim telom alebo len akoze duch....A moja polovicka si sadla a zacal rozpravat: Predstav si ze si v kome....si pri vedomi pocujes,vnimas ale nemozes hybat telom....ludia okolo teba chodia rozpravaju o tebe placu a neviem co este. tak si predstav ten pocit bezmocnosti....Tento stav si myslim ze je ocistec...tak nejak sa asi citis...Ze nie si v pekle nie si v nebi ale stale niekde medzi tym. No a peklo to je presne ten isty stav ale s tym ze ty si akokeby v tej kome znova okolo teba vsade ohen hori vsetko okolo teba...jazyky plamena ti palia telo ty ich citis ale nemozes urobit nic tak budes trpiet...a predstav si ze by si takto bola cely svoj "druhy" zivot po smrti....No nechcel by som. A teraz si predstav zase komu zase ten isty pribeh ale s tym pocitom ked ti pan farar da sv.prijimanie.vtedy clovek citi neskutocne stastie pokoj lasku....a tento neskutocny pocit stastia v nebi trva stale..... tak si vyber sama co chces....." koniec debaty.
takze toto mi moj chlap tak krasne vysvetlil ze som to pochopila.....

voskovka
4. nov 2013

@zuzkat1 napr.moje deti nemali antibiotika nieco cez 3roky.... (teda neviem cim to bude ale nas klatia skor len virusy) a to kludne papame cesnak,vela zeleniny,caj s medom a zazvorom....toto vsetko su produkty prirody nevidim v tom nic z magie....
Ale pokial robis pri tomto uzivani nejake ritualy alebo to uzivas v rozne fazy mesiaca a neviem co este tak to je magia....

zuzkat1
4. nov 2013

@voskovka ale to je nieco ine a nie homeopatia.

voskovka
4. nov 2013

@olejka a u nas chalani kladu tiez velmi zvlastne otazky....ako napriklad ze mama preco jezisko zomrel? preco jeho maminka place nad nim a zomriem aj ja aj ty budes plakat? a take vselijake otazky a preco a preco.....
chodia do jedneho klubíku u nas poriadaju ho dievcata s poriadnou davkou charizmy (co hned clovek vidi) a tam dostavaju aj vela odpovedi na svoje otazky od tych animatoriek. Vzdy maju domacu ulohu 🙂 robit dobre skutky a vymalovat si potom superhrdinu atd. a vzdy idu odtial spokojní. toto som rada ze tu mame 🙂 aj ked som tiez o tom nevedela chodime tam len 3 tyzden.
Vies,mam vela kamosiek ale ziadne take ze veriace ziadne take co by s nami niekam isli napriklad na púť alebo len tak sa stretnut v nedelu v klude u nas....Bud mam take kamosky ze chodia po baroch nociach vyletoch s chlapmi (samoska ze nie svojimi) alebo nedele travia v cinemaxe,auparku a neviem kde. dost ma to mrzi ale mna nakupovanie v nedelu nebavi ani stretko kde sa ohovara tamta alebo henta co robi s kym chodi atd. A kde s niektorou zacnem o viere o bohu som hned v nejakej sekte a že mi šibe a preskakuje.... no a som poriesena

voskovka
4. nov 2013

@zuzkat1 vies poznam ludi co robia homeo takym stylom ze pritom xyz sosiek panny marie,xyz fotiek anjelov a neviem koho....a oficialne sa zaoberaju homeopatikou.
A poznam jednu jedinu homeopaticku z nasho okolia ktora ziadne cary ani magiu ani kraviny nevyuziva. Povie co by bolo fajn jest kde posilnit imunitu ktory caj ako dlho proste naozaj cisto ciste "priroadne veci" bez akychkolvek obrazkov,sosiek,zaklinadiel a splnu mesiaca.

