Rozpačité texty skupiny Paci Pac
Nedeľná myšlienka do ľuftu, ja viem že tí detskí interpreti sú pre deti a majú zaujať hlavne ich, znesiem smejka a tanculienku, fíha tralala, ale fakt sa mi mozog zastavuje keď počúvam tie nezmyselné texty a maximálne sa nerýmujúce rýmy v pesničkách od paci pac. Rozmýšľam či si ich Wayo (terajší Pac) píše sám, lebo keď pustím niektoré pesničky od ine kafe tak tiež sem tam vyskočí taký nápadne podobný "rým" ako keby to písal ten istý človek 😂 prosím povedzte že nie som jediná ktorej to trhá uši
Ja som tieto piesne nikdy deťom nepúšťala , od mala spolu počúvame, to čo máme radi my, rodičia, čo je zmes kadečoho od Radiohead až po Gorilazz. A deti si medzi tým našli to, čo sa im páči. Vôbec nerozumiem, že má niekto potrebu niečo ako Paci pac, alebo aj ostatné, pustiť deťom. Príde mi to podobné, ako keď v škôlke usporiadajú besiedku, poobliekajú deti do chutných kostýmov a všetci sa rozplyvajú, aké sú tie deti roztomilé. Ako by to boli nejaké ňuňuňu objekty a nie ľudia. Už vidím ako by sa nejaký dospelák cítil, keby sa na neho niekto pozeral a vravel mu, že má roztomilú tváričku a nech niečo zaspieva...
@bubuzu ty si dobre mimo😂 uz chyba iba porovnanie so psami. Mozno preto to rodicia pustaju lebo deti sa skor naucia ide auto po ceste brm brm brm alebo ja som zabky ty si zabka ako I need a gun to keep myself among... o klipoch ani nehovorim. Aj recitovat hned zacali poa?
Ja som tieto piesne nikdy deťom nepúšťala , od mala spolu počúvame, to čo máme radi my, rodičia, čo je zmes kadečoho od Radiohead až po Gorilazz. A deti si medzi tým našli to, čo sa im páči. Vôbec nerozumiem, že má niekto potrebu niečo ako Paci pac, alebo aj ostatné, pustiť deťom. Príde mi to podobné, ako keď v škôlke usporiadajú besiedku, poobliekajú deti do chutných kostýmov a všetci sa rozplyvajú, aké sú tie deti roztomilé. Ako by to boli nejaké ňuňuňu objekty a nie ľudia. Už vidím ako by sa nejaký dospelák cítil, keby sa na neho niekto pozeral a vravel mu, že má roztomilú tváričku a nech niečo zaspieva...
@bubuzu čo sa týka tej hudby, kým dieťa nemalo vlastný názor tiež som púšťala moju "dospelácku" hudbu, až jedného dňa jeho otec zapol youtube, tieto blbosti a odvtedy si to dieťa žiada. No čo s ním narobím, len si opakujem dookola že z toho vyrastie chvalabohu že žiaľbohu 😂
Ani mne sa nepáčia.
@bubuzu ty si dobre mimo😂 uz chyba iba porovnanie so psami. Mozno preto to rodicia pustaju lebo deti sa skor naucia ide auto po ceste brm brm brm alebo ja som zabky ty si zabka ako I need a gun to keep myself among... o klipoch ani nehovorim. Aj recitovat hned zacali poa?
@really8 a prečo sa deti potrebujú naučiť spievať ide auto po ceste brm brm?
@bubuzu ja som tiež mala taký názor, ako dieťaťu budem púšťať Led Zeppelin. 😃 Ale nejak si k tým detským pesničkám samé našli cestu. A vlastne neľutujem, dcére to parádne rozšírilo slovnú zásobu a pamäť. Teraz mala 3 roky a rozpráva super, pamätá si texty všetkých týchto pesničiek.
