icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

pia22
autor
27. júl 2011

@maja22 nepustilo mi to☹
@andelka🙂

maja22
27. júl 2011

@pia22 skúsila som a mne to ide... neviem, kde je problém...

andelka
27. júl 2011

@maja22 jj, chodím, ale na některá témata už nemám čas, nebo zrovna se v tom co se probírá moc neorientuju, případně se nechci hádat 😅
@pia22 mně to šlo taky bez problémů pustit - to jsem se musela hned kouknout co pěkného Maja našla 🙂

maja22
27. júl 2011

@andelka 🙂
Čítam, že k Danielkovi chcete súrodenca, tak držím palce, nech vám Pán Boh požehná ďalšiu radosť 🙂

andelka
27. júl 2011

@maja22 děkuji 🙂

pia22
autor
27. júl 2011

@maja22 nevadi😉
@andelka drzim palce🙂

maja22
15. aug 2011

Ahojte, pekný sviatočný požehnaný deň prajem všetkým 🙂

pia22
autor
19. aug 2011

Aké zvláštne sú tvoje cesty Bože🙂 Učíš nás pokore a pritom nám dávaš plnú náruč svojich darov, učíš nás jednoduchosti a pritom nám dávaš tak bohatý život...ďakujem, že môžem byť Tvoje dieťa🙂

maja22
3. okt 2011

Jeden z mojich obľúbených svätých slávi sviatok, hľadala som pieseň a našla som toto:

https://www.youtube.com/watch?v=GcjS6xcd_Uc
tibinka22
3. okt 2011

@maja22 Aj ja mám Františka veľmi rada, a mne sa páči jedna mládežnícka pieseň o ňom: Jedny šaty nohy bosé....

maja22
3. okt 2011

@tibinka22 Áno, poznám ju, aj tá pesnička je veľmi pekná 😵

maja22
4. okt 2011

@andelka Jéj, teraz som si všimla, že bábätko čakáte v deň, ktorý je u nás na Slovensku Dňom počatého dieťaťa 🙂 Ako sa máš/te?

andelka
5. okt 2011

@maja22 opravdu? No to je nádhera 🙂 Mám se dobře i se máme dobře, malý je šikovný, je s ním sranda, je to takové zlobidýlko, ale umí být i hodný. V manželství jsme měli krizi, ale snad už bude jen dobře.

maja22
5. okt 2011

@andelka Teším sa, že sa máte dobre, s Danielkom si ešte užiješ zábavy, to mi ver a až budú dvaja, tak dupľom 😀 Ozvi sa nám zasa niekedy, rada som si čítala tvoje postrehy na moja svadba, tak dúfam, že zavítaš občas aj sem 😉 A v manželstve vám prajem čo najviac krásnych chvíľ 🙂

zuzkalenka
5. okt 2011

Isaac Newton :
Môžem si vziať teleskop a preniknúť milióny kilometrov do vesmíru. Keď sa však zavriem do svojej izby a v modlitbe si kľaknem na kolená, dostanem sa k Bohu na nebi bližšie, než prostredníctvom všetkých teleskopov, aké sú na zemi.

zuzkalenka
5. okt 2011

Thiess :
Človek musí byť silný voči životu a pokorný voči Bohu.

zuzkalenka
5. okt 2011

Nikto nehovorí viac o Bohu než tí, ktorí tvrdia, že Boh neexistuje.

Ahojte baby som rada že som našla túto diskusiu. Dovolila som si pridať nejaké citáty. Prajem pekný večer a určite sem ešte zablúdim 🙂

maja22
5. okt 2011

@zuzkalenka ahoj, naozaj pekné citáty. 🙂 Teším sa, že si sem zablúdila, príď často 😉

zuzkalenka
5. okt 2011

@maja22 budem sa snažiť 😉

zuzkalenka
6. okt 2011

Vo svojej modlidbe neváhaj ďakovať Bohu za všetko, čo ti dáva. Neraz je to ťažké, pretože nie vždy sme ochotní prijať "dar", ktorý pre nás nemá až taký význam. Ale napriek tomu je to dar od Boha.

tibinka22
8. okt 2011

Ahojte.... možno by sa to tu mohlo aj viac rozpísať čo poviete... 😵
@zuzkalenka krásne citáty...
Ja sa teraz modlievam k sv. Rite je to patrónka v nevyriešiteľných situáciach, mám teraz zlé obdobie. Jej ruženec je krátky ale veľmi krásny, stihnem aj dva tri denne. 🙂
Pekný a požehnaný víkend Vám prajem. 😵 😵 😵

zuzkalenka
8. okt 2011

@tibinka22 veru mohli by sme to nejako rozbehnúť 😀
a môžeš prezradiť ten ruženec? O Sv. Rite som veľa nepočula 😒

