icon

Robíte chyby za volantom?

12. nov 2024

Čo také najhoršie sa vám stalo za volantom, ale vašou vinou. Prípadne aké chyby zvyknete robievat. Pýtam sa preto lebo mam pocit že všetci tak pekne šoférujú, akoby sa to proste naučili a už nerobili chyby.

Strana
z2
jana_eyre_2
12. nov 2024

Inak že ohrozim chodca či cyklistu je moja nočná mora, toho sa naozaj desím. Raz sa mi stalo že cyklista sa rozbehol z vedľajšej do hlavnej, nedal mi prednosť a ja som v poslednej sekunde zabrzdila. Ešte mne zakričal že som *ica.. 😒 bola som celá roztrasena z toho..

mk1111111111
12. nov 2024

@jana_eyre_2 cyklisti su kategoria sama o sebe. Len si neuvedomuju, kto je na lepsej pozicii.

minenkak
12. nov 2024

Každý deň,chodím po spamäti, zabúdam si kontrolovať rýchlosť,občas robím iným naprotiven

zoja_
12. nov 2024

Mam 12 rokov vodicak, minule som pozrela do jednej strany zamyslela som sa odbocila a skoro som sa zrazila s pani co išla z druhej strany
Myslela som ani neviem načo, chvalabohu stihla zareagovať. Ale stane sa mi bezne, hocijaká chyba. Ale nič zavazne😂

madeincssr
12. nov 2024

Este som si spomenul na jednu "zakernost". Ked na obycajnej T-krizovatke davate prednost autam iducim po hlavnej, nestaci dat smerovku doprava, kuknut ci zlava nic nejde a hrnut sa tam. Sprava moze "v protismere" ist rychlo predbiehajuce auto. Poznam podla seba 🙃. V poslednej chvili som zabrzdil a nedoodbocoval. Ale poty ma zaliali.
A potom pri zbiehajucich sa cestach (ja na vedlajsej) v ostrejsom uhle pozerat za jazdy dolava na hlavnu, ci mozem (ci este stihnem) a vodic/i predo mnou to vyhodnotia, ze radsej zastanu - a nepozerajuci sa zozadu do nich narazi. Podla mna jedna z najcastejsich pricin drobnych nehod (ale v dnesnych cenach s moznymi skodami niekolkych tisic Eur). Toto mam, nastastie, len z pozorovania inych.

hankab
12. nov 2024

Kiksy sa stavaju velmi casto aj vodicom, ktori su skuseni a maju odjazdene desiatky/stovky tisic km.
Soferujem aktivne 6r a pred 3 tyzdnami som na parkovisku v praci nacuvala kolegyni do auta 🤦🏽‍♀️ hlupo sa odtial vychadza, parkujeme kus kolmo (parkovacie miesta su / / a ked je malo miesta, tak sa auta supnu pozdlzne za nas. Vytocit to je narocne, a ked senzor nezachyti v tom uhle ze nieco stoji za mnou, tak sup a je to tam 🤣
Rano chodim cez mesto a ked je tma a prsi, je velmi zla viditelnost. Parkrat sa mi stalo, ze isiel po prechode na druhej strane v druhom pruhu chodec a ako sa vsetky svetla odrazali od mlak, tak som si ho vsimla na poslednu chvilu. Preto chodim uz extremne opatrne v takom pocasi.
Nemam rada situacie ked musim parkovat na parkovisku kolmo na hlavnu cestu v preplnenom meste a neviem odtial vyjst, nevidim nic kvoli auta ktore stoja vedla mna. Vtedy je to hop alebo trop, nulova moznost si overit ci nieco ide, proste clovek musi vytlacit zadok a dufat, ze ten co je v tej vlne aut iducich po hlavnej sa pozorne pozera. Uz ma velakrat tak vytrubili a pripadam si ako blbecek vtedy, ale neda sa to nijako ovplyvnit.
No a asi 2 mesiace dozadu som v dazdivom pocasi vystartovala z krizovatky dolava, tam dllllho prechod cez 2 siroke pruhy. Prisahala by som, ze tam nebolo ani nehody a zrazu predomnou chodec na tom prechode, dupla som na brzdy ako diva, nastastie vcas. Sekunda nepozornosti a problem je na svete. Aj ked davam fakt velky pozor tak sa zial stavaju take veci.

madeincssr
12. nov 2024

@hankab niekedy da - zaparkuj tam zacuvanim. Pri tomto manevri na chvilu zastav premavku skorym danim smerovky a spomalovanim do zastavenia, potom zapni vsetky 4 blikacky (aby vsetci videli, ze ides robit nejaky manever) a cuvni tam.