@really8 a vlastne prečo sa ti hudba hneď spája aj s klipom? Prečo by nemohli počúvať hudbu bez toho, aby k nej niečo pozerali? A prečo si musíš vybrať práve taký text piesne, aký si vybrala, že aj need a gun...
@really8 a vlastne prečo sa ti hudba hneď spája aj s klipom? Prečo by nemohli počúvať hudbu bez toho, aby k nej niečo pozerali? A prečo si musíš vybrať práve taký text piesne, aký si vybrala, že aj need a gun...
@bubuzu mam podobný názor..mam tri deti .najstarší bude matv 14 potom 7 a 3 .. nedala.som BAN na tiet9 detské obľúbené kapely ,no u nas sa nejako neujali .
Co mojich bavilo počúvať boli aj klas8cke piesne ( aj na YouTube su aj s jednoduchou animáciu, ked dám vyhľadať detské ľudové piesne ) .pec nám spadla ,cizicek cizicek , zlata brana, kolo kolo mlynské.. a desiatky podobných..3 ročná ich vie naspamäť.
Tiež tancuje na Kolárovcov. A miluje kapelu hrdza a holenie oči, alebo Bella čau pieseň. Taliansku partizansku ..a ako píšeš gorila kľudne a pod .starší si prirodzene urobil svoj výber a uz počúva rôzne zahraničné pre mňa cudzie kapely .a 7nrocny počúva tiež akýchsi Japoncov 😂 ale napr ani Nirvanou ,ci Gianno apes nepohrdnu , ci mij obľúbený rap ci trap 😂
Už mám trošku väčšie deti, ale za seba poviem, že obsahovo určite Jaroš. Deťom sa páčili Smejko a Tanculienka (mne je síce nepríjemný jeho hlas, ale na ňu sa fajn pozerá;)). Ostatné Spievankovo, paci páči ani nič iné nezaujalo. Fíha tralala je vrchol infantilizmu, hlúpych textov ... Idem guglit toho baltazara😆
@really8 a prečo sa deti potrebujú naučiť spievať ide auto po ceste brm brm?
@bubuzu deti sa nepotrebuju naucit spievat "ide auto po ceste brmm...". Deti sa potrebuju naucit vseobecne rozpravat, cize pouzivat slova v kontexte a v melodii zaradene slova sa zapamatavaju lahsie. Preto sa to detom paci. Mojim detom to napriklad nenormalne rozsirilo slovnu zasobu+ si zautomatizovali spieval som/spievala som (sme 4 jazycna rodina). A ano, mne to derie nervy, ale predycham toto obdobie a ako plus mam u deti naucene urcite zautomatizovane slovne spojenia, ktore ja normalne by som asi nepouzila v rozhovore s detmi...
@bubuzu deti sa nepotrebuju naucit spievat "ide auto po ceste brmm...". Deti sa potrebuju naucit vseobecne rozpravat, cize pouzivat slova v kontexte a v melodii zaradene slova sa zapamatavaju lahsie. Preto sa to detom paci. Mojim detom to napriklad nenormalne rozsirilo slovnu zasobu+ si zautomatizovali spieval som/spievala som (sme 4 jazycna rodina). A ano, mne to derie nervy, ale predycham toto obdobie a ako plus mam u deti naucene urcite zautomatizovane slovne spojenia, ktore ja normalne by som asi nepouzila v rozhovore s detmi...
@vevesh áno, to súhlasím, ale to vieš urobiť aj inak ako počúvaním týchto už spomínaných detských interpretov. Môj syn to nepočúval a začal rozprávať naozaj o dosť skôr ako iné deti a veľmi skoro mal takú slovnú zásobu, ako niektorí nemajú dodnes. To ale nemá nič spoločné s tým, aké pesničky sme mu púšťali alebo nepúšťali.
Fiha Tralala.Podte so mnou tam do krikov,prestavim vam trpaslikov.
Zas niekedy by to bolo lepsie bez rymov nasilu
🙈Ciste uchylactvo.
