icon

Robia si s Kočnerom srandu?

19. máj 2023

Som v šoku. Žijem v zahraničí. Nemám s kým zdieľať pohoršenie nad slovenským súdnictvom!

katkami123
21. máj 2023

@annm81
Práve o tom čítam veľmi dobrú knihu, Psychológia Presviedčania, tam autor popisuje ako fungujú títo politici, aj sekty ako dokázali Číňania z amerických zajatcov dostať miernou formou informácie a dokonca ich presvedčiť na ich politický režim. Nie vždy je to v drvivej väčšine o vzdelaní. Všetko sú to psychologické postupy, ktoré aj inteligentných ľudí dokážu presvedčiť na úplne magórie.

liljana
21. máj 2023

@evamarek77
Tusim si si teraz strelila do kolena ...
V novembri 2018 sa ukázalo, že od roku 2015 pre Hlavné správy pod pseudonymom Eugen Rusnák píše Rus Jevgenij Paľcev, ktorý udržiava kontakty s pracovníkmi ruskej mediálnej skupiny Rossija Segodňa (Rusko dnes, kam patrí aj agentúra Sputnik), financovanej Kremľom.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Hlavné_správy
lol, ja odpadnem, Kocner ma byt akcionarom
Zmienky v komunikácii Mariana Kočnera
Ako „akcionár“ Hlavných správ sa v komunikácii s Norbertom Bödörom, synom šéfa bezpečnostnej služby Bonul Miroslava Bödöra cez aplikáciu Threema v marci 2018 označil podnikateľ Marian Kočner, v roku 2019 obvinený z objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka s partnerkou. Kočnerovo vyhrážanie sa Kuciakovi Hlavné správy v roku 2017 prezentovali v článku s titulkom „Kočner pohrozil presstitutovi z Aktualít: Začnem sa zaujímať o tvojich rodičov a rodinu“. Kočnerova komunikácia vyvoláva podľa Martina Hanusa z denníka Postoj podozrenie, že „Hlavné správy minimálne od istého času nenadržiavali Kočnerovi iba z plezíru“. Redakcia Hlavných správ reagovala stanoviskom, že Kočner mal o kúpu Hlavných správ záujem, no jeho ponuky neboli akceptované.[26][27] Podľa dát z tzv. „Kočnerovej knižnice“ však Kočner Hlavné správy finančne podporoval a šéfredaktor Robert Sopko o tom vedel - cez WhatsApp Kočnerovi napísal: „Dík aj za podporu, čo došla na účet.“[28]

liljana
21. máj 2023

@evamarek77 Takze v clanku o Kocnerovi vytiahnes clanok z portala, oznaceny ako konspiracny web, ktory spoluvlastni, ci financuje, resp. financoval Kocner a rusko?
A v inych komentaroch pises, ako ludia tu nereaguju na tvoje "fakty".

sticker
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
nini1978
21. máj 2023

@liljana to je na plac také zmýšľanie...ja by som sa aj zasmiala,ale keď si uvedomis,koľko je tu fanaticky zmanipulovaných ľudí,je ti jasné,prečo je proriuska' propaganda taká silná na Slovensku.
Oni potrebujú jednoduchých,ti sa dajú ľahko manipulovať a tzv vymývanie mozgov masy je na Slovensku bežný jav.

liljana
21. máj 2023

@evamarek77 https://www.tyzden.sk/politika/63092/kocner-pla...
Kočner dotoval dezinformačný portál Hlavné správy. Šéfredaktor Sopko o tom vedel a Kočnerovi písal obdivné správy
správy cez aplikáciu WhatsApp dokazujú, že Marian Kočner posielal peniaze dezinformačnému portálu Hlavné správy. Majiteľ a šéfredaktor Hlavných správ Róbert Sopko tieto podozrenia v minulosti popieral. Nové správy však dokazujú, že peniaze od Kočnera naozaj chodili a že Sopko o tom vedel. Za peniaze Kočnerovi ďakoval.
S Kočnerom mal potom nadštandardné vzťahy, lichotil mu a cez svoj portál šíril jeho verzie spoločenského a politického diania na Slovensku po vražde Jána Kuciaka. Kočner chcel pre Hlavné správy dokonca vybaviť reklamu na budove Technopolu.

liljana
21. máj 2023

@nini1978 Nastastie takych jednorozcov tu nie je tak moc. Aspon tu vidno, ze vacsina ludi vie, kde je sever a tych par exotov ako evamarek a firemann, ktori sa so zenou po veceroch smeju nad "hlupymi" Slovakmi, pricom by im malo byt do placu nad nimi samymi, nie je tak vela.

