Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@pia22 Pri teme homosexuality ma napadaju hned dve veci.
Jedna je, ze by sme mali v srdci prijimat ludi s homosexualnymi sklonmi. Nemat voci nim falosne predsudky. Ich orientacia vo vascine (ak nie vzdy) nie je ich volbou. Mnohi su vo vnutri podla mna dost zraneni a trpia.
Druha vec, co ma hned napada je, ze homosexualne spravanie nikdy nebude zdrave ani dobre pre spolocnost, a pre nas veriacich je hriesne. Cize pre mna osobne, nebat sa nazvat veci pravymi menami.
Neodsudzovat cloveka, ale pomenovat veci.
Dňa 11. októbra 2012, na 50. výročie otvorenia Druhého vatikánskeho koncilu, začína ROK VIERY. Potrvá do 24. novembra 2013. Rok viery dopomôcť k novému obráteniu k Pánovi Ježišovi a k znovuobjaveniu viery, aby sa všetci členovia Cirkvi stali dôveryhodnými a radostnými svedkami zmŕtvychvstalého Pána v dnešnom svete a boli schopní ukázať „dvere viery“ mnohým hľadajúcim.
Info k otvoreniu ROKU VIERY: http://www.vyveska.sk/otvorenie-roku-viery.html
Benedikt XVI. v homilii pri otvoreni biskupskej synody:
"Téma manželstva, ktoré nám predkladá evanjelium a prvé čítanie, si vyžaduje osobitnú pozornosť. Posolstvo Božieho slova možno zhrnúť do vyjadrenia knihy Genezis, ktoré použil aj Ježiš: „Preto muž opustí svojho otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele. A tak už nie sú dvaja, ale jedno telo.“ (Gn 2,24; Mk 10, 7-8).
Čo nám dnes hovorí toto slovo?
Myslím si, že nás pozýva, aby sme si viac uvedomili už známu skutočnosť, ale asi nie úplne docenenú – že manželstvo sa už samo v sebe stáva evanjeliom, Dobrou novinou pre súčasný svet, osobitne pre odkresťančený svet. Spoločenstvo muža a ženy, ich stávanie sa „jedným telom“ v darujúcej sa láske, láske plodnej a nerozlučiteľnej, je znamením, ktoré hovorí o Bohu s presvedčivou silou, s výrečnosťou, ktorá je dnes ešte dôraznejšia, pretože manželstvo v pôvodne kresťanských oblastiach, z rozličných dôvodov, prechádza hlbokou krízou. Nie je to náhoda.
Manželstvo je spojené s vierou, ale nie vo všeobecnom význame. Manželstvo ako jednota vernej a nerozlučnej lásky je založené na milosti, ktorá pochádza od Trojjediného Boha, ktorý nás v Kristovi miloval vernou láskou až na kríž.
V súčasnosti sme schopní prijať celú pravdu tohto svedectva v kontraste s bolestnou realitou mnohých manželstiev, ktoré končia zle. Medzi krízou viery a krízou manželstva je evidentná súvislosť. Cirkev po celý čas tvrdí a svedčí, že manželstvo nie je povolané byť iba objektom, ale subjektom novej evanjelizácie. "
@jancip
@billam
@evkasus nechápte ma nesprávne, ja homosexuálne orientovaných ľudí absolútne neodsudzujem, nemám prečo, ako som písala, mám veľmi dobrých priateľov a priateľky takto orientovaných a nemám s tým žiaden problém 😀 Sú to úžasní ľudia a sexualita je len jednou časťou ich osobnosti. Mňa zaujímal váš konkrétny názor, akou formou vysvetliť dieťaťu, ktoré začína vnímať tieto veci, túto problematiku. A na niektoré dotazy uvádzam, že vieru do toho musím "zaťahovať", lebo kryštalizuje môj celkový postoj, takže nedá sa vyselektovať názor cirkvi a môj osobný, veriace maminy vedia o čom píšem 😉
28. nedeľa v Cezročnom obdobíZ
Múd 7, 7-11; Ž 90, 12-13. 14-15. 16-17 ~ Refrén: Obdaruj nás, Pane, múdrosťou srdca.; Hebr 4, 12-13; Mk 10, 17-30 alebo kratšie Mk 10, 17-27 ~ Aleluja, aleluja, aleluja. Blahoslavení chudobní v duchu, lebo ich je nebeské kráľovstvo.
Svätého Lukáša, evanjelistuČ (sviatok)
2 Tim 4, 10-17b; Ž 145, 10-11. 12-13b. 17-18 ~ Refrén: Tvoji svätí, Pane, oznamujú slávu tvojho kráľovstva.; Lk 10, 1-9 ~ Aleluja, aleluja, aleluja. Ja som si vás vyvolil zo sveta, aby ste išli a prinášali ovocie a aby vaše ovocie zostalo, hovorí Pán.
maminky aj vy mate pocit že sa nič nedeje len tak? ☹ boh nam dava znamenia http://www.flickr.com/photos/lourdes_sanctuaire...
Ja si nemyslim ze práve rkc by malo byt to co nas spaja, ved prvorady a jediný dolezitý je Boh a Pán Jezis Kristus. 🙂
@luk25 Zpravodajské agentury (manžel je novinář) - jsou tam i fotky. Na našem webu idnes.cz píší, že jeskyně se otevře nejdřív v pondělí. Ale z fotek je vidět, že tam je z té vody hodně špíny - dřevo, bahno... musí to nejdřív odklidit. Když mrkneš na youtube, tak tam jsou videa ze dneška - např tady - je vidět, že voda už trochu opadla.
https://www.youtube.com/watch?v=_Br6GGgq1mo
Jinak v úterý a ve středu by nemělo pršet, tak se to snad znovu nerozvodní.
ahojte mozem sa pridat???
mamicky citali ste knihu od Eliasa Vellu Jezis moj uzdravovatel?

@pia22 Zatím nevím, jak bych to vysvětlila dítěti. Ale asi nějak tak, že to sice není úplně přirozené, že se pak nemůžou narodit miminka, ale že se to prostě někdy stává, a že to neznamená, že jsou ti lidé zlí nebo špatní. Církev bych do toho vůbec netahala.