... .je to hudba pre deti, má sa páčiť deťom, ... U nás doma si vyberajú deti, čo sa im páči a ja to neanalyzujem.takisto by sa mi nepáčilo, keby sa oni starali do toho, čo chcem počúvať ja..
Juuj , presne pre toto som sa vyhybala detskym pesnickam ako čert krížu. Počula som len pár pesničiek nahodou na youtube a mozog sa mi zastavoval. A to mam za sebou 12 rokov v hudobnej skole, orchestroch, aj krajske kolo olympiady zo slovenskeho jazyka, takze pre mna je to nepocúvateľné. Detom pustam len Spievankovo a Mira Jaroša
Včera sme sa na ich koncerte zhodou okolností ocitli a dcéra vydržala 4 pesničky. Stáli sme opodiaľ, prišla za nami spred pódia so slovami "nepáčia sa mi Paci Pac, poďme preč." Takže asi na tom niečo bude. 🤔
Smejko a Tanculienka, Jaroš a aj Dúhalka ju naopak zaujali. 🤷♀️
@bubuzu neboj, to, ze dieta v ranom detstve pocuva tie debilne detske pesnicky, vobec nemusi znamenat, ze neskor bude mat zly vkus. Moje starsie dieta to kedysi pocuvalo a dnes si ide od Queen, Neila Younga, cez Iron Maiden, Children of Bodom, az po 50 Centa. A keby mu dal niekto nejaky hudobny kviz z 70-00's, verim, ze by porazil vacsinu z vas 🙂
@vevesh áno, to súhlasím, ale to vieš urobiť aj inak ako počúvaním týchto už spomínaných detských interpretov. Môj syn to nepočúval a začal rozprávať naozaj o dosť skôr ako iné deti a veľmi skoro mal takú slovnú zásobu, ako niektorí nemajú dodnes. To ale nemá nič spoločné s tým, aké pesničky sme mu púšťali alebo nepúšťali.
@bubuzu toto je dost diakutabilne. Ano, citanim a rozpravanim sa detom zvacsuje slovna zasoba. Ale je to velmi velmi individualne-jedno dieta ti zacne rozpravat v roku, ine v troch, pritom mas takmer ten isty model ucenia. A niektorym detom taketo nieco pomaha. Koniec koncov, toto sa ma pacit detom, nie mne- ja nebudem robit "paci pac" a tocit sa dookola, ale moje dieta ano a s nadsenim aj milionkrat🫣dokym z toho vyrastie a bude sa mu pacit nieco ine....
@bubuzu neboj, to, ze dieta v ranom detstve pocuva tie debilne detske pesnicky, vobec nemusi znamenat, ze neskor bude mat zly vkus. Moje starsie dieta to kedysi pocuvalo a dnes si ide od Queen, Neila Younga, cez Iron Maiden, Children of Bodom, az po 50 Centa. A keby mu dal niekto nejaky hudobny kviz z 70-00's, verim, ze by porazil vacsinu z vas 🙂
@diewcatqoo áno, verím, že mnohým no našťastie neostane.
@bubuzu toto je dost diakutabilne. Ano, citanim a rozpravanim sa detom zvacsuje slovna zasoba. Ale je to velmi velmi individualne-jedno dieta ti zacne rozpravat v roku, ine v troch, pritom mas takmer ten isty model ucenia. A niektorym detom taketo nieco pomaha. Koniec koncov, toto sa ma pacit detom, nie mne- ja nebudem robit "paci pac" a tocit sa dookola, ale moje dieta ano a s nadsenim aj milionkrat🫣dokym z toho vyrastie a bude sa mu pacit nieco ine....
@vevesh samozrejme, zároveň si to ty, kto ho od malička formuje, aj svojim vlastným vkusom. Či už hudobným, alebo akýmkoľvek.
@vevesh samozrejme, zároveň si to ty, kto ho od malička formuje, aj svojim vlastným vkusom. Či už hudobným, alebo akýmkoľvek.