voskovka
4. nov 2013

baby ja osobne tu nikomu nic tlct do hlavy nejdem,povedala som svoj nazor na danu vec hadat sa nejdem ani nic podobne. Chapem olejku a drzim prsty v tom co robi. Ja si este toto nedovolim,bohuzial som este slaby krestan naozaj slaby a najskor ked budem chciet hlasat nieco,bojovat proti niecomu co je proti cirkvi ci jezisovi ci bohu,si musim upratat u seba v svojom dome,svojom srdci.... Ale aj napriek vsetkemu co tu vo svete je co sa deje.....stale mam na pamäti jednu vetu a to :Kto do teba kamenom ty donho chlebom".....
😉
krasny dnik dievcence musim do skolky pre prcka mladsieho

tinki
4. nov 2013

ach jaj...nechápem...niektoré názory...

mysickamys
4. nov 2013

velmi pekne napisane voskovka 🙂
Je super,že tvoje deti mau maminu ako si ty,zalezi ti na vštepeni viery do nich zaial len peknym detskym sposobom. Tiez uvazujem o rozbehnuti podobneho spoločenstva u nas,zatial mame len spevokol a chcelo by to možno niečo hlbsie,zamyslanie sa nad kaznou po sv.omsi a tak.. 🙂
Mam osobne rada ludi,ktori sa nehanbia vyjadrit svoj nazor,nehanbia sa za vieru,prejavia ju a maju svoje motta ako aj ty. Ja mam svoje podobne...Zlo plodí zlo!Zlé zmeníš len dobrým. Zaprajme si na dnes,aby sme vytrvali s laskou v srdci po celý deň,aj ked nas bude zvadzať siuacia zlyhať a mat zlú náladu,nech všetko s úsmevom a hlavne humorom ukočírujeme a tak vytvoríme prijemné teplo domova pre nasich drahých 🙂 drzte sa dámy

zuzkat1
4. nov 2013

@voskovka tak neviem... To uz by som ja nenazvala homeopatia ale je mozne ze oni to tak volaju... To uz ja volam bylinkarstvo,mastickarstvo...

olejka
4. nov 2013

@zuzkat1 homeopati NIE je odbor mediciny potvrdil mi to farmaceut...je to magia...iba biznis..ak mas za liek ktory obsahuje len cukor a cibulovy extrakt zaplatit tri eura....fakt na detoch placebo nefunguje...vela pripadov ako nas je znamych ..deti su po nej nepokojne a casto sa boja po nociach kadeco vidia. 😖

@voskovka ja som k psychologicke sla s malym sama lebo som videla ze cosi je prilis, hlavne hlucne ak uz ten strach opomenieme...strach z vracania po viroze..ked musel do nemocnice...ten bol vysvetlitelny... ale kvoli tomu ze sme odmietli dat maleho na heloweensky vecierok sa k nemu strasne agresivne spravala ucitelka...on je velmi utarany a co sme si vraveli doma povedal vsetkym a tak ze vravime o zlych duchoch...to sme fanatici...

potom mal udajne diagnozu narodenie surodenca...a nikdy som nevidela starsieho a to som sa par rokov o cudzie deti starala ...tak s laskou a milo sa spravat k babatku ako on...to ma udivovalo...tulila som si vsetkych k sebe...velmi malu lubia......lenze vysvetlenie ze to bola diagnoza neskusena a zaujata ucitelka...to vieme len my...aby ma provokolvala rozdala detom ako darcek anjelske karty...rodicia hikali ci je bosorka alebo co...ja som sa zasmiala a povedala jej ze som tiez bola mlada ako ona...chapem jej,,dobryzamer"" jej vysvetlenie bolo JE TAKATO DOBA ...
😅

tak ja radsej budem staroveka stredoveka v ociach inych.....ved ked sa pozrieme na potratarov..je stale zabijanie in..

takze vobec sme sa nepoludstili odvtedy...

o syndrome nepokoja kvoli potratenemu surodencovi som tiez nieco citala. udajne duchovne puto...tiez vhodne odovzdat Bohu a netajit ze maju v nebi braceka ,sestricku aby bolo to nenarodene dieta prijate do rodiny 😉

..je mi luto...Boh zahoji tu bolest....urcite Ta nechcem poucovat..vazim si Tvoje slova...si fajn, dakujem Boze ze ma konecne niekto chape 😉

zuzkat1
4. nov 2013

@olejka ja som mojej davala homeogene na hrdlo a pekne zabralo. Radsej jej dam to nez chemiu,ale je to kazdeho osobna vec.

