Rôzne ceny v jednom reťazci
Dobrý deň,
Všimli ste si niekedy rozdielne ceny rovnakých veci v rôznych obchodoch jedného reťazca?
Neverila som vlastným očiam, ale je to tak:
Tesco v Petržalke cena za fľašu: 2, 99 €,
Tesco v Ružinove cena za fľašu: 3, 15 €.
Žiadne akcie nikde, ceny v rozpätí jedného týždňa. Mám 2 účtenky z februára s rôznymi cenami, ale stále je to rovnaké… teda aj v apríli 2025.
Na účtenkách je rovnaké DIČ aj IČO
P.S. Ide o 1,5 litrovú nesladenú malinovku.
(Ako im to zoberie účtovníctvo? )
Nebude to tým, že sú to 2 rôzne prevádzky Hypermarket a Expres
Tak pokiaľ viem v hyper/supermarketoch je iná cena ako v expresoch
Napriklad aj lidl v niektorych predajniach ma ine ceny ako v ostatnych.. nic na tom nie je…
expres je drahší
Aj za predpokladu, ze by islo o dva uplne tootzne obchody (znackou aj druhom). Preco by im to nemalo brat uctovnictvo? Ja dokonca mozem mat rozne ceny aj v jednom jedinom obchode, staci ze jednu cenu dam nizsie na tovar, ktory si objednaju online, tovar ktory si daju dorucit, a tiez napr. tovar, ktory si len tak pridu kupit z "regalu".... ceny su vecou prevadzky v 99%, tak napr. aj coop jednota v dedine v hornej dolnej ceny ine ako v meste atd... uplne bezna vec. Rovnako prevadzkovatelia, roznych franchizovych predajni si ceny upravia, nikde maju menej zakaznikov, inde maju viac konkurencie, niekde vyssie naklady na najom/prevadzkovanie (napr pohonne hmoty, tie pumpy za to ze su napr. vsetky rovnakej "znacky" nemaju rovnakeho majitela veeeelmi casto... a tym padom si aj ceny riesia po svojom)
Kup kde ti vyhovuje a neries.
@cheeta ide o to či to bolo tesco a tesco expres sú to napohľad rovnaké obchody ale ceny v tesco expres sú oveľa drahšie ako v tesco
Nekupovala si to nahodou to drahsie v Tesco Expres? To su tie mensie predajne a su aj takto oznacene. Lebo tam su veci drahsie, aspon z mojej skusenosti.
@muchotrafka298 nuž, nikdy som si toho nevšimla, toto bola náhoda, lebo do Petržky štandardné nakupovať nechodím.

Celkom bežná vec.Cestou do práce míňam 3 pumpy rovnakej značky.Na každej je iná cena pohonných hmôt.🤷🏻♀️