icon

Je panický záchvat za volantom normálny?

samuelprio
Dnes o 15:07

Ahojte, dnes sa mi stala nepríjemná vec, panický záchvat za volantom... (aspon myslím že to bolo to)
Chcel by som sa spýtať, či je to normálne ? že v akejkoľvek situácií sa to môže stať ?
Máte podobné skúsenosti a ako ste to riešili? :/

Ďakujem

anonym_0ef96d
Dnes o 15:09

Áno mala som niekoľko krát, na diaľnici, kde nebolo ani odpočívadlo, ani diaľničný výjazd-- Telefonovala som a druhá strana ma priviedla na iné myšlienky.

anonym_401f1c
Dnes o 15:48

Ano. V meste, sama. Postala som na kraji cesty, na blikacky a predychala to. Nic ine mi vlasnte neostavalo :D
Vzdy mam v aute vodu. V casoch takychto random zachvatov som vzdy mala po ruke aj mentolove cukriky ( nedavno som citala, ze kysle cukriky su na toto dobre), pripadne nejaky olejcek na inhalovanie/ponatieranie krku a tak...
V aute ani velmi nie, ale napr v lietadle 9/10 letov 😅

anonym_052807
Dnes o 15:53

Ano,mala som na dialnici,bolo to velmi velmi tazke.Krajnica,spomalila som,vystrazne.

anonym_3d9381
Dnes o 15:55

To fakt dostane pečiatku od lekára na vodičák niekto, kto máva panické záchvaty?

anonym_6def78
Dnes o 15:58
@anonym_3d9381

To fakt dostane pečiatku od lekára na vodičák niekto, kto máva panické záchvaty?

@anonym_3d9381 a kde je napísané, že mával panické záchvaty pred získaním vodičáku? To sa človeku môže stať kedykoľvek neskôr. Ale jasne, že ak by k panike dochádzalo za volantom častejšie , asi by si mal dotyčný dobré rozmyslieť ďalšie šoférovanie.

zuzana2910
Dnes o 16:31

A to len tak príde záchvat paniky? Ci niečo tomu predchádza? Zvláštne, no ohrozujete iných, teda zvážiť či radšej nechodít vlakom, busom.

sisska96
Dnes o 16:31
@anonym_3d9381

@anonym_3d9381 tiež sa čudujem. Dosť nebezpečné

anonym_3d9381
Dnes o 16:46
@anonym_6def78

@anonym_3d9381 a kde je napísané, že mával panické záchvaty pred získaním vodičáku? To sa človeku môže stať kedykoľvek neskôr. Ale jasne, že ak by k panike dochádzalo za volantom častejšie , asi by si mal dotyčný dobré rozmyslieť ďalšie šoférovanie.

@anonym_6def78 no neviem, nikdy žiadny panický záchvat som nemala, ale ak by sa mi to stalo, určite nesadnem za volant. Strašne nezodpovedné.

euka210
Dnes o 16:50

@samuelprio nie, nie je to dobre a urcite by som riesila pricinu atd.

zuzana76
Dnes o 17:02
@anonym_3d9381

@anonym_3d9381 tak mnoho ludi si robi vodicak okolo 18, telo je mlade, nie take chorlave, mnohi s panickym zachvatom ani nejdu k dr, pretoze vedia o co ide, takze predychaju a ide sa dalej. Jazdit by nemohol takmer nikto, ktokolvek moze dostat aj infarkt, dnes nic vynimocne ani u 40- tnikov. Oni citia kedy to pride a treba zastavit. Dialnica je diskutabilna, tam by radsej nemali jazdit.

anonym_d92912
Dnes o 17:12
@zuzana76

@anonym_3d9381 tak mnoho ludi si robi vodicak okolo 18, telo je mlade, nie take chorlave, mnohi s panickym zachvatom ani nejdu k dr, pretoze vedia o co ide, takze predychaju a ide sa dalej. Jazdit by nemohol takmer nikto, ktokolvek moze dostat aj infarkt, dnes nic vynimocne ani u 40- tnikov. Oni citia kedy to pride a treba zastavit. Dialnica je diskutabilna, tam by radsej nemali jazdit.