olejka
5. nov 2013

@zuzkat1 prva vec ktora mi bola podozriva pri homeopatikach bolo davkovanie kazdu hodinu rovnaku davku dojca, predskolak aj dospeli????

po zhorseni priznakov ktore je udajne normalne sme kupili dalsie dve krabicky a kym sa zlepsili priznaky bolo ich pat...potom po tyzdni prisli priznaky znova a AJ TAK sme museli brat antibiotika...

nenavidim antibiotika...znicena crevna flora, nechutenstvo...imunita v tahu......vtedy ked som mala prve babo este neboli probiotika IN, casto sme sa z antibiotik spamatavali este dlho , takze ked mi ina lekarka ponukla alternativu...jasala som ze koniec chemii..
Nevedela som vsak toto

,,,,,,,,
aká je vlastne povaha homeopatických liekov. Ich podstata je uložená v metódach výroby homeopatík. Asi málokto vie, že na výrobu homeopatických liekov sa používajú nielen relatívne neškodné rastlinné extrakty, ale rovnako pre ľudský organizmus nebezpečné látky ako piesok, výťažky z hnisu, sliny besného psa, zlato, striebro, dokonca i mesačné svetlo a röntgenové lúče. Ich škodlivosť sa vraj odstraňuje metódou riedenia, napríklad v roztokoch glukózy. Stupeň riedenia je označovaný na homeopatikách, napríklad D 4, D 24, C 11, C 300… Pri riedení D 23 sa však v roztoku už nenachádza nijaká molekula pôvodnej látky. Paradoxom je, že homeopatikum zvýšilo účinnosť vďaka ďalšiemu použitému postupu, ktorým je pretrepávanie. Tento krok spôsobí, že po účinnej látke zostane v „pamäti“ roztoku informácia. Hmotná podstata pôvodnej látky sa podľa zástancov homeopatie zmení na nehmotnú. Pre túto pripisovanú transformáciu sa liečba homeopatikami nazýva aj informačná liečba.

Pôsobia na vedomie a vôlu Napriek týmto vedecky neopodstatneným rituálom sa hovorí o účinnosti homeopatík. Niektorí ľudia opisujú pri užívaní homeopatík špecifické sprievodné javy ako dlhodobá plačlivá nálada, problémy s dýchaním, bezdôvodná agresivita u detí, čudesné sny, nechuť do modlitby a podobne. Na túto skutočnosť upozornil aj zástanca homeopatie MUDr. Taylor Kent. Podľa jeho slov homeopatiká pôsobia na vôľu a vedomie človeka. Preto nie je pravda, ak sa tvrdí, že homeopatiká nemajú vedľajšie účinky. V príručke Duch homeopatie od Rajana Sankarana sa píše, že pri riedení D 300 ide o vplyv na ľudský organizmus trvajúci až niekoľko rokov.

Čo je kľúčom homeopatickej liečby?
Ako vysvetliť účinnosť homeopatík, ak ide o „prázdny“ roztok? Čo spôsobuje napríklad negatívne psychické stavy, prípadné zlepšenie zdravotného stavu pri ich užívaní? Stáva sa, že homeopatiká, i keď nie v každom prípade, zabrali v prípade alergií, kožných ochorení, problémov dýchacích ciest atď. Treba uviesť, že v samom základe homeopatie stojí mágia, ktorá tu použila svoje staré známe homeopatické pravidlo „liečenia podobného podobným“. Hahnemann netajil tento duchovný základ homeopatie. Bol presvedčený, že ten, kto ju užíva, sa priamo spája s božstvom, stvoriteľom sveta. O tom, že nemyslel na osobného Boha Stvoriteľa, hovorí i jeho odmietavý postoj k Ježišovi Kristovi (jeho vzorom bol Konfucius).
Totiž metódy a praktiky mágie predstavujú duchovné cesty, ktoré vedú k jej duchovným cieľom. O tom, že zákonitosti mágie fungujú, hovorí Sväté písmo (porov. Sk 8; 10–11). Podstata homeopatík je tak predovšetkým duchovná a patrí do oblasti bielej mágie. Božie slovo i Katechizmus Katolíckej cirkvi (2116 – 2117) odsudzuje mágiu vo všetkých formách, i keby prostredníctvom nej človek získal zdravie.