hankab
12. nov 2024

@madeincssr uff, no to by som odstavila oba pruhy na totalku a nie som fakt az tak extremne dobry sofer, aby som to v takom strese zacuvala na prvykrat a bezchybne, hlavne ak su parkovacie pruhy vyznacene na opacnu stranu a musim si nadchadzat aby som sa tam pichla 🤣

madeincssr
12. nov 2024

@hankab hej, vzdy to nejde. Nesmie to byt extremne rychla cesta/ulica. Ale vsimni si, ze pri pozdlznom parkovani svoj pruh zastavit blikanim+spomalovanim musis (a zacuvat tam) a zvacsa to ten vodic za tebou pochopi a necha ti priestor.

betulinka1
12. nov 2024

Ja som nedavala pozor a na križovatke v Ba zasvietila zelena a ja som vyštartovala, stala som prva a za mnou policajti😉 lenze zasvietila zelena ale na odbočenie a nie rovno. Cize som vošla do križovatky, Dakujem vsetkym šoférom, co to zbadali a ostali stat. A uz som si uvedomila, ze je zle ale tak nemozem tam v strede stat, isla som dalej a rovno som potom zastavila ako som presla a cakala na policajtov. Tak teda prisli a ja som sa hned kajala, ze toto je strasne co som spravila, ze to som taku nehodu mohla spravit a niekoho zraniť. Tak ma vypočuli, ukludnili, ze to nemam brat tak tragicky, ze si mam davat pozor a chudáci ani pokutu mi nedali, lebo som si vynadala sama. Ale od vtedy na to davam obrovský pozor, to bolo pred 20 rokmi.

mamutka
12. nov 2024

@hankab presne viem čo myslíš, z tých parkovacích miesto kolmo na hlavnú vychádzať, to je peklo. Len toľko chcem, že neber to tak, že ta už x krát vodiči vytrubili. Netrubia preto, že by si mysleli že nejaký blbec robí chybu a nevie o tom…. Skôr dávajú signál aby si o nich vedela, keďže väčšine z nich je jasne, že vidieť ich nemozes.
Ta rada, že parkovat tam cúvaním, to asi moc nepomoze, lebo človek by bol v strese. Ja rada parkujem cúvaním, ale takto stopnúť premávku, je mi jasne, že by som to tam nesupla jak blesk, ale ako na potvoru by som sa zrovna vtedy nevedela dobre trafiť, lebo stres 😅

madeincssr
12. nov 2024

@mamutka hej, mate pravdu, to cuvnutie sa vacsinou v tychto pripadoch neda realizovat. A ano, vychadzanie je potom o smerovke a pomalilinkom vycuvavani "naslepo", kym clovek vidi ci nieco nejde.

misanthropicdann
14. nov 2024

Neuvedomil som si ze už niesom na diaľnici a bez rozmyslu som začal obiehať kamión. V zápätí som pred sebou videl ďalší kamión valiaci sa na mňa. Plná brzda a strhnutie volantu do svojho pruhu. Mohol som byť na mieste mŕtvy.
Podobná situácia sa mi na rovnakom mieste stala ešte raz.
Takže pradepodobne ani dopravné značenie v danom úseku nebude asi úplne 100% OK.
Prerabal sa pruh na diaľnici takže sme boli všetci v jednom pruhu ktorý sa hýbal tak 30km za hodinu. Zrazu sme sa začali rozbiehať plynule na 100km. V prerabanom pruhu išlo oproti policajné auto tak som sa nejak na neho pozeral. Zrazu mi auto zabrzdilo zo 100 na 0. A ja som sa "prebral" 10 cm od stojaceho kamiónu. Opäť som mohol byť mŕtvy.
Na mokrej vozovke som si do zákruty dostatočne nepribrzdil zramoval som asi 2 dopravné stĺpiky čírou náhodou boli vedľa policajti takze som to mal za 20€.

Zmena dopravného značenia
Celé roky bola cesta označená ako hlavná cesta. Zrazu tam osadili STOPku samozrejme ze som ju preletel v plnej rýchlosťi.

autor
15. nov 2024

@misanthropicdann veľmi nepríjemné, tak som rada že sa nič nestalo. Aj mne sa raz stalo že už som nebola na diaľnici a chcela som obiehať ale ja moc nezvyknem obiehať tak dobre som urobila že som nešla lebo oproti sa vyrútilo auto. To bolo v Čechách, prv som na diaľnici a zrazu nie som ale rýchlo sa ide stále

Strana
z2