Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@irriss o čo konkrétne ti ide? Si katolíčka? Ak áno, tak je tvoja téma v tejto diskusii vzhľadom na situáciu v našej cirkvi neopodstatnená a nezmyselná.
Nie si katolíčka? Tak je tvoja téma v tejto diskusii neopodstatnená a nežiadúca. Naše kresťanské presvedčenie nepresvedčíš, o to sa tu už pokúšali iné preborníčky.
A ostatné mamičky prosím, aby reagovali podľa svojho svedomia a hlavne podľa svojej viery. Lebo je veľké umenie odísť....i mlčať.
@pia22
Forum je verejne.. 😉
Ja jsem preci neprisla nekoho presvedcovat..celou dobu presvedcujete vy mne..ja jsem jen prisla se zeptat, co si myslite..a nedelate nic jineho, nez ze my vysvetlujete "ockovat ano-ockovat ne"... 😔
..nezapomente si "odpustit"..a jit dal.. (beze mne)
😉Krasny vecer
@katja78
O cem chces poucit?
O funkci , kterou zastava padre Lombardi , o kterem ses vyjadrila neadekvatne ve 20.41hodin?
a nebo potrebujes poucit
o tom, ze uz jsem dlouho nerekla nikomu, ze je "blba"
Zajtra začína to nádherné obdobie 😵 Dievčatá prežívate nejako výnimočne pôstne obdobie? Dávate si do tohto obdobia nejaké záväzky? Čím je pre vás výnimočné?
@katja78
Vzhledem ke Tvym predchozim prispevkum..ktere jsi urcila mne..jen si tu nahlas naposledy " povzdechnu".
"Jak pokrytecke slova na Dobrou noc"..
p.s. zrejme ma Tvuj odznak zavirani opacne a picha!!
denne se musis snazit a ucit se Laske , jak pises Ty sama ..
dnesek jsi podle mne nebyla dobrou zackou... 😉
ucitel se jiste zlobi..ale mas pred sebou NOC a dalsi rano, zitrek..verim, ze casem se naucis.. 😉 jak k lasce tak k pochopeni..ale co nam neni dano..to nam neni prano 😉
Jsou veci mezi nebem a zemi,kterym se nemusime ucit..jsou pravidlem nasi existence...
Dobrou..🙂
@irriss neviem, čo si chcela počuť. Podľa mňa to, že Lombardi vyvracia špekulácie o vážnej chorobe, nevyvracia to, že pápež sa cíti slabý a starý... Toto je z tlačovej správy:
Len niekoľko hodín po oznámení odstúpenia Benedikta XVI. sa objavili špekulácie o tom, či netrpí vážnou chorobou. Aj z tohto dôvodu sa dnes vo Vatikáne konala tlačová konferencia, počas ktorej riaditeľ Tlačového strediska Svätej stolice P. Federico Lombardi SJ ozrejmil dôvody jeho odchodu do ústrania.
„Zdôrazňujem, čo som už povedal, že nejde o nijaké choroby. Pápež sa má dobre, je veľmi vyrovnaný, neodstúpil pretože by bol chorý, ale kvôli slabosti spôsobenej starnutím,“ povedal na stretnutí s novinármi. Pápež pred nedávnom podstúpil rutinný zákrok kvôli výmene batérie kardiostimulátora, podľa hovorcu to však nemalo žiaden vplyv na jeho rozhodnutie.
Takže moja odpoveď je: ja si myslím, že pápež nezavádza, proste sa za Cirkev bude prihovárať v modlitbe a "akčné" veci nechá iným. To je všetko.
@irriss Jen taková technická - neber to prosím opět jako útok na svou osobu - Svatá Země se říká Izraeli, když tak označuješ Vatikán, může to někoho zamotat 😉 Hezký večer Tobě i Tvé rodině!
Dobrou noc holky, manžel se mi vrátil z práce, tak si dáme dobrou večeři 🙂
Přeju vám všem krásný vstup do postní doby!
@jper vďaka za tip 🙂 Doteraz sme pôstnu dobu nejako zvlášť s deťmi neprežívali, len sme si vysvetlili isté veci. Ale v advente mali každý svoj vlastný deviatnik, vyfarbovali si tam obrázky a modlili sme z neho. Možno niečo podobné urobíme aj v pôste, ešte som nad tým nejako veľmi nepremýšľala, asi až sa bude blížiť Veľký týždeň, bude toho vysvetľovania viac. Na ktorých obradoch sa dá, na tých sa zúčastňujeme spolu a k tomu prichádzajú aj nejaké otázky. 🙂
@werumka
k technicke strance: 😉
Psali jsme o Papezi,proto je zrejme , ze Svatou zemi je myslena nejmensi a nejbohatsi zeme na Svete, ktera je zaroven mestem a sidlem Svate Stolice..