katkami123
21. máj 2023

@evamarek77
Ja som vždy bola konzervatívna, ale volím uvedomelejšie strany, zároveň si myslím, že máš trochu problém pochopiť, čo znamená slovo diskusia. Nikto ťa tu neuráža, len tu normálne ženy s tebou diskutujú a vymieňajú si názory, dávajú protiargumenty. Skôr mám pocit, že ty nezvladas obyčajnú klasickú diskusiu a vnímaš to ako útok na svoju osobu. To je ten problém o ktorom som písala. Chyba ti schopnosť odosobniť sa. Svoje presvedčenie vnímaš ako nejakú formu fanatického náboženstva, ktoré nikdy nechybuje.

liljana
21. máj 2023

https://dennikn.sk/521950/kto-riadi-prorusky-we...
pekny prehlad najvacsich klamstiev uverejnenych konspiracnymi hlavnymi spravami

annm81
21. máj 2023

@katkami123 Áno, ľudská psychika funguje fascinujúcim spôsobom. Vzdelanie v tom ale predsa len zohráva svoju úlohu, aj keď nie je 100% prevenciou. Nie inteligencia, ale všeobecný rozhľad. Skvelý príklad je vojna na Ukrajine, lebo je veľmi očividný. Každý, kto má nejaký prehľad v moderných dejinách, musí vnímať v postupe Ruska úplne déjà vu. Nevidia ho len tí, čo o histórii nič nevedia, alebo tí, čo už v minulosti prepadli konšpiráciám. Ak už predtým uverili, že covid je cielené vyvražďovanie ľudstva, kognitívna disonancia im bráni v tom, aby verili "mainstreamovým" médiám aj v prípade vojny. Že covid je cielené vyvražďovanie uverili tí, čo o infekčných chorobách nič nevedia, alebo tí, čo konšpiráciám prepadli už v minulosti... a takto sa dá pokračovať ďalej.

katkami123
21. máj 2023

@annm81
Áno, ale treba si uvedomiť hlavne to, aký typ ľudí konšpirácie vyhľadáva. Sú to aj vysokoškolsky vzdelaní ľudia. Sú to v prvom rade ľudia, ktorím bolo v minulosti veľmi ubližované, deti, ktoré vyrastali v patologických a neúplných rodinách alebo ľudia, ktorí nie sú spokojní so svojim životom, teda, aby som to zhrnula, ľudia, ktorí nezvládajú reálny život, nedokážu sa vyrovnať s ťarchami, ktoré nosia a tak si vybrali alternatívnu realitu k ktorej sa utiekajú a je im príjemnejšia. Budú bojovať radšej proti nepriateľom, ktorí nikdy ani nevzniknú a ľuďom s ktorymi sa nikdy tvárou v tvar nestretli a realne im nikdy neurobili nič zlé, lebo si vybudovali okolo seba už početnú skupinu podobne zmýšľajúcich ľudí, kde sa v tychto názoroch podporujú a títo ľudia majú pocit, že v tychto skupinách konečne našli svoje miesto na slnku. Je to príjemnejšie, žiť v alternatívnom Matrixe ako čeliť skutočným vzťahovým problémom okolo seba a začať riešiť realne problémy. Je to taký ich únik, ktorý si ich ale počká. Ja čo poznám konšpirátorov, sú to v prvom rade veľmi nešťastní ľudia ( jedna je slobodna matka cez 40, ktorá v živote nezažila normálny vzťah, druhú pani manžel podvádza a chodí spávať k milenke, ďalšia mala tažké detstvo a rodičov alkoholikov…).

liljana
21. máj 2023

@katkami123 Ten pan, co vydava hlavnespravy a podporuje svojimi dezinformaciami rusku agresiu,... je na voziku ... Mozno tak prejavuje svoju frustraciu a nenavist voci svetu.

katkami123
21. máj 2023

@liljana
Áno, to pasuje…. Ľudia, ktorí hľadajú alternatívny Matrix, kde nachádzajú uznanie a sú v tej skupinke “niekto”. Treba viac terapeutov a psychológov na Sk pre tychto ľudí.

zoja1234
21. máj 2023

Keďže tu máme zápas Liberálne slniečka vs. "Dezoleee", v mojom komente vie hádam každý nájsť odkaz na to, čomu verím ja. A keby niekomu nedochádzalo, tak pridám ešte "sívé papuče" a "nesiem vedrá plne sĺz liberálov", pretože chcem poukázať na to, ze tam je pravda. Tam sa hovorí pravda, o všetkom. Ten kto vie tak vie a nemusí sa pýtať, a ten kto nevie, tomu prajem úprimnú sústrasť

terezka1947
21. máj 2023

Zaujímavé,že každá skupina má tú svoju pravdu.
A ešte zaujímavejšie je,že napriek tomu,že mnohí "vedia" kde je pravda,nič s tým nerobia,iba "vedia".
Ostatní sú hlupáci,lebo nevedia.
A potom sa divine,že sme tam,kde sme. A volíme si,čo si volíme.