PhDr. EVA ORBANOVÁ, PhD., religionistka """"

zuzkat1
5. nov 2013

@olejka Ved v poriadku,pisala ze je na kazdom co si vyberie.k tym prvym vetam. Poznam len 2 druhy homeopatik a na oboch je napisane ze ak tazkosti do 3dni neustupia tak treba vyhladat dr. Tak neviem ake si mala ty ze sa tam pisalo ze je ok ak sa to zhorsuje.nechapem.

zuzkat1
5. nov 2013

@voskovka ta svadba uz bola? Aj som pochopila mama sa chce znova vydat. A to je tak hrozne ze chce byt stastna? Je to tvoja mama tak snad si zasluzi stastie. Ci ma sediet cele dni doma sama a modlit sa? Mozno to vyznie tvrdo ale fakt nechapem ako mozes takto rozmystat ze nedoprajes mame stastie.

ewellina
5. nov 2013

@zuzkat1 Vieš, ide o to, že @voskovka má iné predstavy o tom, čo je skutočné šťastie. Krivdíš jej, ak hovoríš, že nedopraje mame šťastie. A tá svadba kvôli pohrebu aj tak nebude.

voskovka
5. nov 2013

@zuzkat1 nie nebola lebo zomrela babka,tak asi z logickych dovodov svadba nebude. a ved jasne ja jej doprajem byt stastnou ale viem ze nebude.....za prve su obaja odlisnych vier.....a uz minule sa hadali koli tomu ze panna maria mala podla nejakych spisov aj ine deti ako jezisa a atd atd. za druhe on je mladsi takze neviem neviem. a za tretie stale su pred bohom manzelmi s mojim otcom. takze ci sa to tebe paci alebo nie a mozes zniet akokolvek tvrdo (mne to absolutne nevadi) k stastiu clovek nepotrebuje sobasny list na urade..... (co tym mama ziska???) priezvisko??? ach to je taka blbost v tomto svete ze az.....
a dakujem za tvoj nazor ale nestotoznujem sa s nim.Ak chcu byt spolu fajn,len nech sa neberu,lebo sa moze z neho vyklut cokolvek (je mimochodom rozvedený tak asi aj u nich nebolo nieco doma v poriadku) a neskor by mama mohla trpiet dalsim rozvodom....

olejka
5. nov 2013

@zuzkat1 riadila som sa odporucanim lekarky nevravela o troch dnoch ale o vymiznuti priznakov
ani na letaku nic take nepisalo

http://www.boiron.sk/lieky/CORYZALIA.pdf

este srandovne video o tom ake je to klamstvo... zamestnanec oklamanej po dlhom case odpovedal na otazku na odkazovaci ze tam NICnie je v tych liekoch..absolutne nic...

https://www.youtube.com/watch?v=kagATiubOp8

my vsak vieme o co ide...je tam nejaka informacia ktora nam skodi a nepomaha.

biznis...predavaj cukriky a povedz ze Ta vyliecia..keby slo len o klamstvo...takto na zenach ktore chceli chudnut skusali ako funguje podvedomie davali jednej skupine zien len obycajny leukoplast s vonou bonbonov a tie zeny chudli rovnako ako skupina zien ktore nosili na ramene naplast s morskou riasou ktora udajne pomaha chudnutiu...
je to uzasne ako nam mozog vie diktovat..

Zial su tu skupiny ktore toto zneuzivaju a manipuluju tak MASOVO ludi ale to je uz ina tema...

