Rodina bez auta
Čo si myslíte o mladých ľuďoch, ktorí nevlastnia auto? Nájde sa v dnešnej dobe niekto kto sa vie bez neho zaobísť? Moji rodičia nikdy auto nemali, dokonca ani vodičák. Kvôli tomu smeboli označovaní za chudobných lebo nemáme auto. Teraz žijem s priateľom, auto nemáme. A je mi tak trošku trápne že sme niekde na návšteve, stretneme sa viac rodín, a všetci prídu autom len my autobusom. Alebo včera idem s obrovskou taškou z nákupu a vonku stojí sused, videl ma ako idem od zastavky. Kto vie čo si o mne myslel. Zo susedov sme jediní ktorí auto nemajú. Ostatní susedia nás kvôli tomu veľmi nemajú radi.
Nechcem ako týmto príspevkom vyvolať búrlivé reakcie, len chcem vedieť, ako to je. Či to sa hodnota človeka posudzuje podľa toho či niekto vlastní auto?
@emma022 keby u nás bola lepšie doriešená doprava, veľa ľudí by auto ani nepoužívalo. Môj muž robí cca 5 km od domu, ale má také spoje, že cesta do roboty by mu autobusom trvala 45 min. s prestupom. A cez víkend aj dlhšie.
@kvetinka75 nikto ti to predsa neberie, že si bola v Amsterdame 😃. Nevadí, kto chce pochopí.
@kvetinka75 áno samozrejme.
@emma022 kde som bola? To asi nebolo pre mňa že?
@kvetinka75 sorry, to bolo pre
@mircalla
@emma022 Ja sa tu nebudem hadat. Nie som zastanca pouzivania auta pri kazdej prilezitosti. Ale myslim si, ze mat jedno auto je potrebne. Pre mladych mozno nie, ak pridu deti ano.
A ano, chlapa bez vodicaka povazujem za neschopneho si ho urobit, neverim, ze to je z presvedcenia.
Bola som na x miestach na sluzobnych cestach v centre. Robila som pre holandsku banku ING bank 10 rokov
@emma022 v amsterdame je okrem ineho, problem s parkovanim - v centre neodparkujes a zberne parkoviska na okraji mesta ta vyjdu pekne draho, nakoniec je ekonomickejsie si auto pozicat, ak potrebujes na nejake cestovanie mimo amsterdamu. Druhy bod programu je ten, ze vo vacsine velkych miest v europe je zakaz cirkulacie na autach co maju nejakych 10-15+rokov - do centra sa dostanu vela krat len elektricke alebo hybridy. A hlavne tie mesta maju velmi dobru siet mestskej dopravy.
Niektori ludia beru auto ako symbol socialneho statusu a podla toho aj nazeraju na spoluobcanov bez auta. Ja osobne rozlisujem, ci to auto treba alebo nie. V meste, kde je vsetko poruke s normalne fungujucou MHD a preplnenymi cestami a skoro stale obsadenymi parkovacimi miestami, auto podla mna netreba. Kto byva na dedine, ten je uz v inej pozicii. A tiez zavisi od ucelu, co chcem v tom aute prepravovat, od zdravotneho stavu atd. atd.
@vesimelonimarsista Tak bez auta ani dovolenka ani vylety. Su miesta, kam sa MHD skratka nedostanes. Jednoducho ta to obmedzuje. Musis si vyberat destinacie, kam sa dostanes bez auta. Teraz si predstav rodinku 5-6 ludi ako sa trepe busom dakam a nasledne peso s x kuframi. Mierne neprakticke
@emma022 suseda ma dačo po 50tke. Ona nevie čo je to autobus, bez auta by neprežila. Nemá nás rada, je psychicky narušená a tým ohováranim nás si asi lieči komplexy
@mircalla
@prasiatko30 áno, preto som písala, že ju obdivujem, ako to na Slovensku zvláda bez auta. Aj my máme auto
autorka - ja neviem čo stále riešiš susedov, susedu. To, čo robí ona je jej vec. To, že teba sa to dotklo, to je tvoj problém. Vyhodím z hlavy, nech si hovorí čo chce. ty si myslíš, že keby ste mali to auto a chcela by ohovárať, že si dôvod nenájde.? Mne je úplne jedno, čo si kto o mne myslí.
My tiez nemame vlastne auto, len muz chodi na firemnom a ma dovolene ho pouzivat aj sukromne.
Ja vodicak nemam, ani nechcem. Bojim sa aut. :D
Neviem co si myslia ostatni, je mi to jedno. :D
@emma022 Podla mna tam neni co obdivovat. Skor si myslim, ze bud nevedia ci nechcu soferovat. Dobrovovolne chodit s x taskami z Tesca si nemyslim, ze to je pripad, ze si to vybrali. Tiez sme nemali najprv auto, potom taky stary srot sme velmi rychlo kupili, ked sme zistili ze bez auta nie. Ked ho este nemali, sli sme na dovolenku do Ciech, museli sme si pozicat z pozicovne, nakolko sme cestovali po viacerych miestach
Ja ani netuším, kto v okolí ma alebo nemá auto,alebo koľko áut, či majú vodičakalebo nie. Vôbec ma to nezaujíma.
My máme dve autá, jedno také rodinné na výlety a veľké nákupy keď ideme všetci a druhe muž používa do prace a na fusky (s veľký kufrom na všetky tie pracovné stavbárske veci)
Ja nemám ani vodicak, pred svadbou som žila v malom meste kde sa dalo dostať všade peši, a tiež rodicia nemali auto a potom v Košiciach kde je dobra sieť MHD. Čiže som ho nepotrebovala.
Bežne chodím aj tetaz s deťmi autobusom ci vlakom, a pochybujem, že to niekto rieši.
