Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
ja sa s tym uz trapim hodku....mozno najdem aj nejaku knihu doma
@mimomu a niečo takéto ale to sú asi amatéri ale skús pozrieť http://www.redemptoristi.sk/archiv/modules.php?...
ešte idem hľadať 😉
@zuzkalenka ono by to malo mat autora...nie od ludi
knihy som našla veľa ak nič nenájdeš tak asi ti nič neostáva ako zájsť do knihkupectva 😕
@mimomu hej aj som si myslela ale neviem nájsť nič poriadne ☹
@zuzkalenka toto posledne je celkom fajn
@mimomu je to pekné ale kto vie kto to napísal 😕
oki...velmi krasne,moc dakujem a prajeme pokojnu noc 😵 😵 😵
Zomrel Mons. Eduard Kojnok, rožňavský emeritný biskup
Vydané dňa 27. 10. 2011
Plní kresťanskej nádeje Vám oznamujeme, že dnes, 27. októbra 2011, v skorých ranných hodinách, vo veku 78 rokov, si Pán života a smrti povolal rožňavského emeritného biskupa Mons. Eduarda Kojnoka. Kňazskú vysviacku prijal dňa 24. júna 1956, rožňavským diecéznym biskupom sa stal 18. marca 1990, 27.12.2008 Sv. Otec Benedikt XVI. prijal jeho zrieknutie sa úradu a stal sa rožňavským emeritným biskupom. Odporúčame ho do Vašich modlitieb.
Paľo Habera - Láska - Evanjelium o Márii - veľmi sa mi páči táto pieseň 😵
ahojte....tak este raz k vam prichadzam s prosbou....potrebujem krestansku poeziu pre tretiacku,na sutaz-a slovo bolo u boha....dakujem 😵
Tohto kňaza poznám, je to veľmi zlatý človek, možno vás zaujme rozhovor s ním 🙂 : http://vakci.signaly.cz/1110/povolanie-misionar...
Ja by som vybrala mozno nieco od Michela Quista, ale zas jemu sa to prilis nerymuje, takze tak prvoplanovo ta basen nie je, hoci je to skor poeticke nez prozaicke... 🙂
Na 1 práve beží životopisný film o sv. Filipovi Nérim 🙂 Pred chvíľou odznela pamätná veta: Buďte dobrí, ak môžete 🙂 .
penkú nedeľu prajem 🙂
Dnes ideme na slávnostnú sv. omšu a potom hody kačica a tak mňam 😀 😀 😀
34. nedeľa v Cezročnom období – Krista Kráľa
Pán je môj pastier, nič mi nechýba:
pasie ma na zelených pašienkach.
Vodí ma k tichým vodám,
dušu mi osviežuje.
Vodí ma po správnych chodníkoch,
verný svojmu menu.
Prestieraš mi stôl
pred očami mojich protivníkov.
Leješ mi olej na hlavu
a kalich mi napĺňaš až po okraj.
Dobrota a milosť budú ma sprevádzať
po všetky dni môjho života.
A budem bývať v dome Pánovom
mnoho a mnoho dní.
Baby už máte nachystané adventné vence????
@zuzkalenka Nemám, chystala som sa urobiť tento rok medovníkový pečený, ale nemám ho dokončený, ešte neviem, či sa podarí... Ak sa nepodarí, zachráni to vyrobený z ihličia, dúfam 🙂
@zuzkalenka Dávaš si veniec aj posvätiť?
@maja22 aj ja som tento rok urobila medovníkový ale čo ja viem aj tak sa mi páči viac taký umelý neviem prečo.
ja som si kúpila asi pred 4 rokni um. venček a zatiaľ každý rok sme ho odniesli na sv. omšu vyvetrať 😀 a posvätiť ale teraz zoberiem asi len sviečky neviem ako by som s medovníkom išla do kostola 🙂
zajtra ho ozdobím potom hodím aj foto toho môjho "venčeka" 😀 😀 😀
@zuzkalenka tak ako? My sme už na ňom zapálili v sobotu aj všetky sviece, lebo sme pri ňom fotili deti na vianočnú pohľadnicu 🙂
@maja22 no tak toto je môj venček ale ozdobený je len tak skromne akosi sa mi to nevydarilo ale čo už 😀
@zuzkalenka Na tom modrom podstavci je to ako večerná obloha 🙂
@zuzkalenka
@maja22 ahojte dievčatá 🙂 Požehnaný advent 😉 My máme veniec z minulého roka, len som pozmenila ozdobenie a sviečky. Posvätiť sme ho dali minulý rok. Teraz je už drobec väčší, tak vníma všetko to dianie okolo, tak sa mu snažím vysvetliť jednoduchým spôsobom podstatu Vianoc a dnes zahlásil, že Vianoce "nemáme, ale kúpime" 😀
@zuzkalenka náhodou veľmi milý veniec, veľmi osobný a originálny 🙂

@mimomu hej akurát tá prvá baseň skúsim ešte niečo pohľadať 😕