@zuzana76 nejdes hadam porovnavat moznost ci pravdepodobnost niecoho takeho ako infarkt a moznost panickych zachvatov, ked dotycny vie, ze s tym ma problem 🙄

anonym_0ef96d
Dnes o 17:12

Záchvat paniky za volantom som mala raz. Keď to príde, myslíte si, že máte infarkt. Ja som si to strihla do TN do nemocnice. Tam mi robili všetky vyšetrenia, bola som tam 3h. Záver bol - záchvat paniky. Bolo to pred 9r. Už by som to nechcela nikdy zažiť.

zuzana76
Dnes o 17:20
@anonym_d92912

@zuzana76 nejdes hadam porovnavat moznost ci pravdepodobnost niecoho takeho ako infarkt a moznost panickych zachvatov, ked dotycny vie, ze s tym ma problem 🙄

@anonym_d92912 tak zavisi ake caste to ma, moze sa to objavit aj u uplne zdraveho cloveka, nepise, ze to mava pravidelne, pise, ze dnes sa mu to stalo

zuzana76
Dnes o 17:25

@samuelprio ano, moze sa to stat kedykolvek, kludne aj len raz za zivot, neznamena to, ze mas panicku poruchu

anonym_d92912
Dnes o 17:26
@zuzana76

@anonym_d92912 tak zavisi ake caste to ma, moze sa to objavit aj u uplne zdraveho cloveka, nepise, ze to mava pravidelne, pise, ze dnes sa mu to stalo

@zuzana76 v jeho predoslej teme autor pise, citujem:
"Ahojte, už dlhšiu dobu, od mojich 15 rokov trpím panickou poruchou, úzkosťami (najme ráno) a derealizíciou..."

Hned napr prvy koment dalsia uzivatelka:
"Áno mala som niekoľko krát, na diaľnici, kde nebolo ani odpočívadlo, ani diaľničný výjazd-- "

Takze reagujem na konkretnu diskusiu a uzivatelov. Je mi z toho takmer az zle. Ale budeme to ospravedlnovat a tvarit sa ze "moze sa stat kazdemu", az kym na to nedoplati niekoho ineho nevinne dieta/rodic a pod

zuzana76
Dnes o 17:27
@anonym_d92912

"Ahojte, už dlhšiu dobu, od mojich 15 rokov trpím panickou poruchou, úzkosťami (najme ráno) a derealizíciou..."

"Áno mala som niekoľko krát, na diaľnici, kde nebolo ani odpočívadlo, ani diaľničný výjazd-- "

Takze reagujem na konkretnu diskusiu a uzivatelov. Je mi z toho takmer az zle. Ale budeme to ospravedlnovat a tvarit sa ze "moze sa stat kazdemu", az kym na to nedoplati niekoho ineho nevinne dieta/rodic a pod

@anonym_d92912 ja som necitala ziadnu inu temu, odpovedam na tuto otazku, panicky zachvat sa moze stat ojedinele uplne kazdemu, aj zdravemu cloveku, takze to este nevylucuje moznost jazdit.

zuzana76
Dnes o 17:31
@anonym_d92912

@anonym_d92912 ty by si prestala jazdit, kebyze napr v roku 2008 prekonas jeden panicky zachvat, alebo tetanicky?

zuzana76
Dnes o 17:40
@anonym_d92912

@anonym_d92912 a ja neospravedlnujem, ja hovorim, ze sa to moze stat kazdemu a hocikedy. Jednoducho niekedy ma niekto taku smolu, ze aj uplne zdravy clovek dostane mikrospanok a zabije nevinnych ludi. Bohuzial, a samozrejme, ze s rozvinutymi a casto sa opakujucimi zachvatmi by jazdit nemali.