Podľa mňa to trochu preháňas, ľuďom je úplne fuk, či máte auto alebo nie. Možno to niekoho prekvapí maximálne, ale aby vás preto odsudzoval ci ohováral, je nezmysel
Ani my nemáme auto. Je to ťažké bez auta. Autobusy chodia také ze sa tam s kočíkom nevojdem. Tak musíme furt niekoho volať aby po n nás prišiel, odviezol priviezol.... Kebyze chodí busy také ze tam v pohode s kočíkom nastúpim neriešila by som auto vôbec. Keď potrebuje ísť niekam ďalej jedny alebo druhý rodiča nám auto požičajú.
Auto je v dnesnej dobe uz skoro luxus.
Ano, je dobre ked je v rodine ale napr. ja sama auto nemam a viem sa dostat vsade kde chcem.
Zaroven aspon nemusim riesit dalsie vydavky....
@katarina4141 To je pekna blbost, ze sa dostanes kam chces. Chcela som ist napriklad na Neusidler jazero do Rakuska, bez auta skratka bez sance. Ziadne spoje
Pripadne ak aj spoje najdes, x krat prestup a zabijes s tym x hodin, takze sa ti neoplati. Kym tam dorazis je poobedie, autom za 45 min
@autorka no ak Ti je trápne, že na rodinné oslavy chodia všetci autom a vy autobusom, alebo že Ťa vidí sused vláčiť sa s taškami, tak s tým, že nemáte auto asi nie si úplne ok....
Ja bývam síce v meste, ale v novovzniknutej okrajovej časti. Autobusy tu chodia ako chodia a na pešo je to po najbližší obchod asi 25 minút pešo... Je tu cca 50 domov a všetci sa tu poznáme. Keď sa tam zamyslím, každá rodina tu má aspoň 2autá. Ja si úprimne neviem predstaviť fungovať bez aspoň jedného auta. Najmä s deťmi - takto si jedno zamyslíme, o 15minút sme nabalení v aute a ideme na výlet, nákup, proste kamkoľvek... Kým sme bývali v centre, mali sme aj my len jedno auto s ktorým muž chodil do práce a ja som sa v meste bez problémov aj s kočíkom dopravila kam som chcela. Ale teraz z tejto časti je to už ťažšie, tak som si aj ja kúpila auto. Akože musím povedať, že ja patrím k tým, čo sa radšej vozí ako šoféruje, ale bez ďalšieho auta som tu nevedela fungovať, takže ja si absolútne neviem predstaviť že by sme nemali auto žiadne
@mircalla
Citaj riadne. Pisem ze my auto nemame a DOSTANEM SA VSADE KDE CHCEM.
JA SA DOSTANEM. Nepisem o nikom druhom, piatom ani desiatom.
My mame auta 2 ale ja chodim 98% vsade len pesi, prave preto som chcela byvat priamo v centre aby som sa netrmazgala v aute ci v buse pocas kolony. Autom chodim na velky nakup, ked je nieco surne alebo do ineho mesta. Mojim rodicom auto ukradli ked som mala asi 7 rokov a oco uz ziadne nechcel. V zivote nik na nich zle nepozeral a ani na mna ked poviem ze idem tam a tam od ruky pesi.
Problem je v Tebe , asi nieste dost asertivny,obaja si netrufate soferovat ( aj ked super ze so strachom nejdete za volant) a ty riesis uplne blbosti. Sused bez auta je naj, nezabera miesto na parkovisku. Nevm ci mate dieta ale ak ano, mozno potom auto kupite a budeme vyuzivat aspon na dlhsie trasy
Ja ani neviem a nesledujem kto auto má a kto nie ..to je zvláštne podľa auta určovať kto je chudobný a kto nie
@mircalla ale aj iné ,,destinácie,, Kým sa dopravíš autobusom, vlakom, môžeš ísť späť. My sa chodievame kúpať do Medera. Cesta autom 1,45 chod. cca. Som tam okolo 10,30 a môžem tam byť do záverečnej a nemusím sledovať čas, kedy mi ide niečo späť. A ani neviem, či by som sa tam vlakom, autobusom od nás aj dostala.
to čo za hlúpučku tému... naši susedia majú 5 áut na dvore - každý má jedno a je to úplne každému fuk...
poznám aj takých čo auto nemajú - aj to je každému jedno...🙄
No .myslím si o tom to ,že je to super . Šetrite životné prostredie, neprispievate k mestským zápcham .
My máme tri deti ,a bývame 20km od okresného mesta v dedine ,kde nie je ani obchod ,dní škôlka škola .vlastne nic .auta máme dve . Kôli práci ,škole ,každý chodíme na iné strany . Ale som na md teraz a jedno auto ideme predať . V dnešnej dobe servisivat dve autá ( nové gumy ,STK , PZP , údržba ...) Staršie predávame a ostane nám len jedno ,čo sme kúpili úplne nové tento rok . Ale u nás idú 3 busy denne .bez auta by sme sa moc nepohli keďže aj chováme aj pestujeme a dostávali sme dom a vždy bolo treba niečo na vozíku doviezť ,odviezť ....
Ja vám fandím .a okolie si nevšímaj
@deti95060810 normálna otázka. Ja za hlúpe otázky považujem také, kde je fotka negativneho tehotenského testu a autorka sa ešte opýta či je tehotná. To sa tu opakuje každý deň.
Prestaň riešiť čo si myslia ostatni,začne sa ti žiť ľahšie❤️

@emma022 Ja som bola v Amsterdame asi 5 krat. Nie som za pouzivanie auta pri kazdej prilezitosti, naopak. Chodim MHD a pesi. Auto je ale nutne. Chlap bez vodiacaka je trapas