betulinka1
21. máj 2023

@deti95060810 alebo vela informaci a penazi 😉

erikavesela
21. máj 2023

@evamarek77 ty vies nemecky, anglicky, francuzsky🤣🤣🤣

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
erikavesela
21. máj 2023

@pink_lady na to by potrebovali prezidenta..teda ustavnou vacsinou zmenit priamu volbu prezidenta

liljana
21. máj 2023

Fico chce zrazu volit prezidenta v parlamente. Potom, ako bol prezident Kiska a Caputova, si asi mysli, ze su Slovaci prilis sprosti, aby to zvladli sami.
Typicky komanc a bolsevik. Najskor vam ukradne peniaze (znarodnenie, druzstva, menova reforma,...), potom prava, nakoniec aj slobodu a casto aj zivot.

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
liljana
21. máj 2023

@vla_dan Inak vdakabohu za podobne temy. Vtedy clovek casto zisti, ze polovica muzov, co tu je, nebola schopna si najst partnerku v beznom zivote a tu dufa, ze peknymi recami tu niekoho oblbnu. Pri takych temach sa vacsinou prestanu kontrolovat, ved co muz, to expert na politiku a zacnu vypadavat z nich kadejake skvosty, podla ktorych vidno, preco ziadna o nich nezakopla, alebo rovno usla.

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
annm81
21. máj 2023

@liljana Tieto témy sú pre incelov úplná živná pôda. Často totiž prepadajú konšpiráciám, lebo im to dáva vysvetlenie, prečo ich žiadna normálnejšia žena nechcela. Nie pre nejakú ich objektívnu hodnotu v očiach iných, ale preto, že skazený liberálny západ zvrátenou LGBTI propagandou rozbíja rodiny a vymieľa ženám mozog tak, že už nemajú záujem o takých úžasných mužov ako sú oni. No a keď prednáša nejaký politik o skazenom západe, veľmi často tára aj o všetkých ostatných konšpiračných témach.

katkami123
21. máj 2023

@zoja1234
A aká škatuľka sa ujde mne, konzervatívnej praktikujúcej kresťanske, ktorá opovrhuje tiež dezolé scénou? Keď je to tu podľa teba iba “dezolé” vs. “liberáli”?
Neargumentujte práve vy tými frázami “nič nie je čierne, nič nie je biele, pravda je niekde uprostred.”

liljana
21. máj 2023

@vla_dan Nie. Cim vyssi vek, tym viac odmietam sa bavit s ludmi, ktorych zivotne priority a nazory su opacne od mojich. Strata casu. Moja aj ich. A cas je jedine, coho mame malo a ktory sa neda kupit. Preto sa meciarovci, ficovci, komunisti, antivaxeri a proruski trollovia nenachadzaju v mojom okoli.

katkami123
21. máj 2023

@vla_dan
Vieš čo znamená, keď si politická strana, ktorá ma v parlamente väčšinu dosadi aj svojho prezidenta? Že už tam nebude taká spätná väzba a prejdú aj take zákony, ktoré by nemali a úplne potichúčky. Preto je Čaputová taká neobľúbená. Nepodpisuje zákony na povel. Ale Fico a spol. ma celkovo problém so ženami v politike a v mediálnej scéne, aj na I. Radičovej sa rad odbavoval a jej vláda mohla aj za 1. a 2. svetovú vojnu.

erikavesela
21. máj 2023

@evamarek77 um 3 Sprachen kennen, man braucht Ausbildung, Inteligenz und Durchsicht...jetzt bin ich aber gespannt, was du dazu sagst...nähmlich bei deinem Meinungen, Aussagen kann ich mir das nicht vorstelen

pink_lady
22. máj 2023

@erikavesela mne to vysvětlovat nemusíš 🤣 já nad takym Vobec nekonspirujem 🤣 pre mňa Kočner sedí v base a nevylezie do konca života. Lebo pochybujem že sa v base dozije 78-79 rokov, kedy dojde k odpykaniu trestu za zmenky

lenusiatko
22. máj 2023

Kocner moze poziadat o prepustenie v r. 2033, uz ma 5 rokov odsedenych. Takze bude mat 70 rokov a to si urcite este veri, ze potom urobi velke veci.