zuzkalenka
8. okt 2011

@tibinka22 a ďakujem som zabudla napísať 🙂 🙂 🙂

tibinka22
8. okt 2011

@zuzkalenka
Sv. Rita- http://www.modlitba.sk/htm/zaujem/svatci/svatci... tu je niečo o jej živote.
Ruženec je špeciálny , pozostáva z medailónu svätej Rity, a z tri krát 1 veľkého a 7 malých zrniek. ja som si ho kúpila v Spolku sv. Vojtecha, Modlí sa takto:
Verím v Boha, Sláva Otcu- na medailóne, potom Otče náš, Sedemkrát Zdravas.... Ježiš...kt. na príhovor sv. Rity odpustí naše hriechy... Znovu Sláva Otcu
potom Otče náš, zasa Sedemkrát zdravas.... ale Ježiš, kt. na príhovor sv. Rity od duševného a telesného zla ochraňuje.... Sláva Otcu
Otče náš, zasa sedem krát Zdravas... Ježiš, kt. na príhovor sv. Rity z každého nebezpečenstva nás vyslobodí
Sláva otcu nakoniec.

tibinka22
8. okt 2011

A ešte modlitba: Svätá Rita, ktorú Boh vyznamenal mnohými zázrakmi, ktoré sa udiali na tvoj oríhovor, ty si bola vyznamenaná tou milosťou, že si sa stala zvláštnou orodovníčkou a pomocnicou v beznádejne vyzerajúcich situáciach. S pevnou dôverou kľačím tu pre Tebou dôverujúc v Tvoju milosrdnú lásku a prosiac o pomoc v mojej veľkej potrebe. Zhliadni na mňa a maj so mnou súcit. Prednes moju úbohú modlitbu pred trón Všemohúceho Boha a na Tvoje neustále orodovanie vypros vypočutie mojej prosby. Vzhliadni na predrahú vyliatu krv Pána Ježiša, na jeho sväté a milosrdné srdce a na moju zoslabnutú vieru. Svätá Rita, prosím Ťa pomôž mi, aby moja modlitba našla vypočutie. Zároveň Ti dávam prísľub, že počas môjho života budem hlásať Tvoju dobrotu. Amen.

zuzkalenka
8. okt 2011

@tibinka22 Ďakujem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

tibinka22
8. okt 2011

@zuzkalenka Nemáš začo a je naozaj zázračná, odporúčam ju.... 😵 😵 😵

pia22
autor
8. okt 2011

Som stastna, ze to tu ozilo🙂
@tibinka22 so sv. Ritou mam aj ja osobnu a uzasnu skusenost-vdaka jej prihovorom sa dnes tesim z nasho nadherneho drobceka a uzasneho manzela🙂. Ruzenec som nepoznala, dakujem Ti aj ja, urcite si ho zozeniem, tesim sa 😵

tibinka22
8. okt 2011

@pia22 Teším sa s Tebou, že aj Tebe Rita pomohla zmeniť život...
A ruženček je vážne dobrý, dá sa to naučiť naspamäť a aj keď mám len chvíľočku na prstoch odrátam a hotovo 😵 😵 😵

zuzkalenka
9. okt 2011

Krásnu a požehnanú nedeľu všetkým prajem a pripájem niečo na prečítanie 🙂

"Vy ste soľ zeme... Vy ste svetlo sveta..." Mt5,13-14

Správca prameňa.

Kde bolo, tam bolo, v jednej malej dedinke si raz miestna samospráva najala jedného starého muža, aby ochraňoval prameň, pretekajúci mestom. Robil svoju prácu tak dobre, že dedina sa stala známou turistickou atrakciou - labute plávali v čistučkej vode, poháňajúce vodné mlynčeky pozdĺž brehu.
Jedného dňa sa však rada rozhodla, že je potrebné šetriť, a tak správcu prameňa prepustili. Zo začiatku sa nič nezmenilo. No postupne sa voda začala zakalovať, pri pobreží sa začalo tvoriť bahno, z ktorého sa šíril neznesiteľný zápach. Nakoniec sa mlynčeky zastavili, labute a turisti odišli a prameň sa čoraz viac a viac podobal na močiar.
Samospráva si uvedomila, akú urobila chybu a ihneď dala znovu najať starého pána.Po niekoľkých týždňoch sa všetko vrátilo do starých koľají - prameň sa opäť vyčistil, mlynčeky sa opäť začali krútiť, labute sa vrátili, čo znova prilákalo turistov a mestečko opäť ožilo.
Jeden kazateľ, ktorý tento príbeh rozprával, k nemu dodal: "To, čo správca prameňa znamenal pre to mestečko, znamenáte pre tento svet vy i ja." Ježiš povedal, že my máme byť soľou (Mt5/13) a máme spôsobovať smäd. Máme byť svetlom a ukazovať smer (Mt 5/14). Ak sa Boh rozhodol ušetriť Sodomu len kvôli desiatim spravodlivým (Gn 18,32)tak potom tvoj vplyv ako Božieho dieťaťa môže rozšíriť jeho požehnanie a uchrániť tento svet pred súdom. A to je úžasné povolanie! Dnes si správcom prameňa ty...