Pekny den Ti prajem Zuzi. 😉

voskovka
5. nov 2013

@zuzkat1 a mas teda mylnu predstavu o viere o bohu ked pises ze sa ma niekto sediet cely den doma a modlit sa....uvedomujes si tieto slova?uvedomujes si co vychadza z tvojich ust???? Boh od teba nechce 24hodin klacat a modlit sa.... Chce aby si aspon 5minut v tichosti venovala a rozpravala sa s nim. vela ludi nedokaze ani to.... Modlitba nie je spojenie ruk a aby ma niekto videl ze sa modlim....pritom mozno slova su zbytocne....staci iba pocuvat....
Napriklad modlis sa pri obede???dakujes za jedlo??? vela ludi to berie ako samozrejmost,dakujes Bohu za to ze ti doprial dnes rano vstat??? ved tam je tolko veci....

zuzkat1
5. nov 2013

@ewellina no myslim ze v tomto pripade su dolezite predstavy jej mami

@voskovka zrejme niekto z rodiny.to ma mrzi...uprimnu sustrast
Tak zit spolu mozu? Myslela som ze ti to vadi z nabozenskych dovodov... tak potom ok

magimary
5. nov 2013

@olejka tu je podobné videjko-
humorne a pravdivo:

https://www.youtube.com/watch?v=2GWDCtcwiBU
ewellina
5. nov 2013

@zuzkat1 ale ak som presvedcena o niekom, ze sa ruti do nestastia, tak mu nepojdem predsa pokrytecky potriast pravicou so zelanim vsetkeho dobreho... 😉

zuzkat1
5. nov 2013

@olejka Samozrejme viem co je placebo efekt aj podvedomie...a dlho som na to mala taky nazor...tamtie co si dala link nepoznam.ked som kojila tak som to brala a zabralo no hlavne mala ma 3roky a tiez zabralo tak u nej snad to nebude podvedomie... Neviem
Aj tebe pekny den

voskovka
5. nov 2013

@zuzkat1 no co uz proti nej do extremov nepojdem vies musis uvazit ze ide aj o moju mamu a babku mojich deti,ked pojdem hlava nehlava proti nej,ja pridem o mamu a chalani o babku.... takze predstav si ze takto bojovat nechcem teda nemam este tak sil.... vsetko chce cas a ako sa hovori vzdy sa stane nieco zle aby mohlo prist to dobre...takze verim tomu ze niekoho si boh povolal aby zabranil svadbe.... oprav ma ak si moc domyslam...(podotykam napisala som ze som este slaby krestan a najskor upratujem vo" svojom chlieviku" ako sa vravi).....donedavna som chcela rozvod aj ja a ver mi presla som si vselicim ci bitkami,ci fackami,az ublizenim na zdravi.....a dokazala som odpustit muzovi a dala mu sancu....kto toto nezazil nevie....

fra
5. nov 2013

tu je jeden obsiahlejší članok o homeopatii- to svedectvo lekárky kludne preskočte, to je známe a pre niekoho kontrovezrné, ale tie ostatné časti
http://www.jmanjackal.net/cze/czehomeo.html

zuzkat1
5. nov 2013

@ewellina tak jasne...poviem nazor ale nebudem mu kazit taky den ignoraciou ked dotycny nazor nezmeni ani po dohovarani...naco to je? Len zhorsim vztahy...

olejka
5. nov 2013

@voskovka ja som mala problem ist na svadbu ludom o ktorych viem ze tak skoro neprijmu dieta a v manzelskej prisahe sa predsa zavazuju prijat deti ako dar Bozi...tak som sa modlila a dostala odpovede...proste je to ich svedomie to moje vravi ze to by nemali...ak nie su otvoreni pre zivot...nemali by pristupit ani k sviatostiam...ale ak im to ich svedomie dovoluje...mozem sa za nich tak maximalne modlit a o ostatne sa postara Pan.

Nie je prosba ktoru by nevyslysal.On kona zazraky v srdciach ludia, nie je to hned viditelne...je to utrcity proces...

Musim ist, nebudem tu trcat cely den ako zavislacka...majte sa pekne kasny pozehnany den vsetkym 😉

voskovka
5. nov 2013

ja uz tiez utekam lebo mam druheho iba doobeda v skolke a musim uvarit a este kopec inych veci na praci aby som stihala....u nas je velmi skaredo a prsi ale aj ten dazd treba 🙂
krasny dnik dievcata

ewellina
5. nov 2013

@zuzkat1 ale ty si pisala, ze nedopraje mame stastie