(svatou zemi ji oznacuje i profesorka cirkevnictvi na zdejsi skole mych deti😉)
Myslim si, ze nikdo zde diky memu oznaceni Vaticanu "Svata zeme"...nedaval Papeze do Izraele.. 😀
ale pokud se nekdo diky mne preci jen zamotal s Papezem do Izraele, tak jako Ty...tak se mu omlouvam..mne by to nenapadlo..ale tim, ze Te to napadlo..je uz mozne vse...
Jesteze jsem nepouzivala oznaceni "Svata Stolice"..to by se nekdo mohl zamotat uuuplne jinam 😎
Dekuji za prani ..vyridila jsem cele moji rodine 😔
No ja si myslim, ze Benedikt XVI zostupi zo svojho kriza az na sklonku smrti...stale si ho nesie a bude si ho niest aj po odstupeni ... a reakcie niektorych ludi mu k tomu krizu iba pridavaju... 😔 😔 😔
cely vatikan je aj tak len jedna velka "svata" mafia...
kocky, ked tu dnes hovorite o papezovi , tak uz pri uvadzani na jeho pontifikat som mala nazor, ze je prestarly. no a teraz sa vsetci dohaduju a fabuluju, ci je chory, ci trpi vaznymi chorobami, alebo ci je len nevladny... podla mojho skromneho nazoru sa chce vyhnut situacii, v akej bol JP2, ktoreho nevladneho, s parrkinsonom, na konci uz bez mentalneho zdravia rozvlakali po svete ako kočku. bolo to nehumanne a otrasne.
B16 je proste stary a chory, kto za tym hlada nieco ine, nic ine tam nie je.
i ked B16 nemusim za jeho antikoncepcnu a homosexualnu politiku - myslim si, ze ludi nema rad, tak ocenujem, ze prenechava papezsky stolec niekomu dufam, ze mladsiemu, osvietenejsiemu a boh daj aj niekomu liberalnejsiemu 🙂
co sa tyka postu, moje heslo je: hriech nejde do ust, ale z ust 😉
@jper nie, deviatnik je 9-dňová pobožnosť, ktorou sme sa pripravovali na Vianoce, vždy na nejakú tému, napr. že darčeky si dávame z lásky a Boží Syn je tým najväčším darom, bolo tam nejaké jednoduché predsavzatie, aby deti inšpirovali k dobrým skutkom a k tomu obrázok 🙂 Vyvrcholilo to na Štedrý deň 🙂 .
@maca_p napriek tomu, ze bol stary, ked ho zvolili asi vedeli preco volia prave jeho....
Je uzasnym clovekom, velkym a inteligentnym teologom a dokaze hovorit o tazkych temach viery tak jednoducho, ze bol pochopitelny kazdemu cloveku.
Mne budu strasne chybat jeho nedelne vystupenia...
@maca_p tak ja naopak dúfam, že "liberálny" v takom zmysle, ako si písala, teda nebude... Liberálny postoj k antikoncepcii majú asi všetky protestantské cirkvi, alebo teda väčšina, aby som niektorej nekrivdila a k homosexuálnej politike asi podobne (možno to ešte nie je také zjavné, ale čas ukáže), takže človek si môže vybrať, ktorá z tých cirkví je najliberálnejšia a najviac mu vyhovuje. Od rkc čakám, že sa bude držať Písma a posvätnej Tradície, aj keď bude v tomto sama ako vojak v poli...
@evkasus a predsa razi homofobnu politiku a striktne vystupuje proti antikoncepcii i v krajinach tretieho sveta, kde by dokazala antika ochranit zivoty milionov ludi a to nie len dospelych.
ine je travit zivot za murmi luxusnych palacov a teoretizovat a ina je realita zivota v sudane, nigerii, ghane.....
@maja22 vies kolko by to bolo rozvodov, ze sex az po manzelstve? poviem ti uprimne, RKC by mala zakazat civilne rozvody sobasov, ktore boli uzatvorene v kostoloch.
mam tomu rozumiet, ze aj homosexual by sa mal ozenit, splodit deti a pretvarovat sa, ze je hetero? dufam, ze nechces poedat, ze homo sa po vstupe do manzelstva zmeni na hetero... to snad nie...
a preco by mal byt sex povazovany za hriech?
@ewellina tiež podobne, ja nejem už dlhé roky cez pôst mäso, minulý rok sa ku mne pridal aj manžel, tak uvidíme 🙂 Snažím sa postiť od toho, čo ma cez rok najviac "pokúša" a skúša 😀 A viac modlitby, rozjímaní, všetkého čo cez rok chýbalo a viac práce na svojom vnútri - snažiť sa v sebe poriadne upratať 🙂 Aby tá Veľká Noc stála za to 😉 Tak nám v tom Pán Boh pomáhaj 🙂

@katja78
moje babicka jde na vymenu baterek po 8-10ti letech 😉
Srandujes velmi zle. 😒 😒 😒 .ja jsem Ti prelozila to, co rika a hlasa do Sveta sam mluvci Svate Zeme.. ☹
http://www.corriere.it/cronache/13_febbraio_12/...