anonym_a1d447
Dnes o 17:52
@anonym_3d9381

@anonym_3d9381 to sa môže stať aj úplne zdravému človeku.Alebo si myslíš,že PA je diagnóza?

zuzana76
Dnes o 17:55

Vraj az 30 percent ludi zazije panicky atak raz za zivot. To je dost vela. Ale vo vacsine pripadov sa to stane raz, mozno dvakrat a uz nikdy viac. Tychto by som z cestnej premavky nevynimala. Tam kde je to vazne a velmi pravidelne, tak samozrejme to je ina vec.

anonym_a1d447
Dnes o 17:55
@anonym_d92912

@anonym_d92912 ožrani,feťáci,tí ti nevadia?
DENNE!!! čítam,že šofér mal v krvi alkohol alebo drogy DENNE!! Dokonca šoféri busu!!
Ešte som nečítala,žeby niekto mal haváriu kvôli PA

anonym_d92912
Dnes o 18:00
@zuzana76

@anonym_d92912 a ja neospravedlnujem, ja hovorim, ze sa to moze stat kazdemu a hocikedy. Jednoducho niekedy ma niekto taku smolu, ze aj uplne zdravy clovek dostane mikrospanok a zabije nevinnych ludi. Bohuzial, a samozrejme, ze s rozvinutymi a casto sa opakujucimi zachvatmi by jazdit nemali.

@anonym_a1d447 samozrejme ze prekazaju. Keby ozran zalozi takuto temu, napisala by som to iste.

@zuzana76 povedala som Ti jedinu vec, takze zbytocne nemusime schadzat z cesty 😊 Len tolko, ze u cloveka, ktory sa "chvali" tym ze sa mu to stava pravidelne, to azda nemozeme porovnavat s moznym pravdepodobnym rizikom infarktu. Nic viac nepotrebujeme diskutovat, toto bola cela pointa co som reagovala na Tvoje slova 👍 A za tym si stojim. Nestavajme a neospravedlnujme tu rovnakou vahou niekoho, kto ma pravidelne zachvaty (a aj za volantom) tym, ze "ved hocikto moze dostat infarkt". To su uplne rozdielne situacie.

zuzana76
Dnes o 18:06
@anonym_d92912

@anonym_a1d447 samozrejme ze prekazaju. Keby ozran zalozi takuto temu, napisala by som to iste.

@zuzana76 povedala som Ti jedinu vec, takze zbytocne nemusime schadzat z cesty 😊 Len tolko, ze u cloveka, ktory sa "chvali" tym ze sa mu to stava pravidelne, to azda nemozeme porovnavat s moznym pravdepodobnym rizikom infarktu. Nic viac nepotrebujeme diskutovat, toto bola cela pointa co som reagovala na Tvoje slova 👍 A za tym si stojim. Nestavajme a neospravedlnujme tu rovnakou vahou niekoho, kto ma pravidelne zachvaty (a aj za volantom) tym, ze "ved hocikto moze dostat infarkt". To su uplne rozdielne situacie.

@anonym_d92912 ja chapem a ja som reagovala na niekoho, kto sa cudoval, ze dostanu vodicsky preukaz, dokonca tu jedna pisala, ze ak by sa jej to stalo, tak uz by za volant nesadla. To su prisilne slova, par dni ci tyzdnov by sa bala a ked by sa nic nedialo, tak by pekne zacala jazdit. Mala som dojem, ze odsudzuju kazdeho, kto kedykolvek prekonal zachvat, ze jazdi. Ja som panicky atak nemala, len tetanicky, a tiez sa nebojim jazdit. Jazdim denne.

akvi
Dnes o 18:12

@samuelprio áno, u mňa jeden z dôvodov, prečo som prestala šoférovať. Najhoršia situácia, akú som kedy zažila 😔 Stalo sa mi to raz tak, že úplne nečakane na mieste, kde sa nedalo zastať a mala som v aute dieťa. Neprajem nioomu.

daniela211
Autor odpoveď zmazal