@bubuzu tak s tym celkom nesuhlasim, tam rozhoduje aj osobnost dietata a jeho zvedavost, zaujmy a charakter a tvoja vychova, ktora sa nemera tym, ci pustis dietatu tieto detske hity. Ty ako rodic mu mozes ukazat rozne styly v neskorsiom veku (a toto vela rodicov uz zanedba), ale dieta si nakoniec vybere samo. Naozaj je jedno, ci v dvoch rokoch pocuvalo fihu, metalicu ci kolarovcov - ani jedno z toho mu neda hudobny sluch, ani nepredurcuje, aky hudobny vyber bude mat dieta v buducnosti ci ine veci...
Suhlas s nerymujucimi sa a nepocuvatelnymi pesnickami od paci pac.
Jedine od nich, ktore su pekne, su vlastne prevzate od Vasa Patejdla, Petra Nagya a Beaty Dubasovej
A spominana fiha- v jednej slivkovej pesnicke okrem lekvaru spomina aj slivovicu....vysvetluj 3rocnemu co to je a preco to tam vlastne spieva
Staré zlaté časy Zlata brána relácia. Ešteže moje deti vôbec nepozeraju TV (nič tam ani nejde a všetko ujacane) a nepočúvame tieto moderné 🤮nám sa nepáči ani ten Jaros. Všetko nechutne preafektovane infantilne a všade hnusne farby presytene prepchate vsetko 🤮
Staré zlaté časy Zlata brána relácia. Ešteže moje deti vôbec nepozeraju TV (nič tam ani nejde a všetko ujacane) a nepočúvame tieto moderné 🤮nám sa nepáči ani ten Jaros. Všetko nechutne preafektovane infantilne a všade hnusne farby presytene prepchate vsetko 🤮
@okseen jooo zlata brana. Krasne pesnicky. O malej hviezdicke je top. Slova ako smrt a umriet vzdy dodaju pesnicke stavu.
Za mna jeden z najslabsich interpretov pre deti
@okseen jooo zlata brana. Krasne pesnicky. O malej hviezdicke je top. Slova ako smrt a umriet vzdy dodaju pesnicke stavu.
@really8 alebo ludovy kohutik jaraby👍👍👍 ja beriem, ze tieto detske pesnicky nie su vrchol produkcie, ale vela z nich sleduje edukativny charakter a zohladnuje aj nove vyskumy s ohladom na vek (napriklad vyrazne farby su vhodne, avsak ich striedanie v obraze by nemalo byt skor ako 3 sekundy, ci opakovanie urcitych slov rytme kvoli trenovaniu logopedie a pod.). A akosi vela ludi zabuda, ze ta produkcia nie je zamerana na tinedzerov a dospelych posluchacov, ale na urcite vekove skupiny deti vo vyvoji jazyka, rytmiky, pohybu...
@okseen ale no, netvarme sa, ze Zlata brana bola umelecke dielo s uzasnymi pesnickami. To je len spomienkovy optimizmus. V podstate to tiez boli nic moc piesne.
A to pisem ako clovek, pre ktoreho su vsetky tieto sucasne detske piesne totalne peklo.
@okseen ale no, netvarme sa, ze Zlata brana bola umelecke dielo s uzasnymi pesnickami. To je len spomienkovy optimizmus. V podstate to tiez boli nic moc piesne.
A to pisem ako clovek, pre ktoreho su vsetky tieto sucasne detske piesne totalne peklo.
@diewcatqoo hudba bola omnoho kľudnejsia jednoznačne a menej nervna, dnešná hudba strasnecdrasajuca nervy deťom sa normalne trasu ešte o skončení hudby
@diewcatqoo hudba bola omnoho kľudnejsia jednoznačne a menej nervna, dnešná hudba strasnecdrasajuca nervy deťom sa normalne trasu ešte o skončení hudby
@okseen to nemyslis vazne toto, ze? 🙂